Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

GMihai 30.07.2016 21:07:58

Dar ce-ti mai trebuie rugaciuni, tie care la numai 7 ani te-ai invrednicit de ceva la care calugarii ravnesc, uneori, o viata intreaga ? Tu, care la 7 ani ai vazut Lumina Necreata ?!

CristianR 30.07.2016 21:15:38

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627217)
Despre teologie, creștinism, mântuire, Dumnezeu, ar trebui să vorbim la orice rând de așteptare a unei adeverințe la primărie, la fiecare alimentară-supermarket, la fiecare plimbare în parc cu prietenii, la orice pahar de apă, ceai, vin, la orice masă, unde cureți zarzavat sau mănânci, oriunde sunt minim doi sau mai mulți, să se întreacă în Hristos, aceia de acolo, când călătorim cu mașina, tren, avion, să citim din Noul Testament, din viețile și scrierile Sfinților, și mai mult spun: la fel și când mergem la toaletă, oricât de absurd pare, la fiecare colț de stradă să ne înmulțim unii pe alții în Dumnezeu...

Numai să nu o dăm în pălăvrăgeală. Decât să vorbim mult și prost, mai bine mai reținut. Nu toți putem vorbi mult și bine.

Igor_Paslusnik 30.07.2016 21:17:19

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 627222)
Slava Domnului ca esti singurul cu "fratior drag" , "te iubesc", bla bla
Bre asta nu e limbaj normal intre barbatii. Mie mi-ar placea sa mi te adresezi cu
Bah

Bah? Hmmm... Nume nou... Bine, Bah! Domnul să ne miluiască Bah, Doamne miluiește... sigur nu preferi Baal? Sau Belzebul?
Mila Ta Doamne, mă va urma, în toate zilele vieții mele...

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 627222)
Dar tu nu esti Hristos/Apostolii/Mucenicii/Sfintii Parinti.
Aia nu vorbeau ca niste trompete sparte de parca'ar fi fost stricate.

Să ajute Domnul, nimeni să nu vorbească ca trompete sparte.
Nu suntem ei, dar trebuie să-i imităm, să-i avem exemple, să-i urmăm, să le călcăm pe urme, ce minunat...

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 627223)
Dar ce-ti mai trebuie rugaciuni, tie care la numai 7 ani te-ai invrednicit de ceva la care calugarii ravnesc, uneori, o viata intreaga ? Tu, care la 7 ani ai vazut Lumina Necreata ?!

Mihăiță, ți-am spus deja, eu n-am cerut nimic.
Ce se întâmplă cu tine?
Și conform Sfântului Simeon Noul Teolog, un om, de dimineața până seara, poate ajunge să vadă Lumina Necreată, prin pocăință și zdrobirea lăuntrică a sufletului.
Citește pe Sfântul Simeon Noul Teolog... e minunat...

Și mai ales, nu să vedem Lumina Necreată, sau Luminarea, să fie cea după care să alergăm cu toții, ci după Îndumnezeire...
Acolo-i greu de ajuns...
Dacă ajungem...

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 627224)
Numai să nu o dăm în pălăvrăgeală. Decât să vorbim mult și prost, mai bine mai reținut. Nu toți putem vorbi mult și bine.

Dacă ateii, văd Biblia, pălăvrăgeală... Cât lipsește să fim ispitiți, să vedem mereu unii la alții pălăvrăgeală? Problema nu-i asta, problema este: ce e pălăvrăgeala? Și cum, când, de ce, cu ce scop, vedem pălăvrăgeala? Iar dacă o vedem, cum o vindecăm?
Ce este a vorbi mult și prost, sau mult și bine?
Ce este a vorbi puțin, reținut și prost sau puțin, reținut și bine?
Cine dă definiția? Ce este definiția? Ce se poate defini și ce nu? Cum vedem, cum înțelegem, dacă ce facem, ce gândim, ce vorbim, e bine sau nu? Prin ce? De ce? Cu ce scop? Ce vom face? Of...
Esență, taină, virtute... Multe...

Of... Doamne miluiește...

Penticostalul Traditional 30.07.2016 21:29:45

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627217)
Flying, Cristian, toți ... un verset :

"Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești....." - Efeseni 5, 19-20.

Flying, nu mai zbura,
revino cu picioarele pe pământ,
că nu ști ce faci
și nu știi ce vorbești !

Ai grijă,
repede și ușor
smintești pe cei mai mici !
Trezește-te frățior.

Ai râvnă,
dar fără evlavie și discernământ,
îți fură jucăușii tot...
Of... Of...

Deci, degeaba ziceti voi, omul are ceva talent.
Si mult haz... :1:

GMihai 30.07.2016 21:30:58

Si tu, Emiliane, ai avut la 7 ani pocainta si zdrobirea launtrica a sufletului, cum zice Sf. Simeon ?!

Igor_Paslusnik 30.07.2016 21:32:24

Ooo ! Ce minunat ești, căutătorule ! :)

Și eu sunt un micuț poet, dar să vezi și să faci poezie unde nu e, asta-i mare virtute ! Mai întrecut cu mult, frățioare ! :)

Slavă Ție, Doamne, slavă Ție !

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 627227)
Si tu, Emiliane, ai avut la 7 ani pocainta si zdrobirea launtrica a sufletului, cum zice Sf. Simeon ?!

Dar tu crezi că eu știu ce-am avut la 7 ani ? Îs' prost acuma, atunci eram tuci de prost !

Miluiește-mă cu rugăciunile tale, frățior căutător...

Copacel 30.07.2016 21:33:05

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627225)
Bah? Hmmm... Nume nou... Bine, Bah! Domnul să ne miluiască Bah, Doamne miluiește...

Amin bah.

Citat:

Să ajute Domnul, nimeni să nu vorbească ca trompete sparte.
Nu suntem ei, dar trebuie să-i imităm, să-i avem exemple, să-i urmăm, să le călcăm pe urme, ce minunat...
Nu trebuie sa imiti pe nimeni.Singura si unica chestie pe care trebuie s-o faci
este sa-ti conduci barcutza pana la sfarsit.Atata tot.De restul se ocupa Domnul.

Igor_Paslusnik 30.07.2016 21:39:24

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 627229)
Singura si unica chestie pe care trebuie s-o faci
este sa-ti conduci barcutza pana la sfarsit.Atata tot.De restul se ocupa Domnul.

Foarte frumos ai spus. Amin, așa-i. Să ne ajute Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei și-ale tuturor Sfinților.

AlinB 31.07.2016 01:01:18

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 627179)
Da, am trăit în har, Adevărul. Nu L-am văzut pe Hristos, dar am văzut Lumina Necreată.

Sigur nu erau stele verzi?

In ce context mai exact?

Ca de pocaina clar, se pare ca nu poate fi vorba.

AlinB 31.07.2016 01:05:18

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 627229)
Singura si unica chestie pe care trebuie s-o faci

Sigur. Nu conteaza pe unde.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:05:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.