Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

vsovivi 10.03.2010 19:38:27

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 222801)
Și mai spunea Vsovi:

"Cine v-a păcălit pe voi că e nebunie dacă te pretinzi altcineva? Sau nu fac așa toți actorii și toată gLumea le dă medalii și premii și le urmărește filmele? Sau voi acolo credeți că aia e nebunia: că un duh se pretinde ce nu este, sau un om? Sau aia e nebunia că un om aude sau vede ceea ce alții nu văd și nu aud?"

Stimabile, actorii se dezbracă de hainele lor de actori și se demachiază și apoi devin oameni obișnuiți ca și noi. Nu pleacă acasă îmbrăcați cu haine de epocă și cu sabia goală în mână, continuând rolurile despotice de pe scenă la ei în familie și în apartament. Actorii sunt și rămân oameni normali, deși adesea joacă pe scenă rolurile unor oameni anormali. Dar cei care se cred a fi ceea ce nu sunt, și se mint și pe ei și-i mint și pe alții cu ceea ce lor li se pare, apoi cu aceștia este o problemă, iar tu le iei apărarea, făcându-te advocatul diavolului (tatăl minciunii). Tu te erijezi în sfetnicul regelui gol, încurajându-l să meargă mai departe dezbrăcat prin piețele publiceși șoptindu-i la ureche: "Majestate, lumea vă aclamă!" . Da, este și aceasta o formă de nebunie să auzi voci care nu există, dar care-ți umblă prin cap haotic, ca furnicile.

Nu ți-am spus că nu advocățesc? ci mă uit la voi de atâta vreme și văd cum neavând nici un argument acum m-ați băgat și în bresla voastră de avocați... și ziceți că dacă nu vă dau dreptate atunci musai sunt eu avocatul diavolului că susțin că până acuma nu v-ați demonstrat decât ignoranța, incompetența și orbirea, și mă tot mir cum de aveți tupeul să faceți voi dosare de dreaptă credință... păi voi ați ajuns niște clawni la circul globus... asta ați realizat, deși eu am încercat să nu vă las să alunecați în cea mai josnică prăpastie, dar voi vă încăpățânați la nesfârșit, și atunci v-am zis că nu vă opresc... ci vă urez alunecare ușoară, drum bun și cale bătută.

Dar că oamenii joacă mereu câte un rol de scenă sau de acasă, asta nu e de acuzat chiar dacă ar fi păcat, fiindcă tu însuți, defapt dacă ești tu însuți dezbrăcat de rolul jucat, defapt ce rol joci? Rolul născocit de tine? Tu însuți? Adică egoistul sau smeritul sau te faci așa ca nenia sau care e personajul preferat interpretat? Tu însuți când ai fost mai tânăr?

Deci draga mea, tu ești călare pe vrăjitoriile psihologice și vrei să etichetezi cu schizofrenia sau paranoia sau alte prostii adunate din senatoriul desfrânărilor unde ești tratat cu pilule albastre, cu cafea și țigară și cu celelalte mirodenii special născocite pentru ca să prindă cât mai bine cura cu păcură.

Deci nu mai fă pe medicul psihiatru sau psiholog fiindcă eu știu că teoriile lor sunt complet aberante și pe dinafară de Adevăr, teorii și teste pe oameni păcătoși, deci ce poate rezulta din modelul ieșit din teoriile lor? Păcatul care se crede vrednic!

Deci iată fariseul perfect. Bun de tot!

vsovivi 10.03.2010 19:53:15

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 222820)
Vsovi spunea, referindu-se la Gigel:

"[...] Deci care va să zică de aia ești sigură că el nu putea susține că aude fiindcă îl cunăști(sic!) pe Gigel personal...

