Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   duminica prima zi din saptamana ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11672)

medusa 23.01.2011 18:13:50

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 327216)
daca iisus, a venit de la dumnezeu prin duhul sfant, cu participarea fecioarei maria, el este evreu?

cand a fost pe Pamant, eu zic ca da.

Dumitru73 23.01.2011 18:51:11

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327210)
Corect ce zici. Prima zi a săptămânii (duminica) Creației a fost și prima zi de muncă. A urmat a 2-a, a 3-a ș.a.m.d. În ziua a șaptea (sâmbăta), Dumnezeu S-a odihnit, a sfințit-o și a binecuvântat-o. Și așa a rămas până azi, căci ce binecuvântează Dumnezeu, e binecuvântat pe veci!

stai sa inteleg.
dupa tine, ar trebui sa sarbatorim sambata, iar duminica, in ziua cea ma importanta a crestinismului, ziua Invierii, ar trebui sa lucram?!

codana 23.01.2011 19:08:57

salut,medusa

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 327220)
cand a fost pe Pamant, eu zic ca da.

doar daca consideri ca dumnezeu iaste evreu,altfel...io cred ca iisus nu are nationalitate

Dumitru73 23.01.2011 19:42:06

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 327236)
doar daca consideri ca dumnezeu iaste evreu,altfel...io cred ca iisus nu are nationalitate

dupa trup a fost evreu.
chiar daca s-a zamislit din Duhul Sfant, Maica Sa era evreica.
asta nu e ceva de blamat.

codana 23.01.2011 19:46:51

salut,dumitru73

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 327248)
dupa trup a fost evreu.
chiar daca s-a zamislit din Duhul Sfant, Maica Sa era evreica.
asta nu e ceva de blamat.

io stiu ca cel ce pune samanta are importanta.samanta de pere nu da gutui.
dar daca stiu gresit,ata ete.
pamantul are importanta lui,dar fara samanta,ar fi plin sau gol?

Dumitru73 23.01.2011 19:54:37

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 327250)
io stiu ca cel ce pune samanta are importanta.samanta de pere nu da gutui.
dar daca stiu gresit,ata ete.
pamantul are importanta lui,dar fara samanta,ar fi plin sau gol?

in concluzie: cine a pus liber si sambata si duminica, ala n-a fost om nebum :)

codana 23.01.2011 20:09:26

salut,dumitru73

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 327253)
in concluzie: cine a pus liber si sambata si duminica, ala n-a fost om nebum :)

nu stiu,dar cati oameni isi respecta cu adevarat ziua de odihna?cati sunt care obliga pe ceilalti sa-si incalce ziua de odihna?

bairstow 23.01.2011 20:57:08

Acum nu mai suntem sub legea veche. In Evrei cap 4 se spune clar: s-a dat o alta zi! Acest adventist alege ce vrea. Etiopianul a luat taiera imprejur (aica ceva fals) de la primii crestini si sabatul. Dar asta e o simpla presupunere. Daca aceasta institutie e de la Dumnezeu ea va rezista! Cum a rezistat? A rezistat sub o forma proasta?Apoi de ce abia dupa 1800 si ceva de ani s-a aratat ca sabatul trebuie tinut?
Luand logic ca si in cazul botezului bebelusilor aceasta zi nu avea cum sa fie schimbata fara ca nimeni sa se impotriveasca! Dumnezeu in Nt ne-a spus cum sa ne pazim de falsi invatatori astazi acest om ne preda teologie cand ei nu au stiut ca Ziua Domnului nu o stie decat Dumnezeu Tatal!

tricesimusquintus 23.01.2011 22:05:54

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 327228)
stai sa inteleg.
dupa tine, ar trebui sa sarbatorim sambata, iar duminica, in ziua cea ma importanta a crestinismului, ziua Invierii, ar trebui sa lucram?!

Păi cam așa... dar nu după mine, ci după Scriptură. Așa a făcut maica Domnului și femeile mironosițe în textul citat din Ev după Luca. În ziua sâmbetei s-au odihnit "după Poruncă", iar în ziua duminicii (ziua când a înviat Iisus) s-au dus la mormânt să lucreze.

tricesimusquintus 23.01.2011 22:08:58

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 327272)
Etiopianul a luat taiera imprejur (aica ceva fals) de la primii crestini si sabatul. Dar asta e o simpla presupunere. Daca aceasta institutie e de la Dumnezeu ea va rezista! Cum a rezistat? A rezistat sub o forma proasta?Apoi de ce abia dupa 1800 si ceva de ani s-a aratat ca sabatul trebuie tinut?

În cazul particular al etiopienilor, s-a arătat timp de 1.800 de ani că sabatul trebuie ținut. Acum că românii au aflat abia după 1.800 de ani, asta-i situația... nu știau carte, ori nu aveau Biblia, ori nu cunoșteau slavona... Dumnezeu nu ține cont de vremurile de neștiință (Fapte 17,30). Dar noi? Cum ne vom putea justifica noi înaintea lui Dumnezeu?!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:06:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.