Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Avem voie sa bem vin sau nu? Abaut Domnul Iisus vin sau must? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13317)

ovidiu b. 19.08.2011 15:27:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391067)
nu orice icoana este sfanta.
altfel de ce ar mai trebui sintite?!

din punctul meu de vedere orice icoana este sfanta...intreaba un preot de ce trebuie sfintita?
eu unul nu am nevoie de acest raspuns

maria32 19.08.2011 15:41:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391354)
din punctul meu de vedere orice icoana este sfanta...intreaba un preot de ce trebuie sfintita?

cum o sa fie orice icoana sfintita? sfintirea implica o anumita rugaciune pe care doar preotul are voie sa o spuna.

Dumitru73 20.08.2011 19:00:07

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 391354)

potential vorbind, orice icoana este facatoare de minuni.
dar nu toate fac minuni.
intrebarea mea era, ca daca e deja sfanta, de ce mai trebuie sfintita?!

EmaSimona 20.08.2011 19:19:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 391687)
dar nu toate fac minuni.

Icoana este puțin mai sfântă decât o coală albă, dar e doar un tablou religios. Trebuie sfințită ca să vină sfântul în har, să stea înăuntru.

cristiboss56 20.08.2011 19:37:48

Citat:

dar nu toate fac minuni.

Un raspuns , printre multe alte raspunsuri pe care tu le cunosti mult mai bine , ca fost credincios, este : ca sa fie inima impacata a celui ce o tine cu drag si cu credinta in casa ! Ai ceva impotriva unei inimi impacate ?:6:

Dumitru73 20.08.2011 19:41:24

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 391699)
Un raspuns , printre multe alte raspunsuri pe care tu le cunosti mult mai bine , ca fost credincios, este : ca sa fie inima impacata a celui ce o tine cu drag si cu credinta in casa ! Ai ceva impotriva unei inimi impacate ?:6:

nimic impotriva.

valentin.viliga 20.08.2011 20:45:22

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 378229)
Exista multe controverse, mai ales intre ortodocsi si" neoprotestanti in ceea ce priveste aceasta problema. Penticostalii, spre exemplu, sustin ca "vinul" din Sfanta Scriptura reprezinta de fapt mustul, proaspat stors din struguri, iar noi, ca ortodocsi, facem un pacat prin faptul ca, la Sfanta Impartasanie, bem vin. Personal, mi se pare o aberatie, ca de fapt toate explicatiile penticostalilor (Iertati-ma, cei de pe acest forum)
Voi ce parere aveti?

cuvantul grecesc pentru vin este oinos(pronuntat inos) este folosit pentru a desemna ebraicul yayin, cuvant care desemneaza vinul (mustul care fermenteaza)

ovidiu b. 21.08.2011 22:36:38

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 391361)
cum o sa fie orice icoana sfintita? sfintirea implica o anumita rugaciune pe care doar preotul are voie sa o spuna.

eu iti recomand sa intrebi duhovnicul...si te intreb ce faci daca faci poza unei icoane cu telefonul, mergi cu telefonul la sfintit?...iti raspund eu...poza facuta unei icoane devine si ea incoana...asta simt si cred...dar in a nu crede intr-o icoana doar dupa ce a fost "sfintita de preot" mi se pare putin deplasat si lipsa de credinta...nu sunt impotriva sfintirii icoanei de catre preot, dar icoana e sfanta prin sfantul pe care il reprezinta.

ps daca o icoana nu e sfintita de preot, nu te inchini acestei icoane? sau cum tratezi o icoana nesfintita de preot? ....ca pe un simplu tablou?

ovidiu b. 21.08.2011 22:50:48

Citat:

dar nu toate fac minuni.

ti-am raspuns...intreaba duhovnicul

NeInocentiu 26.08.2011 18:27:22

Ub 40 - Red red wine

http://www.youtube.com/watch?v=zXt56MB-3vc&ob=av3e

Theodor_de_Mopsuestia 26.08.2011 20:02:44

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 393927)

Frumoasa melodia. :) si ea, pentru cine gandeste, e un argument fara vorbe.

Adanna 26.08.2011 20:30:08

Decat diaree dupa must prefer euforie dupa vin.

P.S. La efectele adverse ale mustului nu v-ati gandit domnule Trice?

