Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

vasinec 25.10.2008 20:38:50

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 97619)
what? :))
da tu crezi ca imi pasa daca ai tu credinta adevarata? esti liber frate, iar eu nu am rabdare cu tine!

ptlipsa de rabdare, DA ,, ma poti invinovatii!

dar oricum sunt dezamagit de tine ca nu stii de ele. de obicei se spun despre ele ca sa poata sa va dea o explicatie "logica" dar probabil nu prea esti tu avansat in "credinta lui ellen".

Intr-adevar, nu sunt avansat in "credinta lui ellen". Si poate nici nu o sa avansez. Ma intereseaza credinta lui Hristos.

Hai sa lasam vorbareala. Ai facut o afirmatie. Ca adventistii au 5 profetii gresite. Eu chiar nu le stiu. Fii bun si enunta cele 5 profetii gresite ale adventistilor.

Anca-Miha 25.10.2008 21:29:52

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 95726)
SI AU SCHIMBAT SLAVA DUMNEZEULUI NEMURITOR INTR-O ICOANA CARE SEAMANA CU OMUL MURITOR..."(Romani 1:23)

Biblia ortodoxa:"23. Si au schimbat slava lui Dumnezeu celui nestricacios cu asemanarea chipului omului celui stricacios si al pasarilor si al celor cu patru picioare si al taratoarelor."

lb. germana:
[1.23] und haben die Herrlichkeit des unvergänglichen Gottes vertauscht mit einem Bild gleich dem eines vergänglichen Menschen und der Vögel und der vierfüßigen und der kriechenden Tiere
engleza:
and exchanged the glory of the immortal God for images made to look like mortal man and birds and animals and reptiles.
franceza
et ils ont changé la gloire du Dieu incorruptible en images représentant l'homme corruptible, des oiseaux, des quadrupèdes, et des reptiles.

Dupa cum se vede, cuvantul "imagine" este prezent in toate traducerile; numai in biblia Cornilescu a fost substituit cu cuvantul "icoana".

podolski_2 25.10.2008 22:34:19

http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/criticd.htm

trebuie sa recunosc ca nu imi place prezentarea site-ului de mai sus. parca vinde produse dalea :)) de la tv. Dar lucrurile spuse in el pot fi verificate si in consecinta adevarate. bravo celor care l-au facut. pt munca si cercetari. eu unul imi pierd rabdarea intr-o clipa cu minciunelele lor.

http://www.theotokos.co.za/adventism/bobsfals.html

acest al doilea site este catolic. informatiile despre ellen g. white par bune.
toate pot fi verificate. pacat de baiatul catolic care reusise sa descopere atatea lucruri despre cultul adventist insa care nu a putu vedea un lucru mai clar: crimele din timpul cruciadei care arata cat de infailibil e papa.

http://www.crestinortodox.ro/Cultul_...-213-6993.html

aici este un link despre proorocirile lui muller. inaintasu lu ellen in adventism.

daca astia ar fii pinochio ar deturna luna cu "nasucu " lor.

iar despre adventisti ce sa zic. asa mari se dau ca ei cerceteaza Scripturile si ca ei cerceteaza toate lucrurile si cand colo... .
e drept la cat de bine tainuiesc pastorii lor secretele astea nu ma mira ca putini stiu.

ii sprijin eu. le dau eu bani de guma de sters, radiera sau cum s-o numi ca sa stearga tot ce nu le place din Sfanta Scriptura. Poate sterg si paginile alea din scrierile lu ellen . si revistele lui muller. si mai multe . :))

podolski_2 25.10.2008 22:43:43

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97624)
Intr-adevar, nu sunt avansat in "credinta lui ellen". Si poate nici nu o sa avansez. Ma intereseaza credinta lui Hristos.

Hai sa lasam vorbareala. Ai facut o afirmatie. Ca adventistii au 5 profetii gresite. Eu chiar nu le stiu. Fii bun si enunta cele 5 profetii gresite ale adventistilor.

Da am gresit cand am zis 5. au facut un infinit. La vremea cand stiam si am avut probleme cu ei stiam doar 5. Insa intre timp au mai cercetat oamenii prostiile ei si i-au gasit mai multe.

Dar ce mai conteaza 5 sau 10. Fara numar, fara numar. La valoarea ei. :))

vasinec 26.10.2008 09:36:38

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 97683)
Da am gresit cand am zis 5. au facut un infinit. La vremea cand stiam si am avut probleme cu ei stiam doar 5. Insa intre timp au mai cercetat oamenii prostiile ei si i-au gasit mai multe.

