![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Pe atunci cuvantul Iarta-ma nu s-a facut inca trup, pentru a exista in lume, si in inima lui Adam. Pe atunci exista doar cuvantul Eva, fireshte.
|
Citat:
De abia mai tarziu a hotarat sa-l trimita pe Isus sa ne salveze, si atunci cuvantul "iarta-ma" a capatat sens. |
Citat:
Lectura placuta pentru toata lumea! Elena |
Citat:
|
Eu totusi n-as pune mai presus ce zice Ioan Gura de Aur decat ce zice Dumnezeu (prin Biblie).
Adica citesc sfintii dar cu un ochi la Biblie. |
Sfintii nu contrazic biblia, ci o explica. In ciuda limbajului relativ simplu folosit in biblie, intelesurile ei sunt profunde si necesita aceasta interpretare din partea detinatorilor de Duh Sfant, care sunt sfintii.
|
Citat:
Deja am dat peste niste interpretari care nu ca nu sunt logice, dar nu putem fi siguri ca asa este. Sunt de acord ca explicatiile din Biblie sunt abstracte. Incercarile noastre de a reduce abstractul la ceva concret poate sa ne duca pe o directie grestita (pot exista siultan mai multe interpretari echivalente sau nu). In consecinta toate rationamentle pe care le vom face mai departe pe acea directie sunt din ce in ce mai gresite. De aceea eu prefer sa raman in sfera abstractului si sa vehiculez notiuni abstracte, pentru ca astfel sunt sigur ca oricare ar fi de fapt realitatea concreta exprimat abstract in Biblie, rationamentele mele se vor proiecta corect in aceasta realitate. |
Citat:
Nici nu pot sa reproduc aici, asa de aberant imi pare. Si nu te supara, cu toate ca e un sfant, foloseste mult ratiunea in omeliile sale si mai ales presupuneri mai mult sau mai putin fondate. Sunt curios sa vad daca alti sfinti parinti interpreteaza la fel aceste lucruri. Daca da, atunci o sa ma aplec mai mult asupra ideii lui Ioan Gura de Aur, daca nu, atunci o sa iau exclusiv Bibilia ca si ghid. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:30:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.