![]() |
Citat:
O sa caut altul... Revin. |
până găsește Fani citatul...
Ce ziceți să vă dau eu un citat, în original (engleză) să vedem dacă îl ghiciți. :)
"To love means loving the unlovable. To forgive means pardoning the unpardonable. Faith means believing the unbelievable. Hope means hoping when everything seems hopeless." |
Citat:
Va datorez probabil doua citate... |
Citat:
|
''Ochi pentru ochi' va sfarsi prin a lasa toata omenirea oarba.'
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ok, iată un nou citat : "Omul desăvârșit este acela care primește cu o egală stare a duhului și cu mulțumire, din mâinile Domnului, schimbările vieții sale, atât pe cele fericite, cât și pe cele nefericite." |
Citat:
Nu, nu era antisemit Gandhi, dar stiu ca glumesti. Se referea bineinteles la Predica de pe munte, care si lui i-a marcat viata si dupa care s-a ghidat in 'programul' sau de rezistenta nonviolenta. |
Da, corect. Sf. Vasile cel Mare. Te așteptăm cu un nou citat.. :57:
|
'Acesta este misterul libertatii omului, spune Dumnezeu. Daca il sprijin prea mult, nu mai este liber. Daca nu il sprijin destul, cade.'
|
Va datoram doua citate ;-) Pana il ghiceste cineva pe asta (tradus din franceza), va dau altul (din engleza):
'Vointa libera, desi face posibil raul, este de asemenea singurul lucru care face posibila orice dragoste sau bunatate sau bucurie care merita sa fie primite.' |
Citat:
Bien ca ne-ai zis limba :). |
Citat:
Uf, intrasem aici ca imi faceam mustrari de constiinta ca v-am incuiat. ;-) |
Hai, glykys, nu ne dai un citat?
|
Citat:
|
Citat:
|
Merci, Fani. :)
"Invataturile date cu forta nu pot dainui in suflete, pe cand invataturile primite in suflet cu placere si cu bucurie raman de-a pururi." |
Citat:
|
Scuzați întârzierea:
[COLOR=black]"Viața veșnică și veselia negrăită din ceruri o dăruiește harul Duhului, dar vrednicia de a primi darurile și de a se bucura de har o dă dragostea de osteneli a credinței."[/COLOR] |
Citat:
|
Citat:
|
Mulțumesc...
"În lumea consumistă și globalizată actuală, pare că nu mai cunoaștem alt sens al fericirii decât acesta din urmă: mediocru, utilitar, lipsit de orice aspirație care depășește standardele materialiste: o casă confortabilă, un loc de muncă bănos, o vacanță în Caraibe (sau măcar la Sinaia...), o familie asigurată financiar. O dragoste călduță (nu te mai ostenești să-ți dai seama măcar dacă-ți iubești sau nu cu adevărat partenerul), o muncă nu prea creativă, obiecte (recomandate la televizor) cu care-ți umpli orice spațiu liber... Oamenii au uitat cu totul că li s-a făcut un dar copleșitor: cel de a exista în minunea lumii, de a fi vii, de a fi conștienți de sine. Ei nu-și mai pun niciodată întrebări ca: De fapt, cine sunt eu? Ce rost am pe lume? Oare mi s-a dat minunea că pot vedea și auzi doar ca să fiu șofer de autobuz sau să fac reclame? Oare n-am să mor fără să fi făcut nimic pe lumea asta ? Condamnarea acestui gen de fericire este totuși în bună parte nedreaptă, după părerea mea, ca întreaga condamnare a modului de viață occidental, căci înseamnă, de fapt, o reacție <elitistă> în fața unei fericiri <populare>. Eu cred că avem nevoie de ambele feluri de fericire, că fiecare-n parte este săracă și extremă în lipsa celeilalte. Cred, de altfel, că sunt foarte rari atât poeții puri și extatici cât și consumiștii complet imbecilizați de bere și televiziune. Suntem cu toții, de fapt, o combinație între cele două cazuri, și idealul uman ar putea să fie, în consecință, o viață împlinită și decentă material străbătută din când în când de fulgurațiile nebunești ale marii și adevăratei fericiri." |
Mircea Cărtărescu, în "De ce iubim femeile".
|
Citat:
|
"A avea curaj înseamnă să te ridici și să vorbești. Tot de curaj însă ai nevoie ca să stai și să asculți."
|
Citat:
|
Citat:
|
'It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.'
(nu indraznesc sa ofer o traducere ad hoc ;-)) |
Chiar sunt curioasă cine a zis așa ceva. Pare mai degrabă un roman de ficțiune, decât realitate. :)
|
Citat:
Este prima fraza a unui roman (unii au spus ca e una din cele mai celebre fraze initiale de roman). |
'Este un adevăr universal recunoscut că un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevastă.'
(am gasit traducerea - dar nu suna asa bine pe romaneste.. engleza lui ... este o bijuterie) Si fraza urmatoare este: 'Oricât de puțin cunoscute ar fi simțămintele sau vederile unui asemenea bărbat atunci cândapare pentru prima oară într-un loc, acest adevăr este atât de înrădăcinat în mințile celor din jur, încât burlacul este socotit că proprietate de drept a uneia sau alteia dintre fiicele familiilor din vecinătate.' |
Citat:
|
Citat:
Bineinteles ca fraza trebuie inteleasa ironic. |
Propunerea mea:
"În primele secolele ale creștinismului, bărbații și femeile care luptau pentru a dobândi gloria sfinților erau numiți atleții lui Hristos. Un sfânt realizează în cursul vieții sale performanțe pe care ceilalți oameni nu reușesc să le înfăptuiască. Uneori performanțele sale sunt recunoscute oficial de Biserică. în acest caz el figurează în calendar. Recunoașterea oficială a unui sfânt are loc însă doar ca o excepție și numai pentru un foarte mic număr de persoane. Majoritatea sfinților sunt ignorați de calendar. Puținii sfinți pe care Biserica îi recomandă venerării publice primesc această consacrare cu titlu postum. Niciodată în timpul vieții lor." |
Virgil Gheorghiu.
|
Citat:
|
Citat:
Trebuie sa recunosc ca am gasit prin google. Nu am citit cartea asta a lui. Am citit cateva romane de-ale lui si unele lucruri mi-au placut foarte mult. |
Va datoram un citat:
"Dupa insusi chipul Sau i-a facut pe eu, dandu-le si puterea Cuvantului/Ratiunii (Logosului) Lui, ca având-o în ei ca un fel de umbra a Cuvantului/Ratiunii si facându-se rationali, sa poata ramâne în fericire." |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:38:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.