Dar eu iată ți-am demonstrat că nu rezultă din interviu că ar fi susținut că îl aude dacă am analiza textul, ci tu susți(sic!) că ar rezulta că ar fi susținut. Dar el n-a susținut și n-a scăpat nici o minciună ci a răspuns corect la întrebările reporterului conform cu cuvintele folosite... că mie așa îmi pare că rezultă, chiar dacă se lasă diverse inretări(sic!) , dar nu era dator să clarifice nimc(sic!) , ci el doar a răspuns.
[...] Deci dacă i-ai părăsit de ce ți se pare că e corect ca să-i acuzi de minciună sau să le faci lor sau mie dosar așa ca în filme: ca în dosarele X. "

Chiar dacă ție ți se pare că rezultă că Gigel a răspuns corect, întrebarea era "Vă numărați printre cei care aud în primă instanță Cuvântul ?... pe motiv că faceți parte dintre cei care au corespuns cerințelor?... despre care noi am aflat (tot de la voi ) că sunt în număr de 14?", și la această nedumerire a redactorului, Gigel trebuia să spună:
"Nu, eu nu fac parte din cei 14, pentru că cineva v-a informat greșit despre mine, și nici nu mai sunt 14 viețuitori în mânăstire, ci mai puțini, și oricum nu mai sunt cei 14 care erau odată, despre care se spune că auzeau Cuvântul, dar nu 14 trăitori Îl auzeau, ci numai doi: Mihaela Tărcuță. Ca în proverbul acela tare drag ateilor : Cei patru evangheliști erau trei: Luca și Matei"

În fine, acuzația de minciună n-are nici o legătură cu vreo părută "părăsire a pucioșilor" de care vorbești, ci cu ascunderea și distorsionarea voită a adevărului de către Gigel; și nu e vorba de nici o "părăsire", eu l-am cunoscut foarte bine pe Gigel, dar n-am fost măritată cu el ca să vii acum tu și să spui că l-am "părăsit" și că, eliberată fiind de orice constrângere, îmi permit acum să îl acuz (nefondat, spui) de minciună.
P.S. Nu-ți fac dosar X nici ție, nici lor; sunt prea ocupată, iar tu te crezi prea important, și pe ei la fel îi crezi. Doar vă pun oleacă la razele X, să vi se vadă dessou-urile.

Ai postat înainte să corectez, deci recitește postarea ultimă, corectată, cât de cât și nu mai umple textele mele cu sic! ca să-ți arăți mușchii fariseici că nu te-am angajat pe post de co-rectoareoare la textele mele și nici ca tanti grijania profă de limbi... deci nu mi te pune deasupra pe bază de limbi... că așa nu ajungi deasupra ci tot mai jos și mai jos... pâna la nenia... la... nenia.

Păi dacă ești curioasă ca să ne cauți în ... suflet, de ce apelezi la tactici denigrante și în stil mafiot? Prin care îți vădești părăsirea nu numai de Pucioși, nu de Gigel, ci și că ți-ai părăsit mințile și credința...

Iar dacă ne treci prin razele tale, stimată Supermană, n-ai grijă că nu tremur la scanările tale, că pe mine mă scanează toată ziua Razele...

Nu pricep ce afirmi că a ascuns sau a mințit Gigel, cred că ești tot mai bătută în cap că nu pricepi ce scriu, ce reiese din texte, din interviu și dumneata dai dovada clară că chiar nu înțelegi că Gigel nu a mințit și nu a ascuns nimic! Ești chiar atât de rău bătută în cap? Cine te bate? Nenia?

Iată aici citatul și uite te rog să-l corectezi dumneata dacă tot faci treaba asta pe gratis, hai pune sic-uri, nu mă deranjează ca să-ți verși pe mine defectul profesional:
Citat:

Deci care va să zică de aia ești sigură că el nu putea susține că aude fiindcă îl cunoști pe Gigel personal... și ți-o fi spus el.

Dar eu iată ți-am demonstrat că nu rezultă din interviu că ar fi susținut că îl aude pe Dumnezeu, dacă am analiza textul, ci tu susți că ar rezulta că ar fi susținut. Dar el n-a susținut și n-a scăpat nici o minciună ci a răspuns corect la întrebările reporterului conform cu cuvintele folosite... că mie așa îmi pare că rezultă, chiar dacă se lasă diverse interpretări, dar nu era dator să clarifice nimic, ci el doar a răspuns.

Dar ceea ce nu pricep este faptul că dacă chiar il cunoști atunci cum de îți permiți să calci în picioare declarația lui? De ce îl scoți mincinos când nu se poate dovedi că e minciună din text, ci doar dumneata presupui că rezultă. Dar nu rezultă. Ci tu ca la ghestapo-secu acuzi că ar rezulta... făcându-le dosar.

