Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

Doriana 09.12.2009 11:42:34

Orice copil stie ca lui Simon i-a fost schimbat numele. Din context reiese ca vorbeam de denumirea credinciosilor ca grup. Au fost numiti 'prieteni", "ucenici", dar nu Hristos le-a dat numele de "crestini", ci oamenii. Iar denumirea de "ortodox" nu o gasim in Biblie.

Doriana 09.12.2009 11:44:28

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189277)
Credinta te mantuieste nu?

Credinta = cult.

CREDÍNȚĂ, credințe, s.f. 1. Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine. ♢ Profesiune de credință = declarație publică pe care o face cineva asupra principiilor sau convingerilor sale. 2. (Înv.) Încredere (pe care o inspiră cineva). ♢ Loc. adv. În credință = într-adevăr. ♢ Expr. A-și mânca credința = a se comporta astfel încât nu mai inspiră încredere. (Înv.) A bea (sau a lua, a sorbi) credință (sau credința) = a gusta din mâncărurile servite domnitorului pentru a-l încredința că nu sunt otrăvite. 3. Fidelitate, devotament, statornicie față de cineva sau de ceva. ♦ (Reg.) Logodnă. 4. Speranță, nădejde. 5. Convingere despre existența lui Dumnezeu; mărturisire a acestei convingeri prin respectarea prescripțiilor bisericești; religie, cult. – Lat. *credentia.

CULT1, culte, s.n. 1. Omagiu care se aduce divinității prin acte religioase; manifestare a sentimentului religios prin rugăciuni și prin acte rituale; totalitatea ritualurilor unei religii. 2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva. 3. Religie, confesiune. – Din fr. culte, lat. cultus.

Reusesti sa vezi diferenta?

Danut7 09.12.2009 11:46:04

O singura intrebare, crede un penticostal cum se crede la penticostali?

Doriana 09.12.2009 11:55:27

Exista o credinta mentala , pe care o au si dracii. Insa Biblia spune ca

Romani 10:9 de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.

Tu confunzi "a crede" cu "a avea credinta". In romaneste este cam acelasi cuvant. In engleza, de exemplu, zici "I believe, I think", adica eu cred, imi dau cu parerea, iar credinta insemna "faith".

Deci, penticostalii cred toti mental ca la penticostali, dar credinta din inima lor, care muta muntii si ne uneste cu Hristos, numai Dumnezeu o stie si contorizeaza. Acea "faith" aduce mantuirea, nu "religion" sau "denomination". Inseamna o incredere neclintita, o puternica incredintare. Deci, nimic comun cu cultul sau pararea mentala.

Danut7 09.12.2009 12:01:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189290)
Exista o credinta mentala , pe care o au si dracii. Insa Biblia spune ca

Romani 10:9 de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.

Tu confunzi "a crede" cu "a avea credinta". In romaneste este cam acelasi cuvant. In engleza, de exemplu, zici "I believe, I think", adica eu cred, imi dau cu parerea, iar credinta insemna "faith".

Doamne iarasi ma faci sa zic ceva de tine.Nu discerni ca "a crede" este egal cu credinta?
Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189290)
Deci, penticostalii cred toti mental ca la penticostali, dar credinta din inima lor, care muta muntii si ne uneste cu Hristos, numai Dumnezeu o stie si contorizeaza. Acea "faith" aduce mantuirea, nu "religion" sau "denomination". Inseamna o incredere neclintita, o puternica incredintare. Deci, nimic comun cu cultul sau pararea mentala.

Pai si atunci daca un penticostal va crede cum se crede in cultul sau , nu se indentifica omul care face parte dintr-un anumit cult cu credinta acelui cult?

Doriana 09.12.2009 12:05:49

Eu ti-am dat definitia de dictionar. Ti se pare acelasi lucru incredere cu denominatie? Nu ai auzit de cuvinte polisemantice?

