Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

topcat 11.01.2010 17:23:26

Citat:

În prealabil postat de bodyandsoul (Post 195741)
Problema nu este CUM, ci DE UNDE?

Prima data raspunzi la CUM, apoi vei vedea ca poti raspunde si de unde.

topcat 11.01.2010 17:25:08

Citat:

În prealabil postat de bodyandsoul (Post 195745)
Legile, etc., etc., totul exista, adica provin din ceva. (ex=din; asa spune "dictionarul").
Doar Creatorul ESTE. Si din EL sau de la EL provine creatia.

Mai fa un pas: daca o entitate ESTE, de ce respingi afirmatia "legea ESTE"?
De ce prima cauza trebuie sa fie inteligenta?

topcat 11.01.2010 17:27:00

Citat:

În prealabil postat de bodyandsoul (Post 195750)
Omul exista din prima secunda a conceptiei (search on youtube "come nasce la vita"), dar Cine este MOTORUL existentei?

Si prima secunda poate fi descompusa in multe milisecunde: cind anume poti spune ca noua entitate reprezinta viata? Pentru ca unirea celor doua celule nu e instantanee.
MOTORUL sint legile ce guverneaza acest univers, nu exista nimic altceva. Care e MOTORUL care face ca o piatra sa cada pe Pamint?

topcat 11.01.2010 17:31:09

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 195751)
Ok, sa admitem ca stiinta a demostrat multe, pana si faptul ca tot ce este material este o forma de energie. Chiar si gandul este o forma de energie. Dar stiinta a lucrat atat in bine, cat si in rau. Dumnezeu este Viata. Sustine tot ce e viata. Si tocmai asta e diferenta intre a mege cu Dumnezeu si a merge fara Dumnezeu. Energia este si buna si rea, in functie sensul in care e directionata. Sa crezi in Dumnezeu inseamna sa intelegi totul ca fiind o creatie a lui Dumnezeu, deci a Binelui Suprem. Iar tu, ca forma de energie sa te supui aceluia care este Binele Suprem a tot ce exista. Stiinta, care accepta si binele si raul, este nici rece, nici fierbinte. Cum poate ajuta ea la Binele tuturor, ca daca cade in mainile unuia si este folosita in mod egoist, numai bine nu aduce... Iar lipsa de credinta in Dumnezeu, duce in ultima instanta la exacerbarea egocentrismului, care spuneti-mi si mie, voi care va numiti atei, la ce este bun ?
Dumnezeu este, iar cel ce contesta ca este, nu prea stie ce spune.

Nu exista o entitate numita gind.
Energia e buna sau rea numai in sensul dat de om, in functie de morala sa. Energia solara e buna acum dar peste 5 miliarde de ani nu va mai fi considerata astfel. Nu exista bine suprem, pentru ca orice bine poate fi rau in comparatie cu alt bine.
La ce e buna lipsa credintei tale in Zamolxe? Duce aceasta la exacerbarea egocentrismului tau?

topcat 11.01.2010 17:32:51

Citat:

În prealabil postat de alexandra05 (Post 195762)
Dovada e ceea ce lipseste c desavarsire de la voi, existenta lui Dumnezeu este dovedita, in schimb necredinta voastra nu are sens

Pe aceasta logica, pentru ca tu nu crezi in Zamolxe, existenta lui Zamolxe e dovedita?

topcat 11.01.2010 17:34:48

Citat:

În prealabil postat de alexandra05 (Post 195765)
Cata logica este necesara pentru a pricepe ca din NIMIC nu poate sa se formeze viata? inchide un bol cu apa si lasal cativa ani vezi exista o diferenta? nu cred, daca sustineti sus si tare ca noi nu gandim logic voi cum ganditi? ce inseamna pentru voi NIMIC?
Nu veniti cu afirmatii cum ca biblia sustine ca la inceput a fost nimic, pentru ca Dumnezeu a existat din totdeauna. Nu raspundeti la o intrebare printr-o alta intrebare, daca ati venit aici pe forum cu mesajul "intrebati-ma orice" aduceti raspunsuri nu intrebari! Ar fi bine sa studiati putin invataturile religioase si abia cand sunteti in cunostinta de cauza sa vorbiti.