Deci dacă i-ai părăsit de ce ți se pare că e corect ca să-i acuzi de minciună sau să le faci lor sau mie dosar așa ca în filme: ca în dosarele X.

vsovivi 10.03.2010 20:44:27

De ce crezi dumneata că ar fi trebuit Gigel să răspundă așa?

Citat:

"Nu, eu nu fac parte din cei 14, pentru că cineva v-a informat greșit despre mine, și nici nu mai sunt 14 viețuitori în mânăstire, ci mai puțini, și oricum nu mai sunt cei 14 care erau odată, despre care se spune că auzeau Cuvântul, dar nu 14 trăitori Îl auzeau, ci numai doi: Mihaela Tărcuță. Ca în proverbul acela tare drag ateilor : Cei patru evangheliști erau trei: Luca și Matei"

Păi așa răspund săriții de pe fix. Și care nu mint pe nenia, ca să-i facă pe plac lui tanti grijania ce se dă educatoare de copii, așa ca o mimică stupizică, de zice ea că nu e voie să minți pe nenia... dar pe Hristos e voie să-L minți?

Iar Gigel a mărturisit perfect, conform cuvintelor întrebării puse, dar dumneata în absurditatea ta crezi că Domnul vorbește doar cu glasul și cu Cuvântul fără să aibă substanță, profunzime, Har... când defapt El vorbește mereu cu inima neprihănită... din toată inima... cu Duhul... Carele vine pe vânt, prin pietre, prin ziduri...

dar tu vrei să demonstrezi defapt că ai fost îndreptățită ca să speli putina și apoi să te înrolezi în echipă la pisikăă și să te dai pe brazdă la satisfacții cu celelalte vipbelule a lui nenia...

Deci văd că încerci prin circul ăsta să-ți găsești justificări necredinței, și atunci sic-uiești... sperând că o să scoți pianiștii din pepeni...

N-ai cu cine că sunt flegmatic dacă tot zici că te pricepi la psihologie. Și pe de altă parte îmi plac pepenii, deci n-ai nicioșansă.

vsovivi 11.03.2010 12:15:55

Hai să mai facem odată analiza pe text:

Citat:

REPORTER(Cristian Tabără): Cei mai mulți dintre membrii comunității Noului Ierusalim trăiesc și muncesc în așezământ, însă un număr de 14 au fost aleși să viețuiască în mănăstire și să audă direct Cuvântul lui Dumnezeu. Restul comunității nu are voie să intre în mănăstire și nici nu știe ce se află înăuntru. Cu atât mai puțin știu străinii.
Vă numărați printre cei care viețuiesc aici în mănăstire, sau…sus, în comunitate?
GIGEL(Gheorghe Pantelimon): …Ăă.. Da!...pot să zic că sunt… aicea… deși am fost … și cu băieții …și…
REPORTER(Cristian Tabără): Da!?
GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Da!

Care a fost întrebarea după introducere?

Asta:

Citat:

Vă numărați printre cei care viețuiesc aici în mănăstire, sau…sus, în comunitate?

la care răspunsul este dat de două ori:
Citat:

GIGEL(Gheorghe Pantelimon): …Ăă.. Da!...pot să zic că sunt… aicea… deși am fost … și cu băieții …și…
Citat:

REPORTER(Cristian Tabără): Da!?
Citat:

De aici rezultă faptul că el are voie să mărturisească asta, deci ascultând poate asta să zică, și poate să zică deși el iată nu se consideră vrednic de mânăstire ci poate să zică fiindcă chiar de curând nu mai locuiește cu cei de sus, cu băieții din așezământ, și zice astfel că înainte nu a fost trăitor între cei 14, din moment ce a fost și împreună cu băieții deci se poate concluziona că el nu a fost de la început dintre cei 14 care auzeau Cuvântul în primă instanță!

Sau se poate deduce că a fost dar a fost scos afară din mănăstire și apoi iată că a fost readus.

Deci unde este minciuna? Din moment ce el mărturisește că a stat și sus cu băieții în așezământ? Deci este clar că nu era dintre cei 14 cîndva, mai înainte de stadiul actual când iată că nemailocuind sus cu băieții se numără acum printre cei 14 și poate să zică, deci poate să arate că locuiește în mânăstire!

