![]() |
Citat:
Ghedeon tocmai spusese ca e de ajuns sa ai credinta in Hristos, sa faci fapte bune...si asta-i toata povestea. Recunoaste ca aceasta cateheza-racoleza...e de fapt Racoleza, de aia va tolocane acolo, ca sa puteti iesi cu cartulia sub brat, si cum vedeti un omustean ca sapa in gradina...sau unul cu un bax de bere in cos, aia sunt...incepe boscorodeala!!!:21: Ma intreb si eu asa, daca cineva interpelat de voi, spune ca deja crede in Hristos, ii ajuta pe cei in nevoi si in necazuri...si citeste Biblia zi de zi, ce alt sens ar mai avea abrambureala si ranjetul static impus de pastor in continuare??? De ce de fapt afirmati ca astea sun conditiile pentru mantuire si ca asta va preocupa frenetic sufletul...cand de fapt sunteti surzi la invocarea propriilor argumente de catre orice interlocutor...si o dati inainte pana ajungeti la doctrina voastra...ala fiind unicul si binecunoscutul sens al vietii voastre!!!!!:40: Si mai slabeste-ma cu povestile astea ghotice si paranormale legate de porc, Sabat, Botez, Cateheza, mantuire, viata vesnica, suflet, si de interpretarile lui White asupra lor, care mai e si contestata si failibila pe deasupra...zau asa!!! Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Din pacate pe forumul asta nu am vazut pe nimeni care sa zica ca e suficienta credinta in Hristos ca sa fii mantuit. Pe langa credinta mai adauga x elemente,ceea ce anuleaza suficienta jertfei lui Hristos. Si nu am nici o pb cu ortodocsii, nu stiu unde ai scos-o. Familia mea e ortodoxa. Citat:
Nu caut sa aduc pe nimeni nicaieri, nu stiu de unde ai scos-o. Arata-mi ce invitatie am facut pe aici? Citat:
Citat:
Ce sa inteleg de aici? ca ai o pb cu cei care citesc Sfanta Scriptura. Citat:
Citat:
Ti-am zis ca nu sunt adventist dar tot o dai cu White intr-una. ai o fixatie pe femeia asta. Citat:
Citat:
Pastorul Pavel mi-a explicat doctrina, e f clar in ceea ce zice. Famenul etiopian a devenit crestin in cateva ore cat a stat cu Filip, Corneliu si casa lui au devenit crestini in cateva ore. Probabil mesajul simplu al Evangheliei nu e pe placul tau pt ca nu il poti accepta si preferi sa crezi alte lucruri considerand ca acelea iti vor da mantuirea. Nu stiu ce o dai cu americanii, dar ca tot veni vorba de crize, nu cred ca Romania o duce extraordinar din punct de vedere economic :). si nici nu a dus-o vreodata. Nu cred ca trebuie sa ii plangi tu pe americani, romania e de plans destul de mult. Citat:
esti paranoica ,sincer. |
Citat:
|
Citat:
"Crestini" care: - habar nu au de biserica si de Sfintele Taine - habar nu au de pocainta - habar nu au de posturi Habar nu au de nimic si care ajung la Biserica doar la Botez, la Nunta sau la Inmormantare doar din reflex si aceea fara a percepe Taina si maretia ei. Daca toti crestinii declarati din Romania ar si indeplini cele ale credintei si ar trai curat ortodox, societatea ar arata altfel. Televizoarele ar sta inchise, usile ar putea sta deschise fara teama ca vine cineva si-ti da in cap. Oamenii ar avea din nou idee de comunitate in real life si nu doar online etc. Nu ar mai face avorturi. Nu si-ar mai imbraca kinderii ca pe toti dracii de Halloween. Nu ar mai pune botul