Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

ovidiu b. 28.01.2012 17:03:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 425522)
Pana la pacea mintii, a inimii si alte lucruri pe care le gasim in carti ortodoxe, avem de rezolvat problema pacii cu aproapele (eretic, sectar) fara de care, cele "utile" citite sunt iluzii poetice.

Pai vezi ca ai rupt din context ceea ce Raoul a spus si poti intrepeta atunci cum vrei. A precizat ca daca ei nu vor primeasca nici in ruptul capului credina noastra atunci mai util este sa citesti o carte duhovnicesca decat sa prinzi in polemici cu ei. Sunt de acord cu Raoul.

Raoul 28.01.2012 17:03:20

Pai da,ignorandu-i (in ceea ce priveste discutiile pe teme religioase),imi mentin pacea cu ei. Altfel nu o voi putea obtine niciodata.
Eu ma retrag,am spus ce a fost de spus.

Doamne-ajuta!

ioanna 28.01.2012 17:07:22

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 425524)
Pai vezi ca ai rupt din context ceea ce Raoul a spus si poti intrepeta atunci cum vrei. A precizat ca daca ei nu vor primeasca nici in ruptul capului credina noastra atunci mai util este sa citesti o carte duhovnicesca decat sa prinzi in polemici cu ei. Sunt de acord cu Raoul.

M-am referit la altceva.

ovidiu b. 28.01.2012 17:17:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 425527)
M-am referit la altceva.

Atunci imi cer scuze ca nu am inteles mesajul. Poate ni-l expui putin pentru invatatura noastra. Eu unul am nevoie.

catalin2 28.01.2012 18:17:32

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 425522)
Eu am facut o pauza de la forum, insa nu m-am asteptat ca la revenire sa gasesc aici o haita famelica de hiene ce sfasie lesul oricarui eterodox si sa mai spuna si "Doamne-ajuta!" la final. (am parcurs tot topicul asta, care se numeste "morala") Si eu am mai avut polemici verbale, dar cred ca se poate face critica, pastrand o limita a decentei.

Acum exagerezi, pentru ca nu ai observat pana acum ca de multe ori eterodocsii cu conceptii ecumeniste inercau sa impuna conceptia lor si atacau de multe ori si jigneau daca nu crezi ca si ei. De multe ori am fost atacat si ironizat asa, dar putini luau atitudine (Miha-Anca de obicei, dar a plecat tocmai din cauza acestei atmosfere de pe forum cauzata de eterodocsi), in schimb pazesc sa nu sufere acestia vreo mica suparare.
De exemplu Erethorn de cateva saptamani ma gratula cu sectar pentru ca nu ii impartaseam conceptiile ecumeniste, desi nu doream sa comunic cu el. In cazul lui Raoul am vazut ca tot el l-a atacat mai intai. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=14
Dimpotriva, eterodocsii care aveau vederi ecumeniste formau un grup cu care atacau si se aparau reciproc, un fel de politistul bun si politistul rau. Dar cei ce au conceptii asemanatoare vad doar partea cealalta, nu tabloul complet.

penticostalul 28.01.2012 19:21:23

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 425541)
De exemplu Erethorn de cateva saptamani ma gratula cu sectar pentru ca nu ii impartaseam conceptiile ecumeniste...
In cazul lui Raoul am vazut ca tot el l-a atacat mai intai

Prin metoda picaturii chinezesti vreo cativa useri semidocti cu certe valente de facatori de copy-paste au reusit sa provoace banarea domnului Erethorn. Am impresia ca mutarea asta (coroborata cu altele de aceeasi factura) a reusit sa-l dezguste pe fratele Scotian suficient de mult incat sa se retraga dar si sa-l determine pe domnul Mihnea Dragomir sa nu mai posteze.

Nu ca acesti eretici si schismatici ar fi adus vreun plus acestui forum dar am parerea ca Erethorn ar putea fi lasat in pace macar acum cand nu se mai poate apara...

iustin10 28.01.2012 19:25:41

Exista o delimitare a ortodoxiei fata de
catolici = rataciti
sectari = rauvoitori
budsiti,maomedani = credinta straina
atei=anticredinta
arborigeni = necunoastere
In plus,chiar si in cadrul ortodoxiei exista delimtari fata de :
ecumenisti = compromis
sau diverse caterisiri intre sinoade

