![]() |
Eu Cred
Eu cred că Tu ești Alfa și Omega, / Ești început și ești sfârșit . / Spre Tine sufletul să se înalțe / Că de la Tine Doamne , a venit. / Eu cred în marea-ți bunătate, / Că vrei pe toți să-i mântuiești . / Îi chemi cu dragoste la Tine / și toată viața îi călăuzești. / Mai cred, în jertfa Ta cea mare , / Ce până la moarte o ai îndurat . / Când răstignindu-Te pe cruce, / Pe toată omenirea ai salvat. / Și mai cred iarăși Împărate, / Că Tu, ești Cel ce din potirul sfânt , / Vii ca să Te unești cu mine, / Un păcătos de pe pământ. / Îmi plec genunchii, o Stăpâne. / Căci Tu din morți ai înviat. / Și îți mărturisesc cerând iertare, / Că-n Tine cred , cu adevărat.
|
Ție Doamne !
Cel ce te odihnești întru sfinți , binecuvântându- Te , Te adorăm , pe Tine Te lăudăm. Ție Îți mulțumim, Ție ne închinăm , în tot locul stăpânirii Tale . Ție Îți aducem ale Tale dintru ale Tale , de toate și pentru toate , cântând : Aliluia ! +
|
Dor de Tine , Iisuse
Odată , când copil eram / Și mă jucam cu stele , / Când flori de vis pe orice ram / Mi-erau alin , mi-erau balsam / În dorurile mele, / Atunci , de mână Tu m-ai prins / Și-apoi m-ai strâns aproape. . . / M-ai mângâiat și m-ai atins , / În suflet dorul ai aprins / Și rouă-ai pus sub pleoape. . . / M-am depărtat să Te privesc / Să văd a Ta privire . . . / De-atuncea ochii mei lucesc , / De-atunci , Iisuse , Te iubesc , / Și dorul mi-e iubire. . . / În dorul meu Te port în gând / Și-mi cânt mereu iubirea . . . / Adesea mă surprind plângând, / Și pașii-n zare, alergând , / Grăbind c-un ceas venirea . . ./ Mi-e dor de Tine, drag Iisus, / Mai strânge-mă aproape ! / De mult un Psalm nu Ți-am mai spus , / Mi-e dor să Ți-l șoptesc supus / În tainicele șoapte ! / Ascultă versul meu de dor , / În suflet cum Îți cântă. . ./ Plutesc de fericire, zbor , / Mă-nalț mai sus de orice nor. . . / Iubirea Ta mi-e sfântă ! / Îți mulțumesc c-ai ascultat / A inimii cântare ! / E darul sfânt ce ți l-am dat , / Tu l-ai primit. . . eu am oftat . . ./ Iubirea-i Sărbătoare !
|
Pe Comunitate !
Pagina lui Irina Georgeta . De văzut : http://www.crestinortodox.ro/comunit...&video_id=1786
|
De la un user : Iisuse drag
M-au impresionat aceste rânduri și am simțit nevoia să vi le redau , din dragoste, și vouă : << Azi este Duminică ! O zi în care mă bucur că Te-am întâlnit. Da, Iisuse ! Te-am întâlnit la Sfânta Liturghie. Stăteam în genunchi și simțeam niște fiori care parcă mă mângâiau și am știv că ești Tu, Mântuitorul meu drag. Știi ? . . .nu știu dacă ai auzit , dar eu bănuiesc că da. Ți-am mulțumit că mi-ai dat această zi și că m-ai adus în mijlocul bucuriei în care Tu erai Cel ce împărțeai bucuria tuturor. Doamne, nu Ți-am spus niciodată despre bucuria pe care o simt atunci când merg la Sfânta Liturghie, este ceva pur ceea ce simt , ceva care mă protejează și-mi dă încredere, speranța și ceea ce este mai important. . . îmi dă iubire și mă gândesc că nimeni nu poate să-mi dea o iubire mai sinceră și mai pură decât ai face-o Tu, Iisuse drag . Când sunt acolo , jos, lângă icoana Ta , sunt bucuros , știu că sunt lângă Cel ce m-a creat, Cel ce m-a adus la viață , sunt lângă Tine Doamne. Și ce pot să mai cer vieții acesteia ? Nimic. . . Dacă Te am pe Tine nimic nu mai doresc. Cred că și Tu, Mântuitorul meu drag ești bucuros că eu, un păcătos, vin la Tine și cad în fața icoanei Tale și mă rog Ție , pentru că în Tine am încredere și Tu ești Cel mai bun și Cel mai sincer Prieten al meu. Da , Iisuse. . . sunt bucuros că sunt cu Tine și sunt împlinit atunci când sunt lângă Tine. Tu nimănui nu-i întorci spatele , Tu pe nimeni nu urăști , Tu ești Iubire, ești Viața , ești Adevăr , ești Calea celor care vor să