la toate kitschurile si amorurile de-o zi de Sf. Valentin (ce bataie de joc facem de numele acestui sfant, au au). Nu ar mai manca dezordonat bagand in ei ca spartii ca sa ajunga pe urma la Nutritie, Diabet si Cardiologie. Nu s-ar mai injura unii pe altii. Nu ar mai fi alcoolici. Ar scadea numarul fumatorilor. Nu si-ar mai bate nimeni sotia si copiii. Nu ar mai fi violuri. Etc. Nu credinta ortodoxa ne face nesimtiti, talhari, criminali si de doi bani. Ci faptul ca NU O CUNOASTEM si NU O TRAIM. Si pe fondul asta de ignoranta generala, vine cine vrea si ne flutura un pliant, o brosura, un chilotel comestibil, un Click, un ceva, si gata, in directia aluia ne-am dus. Si unde ne ducem nu are cum fi bine, nu are cum fi implinire, nu are cum fi sanatate si bucurie pentru ca astea, ca scopuri in sine, nu au nici o valoare daca-s lipsite de Dumnezeu. Dar nu pricepem pentru ca nu vrem sa pricepem :( Mai inteleg unii si altii, unii de voie, altii de nevoie, care intai o comit urat de tot si pe urma se inspaimanta de ce au facut si ca nu a picat cerul pe ei, si se intorc ca fiii risipitori si afla tot ce nu au stiut inainte.. |
Citat:
|
Citat:
Ghedeon mama, un om care face pacate...nu inseamna ca e mincinos si pagan pentru ca asa ti-a zis tie Pastorul Pavel si pentru ca l-ai crezut, ci poate ca il incearca cel rau..se lupta si el cu relele, cu patimile, mai cade si el ca tot omul...dar Dumnezeu e acolo sus si ii va ghida pasii, pentru ca e crestin si samanta a fost deja aruncata! Nu te mai erija in salvatorul Terrei, ca esti penibil...ti-a casunat acum pe Romania ca e tara ortodoxa si faci alergie la Adevar, stai linstit...si aici unde unde stau eu sunt majoritari sectari cu totii...insa betivanii dorm in centrul orasului, adolescentii consuma spirtoase preponderent, consuma droguri, cersetorii stau la colt de cladire cu paharul in fata....de ce nu mai poti incerca sa fii si tu obiectiv macar putin? Toata lumea cunoaste Evanghelia, stie unde sa gaseasca Biblia, stie sa citeasca, peste tot sunt Biserici, fiecare poate intra si de 100 ori pe zi daca asta ar vrea....dar slabeste-i si tu putin, lumea care nu vrea sa creada si sa citeasca...nu o va face daca vii tu cu Biblia reinterpretata de fondatorul tau ( retine, nu am zis nimic de White!!!!) Femeile care vor sa faca avorturi, iti vor raspunde ca ele nu cred in Dumnezeu pur si simplu, nu ca le fac pentru ca asa le sfatuieste Preotul in Biserica..intelegi asa putin din ceea ce iti spun eu??? In Romania mai sunt si atei, dar incearca sa nu te mai ofuschezi atat de procentajul mare de ortodocsi din ea...incearca sa respecti si tu religia tarii, si sa intelegi ca nu e frumos sa o parazitezi, "ortodoxule" catehizat de pastor care esti..si care vezi numai pacatosi in jurul tau, din pacate!:21: Dar auzi, de ce nu ii lasi pe credinciosii aia ortodocsi adevarati sa aiba grija de fratii lor, asa te-au invatat la cateheza nu??... ca e frumos sa iti bagi coada...ca stii tu cine? Doamne ajuta! |
Pastorul Pavel mi-a explicat doctrina, e f clar in ceea ce zice. Famenul etiopian a devenit crestin in cateva ore cat a stat cu Filip, Corneliu si casa lui au devenit crestini in cateva ore.
