![]() |
Până la urmă ați dres-o oarecum din condei:
Citat:
|
Credinta
Citat:
Intreaba pe preot daca oamenii din casa lui sunt sfinti. Intreaba-L pe Mantuitor in rugaciune, daca oamenii sunt sfintiti prin botez. Duhul sfinteste apa omului, nu omul apa duhului. |
Da domnule adventist vad ca sti sa iesi cand nu mai ai raspunsuri... Nu cauti adevarul , voi va inchinati la un Iisus personal dupa poftele voastre si la Biblie pe care desigur nu o respectati!
|
oricum botezul poate veni si singur daca ai nazuinta la fel cum a venit peste cei care au vorbit in limbi si care au fost crestinati ulterior..
Si apoi probabil nu toti procedeaza la fel, unii se boteaza ei singuri mai tirziu daca simt cumva ca nu au duh sfint. Cu siguranta cei care pastreaza nazuinta religioasa si o legatura cu viata sprituala au mai multe sanse sa aibe duhul sfint decit cei botezati de mici si care apoi sint atei indiferenti. |
Prima fraza e absolut gresita! Ce nazuinta au avut aceia la cinzecime? Botezul nu se poate face personal! Tocmai prin asta se arata continuitatea bisericii!
P.S o babuta din biserica ... se credea sfanta. Sfanta dar cam zapacita...Ea credea ca de exemplu vecinul ortodox o otravea ...A te crede sfant cazi in plasa fariseului e o lipsa totala de intelegere a mesajului Cristic! Ea ca si cum ai intelege ca crestinismul este religia care iti cere sa omori cati mai multi oameni... E o totala lipsa de logica este implinirea scripturii pana la urma: o noua evanghelie! Adica o evanghelie intoarsa pe dos! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică." (Ioan 3,16) Știți ce presupune acea pieire? |
Citat:
Imi incarc prea mult memoria cu aceste lucruri si aceasta contradictie ne incarca mult pe amandoi. Ce doresc eu sa arat este ca multi credinciosi slab sufleteste, slab informati in dogmatica aluneca in inselarea unor oameni care la rand au fost inselati de catre altii care au venit cu o revolutie doctrinara, cu noi idei pe plan religios Am sa ma rog pentru indreptarea celor rataciti de la invatatura adevarata si dreapta a parintilor nostri si a Sfintilor Apostoli de acum 2000 de ani. Ideea este in felul urmator: Ideea care o sustineti - este legata de judecata din timpul mileniului . că aceia care nu au fost înviați cu prima înviere (adventistă) și nu au fost luați la cer la acea înviere sunt pentru totdeauna pierduți. Trecând peste aceste aberații legate de interpretările legate de cele două învieri ,vad din nou Sfânta Scriptură este tagaduita pentru a-și promova aceste neadevaruri adventiste; susțin aceea că aceia care nu au înviat la prima înviere sunt pentru totdeauna pierduți. Ori această pretenție adventistă este contrară Revelației dumnezeiești. Fragmentul biblic care dovedește aceasta greseala adventistă și contradicția ei cu Sfânta Scriptură a lui Dumnezeu este următorul si cu asta voi incheia: Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele. Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor. Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc. (Apocalipsa 20:11-15) Eroarea adventista o arată chiar sfânta scriptură care, la respectivele versete, nu spune că toți aceia judecați vor fi aruncați în iezerul de foc, ci "cine", "oricine", "aceia" care nu au avut fapte demne de a le premite să fie scriși în cartea vieții; nu toți vor fi pierduți, ci doar aceia care nu vor fi găsiți scriși în cartea vieții potrivit cu propriile lor fapte. |
Citat:
"Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică." (Ioan 3,16) Verbul folosit în original pentru această "pieire" este [άπόλλυμι] = a distruge, a nimici cu totul, a șterge, a se topi în neființă. „Plata păcatului este moartea” (Romani 6,23). Opusul „vieții veșnice” nu este chin veșnic, ci desființare veșnică. Păcatul are în sine semințele nimicirii. Moartea are loc, nu doar pentru că Dumnezeu o vrea, ci pentru că păcătosul alege să se despartă de Dumnezeu care este izvorul vieții. |
Nu stiu care e semnificatia acelui verb dar uiti de parabola cu bogatul care a ajuns in iad.Uiti si de altele dar nu am chef acum sa le insirui. adventii in primul rand nu respecta noul legamant si sunt supusi legii vechi! Au amagit lumea si o vor mai amagi!
