Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Atitudinea fata de homosexuali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5805)

Yasmina 23.05.2011 19:11:51

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363250)
Religia e sentiment. Cum poate un sentiment să fie dat de norme clare?

Religia sentiment?Este mai mult o alegere a constiintei de aderare la unul din conceptele binare primordiale BUN-RAU.

AlinB 23.05.2011 19:15:47

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 363265)
Da, dar nu poți să alegi dacă nu simți că religia pe care ai ales-o ți-e aproape de suflet și că îți oferă acea pace interioară la care râvnești.

Alegerea este undeva mai pe la inceput.
Si nu consta neaparat in religie.
Inseamna sa optezi pentru anumite valori care se regasec in multe religii si cu atat mai mult in Adevarul revelat.
Si sa optezi pentru ele nu inseamna sa te consideri aprioric in posesia lor iar pe cei din jur sa-i condamni ca nu le au.
Inseamna sa le practici cu ardoare si perseverenta si sa le adaugi altele noi.

Iar partea asta cu "aproape de suflet" si "pacea interioara" este undeva mai incolo..

I.Calin 23.05.2011 19:22:19

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 363269)
Religia sentiment?Este mai mult o alegere a constiintei de aderare la unul din conceptele binare primordiale BUN-RAU.

Conceptele primordiale binare BUN - RĂU ne trimit la alte concepte primordiale binare YIN - YANG, adică nici o legătură cu creștinismul. Binele este, există ca stare a ființei primordiale, răul = absența binelui. Nu există antagonism primordial bine - rău în creștinism, acesta a devenit ontologic deplin prin ALEGERE! A lui Lucifer și cândva, deja, "trecut temporal", a noastră!

Yasmina 23.05.2011 19:28:00

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 363273)
Conceptele primordiale binare BUN - RĂU ne trimit la alte concepte primordiale binare YIN - YANG, adică nici o legătură cu creștinismul. Binele este, există ca stare a ființei primordiale, răul = absența binelui. Nu există antagonism primordial bine - rău în creștinism, acesta a devenit ontologic deplin prin ALEGERE! A lui Lucifer și cândva, deja, "trecut temporal", a noastră!

Nu BUN-RAU ci BUN/RAU(ori,sau)
in alte cuvinte,atragerea spre unul dintre poli...

konijiro 23.05.2011 19:38:19

Citat:

Eu stiu ca nu se aplica de aceea procentajul acela este defect :)
OK. Te intreb altfel, ca vad ca te ascunzi:

Cate din chestiile din lista aia, considerate morale in trecut, sunt macar
legale in ziua de azi? Si dupa aia mai vorbim despre moralitate care nu se schimba.

Citat:

Dada, masina de brainwashing ateist functioneaza la cote maxime :)
Sunt prezente chestiile alea in VT sau nu? Sau si VT e scris de atei undercover?

Pai, avem doua variante:

1. Ori sunt acte imorale din start, si atunci insusi zeul vostru e imoral.
2. Ori sunt acte morale la ora la care a fost scrisa Biblia, iar acum nu numai ca sunt imorale, dar mai sunt si ilegale. Ceea ce inseamna ca sfanta moralitate crestina e cat se poate de relativa, si evolueaza odata cu vremurile.

Citat:

tragic este este ca desi nu cunosti o iota despre moralitatea crestina, emiti aberatii cu pretentii de judecati de valoare in directia asta.
Atunci lumineaza-ma tu. Ce nu am inteles? Mai ales referitor la lista de mai sus.

Yasmina 23.05.2011 20:20:54

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 363278)
OK. Te intreb altfel, ca vad ca te ascunzi:

Cate din chestiile din lista aia, considerate morale in trecut, sunt macar
legale in ziua de azi? Si dupa aia mai vorbim despre moralitate care nu se schimba.

Nu ma ascund neaparat...ci nu am pregatirea teoretica necesara sa acopar acele subiecte!
Satisfacut?

konijiro 23.05.2011 20:28:06

Citat:

Nu ma ascund neaparat...ci nu am pregatirea teoretica necesara sa acopar acele subiecte!
Adica iti trebuie pregatire speciala ca sa imi spui daca acte ca cele de mai jos sunt sau nu morale? Sau legale?

Cateva exemple din lista aia:

- pedepsirea copiilor pentru păcatele părinților
- genocid
- instigarea la uciderea propriului copil
- viol
- viol în masă

Si daca nu ai aceasta pregatire (oricat de incredibil ar suna), atunci pe ce pregatire te bazezi cand spui ca morala crestina e absoluta?

antoniap 23.05.2011 22:13:24

Acatistul Sfintei Maria Egipteanca

Acatistul Sfantului Gherasim Kefalonitul, Izgonitorul demonilor

http://thumbs.ziare.com/O-biserica-d...adolescent.jpgO biserica din SUA scoate "demonii homosexualitatii" dintr-un adolescent

AlinB 24.05.2011 00:03:55

Asta e la misto sau care e ideea?

antoniap 24.05.2011 06:29:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 363363)
Asta e la misto sau care e ideea?

Eu am gasit articolul si l-am postat pur si simplu, fara sa ma intreb cu ce intentie a fost scris. In general, suntem tentati sa-i imitam pe americani. De ce nu s-ar face si la noi niste slujbe de exorcizare speciale in perioada in care au loc parade ale homosexualilor?

Ideea este, asadar, ca si in bisericile noastre sa se savarseasca mai des Taina Sfantului Maslu pentru ca oamenii sa fie ajutati la timp sa lupte cu duhurile rele de orice fel.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:40:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.