Probabil mesajul simplu al Evangheliei nu e pe placul tau pt ca nu il poti accepta si preferi sa crezi alte lucruri considerand ca acelea iti vor da mantuirea. Nu stiu ce o dai cu americanii, dar ca tot veni vorba de crize, nu cred ca Romania o duce extraordinar din punct de vedere economic :). si nici nu a dus-o vreodata. Nu cred ca trebuie sa ii plangi tu pe americani, romania e de plans destul de mult. Ce am vb aiurea? Cu ce am mintit? Ce scop marsav am? esti paranoica ,sincer.[/quote] axemplele pe care leai enumerat sunt adevarate dar FILIP si PAVEL doar au fost instrumentele sf duh care iau luminat .sutasul Corneliu sa botezat cu toata casa lui nu numai cei maturi .daca ai intilnit doar un pastor si teai predat lui nu inseamna ca esti desavirsit ori IISUS zice "fiti desavirsiti caci si TATAL desavarsit este ".daca mesajul EVANGHELIEI ar fi simplu nu s-ar mai rataci atatia ci ar fi o turma si un pastor, am fi toti madulare ale aceluiasi trup al lui hristos nu o multime de biserici si secte care se numesc crestine dar se contrazic pe termeni si intelesuri ale aceluiasi verset.ar trebui inteles de toti la fel caci hristos e unul duhul sfaT UNUL biblia una .atunci de ce multitudinea de interpretari ale ei ?vezi ce zice ap pavel colosenilor in prima epistola chiar din primul capitol daca intelegi dar ma indoiesc |
Citat:
Citat:
David dupa ce a pacatuit cu Bat seba si Dumnezeu l-a mustrat si pedepsit nu a mai curvit niciodata. Intelegi? Insa in ziua de azi moda e sa pacatuiesc, ma duc "Doamne iarta-ma" si maine fac la fel. E egal cu zero. Citat:
Nu mi-a casunat pe Romania chiar deloc. iar tragi concluzii aiurea. Nu eu am plecat in Germania(Ca tine), asa ca dintre noi 2 nu stiu care are problema cu tara in care s-a nascut. Legat de ce fac cei din germania si ca is beti etc, e aceeasi problema ca si in romania. oameni pacatosi fara frica de Dumnezeu. unde vezi tu ca am afirmat ca romanii is pacatosi si restul neamurilor is sfinti? Citat:
pai si de ce nu vor? chiar as vrea sa imi spui de ce nu vor oamenii sa creada. Iti spun eu de ce, pt ca iubesc mai mult pacatul decat pe Dumnezeu. Dc citesti postul de mai sus al lui Jane ai sa vezi ca e f bine punctat. de ea stii sigur ca e ortodoxa, dar uite ca a pus degetul pe rana,tot ce a spus acolo e trista realitate. oamenii vor sa traiasca in pacat si nu vor sa vina la Lumina. Citat:
Citat:
Citat:
EU nu am parazitat nimic, m-am referit la oameni nu la religie. ca desi se dau ortodocsi,nu sunt. asta e problema la care fac referire. |
Citat:
Citat:
Si mai e o problema, te-ai gandit ca poate Dumnezeu te cearta pentru ca nu esti inca indeajuns de induhovnicit, pregatit pentru a intoarce pe altcineva la credinta? Dar poate ca nu esti convingator, nu stiu...iti pui vreodata problema asa? Citat:
Cati L-au cunoscut pe Mantuitorul si au ramas in ale lor? Uiti...de ce nu poti accepta ca unii oameni asa isi doresc sa fie, desi stiu si de Dumnezeu, si de cel cu coada, desi cei din jurul lor au incercat sa ii schimbe, sa ii aduca la credinta....dar e necesar ca si ei sa isi doreasca? Citat:
Citat:
Insa din cei care nu cred, vor exista dintotdeauna...asa cum a si fost, intelegi? Nu poti spune ca Tara e de vina, Biserica sau Religia...pentru ca daca noi suntem de 2000 de ani Ortodocsi, si nu am devenit catolici, protestanti...ci am ramas majoritar Ortodocsi, inseamna ca ne-a ajutat Dumnezeu, si ne va ajuta...dar poate ca ni se cere mai mult, mai multa credinta, smerenie, curatie sufleteasca...dar totusi noi mergem pe aceeasi linie in tot acest timp. Citat:
Atunci ma bucur si eu ca te bucuri, insa faptul ca mai vezi coruptie, betivani, si femei care fac coada la avort, nu inseamna ca nu mai suntem ortodocsi cu totii, sau ca nu suntem crestini...dupa cum ti-am zis. Cand faci o asemenea afirmatie, trebuie sa privesti imaginea de ansamblu...si nu sa te axezi pe contra-exemple, pentru a anihila totul. Doamne ajuta! |
Citat:
Are si ceva predici aici pe De ce Moșuni. http://dece-mosuni.24.ro/dece-mosuni/ENTRY$ZERO/TOC.htm Alți preoți care au slujit la masa Noului Legământ din Moșuni, http://dece-mosuni.24.ro/dece-mosuni/PEOPLE$SET/GUESTS/GSTS-MOSUNI.htm Si ce frumos vorbesc oamenii de el. http://www.lamosuni.ro/det_subj.php?id=185 |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De ce-i preamărești numele diavolului, crezi că merită majuscule ca Numele lui IISUS? Citat:
Citat:
|
Citat:
|
pacat de preotul Pomohaci. poate o sa aibe grija Dumnezeu sa-l intoarca din drumul gresit care a luat-o. poate chestia cu muzica populara si televiziunea, l-au smintit, si i-au creat o lume imaginara. Dumnezeu sa-l ierte!