Theodor_de_Mopsuestia 26.08.2011 21:32:02

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 393970)

:24: Drept la tinta!

grasu77 26.08.2011 21:48:06

Citat:

Mai bine o diaree (daca se intampla) decat sa ajungi sa borasti, sa te doara capul si sa zaci intre perne, ca o leguma, cu bidonul cu apa si ligheanul la capatai. O spun din proprie experienta.

In plus, sucul de strugure este foarte sanatos (mai ales cel rosu - foarte bogat in rezveratrol, fortifiant al sistemului imunitar) si nici nu te zapaceste de cap. Dupa ce bei must poti fi plin de spirit si vorbi cu Domnul. Dupa ce bei vin poti fi plin de spirt si vorbi cu diavolul.

Adanna 26.08.2011 21:54:41

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393987)
Mai bine o diaree (daca se intampla) decat sa ajungi sa borasti, sa te doara capul si sa zaci intre perne, ca o leguma, cu bidonul cu apa si ligheanul la capatai. O spun din proprie experienta..

Si daca te vad oamenii ( si vecinii) umbland pe strada ca dupa o noapte de orgii "neortodoxe" tot aceasi parere ai? ( sa nu spun pe romaneste )ca paine tot trebuie sa mergi sa cumperi... sau tu esti un fel de baby doll si merge mamita la cumparaturi?

Theodor_de_Mopsuestia 26.08.2011 22:18:28

Adventistii ar trebui sa scoata din Bibliile lor

...minunea facuta de Domnul nostru la Cana Galileii. Nu de alta, dar e stanjenitor pentru doctrina lor . "Nu se poate sa fi facut Domnul vin din apa, must era, cu siguranta! Traducatorul grecotei, aflat in slujba Babilonului/Bizantului a modificat fara rusine textul"... :24: :24:

laviniu 26.08.2011 22:24:21

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 394000)
...minunea facuta de Domnul nostru la Cana Galileii. Nu de alta, dar e stanjenitor pentru doctrina lor . "Nu se poate sa fi facut Domnul vin din apa, must era, cu siguranta! Traducatorul grecotei, aflat in slujba Babilonului/Bizantului a modificat fara rusine textul"... :24: :24:

Nu dom'le era vin categoric, pb este insa era rosu sau alb, demidulce sau sec?!?

AlinB 26.08.2011 23:26:44

Citat:

Mai bine o diaree (daca se intampla) decat sa ajungi sa borasti, sa te doara capul si sa zaci intre perne, ca o leguma, cu bidonul cu apa si ligheanul la capatai. O spun din proprie experienta.

In plus, sucul de strugure este foarte sanatos (mai ales cel rosu - foarte bogat in rezveratrol, fortifiant al sistemului imunitar) si nici nu te zapaceste de cap. Dupa ce bei must poti fi plin de spirit si vorbi cu Domnul. Dupa ce bei vin poti fi plin de spirt si vorbi cu diavolul.

Sa intelegem ca sunteti printre marea majoritatea a adventistilor care nu se pot atinge de un pahar de vin pentru ca inevitabil se lasa cu o betie crunta, legumicola, "cu bidonul cu apa si ligheanul la capatai"?

Ah, "o spun din proprie experienta", scuzati..intrebare retorica :)

stefan florin 26.08.2011 23:45:51

Citat:

mda, dupa un pahar cu must de struguri incepi sa cauti toaleta, dar dupa un pahar cu vin nici nu borasti, nici nu te doare capul si nici nu stai cu ligheanul la capataiul patului. Oare de ce voi adventistii confudati mereu consumul de vin cu betia? Ce, daca un om face abuz de must nu i se face rau? Doamne ajuta!

AlinB 26.08.2011 23:52:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394039)
mda, dupa un pahar cu must de struguri incepi sa cauti toaleta, dar dupa un pahar cu vin nici nu borasti, nici nu te doare capul si nici nu stai cu ligheanul la capataiul patului. Oare de ce voi adventistii confudati mereu consumul de vin cu betia? Ce, daca un om face abuz de must nu i se face rau? Doamne ajuta!

Pai la ei e regula, nimeni nu se poate opri la un singur pahar, de aia s-a si pus regula: nici un pahar.
Probabil racolarile in cadrul grupului se fac dominant la intalnirile AA.