Dar ce mai conteaza 5 sau 10. Fara numar, fara numar. La valoarea ei. :))

Si de ce nu enumerati cateva. Ca sa fie discutia mai concisa. Nici eu nu am timp sa studiez toate link-urile (sunt convins ca sunt "fabricate" pentru a denigra). Dar, dumneata ai facut niste afirmatii acuzatoare si esti dator sa vii cu niste explicatii concrete, spuse din ceea ce cunosti.

podolski_2 26.10.2008 10:05:19

Data viitoare cand mai postezi citeste linkurile alea.

Mie mia luat o ora sa le caut. Daca nu ai chef de citit nu imi reprosa mie lenea ta.

Atat te lauzi ai cercetat incat nu ai nici macar habar de ele.

vrei explicatii concrete? citeste linkurile. ce vrei mai concret de atat? ti se da si pagina unde a proorocit gresit din cartile ei ca sa poti verifica si vii si imi zici sa ti le scriu eu. da tu crezi ca eu fac dictare.

iarta-ma frate dar acum tu esti ala delasator, nu eu.

vasinec 26.10.2008 10:40:47

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 97746)
Data viitoare cand mai postezi citeste linkurile alea.

Mie mia luat o ora sa le caut. Daca nu ai chef de citit nu imi reprosa mie lenea ta.

Atat te lauzi ai cercetat incat nu ai nici macar habar de ele.

vrei explicatii concrete? citeste linkurile. ce vrei mai concret de atat? ti se da si pagina unde a proorocit gresit din cartile ei ca sa poti verifica si vii si imi zici sa ti le scriu eu. da tu crezi ca eu fac dictare.

iarta-ma frate dar acum tu esti ala delasator, nu eu.

Faptul ca nu-mi pierd timpul cu studierea unor link-uri, nu ma face delasator. Am lucruri mai importante de facut. Este datoria dvs. sa punctati cateva profetii mincinoase. Ati adus niste acuzatii si acum le aruncati pe seama unor autori de articole de pe net.

vasinec 26.10.2008 12:25:14

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 97610)
[SIZE=3] [/SIZE][SIZE=4][COLOR=red]din care, daca mananca cineva, nu moare,ci [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=red]viu va fi in veci[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=red], [COLOR=black]cuvant in care iar nu credeti caci ziceti sufletul nu va fi viu ci amortit sau adormit. [/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Dvs., care ati luat Sfanta Impartasanie, va credeti nemuritor de pe acum? Nu vedeti ca toti oamenii mor (si mor de-adevaratelea), chiar daca s-au imaprtasit? Atunci despre ce vorbeste Domnul Iisus Hristos?

"FERICITI SI SFINTI SUNT CEI CE AU PARTE DE INTAIA INVIERE! ASUPRA LOR A DOUA MOARTE NU ARE NICI O PUTERE!"(Apocalipsa 20:6).

VIATA VESNICA INCEPE ODATA CU PRIMA INVIERE. Pana atunci, mai avem parte de intaia moarte, care este o consecinta a pacatului (nu o pedeapsa) si care este asemuita cu un somn in care nu stim nimic.

podolski_2 26.10.2008 13:04:58

[COLOR=#3366ff]Scriu astea din respect pt membri forumului ortodox. Ca sa stie si ei de proorocii mincinosi din adventism. Nu pt tine. Pt tine nu sunt dator cu nimic.

[/COLOR]
1843 - William Miller anunta ca Hristos va veni pe pamant si sfarsitul lumii implicit
[COLOR=#3366ff]( NU A VENIT )[/COLOR]

10 oct 1844 - S. Snow (adept al lui Miller ) vine cu o data exacta ; oamenii isi vand casele si lichideaza afacerile; s-au adunat sa-L astepte pe Hristos;
(desi Hristos i-a avertizat pe oameni ca vor veni multi prooroci mincinosi in Numele Lui , sa nu se duca dupa ei )

[COLOR=#3366ff](NU A VENIT nici acum. multi adeptii s-au sinucis )
[/COLOR]

[COLOR=black]
[/COLOR][COLOR=black]1849[/COLOR][COLOR=black] Ellen G White :[/COLOR]"Ceea ce am văzut și ceea ce am auzit despre epidemie e doar începutul a ceea ce vom vedea și auzi. În curând, morții și ce muribunzii ne vor înconjura. " (Present Truth, Sept. 1849).

[COLOR=#3366ff](De fapt epidemia a luat sfarsit iar fragmentul a fost sters din republicarea cartii Scrieri timpurii din 1882)[/COLOR][COLOR=#3366ff]
[/COLOR][COLOR=black]

[/COLOR]

[COLOR=black]
[/COLOR][COLOR=black]1845[/COLOR][COLOR=black] – Ellen G. White prezice ca Domnul i-a spus ca va veni a doua oara in iunie.[/COLOR]
(ca explicatie ca nu venise a zis ca Domnul a vorbit in limba Canaanului si ca trebuia sa vina in septembrie. [COLOR=#3366ff]Normal ca nu avenit nici atunci. Oricum faza cu limba canaanului m-a dat pe spate [/COLOR][COLOR=#3366ff]J[/COLOR][COLOR=#3366ff]))[/COLOR]

27 iunie 1850- "Îngerul meu însoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am învățat timp de ani de zile, ei trebuie să învețe în câteva luni." (Scrieri timpurii, p. 64-67).

