![]() |
Topcat nu pot sa inteleg de ce tot sustii ca evolutia este un fapt stiintific.Intelg ca evolutia face casa buna cu ateismul,dar inainte de aparitia teoriei evolutioniste ateismul "exista" si fara ea.Asta e la voi insa,teoria evolutionista exprima ipoteza unei creatii fara Creator(suna absurd nu?asa si este daca gandesti bine,cum sa existe o creatie fara Creator?Si totusi voi asa credeti).Oricum astept sa iei fiecare subiect pe rand daca crezi ca ar schimba cu ceva faptul ca evolutia nu are dreptate.Eu zic ca nu ar schimba si stiinta o zice mereu inca de la aparitia acestei idei.
Acum dincolo de evolutie eu nu pot sa inteleg cum poti sa crezi ca nu exista Dumnezeu. Trebuie sa fi avut niste experiente neplacute in trecut sa crezi asa ceva,pentru ca altfel nu se poate sa iti vina asemenea idei sau sa fi fost crescut cu asemena idei.Dumnezeu exista,dar stii ce?El se descopera doar celui care vrea sa i se descopere.Dumnezeu ne-a dat liber-arbitru,adica sa alegem daca credem sau nu in El,El nu forteaza pe nimeni sa Ii slujeasca.Acum iti pun o intrebare cam prea directa:ce te stimuleaza pe tine sa traiesti,ce rost are aceasta viata daca spui ca nu exista Dumnezeu?Ce scop ai in viata daca nu acela de viata vesnica?Pai putem muri oricand si daca cu moartea noastra se finalizeaza totul,atunci e foarte tragic.Nu degeaba unele cercetari stiintifice au ajuns la concluzia ca ateii sunt mai stresati decat cei credinciosi.Pai cum este sa te trezesti dimineata si sa fii constient ca mai poti trai cateva clipe si apoi vei disparea pentru totdeauna?Eu cred ca ar fi un sentiment tragic.O asemenea gandire nu iti poate face decat rau.In schimb,daca crezi ca Dumnezeu exista atunci nimic nu te mai ingrijoreaza,chiar daca vei muri,vei sti ca vei trai apoi vesnic,poti spune cum a spus si apostolul Pavel ca "pentru mine a muri este un castig".Ai citit macar o data Biblia despre care spui ca e o colectie de povesti sau faci acuze nefondate cum cred eu? E greu sa traiasti fara Dumnezeu. |
Citat:
Evolutia nu vorbeste de nici o creatie, vorbeste despre procesul prin care organismele noi descind din cele vechi. Citat:
Citat:
Citat:
Doar din motive de stres nu e cazul sa luam pilula religioasa. Ca sa ce? Sa impingem pe spinarea altuia stresul existentei noastre. Pai daca ne luam dupa motivele tale iti dai seama ce stres are Dzeu? De unde stie el sigur ca e omnipotent, omniprezent si-mai-stiu-eu-ce omni-proprietate vrei sa ii dai? Citat:
Citat:
Nu spun ca nu e greu, dar nu e imposibil ;) |
Citat:
Intr-un documentar, li s-a cerut sa arate arborele genealogic, conform acestei teorii...si culmea, in dreptul stramosului apare o bucata de maxilar, sau un dinte...deci cum e posibil ca cineva care nu poate crede decat daca i se prezinta dovezi, sa creada in ceva care se vrea dovedit si argumentat, dar care de fapt nu poate fi dovedit prin absolut nimic??? Ceea ce e foarte ciudat, este faptul ca Stiinta nu poate crede decat in dovezi, ori aceasta teorie evolutionista nu se bazeaza pe absolut nimic, e o pura speculatie...dar ateii au ales sa " creada" in aceasta teorie si nu in Dumnezeu, care s-a tot revelat de-a lungul timpului. Aceata teorie a venit din partea unui singur om, insa ei prefera sa creada pur si simplu in aceasta teorie cu sfintenie chiar, fara sa isi puna macar problema ca ar putea fi greseala vietii lor... |
Citat:
Citat:
http://www.talkorigins.org/faqs/homs/406_small.gif Citat:
Nu e o greseala sa accepti teoriile stiintifice ale vremurilor. |
Topcat tu ai spus ca nu exista liber-arbitru.Eu prin ceea ce vad ca sustii tu este o dovada in plus ca exista liber arbitru.Uite tu zici ca nu crezi in Dumnezeu,daca nu ar exista liberul arbitru Dumnezeu nu ar accepta ca tu sa traiesti astfel ,dar uite dupa cate vad eu tu traiesti bine mersi si esti liber sa gandesti ce vrei,"sa faci ce vrei cu viata ta" asa cum tu ai spus:),uite asta este o mare dovada ca exista liber arbitru:).Liberul arbitru exista inca de la intemeierea lumii si poate dintotdeauna.Tu ai spus ca ai citit "destul" din biblie.Nu stiu ce inseamna acest "destul".Pentru un om care spune ca "a ales stiinta"faptul ca nu a citit nici macar o data biblia este rusinos.Citeste toata biblia si vina apoi sa spui ca e o clecctie de povesti.Tu aduci acuze fara dovezi.Stiinta nu face asa ceva niciodata.Uite biblia spune ca de la inceput exista liber arbitru,inca din momentul in care Adam si Eva au pacatuit mancand din "pomul cunostintei binelui si raului".Daca nu exista liberul arbitru,Dumnezeu ar fi intervenit inainte ca Adam si Eva sa guste din acest pom,dar totusi nu a facut-o.Sa fii sigur ca o putea face,insa i-a lasat pe ei sa decida.