|
Daca incepi sa gusti din credinta ortodoxa cu adevarat, atunci eu cred ca nu o sa o mai parasesti pt alte religii.
Pacat ca multi crestini nici nu stiu ce inseamna aceasta credinta, eu deabia am inceput sa gust din slujba Vecerniei, care este mangaietoare pt suflet, se citesc psalmii si se canta psalmii lui David, se prezinta Vechiul Testament, uite cum se studiaza si se respecta Biblia in biserica ortodoxa.. Acum incep sa cunosc slujba Pavercernitei si Canonul cel Mare al Sf Andrei, care iarasi e plin de regrete, de cainta pt pacatele noastre, iti da dorinta de a te schimba si de a te cai pt pacatele tale, de a te intoarce pe calea cea buna, la Dumnezeu. Sunt suparata ca cei care au parasit credinta ortodoxa nici macar nu au apucat sa o guste.... Cum sa nu crezi in icoane, cum sa nu crezi ca Iisus nu a avut puterea sa-si lase chipul pe marama, cum sa crezi ca prin semnul crucei il rastignesti pe Hristos, cand el a sfintit crucea atingand-o, sunt lucruri logice ... Cum sa nu crezi in Maicuta Sfanta daca ea a adus pe lume pe Mantuitorul nostru, a fost sfanta, de aceea a fost aleasa... Si acum mai nou penticostalii de la noi au si ei haine de preoti, albastre deschise, ca sa vezi cum ne copiaza, si se tot schimba:). |
Citat:
Incearca sa faci un efort si sa asculti si tu opinia ortodocsilor, si mai lasa textele astea de la racoleza....auzi, vine el sa ne spuna noua ce inseamntate are Botezul in viata noastra! Ptiuuu.... Recunoaste Trice, ca Ortodoxia asta te imbolnaveste nu alta, ce tot cauti tu pe forumul asta...impanzind veninul-racoleza-ratacirea sectara constant?? |
Citat:
|
Citat:
Lasa tu opinia lui Dumnezeu, ca pe aia noi o stim si o respectam cel mai bine...in rest, opinii eretice sunt cat luuuuuuuuuumea, dar sa ne fereasca Dumnezeu de ele! Ihm, si nici nu ar fi venit in 1844 pe pamant, sau la datele prezise de White...nu? Logic asa...ce ar trebui sa mai aud din partea denominatiunii tale, ca fiind Adevar si cunoscand voia lui Dumnezeu???:23: |
Vezi ca poti purta o discutie si fara sa acuzi si sa banui pe cineva de rele intentii :)? As prefera in continuare sa folosesti acelasi ton, pe cat posibil.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cuvantul lui Dumnezeu are putere atunci cand este citit si trait, mai tehnic un pic vorbind, atunci cand usor, usor este implementat in fiinta noastra, Scriptura este manualul nostru, Creatorul a lasat in el tot ce ne este de trebuinta in viata aceasta, dar si speranta unei vieti viitoare impreuna cu Dumnezeu. In ceea ce priveste ultima parte a mesajului tau, da-mi voie sa spun ca poti avea o viata de credinta fara toate cele pe care le enumeri, mai putin persoana Mantuitorului, restul daca lipsesc nu e nici o tragedie, fiecare percepe credinta in felul lui avand ca ideal pe Cristos. |
Citat:
Citat:
Tocmai ce ti-am sugerat in postul trecut, ca in vederea unei imagini mai conforme cu realitatea...sa faci un tur al Bisericilor Ortodoxe, a Catedralelor...si sa vezi cu ochii tai realitatea, credinta, smerenia, nevointa credinciosilor...sa ii numeri daca asta iti e mai de folos...dar ar fi cu totul altceva, nu crezi? Nu e frumos iarasi, sa aruncam asa impresii alandala si rautacioase...ca romanii sunt crestini cu numele, sau cu prenumele...ca sa reiasa ce vrem noi...chiar stii tu asta, stie pastorul Pavel ce e in sufletul oamenilor, a tuturor romanilor, a celor 90% pe care ii jigneste?...si toate astea asa cat ii vede prin statiile de tramvai? Nu crezi ca mai frumos ar fi sa respecti ceea ce nu cunosti, si sa accepti faptul ca...indiferent din ce motive alege cineva sa se numeasca crestin...o face, a facut-o