Citat:

REPORTER(Cristian Tabără): Asta înseamnă că, într-un fel, dumneavoastră ați corespuns cerințelor, ca să spunem așa …ăă… care au… ales să locuiți în această mănăstire … și înseamnă că vă numărați printre cei care aud “Cuvântul lui Dumnezeu”… în sfârșit...cum să zic…în primă instanță…
Citat:

După cum se observă Cristi Tabără continuă în ideea că el nu făcea parte din cei 14 ci corespunzând cerințelor, cerințele au ales ca să locuiască și el în mânăstire, și înseamnă că de atunci și el se numără printre cei 14 care aud în primă instanță Cuvântul lui Dumnezeu, locuind printre ei, printre cei ce aud în primă instanță Cuvântul lui Dumnezeu, și astfel se cam exclude posibilitatea ca el să fi fost cândva dintre cei 14 și apoi a fost exclus ca după ce a locuit cu băieții să fie rechemat ci se specifică foarte clar că a corespuns cerințelor iar unul ce a fost alungat din mânăstire, acela nu ar fi corespuns cerințelor deci este clar că nu a fost de la început dintre cei 14!

Citat:

REPORTER(Cristian Tabără): Explicați-mi, cum… cum e, să se întâmple asta?
GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Asta este un… nu știu cum să vă spun, dar este un lucru care nu știu dacă se poate explica. Nu ține de… nu poți să explici așa ceva… e mai presus de… adică nu este o taină pe care să o ispitești, sau să…
Acum Cristi presupune că din moment ce și Gigel locuiește de la o vreme printre aceia, căci a corespuns cerințelor de a viețui în mânăstire, atunci e clar că și el ar trebui să audă... și ca atare cere explicații întrebând:

Citat:

REPORTER(Cristian Tabără): Explicați-mi, cum… cum e, să se întâmple asta?

Întrebarea este ambiguă ca și cuvinte deoarece deducând logic textul, e foarte clar că defapt întrebarea literelor în context este:

Cum e să se întâmple să vă numărați de curând printre cei 14, care aud în primă instranță Cuvântul lui Dumnezeu?

Deși prin să se întâmple asta e clar că Cristi Tabără a bătut apropoul la minune, să explice defapt minunea, fiincă interesul și concluzia și ținta lui jurnalistică spre aia tindeau, și astfel asta avea cel puțin două înțelesuri, se referea la faptul că el se numără printre cei din mănăstire și la faptul că din moment ce se numără printre ei ar trebui să ne spună și nouă, să mărturisească și să explice minunea.

Deci dacă presupunem că Cristi Tabără era interesat mai mult de minune și cerea explicații referitoare la faptul cum anume se aude Cuvântul lui Dumnezeu, așa cum rezultă din film, că în taină sau pe față era curios Cristi Tabără în interviu de minune, atunci iată că Gigel împreună cu Domnul Hristos, răspund la ambele întrebări simultan, atât cea literară în contextul general și al interviului cât și la cea sufletească informală, răspuns general și cu dedicație specială pentru Cristi Tabără absolvent de teologie:

GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Asta este un…

nu știu cum să vă spun,

dar este un lucru care nu știu dacă se poate explica.

apoi continuă:

Nu ține de…

nu poți să explici așa ceva…

e mai presus de…

lămurind pe final:

adică nu este o taină pe care să o ispitești,

aruncând pe final un

sau să…

oprindu-se.

Deci iată stimată MM:

răspunsul:

1.Asta este un... nu știu cum să vă spun,
2.dar este un lucru care nu știu dacă se poate explica.
3.Nu ține de...nu poți să explici așa ceva...
4.e mai presus de... adică nu este o taină pe care să o ispitești,
5.sau să…

Referirile explicative din răspuns se fac atât legate de cuvintele textului, la cuvintele din propozitia ultimă și din contextul paragrafului cât și în contextul per ansamblu ce reiese din interviu cât și la curiozitățile sufletești nespuse ale lui Cristi deduse din dorința lui de a afla minunile intuindu-se ce anume ar vrea să afle.

deci la

1. Se referă la minunea de la Pucioasa, din Mânăstire, se referă la întreg, la toată lucrarea lui Dumnezeu cu ei și cu noi.
2. Se arată că este un lucru pe care el nu știe să-l explice.
3. Nu ține de, pare că se referă la cerințe, de vrednicia personală căci ăla era contextul.
4. Ci e mai presus de... vredniciile omenești, de pământ, de sinele omului, de Gigel, de ce vrei dumneata reieșind din interviu... nefiind indicat să ispitești pe Dumnezeu, prin necredință sau îndoieli sau cerând semne și minuni sau explicații...
5. Sau să... aici este restul răului ce l+ar putea face omul necredincios și rău.