Citat:

Pai si atunci daca un penticostal va crede cum se crede in cultul sau , nu se indentifica omul care face parte dintr-un anumit cult cu credinta acelui cult?
Se identifica cu doctrina acelui cult. Credinta e un dar al Duhului Sfant, apartine Duhului Sfant, nu unui cult sau altul, e o singura credinta, in Hristos, si nu difera de la un cult la altul.

Danut7 09.12.2009 12:18:25

Nu poti desparti un om care crede in anumite invataturi ale unui cult de cultul sau.In acest caz omul se indentifica cu cultul si credinta sa este ca cea a cultului sau.

Daca e o singura credinta, atunci de ce marturisesti mai multe?

Doriana 09.12.2009 12:23:57

Eu marturisesc o singura credinta : cea in Hristos. Nu cred in culte. Daca tu nu te poti desprinde afectiv de cult nu am ce sa-ti fac. Cand vei muri vei merge inaintea lui Dumnezeu fara cult sau cladire sau mobilier. Vei fi singur-singurel, insotit doar de faptele pe care le-ai facut, de dragostea crestineasca pe care ai daruit-o altora, de roada Duhului Sfant in viata ta, care este semnul celor credinciosi:

Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege.

Acum ma scuzi, trebuie sa merg la sedinta cu parintii. :103:

tricesimusseptimus 09.12.2009 12:24:02

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189292)
Doamne iarasi ma faci sa zic ceva de tine.Nu discerni ca "a crede" este egal cu credinta?

Eu cred că cel ce se denumește (sic) Danut7 elucubrează. Vai ce credință mare am! :))

anaana71 09.12.2009 12:44:38

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189258)
Cat de multe stii dumneata despre vremea sfintilor parinti?

nu o mai intreba ca nu stie.:106:

Danut7 09.12.2009 12:58:09

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189300)
Eu marturisesc o singura credinta : cea in Hristos.

Foarte bine faci ca il marturisesti pe Hristos si crezi in Hristos, dar in care.Prin prisma discernamantului minutios ma simt nevoit sa-ti pun si aceasta intrebare "in care".

Citat:

Nu cred in culte.

Daca nu crezi in culte atunci de ce apartii de un cult?

Citat:

Daca tu nu te poti desprinde afectiv de cult nu am ce sa-ti fac. Cand vei muri vei merge inaintea lui Dumnezeu fara cult sau cladire sau mobilier.

Adevarat.
Citat:

Vei fi singur-singurel, insotit doar de faptele pe care le-ai facut, de dragostea crestineasca pe care ai daruit-o altora, de roada Duhului Sfant in viata ta, care este semnul celor credinciosi:

Mai inainte cu vorbele tale ai zis "credinta te mantuieste" , iar acum ai ajuns la fapte.Deci cum e, judeca dumneata?Ca tu ai scris "credinta te mantuieste" asta tu ai zis-o nu eu.
Citat:

Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege.

Viclenia, parsivitatea,invidia,parerea de sine.. sunt si acestea roade ale Duhului?

anaana71 09.12.2009 14:18:39

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189298)
Nu poti desparti un om care crede in anumite invataturi ale unui cult de cultul sau.In acest caz omul se indentifica cu cultul si credinta sa este ca cea a cultului sau.

Daca e o singura credinta, atunci de ce marturisesti mai multe?

avand in vedere ca esti singurul care "poti sa inchegi o discutie pe baze teologice" poti sa-mi explici:

Citat:

Eu marturisesc o singura credinta : cea in Hristos. Nu cred in culte.

de ce exista penticostali? de ce sa ma mai duc la penticostali daca am "biblia" si credinta in Hristos (pe care o avem cu totii)? deci: am o singura credinta, nu cred in cult, dar sunt penticostal. ciudat.:7: Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ” din cauza bisericii au tb sa-si dea un nume (penticostal)? ca daca nu au biserica (dar au credinta in Hristos si au "biblia") ar fi in afara "bibliei". deja ma doare capul, si am dat in meteahna lor de a despica firul in patru. dar mi s-a parut ciudat sa ai credina in Hristos si sa fii penticostal. se bat cap in cap : cred in Dumnezeu deci sunt diavolul.
tin sa preciez ca doresc doar raspunsul celui pe care l-am intrebat, raspunsul sectarilor nu ma interseaza:107:

