![]() |
De ce si-a sfasiat hainele regele Iosia? Ce l-a determinat?
|
Ca sa Il imbune pe Dumnezeu. Sfasierea hainelor si imbracarea in sac, punerea de cenusa pe cap apare frecvent in Biblie. Sunt gesturi penitențiale. Si romano-catolicii de azi au acest obicei, de Miercurea Cenusii, care marcheaza inceputul Postului Mare.
De observat ca acest episod cu Iosia e unul dintre exemplele tipice cand Dumnezeu isi schimba planul, in funcție de oameni. Oricât de mare este păcatul (chiar și infracțiune contra poruncii I, ca în cazul menționat), Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacob este un Dumnezeu al iertării. |
Un raspuns exact si mai cuprinzator de atat nu cred ca se putea. Felicitari! Preluati stafeta.
|
Să rămânem la Cărțile Istorice ?
|
orice din sfera religiei, nu trebuie sa va limitati strict la Biblie. Sper sa se anime si altii sa raspunda, doar nu jucam un ping-pong. Puneti o intrebare dificila, sa avem ce medita la noapte , iar maine sa continuam cu forte proaspete :)
|
Una un pic mai simpla, dar foarte, foarte importantă și de folos:
Printre alte numeroase vindecări, Isus vindecă și un om care avea o mână uscată, prilej care le-a dat fariseilor posibilitatea să aduca minunilor lui Isus o obiectie, care s-ar fi putut transforma intr-o acuzatie periculoasa. În ce a constat obiecția fariseilor ? |
Și iată un om având mâna uscată. Și L-au întrebat, zicând: Cade-se, oare, a vindeca sâmbăta? Ca să-L învinuiască Matei 12:10
|
Citat:
|
Citat:
Găsiți versetul care conține următoarele cuvinte: Că iubirea de argin este... |
“Iubirea de argint este radacina tuturor relelor si cei ce au poftit-o cu infocare au ratacit de la credinta si s-au strapuns cu multe dureri” (I Tim. 6, 10).
|
intrebare: ce presupune Taina Maslului dpdv al BO sau BC? Precizati un verset din NT, care releva caracterul de sacrament al maslului.
|
Citat:
Citat:
Și acum răspunsul la întrebare: probabil vă referiți la "Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe presbiterii (Sau: bătrînii) Bisericii; și să se roage pentru el, după ce -l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului." Iacov 5,14 - versiunea Cornilescu (din motive bine știute) Sacramentul, sau Taina, este o ceremonie simbolică religioasă care reprezintă adevăruri centrale ale Evangheliei și constituie o obligație universală și perpetuă. Conform acestei definiții, ungerea cu untdelemn nu prea se încadrează căci ea se administrează doar omului bolnav (spre tămăduire sau ușurarea durerii trupești - după definiția ortodoxă). Domnul Hristos a stabilit două astfel de ritualuri: botezul și Cina Domnului. Ritualul nu este un sacrament în sensul de a fi un opus operatum - un act care, în și prin el însuși, împarte har și asigură mântuirea. Botezul și Cina Domnului sunt sacramente numai în sensul de a fi asemenea cu "sacramentum", jurământul depus de ostașii romani de a asculta de comandanții lor, chiar cu prețul vieții. Aceste ritualuri presupun un legământ de totală supunere față de Hristos. |
repet intrebarea:
Citat:
Citat:
p.s s-a pus o intrebare simpla, dmv. ati facut o ciorba ortodoxa-catolica, ba ati spus si despre pozitia adventista, (nu s-a cerut!) , tot felul de justificari advente, cand raspunsul trebuia sa fie la fel de simplu. Oricum, indiferent de ce spuneti, eu o sa va sar raspunsul, atunci cand intrebarea o pun eu. Ceilalti fac ce doresc, dar pentru mine, postarile dmv. sunt nule. |
Doamnă, vă înțeleg supărarea... se trage de la topicul "Duminica -ziua Domnului", dar încercați să depășiți momentul căci nu face bine... Uite ați declarat pentru a doua oară un neadevăr. Eu n-am blestemat niciodată și nici n-am făcut pe vreun user de pe aici "blestemat". Vă rog frumos!
On topic: Textul din Iacov nu este corect? |
Eu, aflata (cica) sub “blestemul incalcarii intentionate si repetate a poruncii divine” va spun ADIO! Nu ma intereseaza ca va este rusine sa va recunoasti propriile afirmatii, m-am lamurit in privinta dmv. Raspundeti exact ca si Traian Basescu: ati dat o palma copilului? jur ca n-am lovit copilul in plex. Va rog sa ma ignorati de acum inainte , asa cum o sa fac si eu cu dmv.
oricine poate sa continue jocul si sa puna o intrebare. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
osutafaraunu: "eu nu ma gasesc sub blestemul incalcarii intentionate si repetate a poruncii Sale", in contextul in care se vorbea de Ziua Duminicii, de actiunile pe care le poti face Duminica ( se discuta despre gatit). Uite, va spun pentru a 4-a si ultima oara!
Nu va alunga nimeni de pe niciun topic,prefer sa ma retrag eu! Continuati, aveti cuvantul! |
Citat:
Citat:
Vă rog încă o dată să mă iertați! |
Citat:
|
In ce conditii omul"nimic nu este"?(cu citat biblic):)
oare in cat timp va raspunde cineva? |
Citat:
sau Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă. (Marcu 7:15) |
e un pic distanta pana la raspunsul corect.
Indiciu:Epistolele Pauline |
Citat:
|
Citat:
I Cor 13,2 "Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. " |
Citat:
|
pentru stradanie, efort si bunavointa, iti cedez randul la intrebare.:)
|
Citat:
În ce localitate s-a petrecut nunta din Cana Galileei?:10: |
in cana galilei?
:) |
Citat:
|
Care era numele orbului vindecat de Iisus?
|
Citat:
|
raspunsul corect iti aduce dreptul la replica!
Ai cuvantul:) |
Unde, în Legea lui Moise, sunt cuprinse reglementări împotriva practicării spiritismului?
|
Mentiuni a practicarii ocultismului (forme de divinatie):
„Să nu fie la tine nimeni care să-și treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meșteșugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morți. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului" (Deuteronom 18:10-12) Reglementari impotriva celor care practica ocultismul: Dacă vreun suflet va alerga la cei ce cheamă morții și la vrăjitorii, ca să desfrâneze în urma lor, Eu voi întoarce fața Mea împotriva sufletului aceluia și-l voi pierde din poporul lui. ( Levitic 20:6) Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat: cu pietre să fie uciși, că sângele lor este asupra lor.(Levitic 20:27) intrebare: daca s-a adus in discutie ocultismul, atunci sa continuam pe aceeasi linie. Numiti trei vrajitori ce apar mentionati in Noul Testament. |
barisus, elimas si simon magul?
|
Cata promptitudine. Raspuns corect! Cei trei numiti de tine ii gasim in Faptele Apostolilor.
Ai cuvantul. |
Din ce motiv Samuel il unge rege pe David, in locul lui saul?
|
Citat:
Domnul a zis lui Samuel: "Când vei înceta să plângi pe Saul, pentru că l-am lepădat, ca să nu mai domnească peste Israel? Umple-ți cornul cu untdelemn, și du-te; te voi trimite la Isai, Betleemitul, căci pe unul din fiii lui Mi l-am ales ca împărat." |
Ludovic, poti continua jocul, deci pune o intrebare. Lore probabil nu e pe faza.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:46:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.