Nici un pahar - nici pe buze, nici in Scriptura macar sa nu cumva sa fie omul sa fie ispitit sa gandeasca macar ca vinul n-ar fi tocmai asa mare blestem si ca sunt oameni care isi permit un pahar si fara sa ajunga la betie.

mihai07 26.08.2011 23:57:28

Citat:

Tu, dintr-un pahar de vin, ajungi in starea pe care o descrii?

stefan florin 27.08.2011 00:02:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 394042)
Pai la ei e regula, nimeni nu se poate opri la un singur pahar, de aia s-a si pus regula: nici un pahar.
Probabil racolarile in cadrul grupului se fac dominant la intalnirile AA.

Nici un pahar - nici pe buze, nici in Scriptura macar sa nu cumva sa fie omul sa fie ispitit sa gandeasca macar ca vinul n-ar fi tocmai asa mare blestem si ca sunt oameni care isi permit un pahar si fara sa ajunga la betie.

dar atunci cu femeile cum procedeaza? Nu le mai ating sau folosesc manusi? Nu se alta dar...ispita...satana...intelegi tu ce vreau sa zic! Doamne ajuta!

Theodor_de_Mopsuestia 27.08.2011 00:13:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394049)
dar atunci cu femeile cum procedeaza? Nu le mai ating sau folosesc manusi? Nu se alta dar...ispita...satana...intelegi tu ce vreau sa zic! Doamne ajuta!

:24: Ca bine ati zis-o, si dvs., si fratele Alin. Ei chiar nu isi dau seama cat de adanc si entuziast plonjeaza in ridicol...

Theodor_de_Mopsuestia 27.08.2011 00:19:53

In anul 3700, pe planeta-colonie Adventia

...era un grup mutant, care practica clonarea, pentru a nu se impurifica cu necuratele alea de femei, si dezvoltase doctrina "vinul este incompatibil cu viata umana".
:24: :24::24::24:

AlinB 27.08.2011 00:20:37

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 394052)
...era un grup mutant, care practica clonarea, pentru a nu se impurifica cu necuratele alea de femei, si dezvoltase doctrina "vinul este incompatibil cu viata umana".
:24: :24::24::24:

Acum pe bune, stii ca adventistii cred in extraterestri? Le-a zis-o profeata lor..

Theodor_de_Mopsuestia 27.08.2011 00:32:36

Nu ma mira; baietii infernului leaga ereziile si pacatele.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 394053)
Acum pe bune, stii ca adventistii cred in extraterestri? Le-a zis-o profeata lor..

Ptiu! Asta da erezie! Ca sa nu zic "delir". Ce pot zice? De ei, sa aiba Domnul mila. De erezia lor: anathemathos! Unde este erezie, hop! si alte consecinte...unele din ele efectiv dezastruoase duhovniceste...si psihic.

osutafaraunu 27.08.2011 05:11:50

Citat:

Decat diaree dupa must prefer euforie dupa vin

Nu știu ce probleme aveți dumneavoastră, însă eu n-am făcut niciodată diaree după must. Reacțiile adverse apar doar la alergici, ori când se bea necontrolat. Decât euforie bahică, eu prefer mintea limpede.

osutafaraunu 27.08.2011 05:12:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 394053)

Off-topic: Domnule AlinB, dumneata nu crezi în extratereștri? Îngerii sunt ființe terestre, iar Dumnezeu Fiul e pământean de loc din Betleem?

stefan florin 27.08.2011 11:15:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394074)
Off-topic: Domnule AlinB, dumneata nu crezi în extratereștri? Îngerii sunt ființe terestre, iar Dumnezeu Fiul e pământean de loc din Betleem?

mda...ufologii nu s-au gandit pana acum la interpretarea asta. E chiar o ipoteza revolutionara in materie de extraterestrii. Prietene esti formidabil...Iisus extraterestru! SUPER TARE FRATE!

NeInocentiu 27.08.2011 11:20:31

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394109)
mda...ufologii nu s-au gandit pana acum la interpretarea asta. E chiar o ipoteza revolutionara in materie de extraterestrii. Prietene esti formidabil...Iisus extraterestru! SUPER TARE FRATE!

Depinde ce intelege fiecare prin extraterestru (in afara pamantului).

osutafaraunu 27.08.2011 11:35:30

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394110)
Depinde ce intelege fiecare prin extraterestru (in afara pamantului).

Corect.:26:

stefan florin 27.08.2011 11:39:19

[quote=osutafaraunu;394111]Corect.:26:[/QUOTE

mda...si carul de foc in care a fost rapit Ilie de "extraterestru" a fost defapt un OZN...Super tare! Uite asa mai invat si eu cate ceva!