si asa ramane, nespunandu-si ateu sau pagan? Ceva e putred in Danemarca oricum, ai tendinta de a judeca foarte urat oamenii..fara sa te gandesti ca poate omul ala pe care il vezi tu furand o paine, s-ar putea ca in noaptea ce urmeaza sa planga cu lacrimi pentru a fi iertat de Dumnezeu...si asta fiind crestin dinainte de a-l considera tu pagan!! Si chiar daca il vezi de 2 ori furand...nu ii poti spune frumos si implu ca e pacat si ca il va certa Dumnezeu..trebuie sa il chemi la denominatiunea ta? Imi pare rau, dar chiar nu iti pot intelege menatlitatea atat de setata pe prozelitism...si preferand sa cauti in fiecare pacatul, pentru a-l putea considera gol de Dumnezeu si a-l transforma in obiectivul racolarii tale...e ceva ce mi se pare josnic si irational deja!! Doamne ajuta! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Vrei sa fac sapaturi mai multe si mai adanci...si sa iti expun si alte amanunte, sau contradictii intre anii ei de inceput...si mai tarzii, ca sa nu ma mai poti contrazice...deloc deloc?:16: |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Daca spun parerea mea, probabil ea nu conteaza. Asa ca am sa dau niste citete, si va rog sa va ganditi la ele, si sa le luati in seama:
,,Cine va crede, si se v-a boteza, v-a fi mantuit" Evanghelia dupa Marcu 16:16 ,,Pocaiti-va le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat..." Faptele Apostolilor 2:38 ,,Cel ce se boteaza trebuie mai intai sa isi marturiseasca pacatele pentru a le contamina” Sf. Ioan Gura de Aur, Comentariu la Epistola catre Evrei, Omilia IX, pag 149 ,,Nu este de ajuns spre mantuire numai botezul, dacă după această baie nu vom arăta o viață vrednică de acest dar” Sf. Ioan Gura de Aur, Comentariu la Epistola catre Romani, XIV, 211 ,,Pentru creștini mai întâi este credința. De aceea la Roma , cei ce au fost botezați se și numesc credincioși, iar părintele nostru Avraam a fost socotit drept prin credință, nu prin fapte. Așadar, ați primit botezul, pentru că ați crezut" Sf. Ambrozie, Despre sfintele Taine cap.1.1 ,,A fi botezat în Hristos înseamnă a se boteza cei care cred în El. Și este cu neputințăsă credem în Hristos, dacă nu am învățat mărturisirea în Tatăl, în Fiul, și în Sfântul Duh." Sf. Ioan Demaschin, Dogmatică, IV, 9 |
Citat:
.................................................. ........... ....foarte interesant este faptul că la EGW în ordine – în timp (succesiv) în primul rând sunt profețiile și apoi semnele timpului. ............................................. „deși White credea în venirea apropiată a lui Iisus, (credea că este iminentă) sunt evidențe care certifică faptul că ea credea într-un număr de ani până la venirea lui Iisus care poate fi între 1și 20 de ani”, iar pentru a susține acestă afirmație el o citează pe White: „Să nu spuneți că El va veni într-un an, doi sau cinci nici nici să nu o îndepărtați prea tare spunând că nu va avea loc în zece (10) sau douăzeci (20) de ani.” (RH 22 Martie 1892, pp. 177-78) .Oare ce a vrut White să transmită cititorilor prin aceste afirmații, oare nu atrăit ea suficient ca să vadă că nu sa-u împlinit? Apoi într-adevăr nu avem nici o dovadă că a experimentat vreo criză (în termenii în care vorbea ea despre criză) în viața ei. În acest context ar fi foarte ușor să ne alăturăm criticilor ei și să fim pur și simplu de acord cu ei, că EGW a greșit. Noi nu vom face acest lucru pentru că deja la făcut unul din criticii ei pe nume A.C. Long din Marion, statul Iowa care a publicat pe acestă temă cartea în limba engleză „Comparison of Early Writings of Mrs. White with Later Publications”. În acest context Long a acuzat-o pe White