"Nimic" si "tot" sint intr-un fel echivalente.

topcat 11.01.2010 17:40:21

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 195811)
Cum explicati perfectiunea Universului?Complexitatea creierului uman ,Terrei si toate celelalte lucruri?Cum explicati dezvaluirile milioanelor de oameni,spusele milioanelor de oameni despre existenta minunilor,profetiilor,semnelor etc.?
Ce sens are viata?E o prostie sa zici ca am aparut la intamplare.

Un lucru despre asa-zisa perfectiune a Universului: te-as ruga sa parcuri o carte de cuantica si apoi sa vezi ca cea mai buna teorie fizica, cu cele mai corecte predictii, NU se bazeaza pe un model fizic, e matematica pura.
Sensul vietii in sine l-am mai spus, nu exista unul predeterminat.
Intr-adevar e o prostie sa spui ca am aparut la intimplare. Numai cine nu cunoaste teoria evolutiei spune asta.
A, TU, personal, ai aparut la intimplare. Sau poate te consideri atit de important incit nu crezi asta.

maria-luisa 11.01.2010 17:42:33

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 199446)
"Nimic" si "tot" sint intr-un fel echivalente.

ce vrei sa zici cu asta?

maria-luisa 11.01.2010 17:43:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 199443)
Nu exista o entitate numita gind.
Energia e buna sau rea numai in sensul dat de om, in functie de morala sa. Energia solara e buna acum dar peste 5 miliarde de ani nu va mai fi considerata astfel. Nu exista bine suprem, pentru ca orice bine poate fi rau in comparatie cu alt bine.
La ce e buna lipsa credintei tale in Zamolxe? Duce aceasta la exacerbarea egocentrismului tau?

Gandul nu este o forma de energie?

stereox 11.01.2010 18:16:03

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199454)

NU! In cel mai bun caz, putem spune ca actul de a gandi consuma energie, dar gandul in sine ca o forma de energie aduce mai mult a new-age.

stereox 11.01.2010 18:22:58

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 199133)
Doamne-ajuta!

Sunt cativa oameni care au incercat religiile pe rand si au sfarsit prin a se fixa la una din ele. Eliade a ajuns la concluzia ca tot crestinismul este cea mai coerenta si mai frumos articulata intelegere a vietii. Acum cateva zile a fost in tara noastra un elvetian nascut in Cehoslovacia, in varsta de 63 de ani, Klaus Kenneth si a lansat o carte "Doua milioane de kilometri in cautarea Adevarului". Finalmente, dupa ani de peregrinari si cautari ajunge si el sa se regaseasca tot in crestinism. Parintele Rafail Noica este un alt exemplu (ce mult m-as bucura daca ai gasi cateva ceasuri de liniste si 10 lei ca sa ii citesti cartea "Cultura duhului").

Sunt si foarte multi oameni care au renuntat la ortodoxie pentru alte religii. Eu, dupa putinul pe care l-am aflat despre ortodoxie, citind si practicand, vorbind cu persoane ce au ani de aprofundare inaintea mea sau experiente propri deosebite, nu mai am cum sa imbratisez alta optiune filozofica. Ar insemna sa neg evidenta.

