Miha-anca |
16.08.2010 23:20:51 |
Citat:
În prealabil postat de costache marilena
(Post 278325)
Draga Iubirea, te cred cu toata inima. Acum, depinde si de firea fiecaruia, de putere lui de adaptare la nou ori de locul unde l-a dus soarta... Dar uite, firea mea nostalgica imi tine sufletul legat de aceasta tara. Chiar daca vad defectele acestui popor, chiar daca decaderea acestei tari ma face sa rosesc nu-mi pot reprima dragostea ce-o simt. Iubesc Romania si-mi iubesc neamul acesta cu naravuri rele. Mi-e rusine cand vad ce se intampla... Imi pare rau de mizeria ce-am ajuns sa o induram. Dar totusi, imi iubesc tara, imi iubesc tovarasii de suferinta. Nu ma face pe mine un guvern sau zece, si nici unul sau zece presedinti sa-mi reneg neamul si pamantul din care ma trag. Daca aici a hotarat Dumnezeu sa ma nasc inseamna ca aici merit sa traiesc. Muncesc aici, ma straduiesc sa-mi fac viata frumoasa cu ce am la-ndemana. Ma bucur de ce am. Cei care nu gasesc nimic bun aici au tot dreptul sa caute alt loc. peste tot vor fi ai aceluias Dumnezeu Adevarat si atata timp cat se inchina doar Lui nu au de ce sa se rusineze.
|
Cele scrise de tine, Marilena, este o dovada ca Dumnezeu te iubeste. Pe noi, cei din afara ne-a gonit din tara, caci se saturase de rautatile noastre. Ideea nu mi-a venit mie, ci am gasit-o intr-un verset din biblie.
Orice ar crede altii, dorul de departe nu de la Dumnezeu vine. Iar acum constat ca este ca o obsesie pentru tot romanul: emigrarea.
Atata va pot spune: nu plecati orbeste, oriunde, ca multa suferinta am vazut la cei nou sositi. Acum 20 ani era altceva. Cineva te lua in primire; acum esti si te descurci singur. Dar nu este imposibil sa reusiti, daca aveti o meserie cautata.
Pe aici au inceput o campanie impotriva muncii la negru. In aproape toate tarile sunt la putere partidele extremiste, care sunt impotriva strainilor. Ganditi-va bine!
|