Ioana-Andreea 09.12.2009 14:23:57

Ioan 6:23-53 -e folosit "phago",care inseamna "a manca".
Ioan6:54, 56, 57, 58-e folosit "trogo",care inseamna "a musca","a mesteca".
In timp ce "phago" poate avea si o semnificatie spirituala,"trogo" nu e folosit niciodata metaforic,in greaca.
John 6:55-e folosit cuvantul "sarx",care inseamna doar carne,nu si trup.
John 6:61-63 -nu prin logica se intelege credinta.

these disciples really thought Jesus had lost His mind.Why didn't Jesus say, "Hey, come back here, I was only speaking symbolically!"?

John 3:5,11; Matt. 16:11-12-aici,Iisus ii corecteaza pe cei care inteleg gresit.Cand le vorbeste de Sfanta Impartasanie,nu ii corecteaza,ei au inteles corect,de aceea au plecat,s-au speriat.

Doriana 09.12.2009 14:34:49

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189309)
Foarte bine faci ca il marturisesti pe Hristos si crezi in Hristos, dar in care.Prin prisma discernamantului minutios ma simt nevoit sa-ti pun si aceasta intrebare "in care".

lol. Sunt mai multi Hristosi?? Eu cunosc doar unul si cred in El. E cel descris in Biblie. Hristosii mincinosi nu se pun. Aia nu sunt Hristosi.

Citat:

Daca nu crezi in culte atunci de ce apartii de un cult?

Pentru ca nu ma pot duce pe luna. Toti apartinem de un cult, de o natiune, de un continent, etc. In plus, aici L-am gasit pe Dumnezeu si aici m-a asezat El.

Citat:

Mai inainte cu vorbele tale ai zis "credinta te mantuieste" , iar acum ai ajuns la fapte.Deci cum e, judeca dumneata?Ca tu ai scris "credinta te mantuieste" asta tu ai zis-o nu eu.

Credinta te mantuieste; faptele dovedesc ca ai avut credinta.

Citat:

Viclenia, parsivitatea,invidia,parerea de sine.. sunt si acestea roade ale Duhului?

Trebuie sa raspund si la asta? :29:

Ana, relax, nu te-a invitat nimeni la penticostali. Dar te inteleg ca ti-ai dori sa nu existe...

Danut7 09.12.2009 14:37:47

Inteleg ce zici cand spui ai dat in meteahna lor, caci in spiritul lor daca incerci sa le explici nu ai cum, ca perceptia adevarului si a Duhului Sfant in mare masura e moarta la ei, iar daca o dai in mintea lor devii si tu nebun.

Vreau sa-ti zic ca nu am inteles postul tau, daca ma intrebi pe mine sau pe cine si ce exact ma intrebi, am sa incerc sa dibui.Pai stii cum e Iisus Hristos cel adevarat e numai Unul.Marea majoritate a noastra "crestini" credem ca Hristos a murit pentru noi.Bun toate bune si frumoase pana aici.Dar de aici incep sa apara diferentele.Unii zic ca e inger, altii ca e doar om, altii zic ca el e Tatal, s.a.m.d.Deci asta inseamna alt fel de Hristosi, Hristosi diferiti.Sau cum Mantuitorul a zis "hristosi mincinosi".Dar sensibilitatea judecarii acestor aspecte sta la latitudinea lui Dumnezeu.Iisus Hristos este numai unul Singur.Si orice aspect al invataturii false poate "descoperi" in Hristos ceva ce El nu e.

Am sa citez un post al unui alt user de pe forum, cu care sunt de acord.

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 187124)
Din fericire, nu stiinta celor dumnezeiesti mantuieste, ci trairea celor dumnezeiesti.