NeInocentiu 27.08.2011 11:54:03

[quote=stefan florin;394112]
Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394111)
Corect.:26:[/QUOTE

mda...si carul de foc in care a fost rapit Ilie de "extraterestru" a fost defapt un OZN...Super tare! Uite asa mai invat si eu cate ceva!

Depinde ce intelegeti prin Obiect Zburator Neidentificat.
Totusi, "obiectul" este identificat drept un car de foc.

Theodor_de_Mopsuestia 27.08.2011 13:08:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394109)

Poate super jalnic. Va dati seama ca cei care cred asa sunt super-prone la vedeniile ozenistice ale lui anti...

Theodor_de_Mopsuestia 27.08.2011 13:16:40

Sa recapitulam:

o parodie de sabat in locul duminicii; nu exista suflet cum il vad Sfanta Scriptura si toti ceilalti, de la catolici la ortodocsi si de la calvini la nestorieni; Isus este extraterestru, si bineintels intreaga Sfanta Trinitate (Doamne iarta-ma), probabil ca si steaua magilor era un ozene; Maica Domnului e si ea o prezenta colo, in fundal, evident cu totul nedemna de preacinstire; ierarhia apostolica a Bisericii, inventie a babilonicilor alora de catolici si ortodocsi, usw., usw.
Daca asta e crestinism, eu sunt de pe Solaria. :D Ca tot vorbim de aiureala asta...

grasu77 27.08.2011 14:00:03

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 394045)
Tu, dintr-un pahar de vin, ajungi in starea pe care o descrii?

Nu dintr-un pahar, ci de la un singur pahar. Intreaba pe orice alcoolic cu cate pahare si-a inceput "ucenicia". Eu am inceput cu mai putin de un pahar.

laviniu 27.08.2011 14:05:52

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 394126)
o parodie de sabat in locul duminicii; nu exista suflet cum il vad Sfanta Scriptura si toti ceilalti, de la catolici la ortodocsi si de la calvini la nestorieni; Isus este extraterestru, si bineintels intreaga Sfanta Trinitate (Doamne iarta-ma), probabil ca si steaua magilor era un ozene; Maica Domnului e si ea o prezenta colo, in fundal, evident cu totul nedemna de preacinstire; ierarhia apostolica a Bisericii, inventie a babilonicilor alora de catolici si ortodocsi, usw., usw.
Daca asta e crestinism, eu sunt de pe Solaria. :D Ca tot vorbim de aiureala asta...

Frate, ai ce ai cu "alte planete", da vin cu o intrebare, ce e cu stirile de la tvu cum ca in mod cert am fost vizitati si ca apoi chinezii au fotografiat o nava in forma de scorpion?Intreb asta pt nu cred in halucinatii colective atat de extinse...Numai bine!
ps.interesant avatarul , pledeaza cumva pt "evolutie"?!?

grasu77 27.08.2011 14:07:04

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 394056)
Ptiu! Asta da erezie!
.

Si Vaticanul (sefii dvs. infailibili) crede in existenta unor civilizatii extraterestre. Si nu se refera la ingeri sau fiinte spirituale.
http://old.cotidianul.ro/vaticanul_c...tri-45844.html

Mai spuneti "ptiu! asta da erezie"?

laviniu 27.08.2011 14:07:47

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 394135)
Nu dintr-un pahar, ci de la un singur pahar. Intreaba pe orice alcoolic cu cate pahare si-a inceput "ucenicia". Eu am inceput cu mai putin de un pahar.

Nu-i mai bine de mine ca nu beau decat apa , ca multi alti romani si ne trezim ca ne-am "imbatat" cu h2o rece! Numai bine!

grasu77 27.08.2011 14:13:25

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 394126)
o parodie de sabat in locul duminicii;
..

Noi pazim ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit (ziua a saptea). Voi tineti ceea ce Dumnezeu nu a binecuvanta si sfintit niciodata (ziua intaia). Care este parodie si care este dragoste de Dumnezeu? "Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui" (1 Ioan 5:3)

P.S. Doriti sa deschidem un topic in care "sa recapitulam" o parte din schimbarile aduse legii lui Dumnezeu de catre Vatican (schimbari preluate, din pacate, si de alte biserici)?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:51:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.