Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Poetul si omul ADRIAN PAUNESCU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11059)

cristiboss56 05.11.2010 19:52:23

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 302907)
Pai, Cristi, pe FORUM spui tu "Dumnezeu sa-l ierte"?
Nu te supara, dar rugaciunile tale sunt publice?
De unde stii tu daca m-am rugat pt el sau nu?
Ai fost cu mine in camera la vremea rugaciunii?

MACAR SA TACI A C U M ! ATAT , si era mult mai intelept! ! !

cristiboss56 05.11.2010 19:53:58

" Inchizitia "

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 302906)
Si eu sunt uimit cand vad ca rautatea creste , sporeste , se-nmulteste ! Zilnic vad cum bagam pumnul in gura folosindu-l pe Hristos ! Zilnic sunt uimit cand vad atata inversunare si neiubire de frati ! Zilnic sunt uimit cand vad nascandu-se inchizitia ortodoxa , ce nu are nimic in comun cu Hristos ! Ma uimesti ca nu cunosti ca aici , la Generalitati , se pot posta si cele ce nu au legatura directa cu credinta , conform hotararii administratiei ! Sunt uimit sa vad zeci si zeci de pagini despre sexualitate , iar despre rugaciune , pocainta si alte cele asemanatoare cateva ,ici -colo ! Sunt uimit , la randu-mi , draga anna21 ! Sunt uimit , sa vad cum un ortodox nu se sinchiseste si spune ( macar formal ) : DUMNEZEU SA-L IERTE ! Halal iubire , halal Ortodoxie . . . ! Te rog , sa-mi dai voie sa fiu , SINCER UIMIT ! ! !

Te rog sa ma ierti , draga anna , dar asa-i !

anna21 05.11.2010 19:54:30

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 302909)
MACAR SA TACI A C U M ! ATAT , si era mult mai intelept! ! !

Daca vrei raspuns, da, uite ca m-am rugat pt el.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i ridic in slavi poezia necrestina.
E plin pamantul de arta necrestina. Cui ii foloseste?
Un crestin nu ar trebui sa aiba ochi pt asa ceva.

cristiboss56 05.11.2010 19:57:44

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 302911)
Daca vrei raspuns, da, uite ca m-am rugat pt el.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i ridic in slavi poezia necrestina.
E plin pamantul de arta necrestina. Cui ii foloseste?
Un crestin nu ar trebui sa aiba ochi pt asa ceva.

SEPARA LUCRURILE ! ! ! Nici nu s-a racit trupul unui om , si emitem judecati ! SUNTEM ATAT DE "TARI" CAND SUNTEM BINE ... , DAR VAI DE NOI CAND VOM FI CARPE , LEGUME , PRAF si CENUSA !

coralina 05.11.2010 19:58:35

Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ierte!

In alta ordine de idei, Anna, daca e dupa tine, punem pe foc tot ce nu e literatura religioasa pentru ca e distrugatoare de suflet??! :(
Nu ne vom mai lasa copiii la scoala pentru ca acolo invata fizica, matematica si chimie si asta nu-l ajuta la mantuire? Tu iti dai seama cat de grava este semnificatia celor scrise de tine? Nu poti concepe ca neuronii / creierul cu circumvolutiuni / inteligenta sunt tot daruri ale lui Dumnezeu pentru om? Daca ne-ar fi vrut debili si anosti ne-ar fi facut asa, te asigur!!

Poezia lui Valeriu Gafencu este frumoasa, a lui Radu Gyr e inaltatoare iar a lui Paunescu intruneste ambele calitati in opinia mea.

In afara de aspectul profund moralizator si a rimei puerile, poezia Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu are valente lirice deosebite. Faptul ca tu ii acorzi o valoare artistica iesita din comun, tine de structura ta interioara si, evident, de preferintele tale, insa oamenii de litere n-ar vedea vreo sclipire in acest text.

De ce cred oare unii ca trairea ortodoxiei inseamna distrugerea a tot ce nu se incadreaza in patul procustian al Sfintilor Parinti? :confused:

anna21 05.11.2010 20:01:29

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 302914)
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ierte!

In alta ordine de idei, Anna, daca e dupa tine, punem pe foc tot ce nu e literatura religioasa pentru ca e distrugatoare de suflet??! :(
Nu ne vom mai lasa copiii la scoala pentru ca acolo invata fizica, matematica si chimie si asta nu-l ajuta la mantuire? Tu iti dai seama cat de grava este semnificatia celor scrise de tine? Nu poti concepe ca neuronii / creierul cu circumvolutiuni / inteligenta sunt tot daruri ale lui Dumnezeu pentru om? Daca ne-ar fi vrut debili si anosti ne-ar fi facut asa, te asigur!!

Poezia lui Valeriu Gafencu este frumoasa, a lui Radu Gyr e inaltatoare iar a lui Paunescu intruneste ambele calitati in opinia mea.

In afara de aspectul profund moralizator si a rimei puerile, poezia Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu are valente lirice deosebite. Faptul ca tu ii acorzi o valoare artistica iesita din comun, tine de structura ta interioara si, evident, de preferintele tale, insa oamenii de litere n-ar vedea vreo sclipire in acest text.

De ce cred oare unii ca trairea ortodoxiei inseamna distrugerea a tot ce nu se incadreaza in patul procustian al Sfintilor Parinti? :confused:

Nu am dat poezia sf Ioan Iacob Hozevitul drept exemplu artistic.
Am postat-o pt ca spune ADEVARUL.
Un artist poarta o responsabilitate imensa pt ceea ce scrie. Dar majoritatea nu se ridica la inaltimea acestei responsabilitati morale.

Miha-anca 05.11.2010 20:03:22

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 302914)

Sper din tot sufletul sa gasesti raspuns la intrebarea ta.

carmina 05.11.2010 20:04:58

Crestineste, este normal sa te rogi pentru el, si pentru el ca dealtfel pentru toti cei ce se afla in durere, in necazuri sau in neputinta de a mai putea face ceva pentru viata lui intr-al 12-lea ceas...........

Sau, asa cum spune Daniel, si pentru toti cei ce-au murit in ziua aceasta.
Pentru ca toti am fi acelasi lut fara de viata de n-ar fi fost Duhul lui Dumnezeu!

Dar de aici si pana a idealiza un semen al meu care se inchina imaginii proprii din oglinda, e-o cale atat de lunga........

cristiboss56 05.11.2010 20:05:12

Vin . . . sarbatorile . . .

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 302770)
Să ne ajute Dumnezeu să nu primim la rândul nostru o astfel de scrisoare, un strigăt de durere , o implorare , venită de la un copil . Suntem mult prea trecători în viața asta, și bine ar fi să ne scuturăm odată și odată de răutățile noastre, să ieșim din carapacea noastră mult prea rece și robită de tipare inutile și fără rost. Să nu ne vină și nouă rândul . . . ! http://m.gandul.info/news/citeste-ai...tal-ei-7692138

Sa ne bucuram de cele ce vin , de cele de aici , si de cele VIITOARE ! Poate pentru unii vor fi ultimile sarbatori de AICI , dar sa fim cat de cat buni pana in ultima clipa ! Conteaza , conteaza foarte mult si "ultima miscare " !

cristiboss56 05.11.2010 20:07:39

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 302916)
Sper din tot sufletul sa gasesti raspuns la intrebarea ta.

Si unui boschetar cand moare , si sti asta , spui :DUMNEZEU SA-L IERTE ! ! ! ( minimum -minimorum . . . ! ! ! ).

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:17:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.