![]() |
order66, cuvintele lui daaniell trebuie intelese cu inima. Daca nu poti
nu-i nici o suparare, lasa-le asa ca le citesc altii. Daca le spargi in bucati nu intelegi nici atat. Iertare. |
Doamne, cata raceala este si in rationalizarea aceasta excesiva! Cineva spune cuvinte frumoase, pline de dragoste si adevar, si trebuie imediat sa le disecam, sa aducem pentru fiecare litera zeci de argumente "logice". Asa vor incerca si unii oameni sa isi justifice fiecare pacat inaintea Dreptului Judecator, dar degeaba.. Sa ne dea Dumnezeu sufletul copiilor, si sa ne rugam mai mult pentru atei! Maica Domnului sa va ajute!
|
continuare
Citat:
Vrei sa spui ca daca esti ateu,esti imatur? Dovedeste ca imi voi schimba modul de gandire in privinta religiei in facultate. Hai sa nu mai vorbim de avort.Chiar nu ma intereseaza.Deloc. Citat:
Citat:
Citat:
Dupa cata biologie stiu eu,e vorba despre gena recesiva,care se transmite dupa generatia filiala 1. Tu spui ca asta e o dovada ca Dumnezeu pedepseste oamenii pana in a 3-a generatie facand o analogie ilogica cu care nu dovedesti nimic. Nicio coincidenta. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Gandul bun sa ti-l dea Dumnezeu! :)
|
66 cred ca tu vrei sa pari ceea ce nu esti.E o problema a tineretii dar a ta e amestecata cu putina inteligenta si asta te face un om prea increzator in propriile forte.Am si eu un prieten de genul asta care esti tu (destept) pina nu vede nu poate crede sinteti niste materialisti convinsi si superstitiosi.
:78::78::78::78: |
Order, daca cineva incearca sa inteleaga religia, cu ratiunea - fie pentru a adera la ea, fie pentru a o critica si, respectiv desfiintza - isi pierde vremea de pomana. Inteligenta - care e si aia un dar, ca putea Dumnezeu sa-ti dea un IQ de 20 si acum erai handicapat, te jucai cu degetele in nas in loc sa te joci cu ele pe tastatura si sa scrii ca e un Dumnezeu brutal - , fara inima/suflet/afect/speranta e arida, stearpa, moarta. Nimic din ce e frumos pe lumea asta nu s-a facut/scris/cantat/trait doar prin intermediul IQ-ului sau al stiintei.
|
Citat:
Dumnezeu e perfect analizabil logic si rational, doar ca rezultatele nu sunt pe placul celor care au ales sa creada. Deci nu e vorba ca religia nu se poate analiza rational, ci e vorba de faptul ca daca o analizam rational, da cu virgula. Cum a dat si in thread-ul asta, pana acum. Problema e ca sunt o gramada de oameni care prefera sa inventeze explicatii din cele mai fantasmagorice, pentru a ramane in zona lor de confort, in loc sa se uite un pic la virgula aia si sa isi puna intrebari. |
Citat:
Si ne gasim noi sa Il analizam pe Dumnezeu. |
Citat:
Citat:
Problema e foarte simpla. O abordare rationala a VT nu incepe cu concluzia (Dumnezeu e bun, iubitor, drept). Se citeste cartea, se trag concluziile. Punct. Din moment ce orice alta carte (inclusiv cele de vechime echivalenta) se poate aborda rational si logic, nu vad de ce nu s-ar putea face asta si cu VT. Povestile astea cu "dom'le, trebuie cu sufletul, altfel nu merge" sunt bullshit. Merge perfect, doar ca nu ajungi la concluzia aia cu dumnezeu bun, iubitor si drept. Ajungi la concluzia cu dumnezeu insetat de sange, gelos si sociopat. Comportament fara scuza, pentru un omniscient/omnipotent. Se pare ca s-a prins chiar si el, de-aia a dat o noua lege (NT). Abordarea irationala (religioasa) suna cam asa: Pentru ca nu iti place concluzia, modifici abordarea. Incepi sa cauti metafore acolo unde nu sunt, scrii carti despre CUM trebuie interpretat textul (ca nu cumva sa ajunga vreun ratacit la concluzia nedorita de tine), si in general creezi o groaza de carti pe langa povestea principala, sa ingropi orice intrebare incomoda, din fasa. Deci draga mea, abordarea rationala in cazul VT este perfect posibila. Ca nu va plac concluziile si preferati povesti, asta e partea a doua. |
Konijiro, tu ai citit Vechiul Testament in intregime?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:44:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.