![]() |
Citat:
Dificultatea apare pt ca nu dispunem decat de 2 posibilitati:mantuirea si iadul (eventual vesnic).Si marea majoritate a sufletelor s-ar putea sa nu se incadreze in niciuna din cele 2 variante. Pe de o parte, eu stiu ca in rai nu prea pot ajunge decat sfintii.Probabil la asta se refera sfantul care spune:„e cu neputinta pt cineva sa se mantuiasca daca nu are paza mintii.” (Exista si exceptii rarisime, cum e cazul cu talharul cel bun de pe cruce.)Alt sfant spunea ca „dreptii abia se mantuiesc”. Pe de alta parte, multi nu merita nici sa ajunga in focul gheenei.De aici necesitatea unei a treia posibilitati. O a treia posibilitate ar fi inconstienta.Animalele, dupa moarte, devin inconstinete, nu merg nici in rai nici in iad.In islam, sufletele sunt inconstiente dupa moarte, pana la judecata (cu exceptia „martirilor” care merg direct la cele 70 de fecioare). O alta posibilitate ar fi anihilationismul (de la unii teologi protestanti):asta ar fi posibil pt cei damnati, daca iadul nu ar fi vesnic, si pt toti cei care nu ar merita invierea in trupuri. |
Citat:
|
Citat:
Pe de alta parte si in Iad sunt mai multe locuri, fiecare va avea parte de ceea ce a facut el, nu sunt toti la fel. Unii nu au avut parte deloc de chinuri, dreptii. |
Citat:
|
Citat:
Că eu nu am citit niciunde în Evanghelii că Iisus ar fi zis "a fi botezat înseamnă a fi botezat, adică afundat de trei ori în apă, de un episcop sau preot al formațiunilor politico-religioase care se vor fi numit Biserica Ortodoxă în următorii 2000 de ani. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Orideciteori aud de iehovisti, imi amintesc de melodia asta tabiscoasa: https://www.youtube.com/watch?v=RNQ7mUII-FQ
Atentie la text, te strici de ris. |
Citat:
Că tu pretinzi că modul tău personal de a înțelege Învățătura Bisercicii e totuna cu Revelația divină.... În fine, nu mai comentez. P.S. Și nu mai spune "NOI". Nu ești purtătorul de cuvânt al niciunei entitâți/comunități. Tot ce faci este să îți exprimi ideile/obsesiile personale. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pe care daca l-ai citi,ai sti ca nu e doar un singur fel de botez. |
Citat:
Dar catalin2 se vrea mai ortodox ca Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acum cand ti-am atras atentia ca n-ai fost in stare sa raspunzi, o dai cotita..ca deh, ai raspuns tu alta data...zici. Deci sa inteleg ca nu esti in stare sa raspunzi la ele, sau ma rog, de fapt te temi ca raspunzand vei ramane rusinat de ignoranta in care te scalzi de ani de zile si cu care te fudulesti pe unde apuci spunandu-i "ortodoxie".. |
Citat:
Citat:
Dupa mintea lui NIMENI nu se mantuieste daca nu e ortodox. Mai mult, mai degraba se mantuieste unul doar ca are botez ortodox si pastas ortodox dar n-a dat in viata lui la biserica si s-a tinut numai de prostii, decat un neoprotestant care a murit martiric pentru numele lui Hristos. Da' nu zice asta ca are o suparare pe aialalti, sau ca e frustrat, ar fi ecumenist si protestant sa crezi asta, ci doar asa, ca e "adevarul"... |
Citat:
Cele patru legi dupa care va judeca Hristos lumea Citat:
Citat:
PS:faptul ca te afli in eroare e contradictia (comica) intre ce iubire si intelegere superioara ai tu fata de neoprotestanti si ce dispret ai fata de un ortodox care asculta de niste Sf. Parinti "expirati". Maine poimaine o sa spui ca-s prea multe Sf. Taine si ar trebui reduse sa nu-i facem pe neoprotestanti sa se simta agresati ... |
Citat:
Mi se pare argumentul unui bolnav pe care îl deranjează că trebuie să ia tratament, dar îl ia de frică și de nevoie. Dar dacă s-ar putea și fără tratament, eheeeiii.. "Păi de ce să mă mai chinui eu să fiu ortodox, să țin posturile, să mă obosesc în fiecare duminică la Biserică, să mă mărturisesc, să dau și bani, să pierd timpul seara și dimineața cu rugăciunea, în loc să dorm mai mult, dacă s-ar putea și altfel ?" Cu alte cuvinte, mi se pare argumentul unuia care nu iubește ortodoxia. |
Citat:
Cătălin a afirmat în repetate rânduri că da, necreștinii vor fi judecați după legea firii etc., dar ei vor fi cu toții găsiți vinovați și condamnați. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Dacă am fi roboți, probabil s-ar aplica ideile tale fixe.
|
Citat:
"Dacă sunteți creștini, dați doar citate" ----- ăăăă,sunt sigur că e un verset din Scriptură, dar în ediția mea catolică nu îl găsesc. Probabil e o problemă de traducere. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
PEntru că nu ai răspuns pe celălalt topic: Mai bine răspunde, clar și precis, bărbătește, creștinește, la următoarea întrebare: În anul 100 după Hristos, un copil s-a născut și a murit în America, unde Biserica lui Hristos, pentru motive evidente, nu ajunsese încă. Copilul acela va putea fi mantuit, sau nu ? Un răspuns bărbătesc, te rog. DA, sau NU ? Nu părerea altora, nu ce ai citit, părerea TA. DA, sau NU ? |
Citat:
|
Citat:
Pe de altă parte, încerci să induci ideea că ortodocșii care îl urmează pe Părintele Cleopa ar susține că toți se mântuiesc, ceea ce e altă minciună. În sfârșit, pentru că nu mai am răbdare, în seara asta, pentru aiurelile tale: stai liniștit, Cătăline.: tu te vei mântui, iar cei care nu sunt de acord cu tine nu se vor mântui. Ce anume înseamnă asta, numai Dumnezeu știe..... |
Citat:
Iar ceea ce a spus un mirean de la mijlocul sec. XIX nu prea cred ca are cum sa fie invatatura ortodoxa si ceilalti toti sa se fi inselat. |
Citat:
|
Citat:
|
| Ora este GMT +3. Ora este acum 07:15:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.