că este un profet fals deoarece ea a vorbit despre venirea lui Iisus Christos ca fiind aproape, maxim în 20 de ani, și totuși El nu a venit încă. La fel a procedat și binecunoscutul fost adventist Dudley Marvin Canright (1840-1919) câns a scris cartea „Life of Mrs. E.G.White, Seventh-day Adventist Prophet; Her False Claims Refuted” și „Seventh-day Adventism Renounced”. Dacă noi vom adopta pozițiile celor doi mai sus amintiți cu siguranță vom distruge întreaga structură a gândirii Ellenei White. Faptul că White a negat orice stabilire a vreunei date pentru revenirea lui Iisus înseamnă că ea chiar considera apropierea venirii lui Iisus ca fiind valabilă pentru acel timp. Citat:
După șase (6) ani de la acestă dată, cu ocazia unei conferințe care se desfășura la Battle Creek a afirmat că „ei vor rămânea pe pământ pentru a fi translatați (înălțați) la cer la venirea lui Iisus.” Tot în acest context a afirmat faptul că i-a fost arătat de către un înger membrii care erau prezenți în comitetul de la Battle Creek: „unii dintre ei vor fi hrană pentru viermi, unii vor trece prin cele șapte plăgi, iar unii vor fi în viață pe pământ pentru a fi înălțați la cer la venirea lui Iisus.”- din acestă afirmație nu putem niciodată să deducem că EGW ar fi stabilit data venirii lui Iisus. mediat în următorul an după 1888 din nou s-a identificat cu generația finală spunând că „noi trăim în ultimele zile.” Atât de sigură era Ellen White că adventul este aproape încât a scric că „dacă va mai fi vreo amânare/întârziere, caracterul lui Dumnezeu și tronul lui vor fi periclitate/compromise”(„The Crisis is Iminent”, MS 27, din Melbourne, Australia, 18 Februarie 1892) Citat:
Weekend placut! |
Iar ai răscolit prin gunoaie, deci te înțeleg că ți-a fost rușine să citezi sursa [imundă] de inspirație, va fi nevoie acum să-ți asumi mizeriile împreună cu agramatismele copiate întocmai din imprudență. Un weekend plăcut!
|
Citat:
Uite sursa...de care rusine? Am uitat pur si simplu....dar oricum pot gasi si alte surse, daca asta nu a avut destula greutate...dar pe asta am gasit-o f usor, ce sa-i faci!:5: Sursa: http://mironclaudiu.wordpress.com/20...lenei-g-white/ Dar sunt totusi curioasa, White nu a scris nimic din cele expuse acolo? |
Uite Trice..... "Initiativa Divina Totul incepe cu Dumnezeu. El face prima mutare.:40:................................. Sistemul de comanda a lui Dumnezeu:40: .............................. Sarcina de a scrie: optiunile profetului 1. Profetul putea alege sa urmeze modelul reporterului de ziar, citand pur si simplu cuvintele in care personajul ceresc a dat mesajul. Obiceiul invariabil a lui Ellen White era sa reproduca direct cuvintele ingerului cu semne de citare, facandu-l pe cititor sa inteleaga intr-o maniera evidenta si imediata ca acestea cuvintele sunt ale lui Gabriel si nu ale sale.[57] "Ellen White a fost intrebata odata daca lungimea de "noua inch de la pamant" a fustei era exact asa cum sustinea ca a venit din partea Domnului, sau pur si simplu aceasta a fost ideea ei. Ea a raspuns ca Domnul a facut ca trei grupuri de femei sa treaca prin fata ei in viziune. Cele din primul grup erau imbracate in moda specifica acelor zile, cu fuste excesiv de lungi care maturau murdaria strazii. In mod evident, din punctul de vedere al sanatatii, aceste fuste erau prea lungi. Femeile din cel de-al doilea grup care a trecut pe dinaintea ei, erau imbracate cu fuste in mod evident prea scurte. Apoi doamnei White i-a fost aratat cel de-al treilea grup de femei ce purtau niste fuste suficient de scurte pentru a se tine departe de murdaria strazii, insa suficient de lungi