ovidiu b. |
28.10.2011 10:21:49 |
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
(Post 408316)
Versetul 15 (așa cum am anticipat de azi noapte) mai aduce un element în sprijinul botezului făcut la maturitate (cel puțin la maturitatea înțelegerii spirituale, nu neapărat la vârsta maturității biologice) pe lângă credință și anume: acceptarea propovăduirii Evangheliei. Păi cum să propovăduiești unui bebeluș? E ca și cum ai propovădui la pereți!
|
Versetul 15 - Este un îndemn a Mântuitorului de propovădui Evanghelia întregii făpturi că nu a zis "la cei supuși propovăduiți", ci "la toată făptura", sau de se vor supune, sau de nu.
Este de la sine înțeles că propovăduind îi vor boteza doar pe cei care cred. Bineînțeles că nu poți propovădui unui bebeluș Evanghelia, dar atenție este vorba de propovăduirea Evangheliei și nu este strict legată de botezul în sine...dar vă întreb tatăl care s-a botezat nu a avut nici o răspudere față de copilașul sau? l-a lăsat nebotezat când tocmai avea loc o transformare a omului -tranziția de la omul vechi la cel nou? am demostrat cu citate din Biblie că s-au botezat și "el și ai lui toți", "el și toți ai lui", "tuturor celor din casa lui"...se vede clar că Apostolii au botezat și copiii, căci altfel s-ar fi menționat: "toată casa, afară de copii". Casele, pe vremea aceea, nu puteau să fie fără copii, căci copiii erau o binecuvântare a lui Dumnezeu. Acceptăm faptul că nu admiteți că în case nu erau copiii și ce vărstă aveau, dar asta deja nu mai ține de mine ci doar strict de dmv. e alegerea fiecăruia.
|