![]() |
Da,draga Anca-Miha,cand ramai in pana de argumente e firesc sa te agati de ce poti...pacat!Mai bine ti-ai deschide sufletul catre iubire.
http://www.pateric.ro/convorbire-cu-...din-belgrad-5/ http://www.razbointrucuvant.ro/categ...ie-aghioritul/ Ia priveste Anca-Miha,ce se povesteste despre Sf Paisie Aghioritul,oare nu gasesti nici o asemanare,oare acelea chiar sunt niste idei care nu se gasesc nici la marii traitori ortodocsi? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu ma strofoc,discut pe niste idei despre care voi spuneti ca sunt eronate,desi...culmea paradoxului si ironiei se regasesc si in ortodoxism.
Mai citeste ce scriu colegele noastre de forum si sa imi spui cam ce concluzie tragi.Obiectiva,daca se poate,te rog! |
PS:Vad ca aveti un obicei inchizitoric de a scoate propozitii din context si a le interpreta total aiurea pentru a gasi ce sa mai insinuati.
Oricum,discutia aceasta din start nu are cum duce undeva,atata vreme cat eu discut concret pe aceste idei,iar voi ii dati inainte pe langa context. Sa stii ca este nevoie de mai mult decat niste afirmatii seci pentru a convinge niste oameni. Deci,cata vreme o discutie concreta nu se poate purta,prefer sa nu ma complac intr-o polemica aiurea. Cine are cap sa gandeasca si suflet,stie mai bine ce sa discearna,nu imi fac griji de asta! |
Citat:
Iubirea fata de natura si tot ce te inconjoara este o iubire fireasca, dar insuficienta pentru a te apropia de Dumnezeu... e foarte greu sa exprimi in cuvinte ceva care e mai presus de cuvinte, de asta nici nu ne putem intelege, pentru ca trairile noastre difera. Patimile omenesti sunt atat de bine inradacinate in firea noastra incat aproape ca le confundam cu virtutiile. La ce folos sa iubesti natura si sa uiti a te ingriji de partea launtrica, vesnica - singura care conteaza cu adevarat. Tu crezi ca Dumnezeu ne-a lasat doar ca sa slujim naturii, sa dam slava creatiei Sale, sa zburdam pe campii s.a.m.d? Pai asta ar fi doar o euforie paradisiaca inutila, noi nu mai suntem in rai demult, inca nu am scapat de viciile morale, de lupta pe care o ducem cu vrajmasii nostrii nevazuti (tu crezi ca ei dorm?).... asta e lene spirituala, lipsa ravnei pentru recastigarea valorii primordiale cu care ne-a inzestrat Dumnezeu. Ar fi prea simplu ca NUMAI asta sa ne fereasca de slava desarta, de egoism, de mandrie si de toate desertaciunile lumii acesteia... dar Dumnezeu Tatal, ne-a facut si pentru El, nu numai pentru creatia Lui. Nu a zis nimeni sa iti bati joc de animale, sa nu plantezi un copacel... dar asta nu-i adevarata spiritualitate, asta e doar datoria omului pe pamant. Eu atat te rog, sa iti faci timp sa citesti scrierile Sfintilor Parinti, sa asimilezi invataturile de acolo si sa le compari cu invataturile new age-iste.. si ai sa vezi (sper) ca e o diferenta ENORM de mare intre cele doua. Doamne ajuta! Iertare daca am suparat :53: |
Parintele Paisie este/ a fost ortodox. Nu ma mira relatia lui cu regnul animal. Asa au fost si ceilalti sfinti: Sf. Serafim de Sarov se juca cu un urs.
|
Citat:
Punctul tau de vedere (ca divinul se afla in om) are fundament?? Ai argumente CRESTINE? Citat:
Citat:
Citat:
Nu ma cunosti. Eu am venit in ortodoxie de pe taramul new age, deci pot sa fac deja distinctia intre ce este in spirit crestin (aici mai invat si pe masura ce inaintez, pot identifica ideile pagane) si ce este in spirit new age. Citat:
"Iisus Hristos, ieri și azi și în veci, este același. " (Evrei 13:8) |
Citat:
(Si ideea ca trebuie sa te iubesti pe tine ca sa-l poti iubi pe celalalt.. hmm.. presupun ca nu ai copii. Cred ca iubirea dintre mama si copil este etalonul iubirii pamantene. Nu mai elaborez, dar este clar ca o mama isi iubeste copiii mai mult decat propria persoana si acest fapt o transforma intr-o fiinta minunata) |
Citat:
Biblia spune ca suntem copiii celui a carui voie o facem (nu mai caut citatul, dar daca insisti o voi face). Eu nu vreau sa-ti atac toate ideile pe rand, Heaven. Nu te gandi a am ceva cu tine sau vreau sa demonstrez ceva. Vreau doar sa arat ca desi ideile pe care le expui sunt seducatoare, ele contravin celor expuse in Biblie (asta le face automat daunatoare. De fapt daca iei principalele afirmatii new age si le duci pana la consecintele ultime, vei afla ca-ti intorc universul cu susu in jos - dar cred ca Anca a expus deja cum new age relativizeaza morala, in general si deculpabilizeza indivizii etc) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:52:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.