Cunoasterea lui Dumnezeu vine prin trairea celor dumnezeiesti.Si Hristos a venit si a zis : Aceasta este viata vesnica sa te cunoasca pe Tine Singurul Dumnezeu si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis.Iar apostolul Ioan spune ca Dumnezeu este iubire si cel ce iubeste il cunoaste pe Dumnezeu.

anaana71 09.12.2009 14:43:08

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189327)
Ana, relax, nu te-a invitat nimeni la penticostali. Dar te inteleg ca ti-ai dori sa nu existe...

tu nu, dar alti sectari au facut prostia asta. :30: din pacate tu intelegi multe si eronat. mi-as dori sa nu existe diavol. :63:

Ioana-Andreea 09.12.2009 14:47:00

Citat:

Credinta te mantuieste; faptele dovedesc ca ai avut credinta.
Nu neaparat.Si ateii au fapte bune.

Doriana 09.12.2009 14:47:22

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 189332)
tu nu, dar alti sectari au facut prostia asta. :30: din pacate tu intelegi multe si eronat. mi-as dori sa nu existe diavol. :63:

Si eu, dar daca suntem cuminti vom merge in cer, unde nu mai exista diavol. Pana atunci mai rabdam ceva [zeci de ] ani.

anaana71 09.12.2009 14:48:34

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189329)
Inteleg ce zici cand spui ai dat in meteahna lor, caci in spiritul lor daca incerci sa le explici nu ai cum, ca perceptia adevarului si a Duhului Sfant in mare masura e moarta la ei, iar daca o dai in mintea lor devii si tu nebun.

Vreau sa-ti zic ca nu am inteles postul tau, daca ma intrebi pe mine sau pe cine si ce exact ma intrebi, am sa incerc sa dibui.Pai stii cum e Iisus Hristos cel adevarat e numai Unul.Marea majoritate a noastra "crestini" credem ca Hristos a murit pentru noi.Bun toate bune si frumoase pana aici.Dar de aici incep sa apara diferentele.Unii zic ca e inger, altii ca e doar om, altii zic ca el e Tatal, s.a.m.d.Deci asta inseamna alt fel de Hristosi, Hristosi diferiti.Sau cum Mantuitorul a zis "hristosi mincinosi".Dar sensibilitatea judecarii acestor aspecte sta la latitudinea lui Dumnezeu.Iisus Hristos este numai unul Singur.Si orice aspect al invataturii false poate "descoperi" in Hristos ceva ce El nu e.

Am sa citez un post al unui alt user de pe forum, cu care sunt de acord.

Cunoasterea lui Dumnezeu vine prin trairea celor dumnezeiesti.Si Hristos a venit si a zis : Aceasta este viata vesnica sa te cunoasca pe Tine Singurul Dumnezeu si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis.Iar apostolul Ioan spune ca Dumnezeu este iubire si cel ce iubeste il cunoaste pe Dumnezeu.

pai m-am gandit ca Iisus este unul singur, dar acum citind ce scrii se schimba calimera. Credeam ca avem acelasi Iisus cu totii, inclusiv sectarii. acum inteleg, corecteaza-ma daca gresesc, fiecare secta si-a ales un "Iisus", si de aici balamuceala de secte.

Doriana 09.12.2009 14:49:46

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189334)
Nu neaparat.Si ateii au fapte bune.

Exact. Se poate fapte bune fara credinta, dar credinta fara fapte nu se poate. Motivatia o judeca Dumnezeu.

Danut7 09.12.2009 14:51:52

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 189336)
pai m-am gandit ca Iisus este unul singur, dar acum citind ce scrii se schimba calimera. Credeam ca avem acelasi Iisus cu totii, inclusiv sectarii. acum inteleg, corecteaza-ma daca gresesc, fiecare secta si ales un "Iisus", si de aici balamuceala de secte.

corect.

Si vreau sa adaug la ce am zis , ca cel care ajunge la o traire buna a celor dumnezeiesti , va recunoaste adevarul, indiferent de "unde vine el" cand acesta ii va fi prezentat.Adica ortodoxia.Iar cine nu are posibilitatea cunoasterii acestui adevar va fi judecat dupa masura trairii sale.