De exemplu. Biserica adventa nu poate fi in alianta cu statul?E adevarat? Si totusi...este aliata!!! Apoi cei rai vor fi nimiciti in mintea celor buni. Pentru cei buni acestia nu vor mai exista! Greseala adventa este ca nu tine cont de Nt si de gandirea primilor ncrestini. Sfantul Stefan moare vazand pe Domnul! Primii crestini isi dadeau viata bucurosi ca sa se intalneasca cu Domnul! Apoi toti gandeau ca dupa moarte este o judecata particulara a acelui om care a murit. Iisus spune despre fica lui Iair: doarme! Exemplele pot continua. Reamintim ca unii de aici (vezi o anumita cuvantare tinuta de Iisus), nu vor gusta moartea!!! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar dupa ce vor vedea, vor muri ? |
Citat:
http://yoursmiles.org/tsmile/rulez/t2027.gif |
Problema e pusa gresita. E vorba de o intelegere ebraica.
Se pare că acest verset este adesea tradus ca "nu a cunoscut-o pe ea decât după ce..." Dar acesta nu era sensul corect. În originalul grecesc, eosindică sensul real, care este: "nu a avut relații intime cu ea înainte ca ea să nască". Evanghelistul face această afirmație pentru a ne asigura că Iosif nu a participat deloc la zămislirea lui Iisus. Textul indică doar că, în ceea ce privește nașterea lui Iisus, întrucât nu avusese mai înainte relații cu Maria, Iosif nu era tatăl lui Iisus. Aceasta e doar o formulare comună, utilizarea unui mod de exprimare familiar. Același termen este folosit în acelasi sens în Biblie cu alte ocazii, ca expresie comună și în mod clar nu înseamnă ceea ce heterodocșii (neortodocșii) pretind că înseamnă. Astfel, la II Regi citim: "Și Micol, fiica lui Saul, n-a avut copii până [eos] în ziua morții ei". Oare asta înseamnă că a avut copii după ce a murit? Desigur că nu! Și nici Iosif nu a "cunoscut-o" pe Maria după nașterea lui Iisus. La Facere citim că Noe "a dat drumul corbului, ca să vadă de a scăzut apa pe pământ. Acesta, zburând, nu s-a mai întors până ce [eos] a secat apa de pe pământ". Ori, știm din Scriptură că de fapt corbul nu s-a mai întors niciodată pe Arcă. Un alt exemplu din Biblie: se spune: "Șezi de-a dreapta Mea până ce [eos] voi pune pe vrăjmașii tăi așternut picioarelor Tale". Oare asta înseamnă că Hristos nu va mai sta la dreapta slavei Tatălui după ce vrăjmașii Săi vor fi fost biruiți? Desigur că nu! Astfel, Biblia nu spune că "Iosif nu a cunoscut-o până ce L-a adus pe lume pe Fiul său cel întâi-născut, dar după aceea da". Scriptura spune pur și simplu că "nu a cunoscut-o pe ea până ce (înainte ca ea) nu a dat naștere Fiului său Cel întâi-născut", ceea ce înseamnă, pur și simplu, că "nu Iosif era tatăl. Nu o cunoscuse înainte ca ea să fie însărcinată, astfel că nu luase parte la zămislirea lui Iisus". Apoi iar ai evitat raspunsurile! Poate biserica adventa sa fie in colaborare cu o institutie pagana? P.s vezi cat de gresit interpretezi biblia deoarece tu nu esti evreu si nu ai aceea gandire a acelor evrei din acele timpuri? |
Prietene, ești pe un topic greșit.
Citat:
2. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea colaborează cu Statul în proiectele sale sociale și culturale, în niciun caz în proiectele misionare și logistice. 3. Statul nu este nici "instituție păgână", nici creștină. Statul [Român]este laic. Deocamdată. Sper... Nu avem nevoie de talibani la conducerea Statului. |
Din nefericire nu sunt prietenul tau deoarece nu pot sa fiu prieten cu un sectant. Sunt aproapele tau te pot ajuta pe moment si atat! Dar nu pot fi prieten cu tine ! Apoi tu ai deraiat de la subiect! Daca nu vezi nu am ce sa-ti fac! Sau nu stiu pe moment cum pot sa te ajut concret. Rugaciunea ar fi o solutie! Daca vei deveni ortodox pot deveni si prietenul tau pana atunci insa ...
|
Citat:
|
Trice,vezi ca incepi sa traiesti periculos :24: Vei fi exorcizat si apoi tepusa de rigoare-n inima.Acum ceva ani,prin 2003,o parte din populatia unui sat din Oltenia,considerand ca un decedat este strigoi,i-au dezgropat cadavrul,i-au extras inima,au ars-o si i-au baut cenusa.Erau extrem de calmi in explicatii,considerau ca au facut chiar o fapta crestina.Preotul din sat nu stiu ce a spus dar procurorul de caz era sa lesine cand o baba i-a spus senina ca si bunica ei proceda la fel :31: Faza s-a intimplat in satul Marotinul de Sus,comuna Celaru,judetul Dolj.Nu stiu daca respectivi au fost excomunicati si prin urmare pe tine te paste un viitor nesigur,fie si dupa moarte :42:Glumesc dar faptele sunt reale
|
Citat:
|
Ai putea venii cu cazuri concrete.A-ti uitat ca in judetul Constanta o adventista a omorat un om prin infometare! Cazuri de nebunie pot exista si in biserica ortodoxa imparatia cerurilor cuprinde si pesti buni si rai. Evitati dialogul deoarece sunteti inferiori! Cum sa fi prieten cu ereticul cand biblia spune sa ne ferim de ei?!? David Coresh nu era adventist?