De-a lungul a cateva mii de ani au fost foarte multe persoane care L-au cautat pe Dumnezeu si L-au gasit intr-o forma sau alta. Nu ma impresioneaza cei care l-au gasit pe Dumnezeul crestin - ortodox, asa cum nu ma impresioneaza cei care l-au gasit pe Buddha sau Zeus.
Tocmai aceasta multitudine de raspunsuri cu privire la existenta lui Dumnezeu, raspunsuri ce par sa depinda aproape exclusiv de tara / cultura in care te-ai nascut, imi trezeste suspiciunea ca de fapt e doar autoamagire.

maria-luisa 11.01.2010 20:01:49

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199469)
NU! In cel mai bun caz, putem spune ca actul de a gandi consuma energie, dar gandul in sine ca o forma de energie aduce mai mult a new-age.

merci de raspuns. nici eu nu mai stiu pe unde am citit...
:)

gabiano 11.01.2010 20:07:46

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195249)
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.

esti prost crescut tinere,nici nu stii ce spui.cate clase ai?fereste-te pe unde umbli ca Dumnezeu nu doarme,sper sa aiba grija de tine.piei in iad satan-o

maria-luisa 11.01.2010 20:26:36

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199469)

uite si aici ceva.
http://universulenergiei.europartes.eu/
ce zici de asta? este new age?

stereox 11.01.2010 20:49:00

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199507)
uite si aici ceva.
http://universulenergiei.europartes.eu/
ce zici de asta? este new age?

M-am uitat pe linkul respectiv. Unele chestii sunt interesante, altele sunt ridicole. Nu stiu ce sa zic...

Citat:

Gândul este o formă de energie care poate transmite energie și se substituie spațiului și timpului. Dacă dragostea și gândurile pozitive ar putea fi transmise (și pot fi transmise) și recepționate de oameni, acestea ar fi o sursă de energie fantastică, extrem de mare, care ar face inutilă existența celorlalte posibilități de a capta energia, cum ar fi hrana. Prin hrană, omul preia o energie infinit mai mică decât cea pe care o poate primi prin gânduri bune și dragoste, de la ceilalți oameni.
Asta de exemplu mi se pare o prostie cat China.

stereox 11.01.2010 20:50:53

Citat:

În prealabil postat de gabiano (Post 199500)
esti prost crescut tinere,nici nu stii ce spui.cate clase ai?fereste-te pe unde umbli ca Dumnezeu nu doarme,sper sa aiba grija de tine.piei in iad satan-o

Asta inseamna crestinismul pentru tine?
Esti ridicol.

maria-luisa 11.01.2010 20:56:07

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199515)
M-am uitat pe linkul respectiv. Unele chestii sunt interesante, altele sunt ridicole. Nu stiu ce sa zic...

Asta de exemplu mi se pare o prostie cat China.

mie nu. de ce ti se pare o prostie?

maria-luisa 11.01.2010 21:01:38

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199522)
mie nu. de ce ti se pare o prostie?

am sa mai citesc si eu ca abia acum am dat peste site-ul asta...

maria-luisa 11.01.2010 21:14:04

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199524)
am sa mai citesc si eu ca abia acum am dat peste site-ul asta...

de asta ce zici?
http://www.gardianul.ro/index_blank....4385&catid=&p=

stereox 11.01.2010 21:29:33

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199533)

mmm.... acum sunt sigur ca e vorba de new-age. A fost suficient sa vad poza ca sa-mi dau seama :)
Oricum, n-are nicio legatura cu crestinismul ce-i acolo.

maria-luisa 11.01.2010 21:35:32

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199541)
mmm.... acum sunt sigur ca e vorba de new-age. A fost suficient sa vad poza ca sa-mi dau seama :)
Oricum, n-are nicio legatura cu crestinismul ce-i acolo.

nu prea cunosc care-i treaba cu new age. un lucru e clar: e un amalgam cam de toate, in vremurile astea.

maria-luisa 11.01.2010 21:45:38

dar de asta ce zici?
http://www.libertatea.ro/stire/gandu...ea-269869.html

stereox 11.01.2010 21:48:03

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199546)
un lucru e clar: e un amalgam cam de toate, in vremurile astea.