Danut7 09.12.2009 14:53:26

Si ateii se pot mantui.Tot la un user de pe forum am vazut, ca sa nu-mi trag laurii.Asta daca isi dau viata pentru aproape si prin iubire jertfelnica.

tricesimusseptimus 09.12.2009 14:53:50

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189324)
Ioan 6:23-53 -e folosit "phago",care inseamna "a manca".
Ioan6:54, 56, 57, 58-e folosit "trogo",care inseamna "a musca","a mesteca".
In timp ce "phago" poate avea si o semnificatie spirituala,"trogo" nu e folosit niciodata metaforic,in greaca.
John 6:55-e folosit cuvantul "sarx",care inseamna doar carne,nu si trup.
John 6:61-63 -nu prin logica se intelege credinta.

these disciples really thought Jesus had lost His mind.Why didn't Jesus say, "Hey, come back here, I was only speaking symbolically!"?

John 3:5,11; Matt. 16:11-12-aici,Iisus ii corecteaza pe cei care inteleg gresit.Cand le vorbeste de Sfanta Impartasanie,nu ii corecteaza,ei au inteles corect,de aceea au plecat,s-au speriat.

1. "trogo" are sensul de a mânca, a roade, a ronțăi, a mesteca; niciodată a mușca
2. "dakno" era sensul de a mușca, niciodată folosit cu referire la Cina Domnului, ori la Hristos.
3. Cuvântul "sarx" înseamnă carne, și e folosit chiar cu sensul de trup, atât aici cât și în alte locuri în NT.

Nu știu de unde ai scos explicațiile acestea, însă iartă-mă, sunt cam aiurea...

Doriana 09.12.2009 14:57:24

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189339)
ca cel care ajunge la o traire buna a celor dumnezeiesti , va recunoaste adevarul, indiferent de "unde vine el" cand acesta ii va fi prezentat.Adica ortodoxia..

Sau, daca ii repeti asta intruna, cum se si practica, va fi destul de spalat pe creier sa-l mai poata recunoaste. Normal ca un ortodox va zice ca Adevarul e la ei, un mormon ca e la ei, iar un martor ca el e singurul martor din univers. Dar sa nu spuna ca e obiectiv.

anaana71 09.12.2009 14:59:27

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189339)
corect.

Si vreau sa adaug la ce am zis , ca cel care ajunge la o traire buna a celor dumnezeiesti , va recunoaste adevarul, indiferent de "unde vine el" cand acesta ii va fi prezentat.Adica ortodoxia.Iar cine nu are posibilitatea cunoasterii acestui adevar va fi judecat dupa masura trairii sale.

multumesc frumos pentru raspuns :5:

Doriana 09.12.2009 15:00:54

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189340)
Si ateii se pot mantui.Tot la un user de pe forum am vazut, ca sa nu-mi trag laurii.Asta daca isi dau viata pentru aproape si prin iubire jertfelnica.

Nu cred. Biblia spune clar ca mantuirea e prin harul si cunoasterea lui Iisus Hristos, nu prin fapte, ca sa nu ne laudam.

Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;
Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.

Danut7 09.12.2009 15:01:27

Dar orice credinta falsa nu este mantuibila, omoara virtutiile si inverseaza valorile schimbandu-le in non-valori.Deci prin rezumarea la credinta mincinoasa nu este mantuire.

Danut7 09.12.2009 15:07:53

Versetele alea "in har sunteti mantuiti" sunt mult mai profunde decat crezi.Si este probabil cel mai rastalmacit si folosit verset de cei care cred in "solafide".Insa omul se indrepteaza atat din credinta cat si din fapte, vezi Iacov 2.Iar credinta <moarta> nu foloseste la nimic.Aceia e credinta demonilor,portile Iadului, adica eresurile si 'credinta" neroditoare si moarta in ea insasi.

Doriana 09.12.2009 15:09:20

Si "nu prin fapte" e atat de greu de talmacit? :65:

Danut7 09.12.2009 15:11:16

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189340)

Acesta este gestul suprem de iubire, asemenea Fiului lui Dumnezeu.De aceia personal cred ca si cei care fac acest gest vor gasi mila mare la Dumnezeu, chiar si ateii.