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Un om care se boteaza si devine crestin nu este mantuit. Imparatia cerurilor are si pesti rai! Un ortodox cu atat mai mult este ispitit de diavol deoarece e mai aproape de Dumnezeu. Diavolul face invers ca Dumnezeu. Nu se duce la bolnavi ci la cei buni! David Coresh a fost adventist si stiu adventisti curvari etc etc.
|
Citat:
|
Cultul Davidian
Liderul Cultului Davidian, Vernon Howell, si-a schimbat numele in David Koresh pentru a simboliza faptul ca el este Alesul lui Dumnezeu in aceste vremuri, asa cum regele David a fost ales ca rege al Israelului. Falsul lider spiritual credea ca atunci cand "strainii" de credinta lui il numesc David, inseamna ca recunosc faptul ca el este Alesul. Individul pretindea ca ar fi Iisus Hristos, Mielul din revelatiile biblice si ingerul razbunator al lui Dumnezeu. Originea cultului se plaseaza in 1929, cand imigrantul bulgar Victor Houteff, nesatisfacut de Biserica Adventista a celei de-a Sasea Zi, din Los Angeles, s-a rupt de invataturile acesteia si a plecat in Texas cu scopul de a-si crea propria biserica. La inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Houteff a schimbat numele organizatiei sale in Adventistii Davidieni ai Celei de-a Saptea Zi. Dupa moartea sa, in 1957, sotia i-a luat locul, aceasta predicand cea ce-a doua nastere a lui Hristos ca avand loc in 22 aprilie 1959. Dupa ce profetia nu s-a implinit, femeia si-a dat demisia din fruntea gruparii, care numara, atunci, 1.400 de membri. Dupa ce Howell a devenit lider, Cultul Davidian s-a extins in 5 tari, pe trei continente. Isteria predicilor lui Howell a culminat in 19 aprilie 1993. In aceasta zi, cel putin 70 de membri ai gruparii au murit in confruntarile cu Politia si agentii federali ai FBI in localitatea Waco, din Texas. Asediul autoritatilor asupra cladirii in care membrii cultului se adunasera a durat 51 de zile. In tot acest timp, liderul Howell predica libertatea absoluta si revolutia sociala pe acorduri de cantece religioase cu tenta sexuala. De altfel, slujbele lui Howell se tineau intr-o atmosfera dominata de simulari ale actului sexual, uneori puse in practica. Predicatorul le spunea adeptilor sai ca este Iisus Hristos si a murit in timpul schimbului de focuri dintre fortele de ordine si membrii sectei. In urma sa au ramas mii de familii indoliate si, din pacate, mii de adepti cu mintea tulbure, care inca isi mai cauta liderul ... si din presa:Nu a fost el dar a fost alt nebun... |
Dacă postez și eu pe Softpedia un articol care să spună că Neaguu este martor al lui Iehova, trebuie neapărat să fiu crezut?