Cred ca ai dat o definitie foarte exacta a curentului new-age :))
Un amalgam de idei mistice imprumutat de la toate curentele religioase din lume. Trecute sau actuale.

stereox 11.01.2010 21:52:14

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199558)

David Lynch e cu meditatia transcedentala si alte aberatii. Asta cu "gandurile care formeaza realitatea" e preluat din filmul "The Secret", daca nu ma insel.
Oricum, nu merita sa-ti pierzi timpul cu trasnai d'astea. Sunt o multime de chestii mult mai interesante pe net.

maria-luisa 11.01.2010 22:00:52

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199567)
David Lynch e cu meditatia transcedentala si alte aberatii. Asta cu "gandurile care formeaza realitatea" e preluat din filmul "The Secret", daca nu ma insel.
Oricum, nu merita sa-ti pierzi timpul cu trasnai d'astea. Sunt o multime de chestii mult mai interesante pe net.

nu stiam, ti-am zis nu prea stiu mare lucru despre new age.

maria-luisa 11.01.2010 22:03:53

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199573)
nu stiam, ti-am zis nu prea stiu mare lucru despre new age.

tu ce stii despre new age?

stereox 11.01.2010 22:15:08

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199575)
tu ce stii despre new age?

E un fel de religie raspandita mai mult in vest care imbina elemente din mai toate religiile lumii. Au o preferinta fata de misticismul estic, gen yoga, dar includ si elemente din crestinism. Nu cred intr-un Dumnezeu anume, ci il inteleg ca pe o chestie abstracta, un fel de energie universala creatoare sau ceva de genul...
Ii poti auzi vorbind despre ingeri, spirite, fantome si extraterestri in aceeasi fraza, astrologie, zodiac, energii pozitive, vindecare prin puterea gandului, paranormal si civilizatii disparute.

Pe scurt, o aberatie.

topcat 11.01.2010 22:22:19

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199451)
ce vrei sa zici cu asta?

Simplu, unul e inversul celuilalt, se poate defini o relatie matematica intre cele doua.
E acelasi lucru in a crede ca exista "totul" ca a crede ca exista "nimicul".

topcat 11.01.2010 22:28:21

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199454)

Gindul e o succesiune (nehaotica) de stari ale neuronilor nostri. Nu se poate spune ca e o forma de energie mai mult decit forma pe care o iau moleculele de apa care trec din sticla in pahar.

topcat 11.01.2010 22:32:44

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 195927)
Deci, de voi si numai de voi depinde daca il veti gasi pe Dumnezeu. Ca asa este va dovedeste dialogul lui Topcat cu noi. I s-a raspuns uneori corect alteori gresit. Sute de raspunsuri. Dupa mai bine de un an a ramas acelasi pentru ca nu a fost dispus sa cerceteze singur. Inca il mai astept sa ma insoteasca la Manastirea Prislop. Sa auda cu urechile lui cum povestesc oameni care au intalnit in viata lor un Sfant. Sa ii vada, sa ii cunoasca, sa ii cerceteze.

Ti-am mai spus, nu am nici o indoiala ca a fost un om deosebit, intr-o zona deosebita. Nu inteleg de ce ar dovedi asta ca exista Dzeu.

maria-luisa 11.01.2010 22:43:49

Citat:

În prealabil postat de stereox (Post 199586)
E un fel de religie raspandita mai mult in vest care imbina elemente din mai toate religiile lumii. Au o preferinta fata de misticismul estic, gen yoga, dar includ si elemente din crestinism. Nu cred intr-un Dumnezeu anume, ci il inteleg ca pe o chestie abstracta, un fel de energie universala creatoare sau ceva de genul...
Ii poti auzi vorbind despre ingeri, spirite, fantome si extraterestri in aceeasi fraza, astrologie, zodiac, energii pozitive, vindecare prin puterea gandului, paranormal si civilizatii disparute.