Deci iată că pentru mine asta reiese textual din interviu în analiza simplistă făcută mai sus.

Deci e clar că nu numai că nu poate fi acuzat Gigel de minciună ca și cum ar rezulta din texte că el se crede mare auzitor de Cuvânt al Lui Dumnezeu ci se vede că e întru Hristos răspunsul lui cu dedicație generală și specială pentru Cristi, care a terminat teologia! Iar Gigel s-a smerit pe cât posibil și nu a încercat deloc să lase să se înțeleagă că el aude dar nu spune, ci mai degrabă a mărturisit Hristos prin El, ceea ce era de mărturisit.

Dar dumneata ai fi vrut să mărturisească tranșant că el nu a auzit până în momentul de față Cuvântul lui Dumnezeu. Lucru care l-a lăsat să se înțeleagă din faptul că el nu a făcut parte dintre cei 14, căci Cristi a presupus că dacă de curând face parte și Gigel dintre cei 14 atunci musai că aude și el uitând atât Cristi cât și Maria Margareta că:

În Vechiul sau Noul Testament mulți martori au auzit ce spunea Domnul în timp ce alții nu auzeau deși erau prezenți sau unii vedeau în timp ce alții deși prezenți nu... deci este doar presupunerea voastră, a lui Cristi că din moment ce se aude deasupra mânăstirii atunci aflându-te acolo e musai ca să auzi și tu. Se poate să auzi sau se poate să nu, se poate să vezi sau se poate să nu, ține și de tine dar mai ales de Darul lui Dumnezeu, de darul Credinței.

Deci din text rezultă foarte clar că Gigel nu a lăsat să se înțeleagă nici că el cum a ajuns acolo aude nici că nu aude, lucru perfect tăinuit prin mărturisirea lui mai mult decât perfectă.

QED

Dumitru73 11.03.2010 12:46:44

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 222852)

Păi așa răspund săriții de pe fix. Și care nu mint pe nenia, ca să-i facă pe plac lui tanti grijania ce se dă educatoare de copii, așa ca o mimică stupizică, de zice ea că nu e voie să minți pe nenia... dar pe Hristos e voie să-L minți?

vsovivi esti tare amuzant cu "nenia" si "tanti grijania" :-)
eu nici acum nu am inteles la ce te referi

vsovivi 11.03.2010 13:44:50

Citat:

Citat:

Citat:
În prealabil postat de vsovivi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif

vsovivi esti tare amuzant cu "nenia" si "tanti grijania" :-)
eu nici acum nu am inteles la ce te referi
Ăă, nenia 'bun de tot' și tanti grijania, profa de psiho și psihi, ocărâtoare de copii așa ca o mimică pentru ca să facă slugi la nenia ori la pisikaa lui din lesă ori la ertele de pe umărul drept ca să se spele ei sau să salute frumos ori să pape tot, îi face(sic!) pe unii să fie așa ca surdul ce se ține cu mâinile de urechi ca nu cumva să audă și auzind să meargă la Hristos mânați de Tatăl ca să îi vindece Dumnezeu, fiindcă ăștia nu vor să audă, să vadă, să citească și să recunoască cum anume este scris și cum se face că se plinește întocmai și nici cum anume a început Gigel răspunsul din interviul luat de Cristi Tabără, mărturisirea lui dată de sus, ci iată ei din start au înlocuit cuvîntul Păi cu Ăă... ca și cum n-ar fi importantă decât bășcălia lor preluată de la clownii circului Globus... dar i-au depășit și pe aceia de la circ prin umorul lor cinic, umor din ăla, ...ăă... negru de tot... plin de născoceli bizare ca și cum ar fi rezultat din texte și ca și cum alții susțin invențiile lor... ca apucate... parcă de un duh necurat... așa cum a fost apucată și turma,... ăă..., turma aia de porci ce păștea pe stînca aceea din ținutul gadarenilor.

vsovivi 11.03.2010 14:30:32

Uite dragă MM: o mostră cu dedicație specială pentru tine în problema aia că cineva se dă drept altcineva.