Acestea toate arata ca,cautam un adevar al mintii .Adica un adevar unic ,la care nu vrem sa facem nici un compromis. De aceea ,sustinem pina la a jigni pe ceilalti,ca singura cale adevarata este ortodoxia,pina la ultimul ei cuvintel.Oare este aceasta afirmatie adevarata?
Oare mantuirea a fost data pentru o parte din cei 400 milioane de oameni,care s-au nascut in acest spatiu ortodox,si e acordata doar unei parti infime din restul de 6 miliarde?
Si pentru ce asta? Doar ca primii au avut sansa sa se nasca in est? care dintre voi daca s-ar fi nascut in apus sau in china nu ar fi fost budist sau catolic sau religia locului ? Daca sustineti contrariul ,de ce o doza atat de mica din acele popoare imbratiseaza ortodoxia? Deci e clar ca daca v-ati fi nascut in alta parte,a-ti fi avut alta religie,sui doar 1% din voi de pe forum ,ar fi fost ortodocsi .Care este acel unu din o suta de pe acest forum ,caci statistica nu poate minti ?
Si cu toate astea nu sustin ca ortodoxia nu e adevrata .Si cu toate astea sustin ca invatatura ei e cea mai apropiata inimii,si adevarului. Dar trebuie sa o dublam si cu intelegere si dragoste pentru ceilalti oameni. Sa nu folosim ortodoxia ca o arma de lupta si ca pe un prilej de neintelegeri. Sa o integram in viata noastra ,impreuna cu dragostea pentru ceilalti. Doar asa impreunate,ortodoxia si iubirea capata intradevar valoare

ecaterina7 28.01.2012 19:39:05

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 425546)
Prin metoda picaturii chinezesti vreo cativa useri semidocti cu certe valente de facatori de copy-paste au reusit sa provoace banarea domnului Erethorn. Am impresia ca mutarea asta (coroborata cu altele de aceeasi factura) a reusit sa-l dezguste pe fratele Scotian suficient de mult incat sa se retraga dar si sa-l determine pe domnul Mihnea Dragomir sa nu mai posteze.

Nu ca acesti eretici si schismatici ar fi adus vreun plus acestui forum dar am parerea ca Erethorn ar putea fi lasat in pace macar acum cand nu se mai poate apara...

fiind un site ortodox voi de ce postati? vreti sa adunati convingeri ca e bine ca nu sunteti ortodocsi, vreti sa ii faceti pe altii sa renunte la ortodoxie sau nu sunteti convinsi ca alegerea facuta de voi (de a depasi dreapta credinta) este una corecta? te rog ca intrebarea sa o iei ca atare, este o simpla curiozitate. multumesc anticipat pentru raspuns.

Raoul 28.01.2012 19:49:31

Nu vreau sa mai intru in polemici cu nimeni,eventual singurele mele "certuri" sa fie pe teme mai serioase,ortodoxe,nu aiureli ratacitoare si fara niciun sens (pentru mine si mantuirea sufletului meu).

Suntem pe un forum ortodox,asa ca vreau sa citesc mesaje ortodoxe si sa fiu in comuniune cu frati ortodocsi,ca de-aia mi-am facut cont aici! Sa fie o sectiune dedicata si celorlalte confesiuni unde sa se poata discuta cu ei (pentru cine doreste),iar daca ei posteaza vreun mesaj in aria ortodoxa sa fie banati neconditionat! Asta daca forumul e cu adevarat ortodox si nu ecumenic!

Pe un forum auto se vorbeste de masini,pe unul GSM se vorbeste despre telefoane,pe unul IT&T se vorbeste despre calculatoare etc. Asa ca rog insistent ca si acest forum sa fie unul ORTODOX. Sau daca nu,macar sa i se schimbe denumirea. Ganditi-va ce impact este pe un crestin mai "caldicel" care intra aici in cautarea unor raspunsuri si da peste mesajele unui sectar? Se sminteste si el. Si uite asa ne facem si noi partasi la pierderea unui suflet,cu preponderenta adminul acestui site.

Nu e nicio instigare la scandal,absolut nimic. Vreau insa sa "traiesc" si eu aici printre ortodocsi daca se poate,ca de oameni de tot felul ma lovesc zi de zi. Am facut cont aici pentru a ma mai relaxa citind un mesaj de-al lui @Mari_S sau @ioan_cezar, nicidecum rataciri (neo)protestante. In caz ca nu se doreste si nu se poate face nimic spuneti-mi va rog sa ma retrag,macar sa nu mai imi fac sperante. Ca mai mult mi-a daunat acest forum decat sa ma ajute (vorba vine).

Doamne-ajuta!

penticostalul 28.01.2012 19:50:55

Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 425549)
fiind un site ortodox voi de ce postati? vreti sa adunati convingeri ca e bine ca nu sunteti ortodocsi, vreti sa ii faceti pe altii sa renunte la ortodoxie sau nu sunteti convinsi ca alegerea facuta de voi (de a depasi dreapta credinta) este una corecta?

Raspunsul la toate variantele dumneavoastra este: Nu
Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 425549)
te rog ca intrebarea sa o iei ca atare, este o simpla curiozitate. multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu placere

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:29:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.