Pe scurt, o aberatie.

crezi ca e vreun interes de tip "control mondial" la mijloc?

maria-luisa 11.01.2010 22:51:09

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 199587)
Simplu, unul e inversul celuilalt, se poate defini o relatie matematica intre cele doua.
E acelasi lucru in a crede ca exista "totul" ca a crede ca exista "nimicul".

apropo de asta, la un moment dat in viata mea, cand nu prea mai credeam in nimic, ma chinuia gandul sa gasesc formula matematica a dragostei si am ajuns la aceasta formula:
1+1(O)=1, UNDE "O" ERA DRAGOSTEA... bineinteles ca asta nu m-a facut s-o simt atunci cand era, la timpul ei, langa mine. Are si un pic de adevar, dar e doar o formula... La fel si cu credinta, oricat i-ai face teorii, ori este, ori nu este...

topcat 11.01.2010 23:09:15

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 199600)
apropo de asta, la un moment dat in viata mea, cand nu prea mai credeam in nimic, ma chinuia gandul sa gasesc formula matematica a dragostei si am ajuns la aceasta formula:
1+1(O)=1, UNDE "O" ERA DRAGOSTEA... bineinteles ca asta nu m-a facut s-o simt atunci cand era, la timpul ei, langa mine. Are si un pic de adevar, dar e doar o formula... La fel si cu credinta, oricat i-ai face teorii, ori este, ori nu este...

Formula matematica nu exista dar se pare ca exista una chimica ;)

fluffy 11.01.2010 23:13:58

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 195493)
Fleacurile care se vand la intrare in biserici sunt carti, icoane si alte obiecte de cult.
Ce nu ti se pare crestinesc sau 'credincios' in actualele lacase de cult? De unde stii tu cati bani se aduna si unde se duc ei? :)

Am fost in Iasi de curand, si undeva prin Tudor, langa camine, se construieste o biserica noua. Deasupra portii scrie ceva de genul "donati ca voi sa fiti mantuiti si sa ajungeti in imparatia cerului".

maria-luisa 11.01.2010 23:19:23

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 199608)
Formula matematica nu exista dar se pare ca exista una chimica ;)

:)) nu-i doar atat.

maria-luisa 11.01.2010 23:32:51

eu ma bag la culcare. mai vorbim. noapte buna!

PacatPacatPacat 11.01.2010 23:57:27

imbarbatare ateilor

buna seara, la multi ani si bine v-am gasit, m-am oprit scurt pe forumul asta ca sa-l imbarbatez pe AteulCelRau (nu esti singur, prietene) si sa-i string mina pentru curajul si elocinta (argumentezi binisor!) prin care apara ideile oamenilor liberi din intreaga lume, care gindesc cu mintea lor si care, tocmai pentru ca gindesc cu mintea lor, au de obicei lucruri mai bune de facut decit sa se organizeze in comunitati si sa discute despre personaje inexistente. tocmai am citit aici postul unui ateu care si-a inchis threadul cu o concluzie asemanatoare (am treburi mai bune de facut, sa calatoresc, sa studiez, sa aflu, sa cunosc).
o sa mai dau pe-aici daca o sa gasesc timpul si energia, deocamdata sint inca sub stare de soc dupa vizualizarea discutiilor care se poarta pe-aici despre porunci, interzicerea avortului, condamnarea (homo)sexualitatii, frica, pacat, si alte orori de care uitasem, de cind am inceput sa descopar, sa citesc, sa invat si sa ma documentez.
oricum, nu e un locsor rau aici, macar ca se vorbeste frumos (si, in mare parte, chiar corect gramatical). asadar, m-am inregistrat.
dar nu ma lasati sa intrerup, continuati!

cristiboss56 12.01.2010 00:07:23

Imbărbătare !

Deci , avem deja 5 atei , 3 musulmani , 2 sataniști , 1 agnostic , 1 tătar , 1 evreu . Lista minorităților este deja închisă , așa că, păcat, păcat , păcat , cred că vei fi banat ! O noapte pe măsură !

iustin10 12.01.2010 00:11:25

Poate l-ai banat pe apostolul Pavel,care se va converti in viitor...

stereox 12.01.2010 01:09:25

N-ar avea de ce sa fie banat, pentru ca nu a spus nimic deplasat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:12:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.