meargă și să se întoarcă către Tine, ești Bun și Blând. Ce m-aș face fără Tine, Iisuse al meu drag ? Aș fi o frunză-n vânt, aș fi nimic. Dar eu sunt al Tău , sunt oaia din turma Ta, iar Tu ești Blândul nostru Păstor, Iisuse. Și totuși. . . Îmi cer iertare că te mâhnesc cu păcatele și ispitele care vin asupra mea, dar știu că aceste ispite care vin sunt spre întărirea mea, spre ridicare și spre lupta , pentru că am învățat că atunci când lupt pentru Mântuire , lupta devine dulce pentru că Tu, Mântuitorul meu, îmi dai putere să trec peste toate. Acum este târziu, mâine este o nouă zi , o zi frumoasă, o zi pe care Ți-o voi dărui Ție . . . Ai grijă de mine , Doamne ! Cu drag. . . >>
|
Maria si Marta
Maria si Marta
http://www.azsmrebenezer.net/images/clear.gif Maria si Marta sunt doua surori Alese din lumea cea larga Maria-i credinta ce-nvata din zori Iar Marta-i credinta ce-alearga, Maria statea asculta si simtea Cum cerul i-si deschide poarta Sa stau ca Maria intruna a-s vrea Dar Domnul iubea si pe Marta Maria si Marta sunt doua surori Care i-si petrec vesnicia Dar eu pe pamant parca-s vrea uneori Cand Marta sa fiu, cand Maria Isus pe-amindoua surori le iubea Si-asa laolalta li-e soarta O fa-ma Isuse in dragostea Ta Sa fiu si Maria si Marta Maria si Marta si Lazar erau Ai Domnului prieteni in lume Betania e locul ce Tu l-ai ales Sa faci Doamne acea minune |
Eu nu stiu versuri, nu am talent la scris, dar de cate ori ma gandesc la pilda fiului risipitor, parca intrezaresc iubirea nemarginita a Tatalui, care nici n-a mai asteptat sa auda scuzele fiului, ci "încă departe fiind el, l-a văzut tatăl său și i s-a făcut milă și, alergând, a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat". Cam asa se intampla si cu noi - sa avem doar dorinta de a ne intoarce, chiar daca pentru interesul propriu, si El alearga in intampinarea noastra...
|
De dragul Lui
Citat:
Bravo!!! Doamne ajuta! |
De dragul Lui
Tara din suflet
In suflet,ascunsa,exista o tara, O tara de visuri mai buna,mai rara, In care fiecare e bun si iubeste; O tara in care fericirea infloreste! Acolo e mereu primavara,flori, Acolo e soare, sunt pasari. nu-s nori. In tara aceia eu vreau sa ajung Dar drumul te doare,e greu,este lung. De aceia sunt mereu obosita si plang, Caci merg,merg intr-una,nu pot sa ajung. Iar la hotarul acestei tari ideale Intinse si calde stau mainile TALE. Dorina Stoica Din volumul "De la poezie la Rugaciune", editura Sfera |
De dragul Lui
Te caut
Caut in zi,caut in noapte. Caut in rugaciuni spuse in soapte. Caut in cei ce-au plecat dintre noi, Caut in mine si caut in voi. Caut chiar si in cautare. Te caut Doamne ,cu disperare. Te caut cu foame,Te caut cu sete In toate icoanele atarnate in perete. Te caut in oamenii plini de pacate, Te caut in talhari si in desfranate. Te caut in oameni credinciosi,cuminti Te caut in preoti, Te caut in sfinti. Te caut in cel nou nascut,in batran Te caut in omul cel rau si-n cel bun. Te caut in cel neiertat,neiubit. Te caut in cel alungat si in cel prigonit. Te caut in cel ce nu poate ierta, Te caut in mine si in dumneata. Te caut in cel ce barfeste si spurca, Te caut in cel ce zideste,in cel care urca. Te caut in ingerii aparuti din lumina, Te caut in cer si te caut in tina. Si obosita de atata cautare Caut odihna in cautare. Esti cel ce Esti si Cel ce va veni Esti Tot ce ma poate surpa sau zidi! Esti plinul ce umple golul din mine Esti sensul cuvantului BINE! Nu te-as cauta daca nu te-as fi gasit Intre cei doi talhari din inima mea RASTIGNIT. Dorina Stoica Publicata in "Daruri" editura Cronica 2009 |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:39:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.