Danut7 09.12.2009 15:12:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189352)
Si "nu prin fapte" e atat de greu de talmacit? :65:

Daca ai stii cat de greu e... Dar dumneata umbli dupa litera care ucide, nu dupa Duh cel care da viata.

Danut7 09.12.2009 15:15:30

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 189344)
multumesc frumos pentru raspuns :5:

Nu ai pentru ce.

Doriana 09.12.2009 15:26:16

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189358)
Daca ai stii cat de greu e... Dar dumneata umbli dupa litera care ucide, nu dupa Duh cel care da viata.

Mai, cum stramba unii caile Domnului dupa intelepciunea lor. Cand Pavel a vorbit acolo a scris pentru biserica, pentru oameni simpli fara studii teologice si de sfinti parinti. Le-a spus ce sa faca pe inteles, le-a explicat, nu i-a bagat in ceata. Dar acum intoarcem Biblia cum ne convine , numai sa nu iasa ce scrie...Litera asta nu a fost lasata sa ucida, e Cuvantul care da viata. Nu-i pentru intors dupa gusturi. Asa se pot scoate orice doctrina, caci tu spui ca in Biblie nu scrie ce scrie, ci ce vrei tu sa intelegi.

Danut7 09.12.2009 15:30:53

Si daca vei merge la poarta Raiului cu un ateist si acela va intri si tu vei ramane afara,cum ti s-ar parea lucrul asta?

Danut7 09.12.2009 15:33:48

Cine esti tu sa-i scoti pe unii sau pe altii din imparatia lui Dumnezeu?Cand vine vorba de altcineva suntem drastici?Dar de ce nu esti drastica cand vine vorba de cultul tau fals si de Biserica, atunci?

Doriana 09.12.2009 15:36:05

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189366)
Si daca vei merge la poarta Raiului cu un ateist si acela va intri si tu vei ramane afara,cum ti s-ar parea lucrul asta?

M-as bucura pentru el, dar eu nu voi ramne afara din moment ce am ajuns la poarta. . Cred ca e loc pentru toti. Dar tu ar trebui sa te hotarasti in ce crezi si cine te mantuieste. Caci, daca se putea mantuire prin fapte, fara Hristos, de ce Si-a mai trimis Dumnezeu Fiul sa moara pentru pacatele noastre? Pentru ce asa sacrificiu? Nu putea sa zica :"Faceti fapte si e de ajuns" ?

Danut7 09.12.2009 15:38:22

Luca 17:1-2 Și a zis către ucenicii Săi: Cu neputință este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară și ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceștia mici.

Smintelile acestea reprezinta invaturile false, si vai de aceia prin care vin aceste sminteli.

Danut7 09.12.2009 15:41:19

15. Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele,
16. Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.
18. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.
19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură.
20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?

26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

Iacov 2

Doriana 09.12.2009 15:44:42

Sminteli - traducere corecta = prilejuri de pacatuire, things that cause people to sin. Intra si ereziile aici. De acord ca e vai de cei prin care vin. De aceea ne-a dat Dumnezeu darul cititului si minte de analizat. "Cuvantul tau este o lumina pe cararea mea."

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189373)
26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

Asa am zis si eu. Daca nu ai fapte nu dovedesti ca ai credinta, doar te lauzi.

Danut7 09.12.2009 15:46:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189375)
Sminteli - traducere corecta = prilejuri de pacatuire, things that cause people to sin. Intra si ereziile aici. De acord ca e vai de cei prin care vin. De aceea ne-a dat Dumnezeu darul cititului si minte de analizat. "Cuvantul tau este o lumina pe cararea mea."

Asa am zis si eu. Daca nu ai fapte nu dovedesti ca ai credinta, doar te lauzi.

iar unii au lepadat acest dar, si se hranesc acum cu roscovele porcilor

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:25:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.