Iar dacă tot mai insiști cu psihologia sau psihiatria atunci poftim special pentru tine, draga mea vrăjmașe.

mariamargareta 12.03.2010 16:25:58

Vsovi spunea:

"Iată aici citatul și uite te rog să-l corectezi dumneata dacă tot faci treaba asta pe gratis, hai pune sic-uri, nu mă deranjează ca să-ți verși pe mine defectul profesional..."

Replică:
EU nu puneam sic!-uri ca să te corectez, din cel puțin două motive:
- nu poți corecta pe cineva care este incorijibil;
- dacă n-ai învățat destulă gramatică în școala elementară și la gimnaziu, e greu de crezut că ai să te apuci acum, la bătrânețe, să-ți rezolvi defectul profesional prin umplerea golurilor din creierul mic, la sfaturile unor outsider-i.
Dar cel mai important motiv este acela că sic!-urile nu se pun ca să corectezi pe cineva, atunci când îi reproduci un citat, ci să-i atenționezi pe ceilalți cititori că acel cineva este autorul construcției cu pricina. Deci e o confirmare că reproducerea este absolut exactă, fără nici o alterare a conținutului inițial. Cine citește citatul cu pricina știe atunci în mod sigur că, dacă e vorba cumva de vreo drăcovenie strecurată acolo, tătâne-su acestei drăcovenii este nu acela care reproduce citatul, ci e tocmai autorul textului citat.

mariamargareta 12.03.2010 16:37:43

Vsovi băsnea:

"atunci iată că Gigel împreună cu Domnul Hristos, răspund la ambele întrebări simultan...

Replică:
De unde ai scos simultaneitatea asta? Că Gigel se aude foarte clar cum îi răspunde lui Cristi Tabără, iar filmulețul făcut de ProTV stă mărturie. Dar Domnul nu se aude deloc.
O fi rămas puțin în urmă, Săracul, de oboseală, că Gigel e mai tinerel și e mai sprinten și mai bun de gură.
Ori, ar mai fi că în afară de Vsovi, noi ceilalți suntem cam tare de ureche și nu auzim simultaneitatea.

mariamargareta 12.03.2010 17:11:57

Vsovi băsnea:

"Dar dumneata ai fi vrut să mărturisească tranșant că el nu a auzit până în momentul de față Cuvântul lui Dumnezeu. Lucru care l-a lăsat să se înțeleagă din faptul că el nu a făcut parte dintre cei 14, căci Cristi a presupus că dacă de curând face parte și Gigel dintre cei 14 atunci musai că aude și el ..."

Replică:

Păi chiar aici e "problema". Cristi l-a întrebat pe Gigel dacă și el "a corespuns cerințelor", ca să poată face parte dintre cei de la "mănăstire" (despre care aflase -tot de la pucioși - că sunt în număr de 14 și că toți aud Cuvântul). Gigel îi răspunde Da! confirmând indirect că face parte din "cei 14 auzitori" (prima minciună). Cristi, crezând că se află pe făgașul cel bun, insistă, cerându-i lui Gigel să confirme că aude deci și el Cuvântul , "în primă instanță". Cu alte cuvinte, că aude cu urechile lui, nu cu urechile altuia sau altora. Sau, cu alte cuvinte, că Gigel este beneficiarul direct al minunii de auzire a lui Dumnezeu vorbind, așadar el nu o primește prin credință, ca alții. Gigel spune din nou Da! (a doua minciună").
Gigel, dacă era corect, trebuia să răspundă Nu! la ambele întrebări. Asta deoarece pucioșii înșiși (inclusiv Gigel) își recunosc între ei ca primitori ai Cuvântului doar pe cei doi fii unși (Mihaela și Nicușor). Din acest motiv ei au circumscris minciuna "coborârii Cuvântului" doar la aceste două persoane (M. și N.), dar această "despecetluire a tainei" se face doar între pucioși. Pucioșii lucrează aici cu două unități de măsură, incompatibile între ele. Pentru vizitatori și în general pentru vulgul necredincios care se îndoiește de Taina Noului Ierusalim, se servește aceeași placă răsuflată: "Cuvântul este auzit la Mănăstire de către cei 14 aleși ai lui Dumnezeu".
Care paisprezece, sunt doi: Mihaela "proorocitza".

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:58:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.