[COLOR=#3366ff](In exprimare se vede clar ca se referea ca trebuie in cateva luni pt ca va veni iar Domnul si trebuie sa ii gaseasca pregatiti. Au avut insa timp sa se pregateasca o viata de om , ca Hristos nu vine cand zice o nebuna psihopata)[/COLOR][COLOR=#3366ff]

[/COLOR]

[COLOR=black]1856 [/COLOR][COLOR=black]Ellen G. White : "Unii vor deveni hrană pentru viermi, unii vor trece prin cele șapte plăgi iar unii vor rămâne în viață pe pământ pentru a fi răpiți la venirea lui Isus. " Mărturii[/COLOR][COLOR=black], Vol. 1, p. 131[/COLOR][COLOR=black]

[/COLOR][COLOR=#3366ff][ DESIGUR PALAVRAGEALA - nu s- a intamplat nimic, toti sunt morti si Hristos tot nu a venit sai rapeasca. i-a luat dracu in primire probabil cand au murit][/COLOR]

[COLOR=#3366ff]In loc sa tot prezica ar fi putut sa citeasca si ei Mat 24:36 :[/COLOR][COLOR=#3366ff]
[/COLOR][COLOR=green]Despre ziua aceea și despre ceasul acela nu știe nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.[/COLOR]

[SIZE=2][COLOR=#3366ff]Iezechiel 13:6-9[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=green]Vedeniile lor sunt deșarte și prevestirile lor mincinoase; ei zic: "Domnul a spus", dar Domnul nu i-a trimis și ei încredințează că se va împlini cuvântul lor. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=green] Domnul întreabă: Vedeniile ce le-ați văzut nu sunt ele, oare, deșarte și prevestirile ce le-ați rostit nu sunt ele, oare, mincinoase? Voi ziceți: Domnul a spus, dar Eu n-am spus. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=green] De aceea așa zice Domnul Dumnezeu: Pentru că spuneți lucruri deșarte și pentru că vedeniile voastre sunt minciuni, iată Eu vin împotriva voastră, zice Domnul Dumnezeu. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=green] Mâna Mea va fi împotriva acestor prooroci, care văd lucruri deșarte și prevestesc minciuni; în sfatul poporului Meu ei nu vor fi, nici nu se vor înscrie în cartea casei lui Israel și vor ști că Eu sunt Domnul Dumnezeu. [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=#3366ff]Ieremia 29:8,9[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=green]Pentru că așa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Să nu vă lăsați amăgiți de proorocii voștri și de ghicitorii voștri care sunt în mijlocul vostru, și să nu ascultați visele voastre, pe care le veți visa, [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=green]Căci vă proorocesc minciună și Eu nu i-am trimis, zice Domnul! [/COLOR][/SIZE]

[COLOR=#3366ff][SIZE=2]Si ma repet la infinit. Stii cine greseste in proorociri. Cine prooroceste fals.
[/SIZE]
[/COLOR]

[COLOR=#3366ff][SIZE=2]El diablo.
[/SIZE]
[/COLOR]

[COLOR=#3366ff][SIZE=2]
[/SIZE]
[/COLOR]

[COLOR=#3366ff][SIZE=2] :36: :35: :36: :35:[/SIZE] [/COLOR]

podolski_2 26.10.2008 13:07:49

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 97758)
Dvs., care ati luat Sfanta Impartasanie, va credeti nemuritor de pe acum? Nu vedeti ca toti oamenii mor (si mor de-adevaratelea), chiar daca s-au imaprtasit? Atunci despre ce vorbeste Domnul Iisus Hristos?

"FERICITI SI SFINTI SUNT CEI CE AU PARTE DE INTAIA INVIERE! ASUPRA LOR A DOUA MOARTE NU ARE NICI O PUTERE!"(Apocalipsa 20:6).

VIATA VESNICA INCEPE ODATA CU PRIMA INVIERE. Pana atunci, mai avem parte de intaia moarte, care este o consecinta a pacatului (nu o pedeapsa) si care este asemuita cu un somn in care nu stim nimic.

Vasinec vb ca farisei. Cand ii ziceau lui Hristos cum poate sa zica ca cine nu il va manca pe El nu va intra in Imparatia Sa. Asa si tu. Cum sa il manance?
Cum sa moara. :))
La fel faci si tu.
cum e posibil asa ceva? :))

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:11:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.