![]() |
Citat:
[1] Ioan 5,39. [2] Matei 7,7; Luca 11,9. [3] Ioan 5,36; 10,25. [4] Ioan 8,32. [5] Ioan 14,6. http://cosmogonie.110mb.com/ |
unde greseste bierica
Aici ai zis bine, exact aici greseste biserica, nu cerceteaza toate lucrurile cum este porunca si sint multe de aflat si de corectat, lucrarea indelunga de inselare consta si in nestiinta si cunoastere gresita. Nu ma refer doar la Stiinta si cercetarea actuala care inca depaseste dogmele dar si la realitatile spirituale ale altora la constientizarea ca si alte religii sint binecuvantate cu aceeasi iubire divina care da roade.
Altfel apararea credintei (dogmei si a bisericii in stil fariseic) se poate transforma in lupta impotriva adevarului si chiar a lui Dumnezeu atunci cind ne poate face surpriza ca se arata iar intre oameni. Altfel de ce profetiile vorbesc de viitoare probleme? Incepand cu apocalipsa si pina la sfintii vremurilor noastre, ma refer la probleme de genul celor profetite de Selafiil cel orb. Mihai |
unde greseste biserica
biserica nu greseste deloc,uneori mai gresesc 'uni'slujitori atit.
|
Citat:
Nu stiu frate despre ce biserica vorbesti, dar biserica din comuna Faragau la care merg eu nu-mi refuza nici o cunoastere, si nici nu-mi impune nici o autoritate. Acolo doar ascult cuvantul lui Dumenzeu si atat. In rest, Dumnezeu cu mila, cum ar trebui sa gandesti si tu, ca proaspat viitor emigrant. |
optional
am intrat de curiozitate mai mult sa vad daca este cineva de parere cu mine...
Biserica nu greseste,dar preotii si cei mai mari pusi gresesc prin faptul ca ei insisi nu-si cunosc menirea pentru care au fost investiti.De ce sa nu o recunoastem ca tot sinodul este pro ecumenist ,supus politic sau organizat de tip masonic.adica nu se ridica nimeni sa spuna ca totusi Sfantul Brancoveanu nu poate fi declarat mason (si ca, Cantacuzino a fost primul mason roman) s.a.m.d. Totul se vorbeste frumos pe forum.. vorbim despre Biserica Ortodoxa ,Sinod ..parca totul e rai..dar daca as spune cum lucreaza masoneria cand e vorba de alegerea unui episcop cred ca nu s-ar afisa ce am scris pe baza ca provoc tulburare..citind mutle topice legate de ecumenism nu se spune despre canoanele sub care cad episcopii slujind cu catolicii sau cu grecocatolicii. Vreau sa spun numai ca sunt icoane in tara care plang adesea cu mir si ca acele icoane nu se vor a fi tiparite si date spre inchinare.Poate multi ati vrea sa stiti despre ce vorbesc,dar imi stiu riscul si chiar inutilitatea de a vorbi,cei interesati pot sa caute si sa gaseasca adevarul despre actuala Biserica .Vedeti numai postul Tv. Trinitas pe cine arata mai des?parintele Iustin Parvu deloc! duhovnici nimic ,doar cultura ortodoxa .Totu-i frumos, nimic de zis . Sf.Arsenie Boca spune ca doar prin traire duhovniceasca poti demonstra omului ca exista Dumnezeu !! |
Intelectualii in general refuza ei insisi Biserica.Nu este vinovata Biserica pentru indepartarea lor de Dumnezeu ci propria trufie.
|
2. Matei cap 11
"20. Atunci a început Iisus să mustre cetățile în care se făcuseră cele mai multe minuni ale Sale, căci nu s-au pocăit. 21. Vai ție, Horazine, vai ție, Betsaida, că dacă în Tir și în Sidon s-ar fi făcut minunile ce s-au făcut în voi, de mult, în sac și în cenușă, s-ar fi pocăit. 22. Dar zic vouă: Tirului și Sidonului le va fi mai ușor în ziua judecății, decât vouă. 23. Și tu, Capernaume: N-ai fost înălțat până la cer? Până la iad te vei coborî. Căci de s-ar fi făcut în Sodoma minunile ce s-au făcut în tine, ar fi rămas până astăzi. 24. Dar zic vouă că pământului Sodomei îi va fi mai ușor în ziua judecății decât ție. " omul alege daca vrea sa vina la Dumnezeu sau nu, daca sa creada sau nu. Mantuitorul nu a fortat pe nimeni sa vina si sa-l urmeze ci toti au venit de buna voie. Biserica fiind capul Lui Hristos, ar trebui sa aduca lumea la credinta, in vre-un fel anume, sau lumea ar trebui sa vina de buna voie? oricat ne-am macina sa gasim solutii la problemele societatii, nu vom reusi sa avem grija de sufletul nostru. daca ai sti unde greseste (nu greseste!) Biserica, atunci te-ai mantui? Citat:
|
Citat:
<< Biserica nu poate sa greseasca, deoarece Capul ei este Hristos >> ("Catehismul crestinului dreptcredincios", editura arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor 2009. Oamenii se indeparteaza de Biserica nu pentru ca ea ar gresi cu ceva, ci pentru ca pacatul le-a intunecat mintea. Omul a decazut in cautarea lui de a fi mai mare decat Dumnezeu, si asa a parasit Biserica lui Hristos. |
Citat:
Ti se pare un gest crestinesc ca Biserica sa ia o groaza de bani de la Stat, in timp ce detine afaceri de tot felul, pe care nu plateste nici o taxa (bani de care poporul roman si ortodox ar avea mare nevoie acum)? Ti se pare crestinesc ca, proportional cu banii pe care Biserica ii face, implicarea sa in actiuni de caritate e ridicol de mica? Ti se pare crestinesc ca intr-o perioada de criza ca asta, cand nu avem bani de pensii si doctori, BOR sa investeasca juma' de miliard de euro intr-o caterala faraonica, in conditiile in care deja avem cel mai mare numar de biserici pe cap de locuitor din Europa? Chiar nu se gasea o intrebuintare mai buna, cu aspect social sau eduactional pentru purcoiul ala de bani? Sincer, nu stiu unde toate cele de mai sus se potrivesc cu mesajul pe care l-a adus Isus. Dar nah, ateu fiind, poate imi scapa mie ceva. Va rog sa ma luminati. |
Gandindu-ma la cei care refuza sa creada in Dumnezeu, mi-am adus aminte de o vorba din popor: este nevoie sa ne lovim de pragul de sus, ca sa-l vedem pe cel de jos. Cam asa este si cu intoarcerea la Dumnezeu. In rest, cred cu multa convingere ca Biserica nu greseste, pentru ca are cap pe Hristos.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:56:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.