Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Tendinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7160)

AndruscaCIM 28.09.2009 14:02:06

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169341)
Exista pesimism din slabiciune dar si pesimism din putere.
atunci cand alegi ai puterea de a alege partea rea din viata si nu viata confortabila traita in senilitate batranesca care duce la descompunere intelectuala si fizica.

Da, si la fel optimismul = pozitivismul inseamna putere, pentru ca trebuie sa fim capabili sa vedem si frumosul din lume...

topcat 28.09.2009 14:08:47

Citat:

În prealabil postat de metanoia2 (Post 169382)
Copilul va avea parte de imparatia lui Dumnezeu.
E o imagine dureroasa, dar mai tare ii plang pe pruncii avortati care sunt lipsiti de de bucuria de a se lupta pentru a se mantui.

De ce ii plingi mai tare pe pruncii avortati, pentru rezultatul e acelasi: nici copilul african, nici copilul avortat, nici copilul nascut handicapat si mort dupa 2 saptamini au aceeasi soarta mareata: vor avea parte de imparatia lui Dumnezeu.
De ce le doresti raul copiilor avortati si doresti sa-i arunci in lupta vietii cu pacatul, probabilitatea de a invinge fiind destul de mica?

flegmatic 28.09.2009 14:14:05

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 169387)
Da, si la fel optimismul = pozitivismul inseamna putere, pentru ca trebuie sa fim capabili sa vedem si frumosul din lume...

Nu draga mea, optimismul este o speranta, o deziluzie catre ceva ce ne lipseste si dorim sa avem.

Astfel ca un bolnav de cancer este optimist, un om mizerabil este optimist, etc.

sa "fi capabil sa vezi frumos in lume" este sa speri catre acea lume care nu o ai.

AndruscaCIM 28.09.2009 14:39:49

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169390)
Nu draga mea, optimismul este o speranta, o deziluzie catre ceva ce ne lipseste si dorim sa avem.

Astfel ca un bolnav de cancer este optimist, un om mizerabil este optimist, etc.

sa "fi capabil sa vezi frumos in lume" este sa speri catre acea lume care nu o ai.

" Sa fii........;) ( acesta nu este infinitiv) capabil sa vezi frumosul din lume" inseamna sa vezi lumea exact cum e ea.

Lumea este frumoasa, dar este si a tot fost uratita de perceptia oamenilor si de conotatiile care ii sunt date. Lumea nu este urata si o infrumusetam noi la modul idealist..ea este chiar foarte frumoasa si uratita pe ici pe acolo de oameni.

Optimismul este echivalentul pozitivismului...adik o stare naturala a omului, o multumire sufleteasca pentru darurile primite de la Dumnezeu, nu inseamna neaparat a visa la ceva nu ai ( dar cu siguranta sunt si oameni care nu au si viseaza, mi se pare normal) dar inseamna si a multumi lui Dumnezeu pentru frumosul din lume si din viata ta...deci ceva ce ai, ceva prezent.

Toti oamenii, bolnavii si " mizerabilii " ( ce o mai fi insemnand si asta pentru tine) cer ajutorul lui Dumnezeu in toate si asta inseamna optimismul ( credinta in ajutorul lui Dumnezeu si in planul lui Dumnezeu cu noi). Crestinul ortodox nu poate fi altfel decat pozitiv, pentru ca stie cum vrea sa ajunga, stie ce are de facut pentru a fi bineplacut lui Dumnezeu, stie si are speranta in iertarea pacatelor si in Mantuire...si pentru toate acestea nu poate fi decat pozitiv si echilibrat in viata.

flegmatic 28.09.2009 14:47:48

idealismul este o farsa a mintii umane.
tu recunosti ca falsifici lumea pentru ca sa ti se para frumoasa cand ea defapt nu este asa.

romanticizezi lumea, o greseala feminina.

metanoia2 28.09.2009 15:01:15

Citeste ce spun Sfintii Parinti de copiii avortati, pentru ca nu stiu decat ca ei plang si se tanguie si glasurile lor striga pentru ce mamele lor nu i-au lasat sa traiasca.
Ai ales gresit cuvintele:"le vreau raul", pur si simplu am spus ca mi-e mila, dar cu alte cuvinte.

topcat 28.09.2009 15:06:44

Citat:

În prealabil postat de metanoia2 (Post 169401)
Citeste ce spun Sfintii Parinti de copiii avortati, pentru ca nu stiu decat ca ei plang si se tanguie si glasurile lor striga pentru ce mamele lor nu i-au lasat sa traiasca.
Ai ales gresit cuvintele:"le vreau raul", pur si simplu am spus ca mi-e mila, dar cu alte cuvinte.

De ce ar plinge dupa aceasta lume, cind au de ales sa mearga direct in rai? E peste puterile mele sa inteleg asa ceva.
Nu am spus ca le vrei raul decit la figurat, adica iti doresti sa aibe posibilitatea sa sfirseasca in iad.

AndruscaCIM 28.09.2009 15:12:44

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169398)
idealismul este o farsa a mintii umane.
tu recunosti ca falsifici lumea pentru ca sa ti se para frumoasa cand ea defapt nu este asa.

romanticizezi lumea, o greseala feminina.

A falsifica inseamna a privi lumea intr-un singur fel...ma intelegi? Eu nu as putea falsifica lumea in frumoasa sau urata, doar pentru ca as avea un mare crocobaur pe creier....si pentru ca realitatea ma izbeste zi de zi ma simt datoare fata de Dumnezeu sa o vad exact asa cum este " cu bune si rele" ;)

flegmatic 28.09.2009 15:58:20

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 169408)
A falsifica inseamna a privi lumea intr-un singur fel...ma intelegi? Eu nu as putea falsifica lumea in frumoasa sau urata, doar pentru ca as avea un mare crocobaur pe creier....si pentru ca realitatea ma izbeste zi de zi ma simt datoare fata de Dumnezeu sa o vad exact asa cum este " cu bune si rele" ;)

optimismul fals e ceea ce nu apreciez. atunci cand esti in suferinta si proclami un viitor stralucitor intr-o alta viata, asta e o farsa.

AndruscaCIM 28.09.2009 16:42:07

Citat:

În prealabil postat de flegmatic (Post 169426)
optimismul fals e ceea ce nu apreciez. atunci cand esti in suferinta si proclami un viitor stralucitor intr-o alta viata, asta e o farsa.

Bine nu stiu eu acum cate tipuri de optimism sau de gandire pozitiva exista in lumea asta , ce prioritati si cata superficialitate sau profunzime exista in randul oamenilor....eu fac referire la gandirea pozitiva ca sentiment frumos izvorat din credinta in Dumnezeu si raportarea la El.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:14:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.