|
Citat:
Neaguu avea dreptate. De ce va place sa treceti de la un subiect la altul sa ametiti lumea? Asa pica multi. Asta e aiureala curata. Cum sa nu existe chin vesnic? Ce spune la Matei, 25, 41 "Atunci (la Judecata de apoi) va zice (Imparatul) si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui" Apoi, in continuare, aratand rezultatul Judecatii de apoi, zice: "Si vor merge acestia (pacatosii) la osanda vesnica, iar dreptii, la viata vesnica" (Matei, 25, 46). Mantuitorul numeste mai departe chinurile vesnice ca fiind "...gheena, focul cel nestins, unde viermele nu moare si focul nu se stinge" (Marcu, 9, 43-48) "Si multi dintre cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula, unii la viata vesnica, iar altii spre ocara si osanda vesnica" (Dan., 12, 2) Daca ar fi vorba despre moartea de care tu zici ar insemna sa nu mai existe acea Judecata de apoi. Atentie numai moarte se numea despartirea sufletului de trup, ci si iadul. Asculta si pe patriarhul Iacob, zicînd: Veti pogorî batrînetele mele în iad (Facere 42, 38). Iar proorocul David zice: Dumnezeu va izbavi sufletul meu din mîna iadului (Psalm 48, 16). |
Citat:
Credeți că au greșit folosind expresia [άπόλλυμι] = a distruge, a nimici cu totul, a șterge, a se topi în neființă? Citat:
|
Citat:
2. Mie greu sa cred acest lucru " Si se va intoarce tarana in pamant, de unde s-a luat, si duhul se va intoarce la Dumnezeu, la Cel ce l-a dat pe el" (Eccl.12,7). |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Eu v-am aratat din Sf Scriptura dovezi. Dumneavostra inafara de faptul ca nu aveti un raspuns la ceea ce v-am aratat, spuneti ca sunt idei pagane. Cu alte cuvinte renegati pe Duhul Sfant. Si acum imi dau seama ca Sfintii Parinti aveau dreptate:De la tot păcatul se întoarce omul ușor, dar de la eres, foarte greu!” In zadar iti zic ca laptele este alb cand tu il vezi negru. Inca putin si il renegati si pe Fiul lui Dumnezeu. Pe Fecioara Maria la fel , cand ea l-a nascut pe Iisus, la purtat in pantece, cine poate fi mai mare decat Ea? O sa vedeti voi la Judecata cand v-a straluci peste ceata ingerilor. Vai de voi! Eu aici am incheiat cu aceasta polemica! |
In catacombe si nu numai acolo nimeni nu a lasat marturii adventiste, ideea adventa ca biserica a fost corupta este absurda! Nu avem nici o dovada in acest sens este o idee ce nu poate fi sustinuta si combatuta usor cu Nt vezi parabola grauntelui de mustar si nu numai!
Dar sa revenim la acel pasaj. Se spune despre cei rai ca vor fi nimiciti dar in ce mod? Sa nu piara din mintea noastra din mintea lui Dumnezeu! Ti-am mai aratat ca nu gandesti ca un evreu care are o gandire totusi diferita de a noastra! El va fi nimicit sau uitat de Dumnezeu si sfintii lui! Tot ce a fost a fost dat uitarii! Litera ucide baiete duhul da viata. Tu vei fi uitat in iad nimeni nu te va mai baga in seama daca vei ajunge acolo ,Doamne fereste! De aceea nu poti sa interpretezi corect scriptura si treci peste n pasaje datorita unui pasaj! |
Intradevar subiectul comporta mai multe fatete decit pare la prima vedere.
-vesnic poate avea si intelesul de definitiv deci nu neaparat ca durata in timp. Apocalipsa arata ca la Judecata chiar si iadul este aruncat in iezerul (lac) de foc pai si atunci daca nu pier definitiv si ei tot in acelasi iezer (iezerul poate fi vesnic fiindca este putere divina) atunci iadul ce vina are sa fie arucat la fel ca si locuinta mortilor la fel ca si cei din iad care nu au fost gasiti in cartea vietii. Si ce rost are sa fie aruncati daca nu sint desfiintati? La fel de bine puteau sa stea pe mai departe si fara iezer. Asa incit lucrurile nu sint atit de cardinale cum par la prima vedere ele trebuie judecate in ansamblu. |
???
Citat:
cu sfintenia nu te nasti... la sfntenie ajungi prin mult mult efort... singura calitate a unui copil e ca are "hard disk-ul" gol, de bune si rele... altfel, in afara unor canoane bisericesti care transmit un mesaj greu de inteles pentru muritorii de rand, are cineva raspunsul pentru "de unde venim?" sau "care este adevarata noastra varsta?" sau o alta intrebare..."de ce unii se nasc saraci si altii bogati, unii sanatosi altii bolnavi, unii traiesc mult altii putin" Dumnezeu este drept si este cu noi si va fi in vecii vecilor! El cu siguranta are mai multe date decat putem noi avea, dar eu zic ca un inceput este sa incepem sa ne punem intrebari, si tot Dumnezeu ne va ajuta cu raspunsurile la intrebarile la care suntem vrednici sa le aflam... _____________________________ "cercetati toate si pastrati ceea ce este bun..." (Ap. Pavel) |
O amintire sinistra din copilarie
Nu mai tin minte cati ani aveam dar tin minte ca bunica mea venise acasa si mi-a spus ca la capela sunt 2 copii morti. Murisera asfixiati in casa. Parintii ( pocaiti- ca asa spunem noi sectantilor in general ) erau acolo. Si spuneau foarte senin: "Dumnezeu ni i-a dat- Dumnezeu ni i-a luat"!
Desi sunt aproape 30 de ani de atunci sunt inca socata cand imi amintesc. Omor din imprudenta! Vinovatul? Dumnezeu desigur! |
Citat:
Care era întrebarea? Vă răspund dacă o puneți |
Citat:
|
Citat:
"Și a rostit: "Gol am ieșit din pântecele mamei mele și gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!" "(Iov 1,21) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:23:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.