Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

Florin-Ionut 31.01.2012 16:27:02

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426176)
V-am aratat ca Iadul va fi aruncat in moartea a 2-a, prin urmare ce spuneti nu e biblic. Si nu am citit in Scripturi ca pacatosii beneficiaza de un tip al existentei ci vor fi dati pierzarii (nimiciti). Alegerea este viata sau moartea nu viata sau chinul.

Iadul va fi aruncat în iezerul de foc, da, asta e moartea a doua. Acest lucru înseamnă că acel foc îi va chinui pe păcătoși în vecii vecilor, fiind vorba de fapt despre dragostea Lui Dumnezeu care va fi un chin pentru cei răi.

Îmaginați-vă un ateu care vede că după moarte scenariul existenței sale se schimbă brusc, că Dumnezeu există și că pe deasupra îl iubește. Dar mîndria încăpățînată și celelalte păcate îl vor împiedica să răspundă cu aceeași dragoste. Cu alte cuvinte, va prefera Iadul în locul Raiului.

Florin-Ionut 31.01.2012 16:35:43

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 426185)
Tu ai inteles mesajul pe care l-ai postat ?

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 426185)
Si iti mai dau un mesaj poate intelegi, dar nu bag mana in foc ...

Bobule,

Nu am înțeles, lămurește-mă.

Dacă vrei să faci cateheze cu mine, deschide te rog un topic unde trebuie și mai vorbim acolo.

bob2909 31.01.2012 16:39:54

Citat:

În prealabil postat de florin-ionut (Post 426204)
bobule,

nu am înțeles, lămurește-mă.

Dacă vrei să faci cateheze cu mine, deschide te rog un topic unde trebuie și mai vorbim acolo.

citeste cu atentie :

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 426202)
scolii
1. Plăcerea și durerea nu au fost create, zice, deodată cu firea trupului, ci călcarea poruncii a născocit-o pe cea dintâi, spre coruperea voinței, iar pe a doua a adus-o ca osândă spre destrămarea firii, ca plăcerea să lucreze moartea de bunăvoie a sufletului din pricina păcatului, iar durerea să pricinuiască, prin destrămare, nimicirea formei trupului.

Profetul de carton 31.01.2012 16:47:44

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 426203)
Iadul va fi aruncat în iezerul de foc, da, asta e moartea a doua. Acest lucru înseamnă că acel foc îi va chinui pe păcătoși în vecii vecilor, fiind vorba de fapt despre dragostea Lui Dumnezeu care va fi un chin pentru cei răi.

Bine, dar ati citit ca mortii sunt scosi in prealabil din Iad, si ca Iadul este aruncat, gol, in Iazul de foc?

Florin-Ionut 31.01.2012 16:52:59

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 426205)
În prealabil postat de bob2909 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
scolii
1. Plăcerea și durerea nu au fost create, zice, deodată cu firea trupului, ci călcarea poruncii a născocit-o pe cea dintâi, spre coruperea voinței, iar pe a doua a adus-o ca osândă spre destrămarea firii, ca plăcerea să lucreze moartea de bunăvoie a sufletului din pricina păcatului, iar durerea să pricinuiască, prin destrămare, nimicirea formei trupului.

Un suflet mort NU este un suflet a cărui existență este anihilată, NU este e ființă suprimată definitiv și irevocabil de la faptul-de-a-fi.

Aici este greșeala voastră.

Profetul de carton 31.01.2012 16:56:48

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 426207)
Un suflet mort NU este un suflet a cărui existență este anihilată.

unde scrie ca sufletele moarte traiesc undeva? dar in Scripturi, va rog.

Florin-Ionut 31.01.2012 17:00:43

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426206)
Bine, dar ati citit ca mortii sunt scosi in prealabil din Iad, si ca Iadul este aruncat, gol, in Iazul de foc?

Citat complet: :)

10. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.
11. Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele.
12. Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor.
13. Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale.
14. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.
15. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc.

Și Iadul a dat pe morții lui... hm. Cum se poate dacă voi susțineți că nu există Iad și că sufletele celor morți sînt adormite pînă la Învierea de obște? Sau am înțeles eu aiurea?

Florin-Ionut 31.01.2012 17:03:58

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426208)
unde scrie ca sufletele moarte traiesc undeva? dar in Scripturi, va rog.

Luca 16
Apocalipa 20, 13

Or mai fi și alte locuri, nu-s eu teolog.

Profetul de carton 31.01.2012 17:10:03

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 426211)
Luca 16
Apocalipa 20, 13

Or mai fi și alte locuri, nu-s eu teolog.

n-am gasit nimic despre suflete in acele versete! nici nu apare cuvantul suflet.

Profetul de carton 31.01.2012 17:11:17

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 426209)

Și Iadul a dat pe morții lui... hm. Cum se poate dacă voi susțineți că nu există Iad și că sufletele celor morți sînt adormite pînă la Învierea de obște? Sau am înțeles eu aiurea?

nici eu si nici osutafaraunu sau grasu77 nu am afirmat ca nu stim sau nu credem in Iad.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:59:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.