AndruscaCIM stim de ce "ateii au ales sa " creada" in aceasta teorie".Aceasta teorie il exclude pur si simplu pe Dumnezeu de la creatie,iar acum ateii "se pot lauda" ca si "stiinta" ii aproba,desi stim prea bine ca evolutia nu are nici o treaba cu stiinta.Ceva ce nu este demonstrat nu poate fi considerat stiintific.In schimb evolutia nu poate fi demonstrata,pentru ca ma intreb cum sa demonstrezi ceva ce nu a existat si nu exista?Stiinta nu face asa ceva. Evolutia ramane o speculatie.Cine spune ca gandeste stiintific nu trebuie sa se bazeze pe speculatii. |
Citat:
Citat:
Citat:
Am mai intrebat si pe altii, de mai multe ori, te intreb si pe tine pe aceasta tema: cum crezi ca a fost decizia lui Adam si Eva, fara ca Dzeu sa le dea dinainte macar cunostinte de baza in domeniu bun-rau? Nu crezi ca era dinainte de banuit (ca si cum altfel Dzeu n-ar fi stiut) probabilitatea cu care vor alege raul, adica sa fapta pentru care au fost izgoniti din rai si pentru care chipurile sufera sute de generatii de oameni? Nu ti se pare o legenda puerila, fara prea mari diferente de cea a lui Atlas care tine globul in spinarea sa? Citat:
|
Topcat daca Ii ceri,Dumnezeu poate sa intervina in viata ta,dar cu nici un chip Dumnezeu nu ii va obliga pe oameni sa creada in El.Omul decide,in rai nu vor intra oameni cu forta.Sa fim rationali.
Ai spus: "Citeste posturile mele anterioare ai sa vezi ca am adus in discutie multe contradictii, pasaje imorale, cel putin ciudate sau bazate pe niste martori discutabili." Chiar sunt curios sa vad acele "contradictii" din biblie dar ele pur si simplu nu exista :). In ceea ce priveste chestiunea Adam si Eva,oamenii au avut dreptul sa aleaga,nu poti sa negi asta si asta se cheama liber arbitru.Oamenii au fost avertizati ca sa nu poata sa zica apoi ca nu au stiut,pentru ca probabilitatea sa manance din pom la sfatul "sarpelui" ar fi crescut cu mult daca nu erau avertizati dinainte.Poate oamenii astfel nu ar mai fi ezitatat si ar fi gustat imediat,dar asa Eva are retineri: "Geneza 3:2 Femeia a răspuns șarpelui: "Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină." Geneza 3:3 Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: "Să nu mâncați din el, și nici să nu vă atingeți de el, ca să nu muriți." Tu o crezi o legenda puerila.Eu o cred a fi adevarata suta la suta.Oricum trebuie sa admiti ca si legendele au in ele un sambure de adevar. In ceea ce priveste intrebarea ta din finalul postarii,aceasta este irelevanta pentru discutia noastra.Ce treaba au virusii cu ceea ce am spus eu? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Legenda cu Atlas are vreun simbure de adevar? Citat:
|
Ai spus:
"Daca Dzeu intervine in viata cuiva implicit ii influenteaza si pe ceilalti care poate nu si-o doresc".Nu neaparat,sa fim rationali:)As putea spune ca ii influenteaza si pe ceilalti care si-o doresc,nu neaparat pe cei care nu si-o doresc.Cei care nu si-o doresc de multe ori "isi influenteaza" singuri viata,ca sa ma exprim asa.Tu vorbesti despre asta de parca ar fi ceva rau ca Dumnezeu sa ne influenteze viata.Dar chiar daca ne influenteaza viata,asta nu inseamna ca nu exista liberul arbitru.Liberul arbitru este cel care ne permite sa luam decizii,indiferent cate "influente" am avea.Mi-ai adus intr-adevar ceva banal,ar trebui sa explici tot ce vrei sa spui pentru ca eu tot nu vad contrazicerea :) Ai mai spus:"Cum spuneam, acest liber arbitru vine in contradictie cu discernamintul lui Adam si Eva si cu pedeapsa data acestora.".Ba acesta nu vine deloc in contradictie cu discernamantul lui Adam si Evei.In biblie se spune ca Dumnezeu e drept,cum puteau Adam si Eva sa fie alungati din Eden,daca nu li s-ar fi spus dinainte sa nu manance din "pomul cunostintei binelui si raului"?Tocmai fiindca Dumnezeu e drept,le-a spus dinainte,ca sa nu zica oamenii mai apoi ca nu au stiut si ca nu este vina lor.E logic.Pai de ce exista legile intr-un stat?Pentru ca atunci cand un cetatean greseste sa nu zica ca nu a stiut. O fi avand si legenda lui Atlas un sambure de adevar daca este considerata legenda,de unde sa stiu eu?Pai despre legenda ca si creatie literara se spune ca ascunde un sambure de adevar. In ceea ce priveste virusii,am mai spus ca discutia despre ele nu este relevanta.Nici maca nu se pot observa bine,de unde sa tragem concluziile?Ce legatura au virusii cu oamenii?(in afara ca ne imbolnavesc:)). |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:46:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.