pentru a fi modeste si sanatoase. Aceste fuste pareau in viziune a fi cam de noua inci de la pamant si Ellen White le-a descris ca atare. Ingerul nu a specificat vre-o lungime in inci si, raspunzand la intrebarea unui cititor al periodicului Review and Herald, doamna White declara: Desi sunt dependenta de Duhul Domnului in scrierea relatarilor viziunilor, asa cum le-am primit, cu toate acestea cuvintele pe care le folosesc pentru a descrie ceea ce am vazut imi apartin, mai putin acelea care mi-au fost adresate de catre vreun inger, pe care intotdeauna le incadrez cu semnul citarii.[58]" Sursa:http://www.adventist.ro/convingeri/d...-opereaza.html :21:...deci adventistii dezbat intr-o veselie "opera" ei, si ii iau apararea pana in panzele albe...si e in continuare la baza denominatiunii fara nicio indoiala, si nu imi pare sa fie deloc contestata! Si Trice, daca e sa copii ceva, atunci iau exact asa cum este...pentru ca nu e nimic scris de mine, si imi pare rau daca tu atunci cand dai Quote...te apuci sa mai si modifici!Eu intentionam sa dau sursa...si am uitat, deci nu te supara pe mine! |
Citat:
Citat:
Prezintă-mi un exemplu de Quote în care m-am apucat să modific. Dă-mi ocazia să mă pocăiesc:63: |
raman asa
Tricesimusquintus, mergeai la biserica ortodoxa din cand in cand? daca citeai despre Sfinti ajungeai "un om pierdut cu mântuirea ratată"? asa se explica cum oaia care se afla departe de turma a fost prinsa...am fost avertizati!Esti sigur/a ca nu-ti vei parasi actuala credinta pentru o alta religie care promite mai multe?Ai spus ca ai gasit rezolvare la problemele din viata de zi cu zi!dar cum e mai bine: a duce o viata cu greutati ori una lipsita de griji?
Pentru ca esti aici si vorbesti cu noi, e un mod de a pastra legatura cu originea (chiar daca nu esti de acord cu aceasta afirmatie), altfel erai misionar prin oras sau poate ca esti adventist practicant doar in viata personala, in casa ta...la fel ca un copil care isi pierde mama si primeste alta (vitegra),n-o va iubi nicicand mai mult ca pe prima! |
Citat:
Eu una nu pot intelege cum e posibil sa se faca paralele intre profetii VT, si cu modul in care s-a scris Biblia...astfel reiesind ca White nu ar fi gresit nicaieri, si ca toate cele spuse de ea sunt 100% credibile? Dar faza asta scrisa pe un site adventist, cum ca se perindara 3 grupuri de femei prin fata lui White, intr-o parada a modei...ca ea sa se decida ce lungime de fusta ar prefera..Doamneeee, astea sunt batai de joc...socante, nu asa...e de rasul lumii, cu asta se poate ocupa Dumnezeu! Chiar sa spui ca orice prostie o faci, e de la Dumnezeu...si prostimea sa si creada? Citat:
Ai spus ca White nu a facut preziceri legate de a 2 a venire a lui Hristos, ei bine ti-am aratat ca a tot facut, ba ca in ~ 20 de ani ar avea loc; ai zis ca nici la luni nu facea referire...ei bine, a tot facut preziceri, afirmand ca unii oameni de atunci din 1860 ( oricum cei din secolul trecut) vor prinde a 2 a venire a lui Hristos :71:, ca ei prind ultimele zile, a zis ca a vazut si data si ziua, dar ca le-a uitat, numai ca s-a ferit sa spuna exact, ca sa nu mai trebuiasca sa dezminta si sa faca exact aceeasi greseala ca a lui Miller...cam asta e ideea de baza a denominatiunii tale! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
[quote=AndruscaCIM;214830]Nu stiu ce impresie lasi tu, sau ce impresie iti doresti sa lasi, mai mult...dar un lucru e cert, o denominatiune care in parte isi contesta fondatorul, si ai carei adepti au realizat, analizat anumite lucruri, in timp ce altii...prefera sa il vada tot asa inainte...drept infailibil, e cat se poate de ciudata!
