![]() |
stai Jane,nu te ambala,ca mie imi plac tare mult fripturile...cum sa zic ca mincarea de carne e pacat...ce, nu am citit si eu ca ce iese din gura omului spurca ...si nu ce intra ? Dar sa consideri postul pacat(in vederea impartasirii cu Sfintul Trus si Singe)...o fi pacat ?....adica daca simbata sa zicem,unul incearca sa traiasca mai curat,sa nu se enerveze,sa nu injure,sa nu judece prea mult,sa nu mearga la chermeze...si sa manince o fasole si sa bea o cana de ceai...pe acesta tu spui ca-l da biserica anatemei ?...si se supara dreptii din Cer pe el ? Ca si fasolea e materie,ca si carnea...de ce carnea ar fi buna si fasolea nu ? Sau vinul si berea bune...ceaiul si apa nu ? Adica toti Sfintii,si monahii,si Dumnezeu in pustie......si noi in cele 4 posturi de peste an,cum se face simbata( sau joi ) gata,comutam pe fripturi si vin ? Sau poate o fi diferenta intre cum intelegem noi postul in regatul unit si cum intelegeti voi la tulcea ...la noi postul este ceva pozitiv,tocmai ca il ajuta pe Dumnezeu sa lucreze cu oamenii,curata templul Duhului Sfint si ii impiedica pe martienii cu 2 antene sa-si faca de cap. Dar despre cei care se impartasesc la catolici sau greco-catolici...ce spune Biserica ? draga Jan,sper sa citesti acest mesaj intr-o nota mai.....optimista! http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/4simpartasanie.htm PS.sper sa nu se prinda adminul ca am deviat de la rugaciune ...si sa ne stearga mesajele. |
Citat:
|
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=tl&f=20...si te duci la primul topic,primul mesaj.
"Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului."(Iisus Hristos Dumnezeu) draga Jan, Pot sa bag mina lui doctor Watson in foc,ca tu nu te-ai spovedit de acest pacat infricosator(poate nici de altele,ca si mine de altfel)...iar Dumnezeu ne spune ca cel ce se face vinovat de asa ceva este vrednic de gheena focului si nu de Sfinta Impartasanie si de Imparatia Cerurilor. Ca sa ma folosesc de interpretarile tale rasucite si gresite....acum te-ai prins de ce nu te lasa Dumnezeu sa te impartasesti...prin intermediul preotilor. Ti-as fi dat un sfat,sa te spovedesti intii si macar sa nu maninci in ziua Sfintei Liturghii(citeva ore,nu mai mult)...si eu cred ca Domnul se va milostivi de tine...dar se pare ca nici in genunchi nu mai vrei sa stai,nici preot sa mai vezi...ce sa mai zic de duhovnic. Si cind ma gindesc ce tinar extraordinar erai acum citiva ani,cind ne-am intilnit pe forumul parintelui Nistea...si acum ai multa rivna si energie,dar indreptata aiurea...parerea mea.Oricum cred ca stai putin mai bine ca mine...care desi indreptat binisor...nu am nici rivna,si plecind de aici,nici energie. Domnul sa ne ierte si sa ne miluiasca! PS....asa ne rugam,unii dintre noi...Doamne ajuta! |
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=tl&f=20
Se mai poate edita un mesaj dupa ce ai dat send ?(ultimul fiind....sau sterge?)...vad ca in link-ul anterior mi-a inserat si punctele...in regatul unit nu sint astfel de forumuri constringatoare. |
Citat:
Apoi spui ca eu nu ma spovedsc,ca eu nu stau in genunchi,de unde le scoti?Esti exact un ortodox desavarsit,cand nu mai ai argumenete,incepi sa jicnesti.Apoi,daca tot esti in Anglia,du-te pana la Essex,si vezi ca acolo ucenicii Par Sofronie si indirect ai Sf Siluan se impartasesc la fiecare Litrurghie,si tin posturile randuite,asa cum sunt ele. Daca insa tu te-ai dus in Occident,si nu inveti nimic din felul de atraii crestinismul al celor nou convertiti,ai ramas la baltoaca de compromis si caldicei a roamnilor(cu cateva exceptii). Eu tocmai ca am fost pe acolo,si de la ei am luat energia de a iubi pe Hristos,de a spune adevarul,de anu lingusi,pe care o au noii convertiti. de la ei am inteles cuviontele Mantuitorului ca"multi din cei dintai vor fii pe urma,si pe urma vor fii intai". te inteleg,stiu cu msunt cei ca tine,care cred ca daca zici "sarut-mana parinte",te ploconesti in fata unui preacucernis sau preacuvios,iti mai da si o mana de anafura si gata,esti fericit.Mie nu-mi trebuie lasitate,nu-mi trebuie umilinta in gfat nici unui om,caci Domnul ne-a creat demni,si pentru demnitatea noastra de Fii ai lui Dumnezeu,nici moartea nu este prea mare jertfa. |
dar cine te impiedica sa te spovedesti de cite ori vrei sa te impartasesti?? sau preferi ca preotul sa-ti dea voie la impartasanie fara spovedanie ??!! adica vrei sa iti dea voie sa te impartasesti spre osinda si nu spre mintuire??asa vrei?? atunci la judecata dc ti s-ar reprosa asta ai da vina pe preoti ca ti-au dat voie fara pregatirea sufleteasca necesara ,post 5 zile ,ca la Athos ,si spovedanie dc vrei sa te impartasesti cu vrednicie,draga achimovjan:thumbsup:
|
Citat:
|
Citat:
plingi jane, ca tu nici macar o secunda nu te poti rupe de lume/lumesc. si cine il va plinge pe cel orb, surd si mut la moartea lui? nimeni. |
pentru mireni sunt suficiente 3 zile de post pentru impartasanie, cu spovedanie in prealabil.
in plus, daca simti nevoia de spovedanie imediata, nu este nevoie sa fi tinut post. zilele de post au fost introduse pentru ca la noi spovedania este urmata, in majoritatea cazurilor, de impartasanie. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:39:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.