![]() |
Orice copil stie ca lui Simon i-a fost schimbat numele. Din context reiese ca vorbeam de denumirea credinciosilor ca grup. Au fost numiti 'prieteni", "ucenici", dar nu Hristos le-a dat numele de "crestini", ci oamenii. Iar denumirea de "ortodox" nu o gasim in Biblie.
|
Citat:
CULT1, culte, s.n. 1. Omagiu care se aduce divinității prin acte religioase; manifestare a sentimentului religios prin rugăciuni și prin acte rituale; totalitatea ritualurilor unei religii. 2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva. 3. Religie, confesiune. – Din fr. culte, lat. cultus. Reusesti sa vezi diferenta? |
O singura intrebare, crede un penticostal cum se crede la penticostali?
|
Exista o credinta mentala , pe care o au si dracii. Insa Biblia spune ca
Romani 10:9 de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui. Tu confunzi "a crede" cu "a avea credinta". In romaneste este cam acelasi cuvant. In engleza, de exemplu, zici "I believe, I think", adica eu cred, imi dau cu parerea, iar credinta insemna "faith". Deci, penticostalii cred toti mental ca la penticostali, dar credinta din inima lor, care muta muntii si ne uneste cu Hristos, numai Dumnezeu o stie si contorizeaza. Acea "faith" aduce mantuirea, nu "religion" sau "denomination". Inseamna o incredere neclintita, o puternica incredintare. Deci, nimic comun cu cultul sau pararea mentala. |
Citat:
Citat:
|
Eu ti-am dat definitia de dictionar. Ti se pare acelasi lucru incredere cu denominatie? Nu ai auzit de cuvinte polisemantice?
Citat:
|
Nu poti desparti un om care crede in anumite invataturi ale unui cult de cultul sau.In acest caz omul se indentifica cu cultul si credinta sa este ca cea a cultului sau.
Daca e o singura credinta, atunci de ce marturisesti mai multe? |
Eu marturisesc o singura credinta : cea in Hristos. Nu cred in culte. Daca tu nu te poti desprinde afectiv de cult nu am ce sa-ti fac. Cand vei muri vei merge inaintea lui Dumnezeu fara cult sau cladire sau mobilier. Vei fi singur-singurel, insotit doar de faptele pe care le-ai facut, de dragostea crestineasca pe care ai daruit-o altora, de roada Duhului Sfant in viata ta, care este semnul celor credinciosi:
Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege. Acum ma scuzi, trebuie sa merg la sedinta cu parintii. :103: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
tin sa preciez ca doresc doar raspunsul celui pe care l-am intrebat, raspunsul sectarilor nu ma interseaza:107: |
Ioan 6:23-53 -e folosit "phago",care inseamna "a manca".
Ioan6:54, 56, 57, 58-e folosit "trogo",care inseamna "a musca","a mesteca". In timp ce "phago" poate avea si o semnificatie spirituala,"trogo" nu e folosit niciodata metaforic,in greaca. John 6:55-e folosit cuvantul "sarx",care inseamna doar carne,nu si trup. John 6:61-63 -nu prin logica se intelege credinta. these disciples really thought Jesus had lost His mind.Why didn't Jesus say, "Hey, come back here, I was only speaking symbolically!"? John 3:5,11; Matt. 16:11-12-aici,Iisus ii corecteaza pe cei care inteleg gresit.Cand le vorbeste de Sfanta Impartasanie,nu ii corecteaza,ei au inteles corect,de aceea au plecat,s-au speriat. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ana, relax, nu te-a invitat nimeni la penticostali. Dar te inteleg ca ti-ai dori sa nu existe... |
Inteleg ce zici cand spui ai dat in meteahna lor, caci in spiritul lor daca incerci sa le explici nu ai cum, ca perceptia adevarului si a Duhului Sfant in mare masura e moarta la ei, iar daca o dai in mintea lor devii si tu nebun.
Vreau sa-ti zic ca nu am inteles postul tau, daca ma intrebi pe mine sau pe cine si ce exact ma intrebi, am sa incerc sa dibui.Pai stii cum e Iisus Hristos cel adevarat e numai Unul.Marea majoritate a noastra "crestini" credem ca Hristos a murit pentru noi.Bun toate bune si frumoase pana aici.Dar de aici incep sa apara diferentele.Unii zic ca e inger, altii ca e doar om, altii zic ca el e Tatal, s.a.m.d.Deci asta inseamna alt fel de Hristosi, Hristosi diferiti.Sau cum Mantuitorul a zis "hristosi mincinosi".Dar sensibilitatea judecarii acestor aspecte sta la latitudinea lui Dumnezeu.Iisus Hristos este numai unul Singur.Si orice aspect al invataturii false poate "descoperi" in Hristos ceva ce El nu e. Am sa citez un post al unui alt user de pe forum, cu care sunt de acord. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si vreau sa adaug la ce am zis , ca cel care ajunge la o traire buna a celor dumnezeiesti , va recunoaste adevarul, indiferent de "unde vine el" cand acesta ii va fi prezentat.Adica ortodoxia.Iar cine nu are posibilitatea cunoasterii acestui adevar va fi judecat dupa masura trairii sale. |
Si ateii se pot mantui.Tot la un user de pe forum am vazut, ca sa nu-mi trag laurii.Asta daca isi dau viata pentru aproape si prin iubire jertfelnica.
|
Citat:
2. "dakno" era sensul de a mușca, niciodată folosit cu referire la Cina Domnului, ori la Hristos. 3. Cuvântul "sarx" înseamnă carne, și e folosit chiar cu sensul de trup, atât aici cât și în alte locuri în NT. Nu știu de unde ai scos explicațiile acestea, însă iartă-mă, sunt cam aiurea... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni. |
Dar orice credinta falsa nu este mantuibila, omoara virtutiile si inverseaza valorile schimbandu-le in non-valori.Deci prin rezumarea la credinta mincinoasa nu este mantuire.
|
Versetele alea "in har sunteti mantuiti" sunt mult mai profunde decat crezi.Si este probabil cel mai rastalmacit si folosit verset de cei care cred in "solafide".Insa omul se indrepteaza atat din credinta cat si din fapte, vezi Iacov 2.Iar credinta <moarta> nu foloseste la nimic.Aceia e credinta demonilor,portile Iadului, adica eresurile si 'credinta" neroditoare si moarta in ea insasi.
|
Si "nu prin fapte" e atat de greu de talmacit? :65:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Si daca vei merge la poarta Raiului cu un ateist si acela va intri si tu vei ramane afara,cum ti s-ar parea lucrul asta?
|
Cine esti tu sa-i scoti pe unii sau pe altii din imparatia lui Dumnezeu?Cand vine vorba de altcineva suntem drastici?Dar de ce nu esti drastica cand vine vorba de cultul tau fals si de Biserica, atunci?
|
Citat:
|
Luca 17:1-2 Și a zis către ucenicii Săi: Cu neputință este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară și ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceștia mici.
Smintelile acestea reprezinta invaturile false, si vai de aceia prin care vin aceste sminteli. |
15. Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele,
16. Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? 17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. 18. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea. 19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. 20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? 26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este. Iacov 2 |
Sminteli - traducere corecta = prilejuri de pacatuire, things that cause people to sin. Intra si ereziile aici. De acord ca e vai de cei prin care vin. De aceea ne-a dat Dumnezeu darul cititului si minte de analizat. "Cuvantul tau este o lumina pe cararea mea."
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:25:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.