Dacă în ceea ce mă privește ai dat greș în aprecierea raportării la E.GW., în privința denominațiunii (ori a unei pășrți din ea) cu atât mai mult! Dacă există adventiști ce îi contestă statutul, aceștia sunt o minoritate (minoritate ce poate mai devreme sau mai târziu va și părăsi biserica - nu vreau să greșesc în în această privință). Cert este - și o afirm pentru a doua oară- Biserica în integralitatea ei nu o socotește infailibilă. Faci marea greșeală să aplici paradigma patristică ortodoxă la fondatorii mișcării advente. Adventismul ar exista și în absența Ellenei White căci el se bazează exclusiv pe Scriptură. Nu același lucru îl poți spune în dreptul ortodoxiei, dacă excluzi aportul sfinților părinți. Citat:
Citat:
|
Citat:
Am citit informativ de pe un site adventist, si orice e spus negativ despre ea, cu argumente graitoare...e intors ca si cum a fost doar rea intentie, in timp ce ea era si este infailibila! Citat:
Sa ma raportez la ce? Vrei sa spui ca un asemenea tip de viziune e explicabil in vreun timp sau cultura??Adica Profetii Vechiului Testament...primeau viziuni constituite din parade de moda de la Dumnezeu...in loc sa simta ce imbracaminte e cea mai potrivita? Deci totusi...tie ti se pare ceva normal ca Dumnezeu sa trimita un inger din cer, care sa ii perinde prin fata unui profet/prooroc...3 grupuri de femei cu fuste de diferita lungime...si ca profet, abia asa sa te poti decide care lungime e de preferat?? Dumnezeu se poate ocupa cu asa ceva...atunci cand vine vorba de profetii vrei sa spui? Citat:
Daca da...ar fi bine sa fii sincer cu tine, si sa nu mai joci teatru, ca e usor sa scrii...ca ala o intoarce, ba ca daca suna aberant, atunci trebuie musai sa raportezi la altceva...doar ca sa para altfel decat e, cand lucrurile sunt extrem de clare! De pregatit pentru venirea lui Hristos te puteai pregati foarte bine si ca ortodox, fara asemenea profetii si viziuni...de tot rasul!:65: |
stiti cum mi se par mie secatrii? exacat cum spune parintele Arsenie Papacioc: tipic-tipic si la inima nimic.
|
Citat:
Nu judec oamenii urat, eu doar observ ce e in jurul meu(lucru, vecini etc). Nu poti nega realitatea care e in jurul meu. SI am fost in BO ,ti-am zis, si nu erau nici pe departe pline, sa zicem pe la jumate(aprox). pline sunt doar de Paste, in noaptea de inviere. In conditiile in care in Romania in ultimii 20 de ani s-au facut 10 mil de avorturi(jumate din pop romaniei) spune destul de multe despre trairea crestina a multor romani...(asta ca un simplu exp) Citat:
Citat:
Tu stii ce inseamna pacatul? Cred ca nu, ca prea il iei usor. |
Citat:
apropo zicea unul dintre adventistii de pe forum ca tarile neoprotestante o duc bine. ei bine, daca s-ar uita la capii guvernului, ar obserba ca sunt numai adventisti, baptisti etc. daca neoprotestantii sunt asa morali, de ce acesti conducatori care fac parte din randurile neoprotestantilor aproba tot ce li se impune din afara in legatura cu homosexualitatea, avorturile etc? unde le e moralitatea cu care tot iesiti voi in fata? ca va tot bateti cu pumnul in piept ca vai voi neoprotestantii ce sfinti sunteti si noi ortodocsii ce pacatosi nenorociti, fara nici o sansa de scapre. |
Citat:
Asta nu inseamna ca nu au voie a merge la biserica ci calitatea de membru a acelei biserici. Consider ca este bine deoarece trebuie pedeapsa ptr. a nu trece, justifica, scuza, a nu se juca, asa usor cu pacatele si mai ales cu viata cuiva fara aparare. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:29:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.