![]() |
Citat:
|
Sik,ai dreptate,prin lumea asta ajungi in viata vesnica si nu trebuie sa neglijam materia,deoarece in trup va fi matuirea,in trup si Duh Sfant.A trai in Hristos total nu inseamna a parasi lumea asta si a neglija cele pamantesti.Doar ca trebuie sa preleveze cele sfinte in detrimentiul celor lumesti(ma refer la ambitii,pofte etc.).Cand traiesti in Hristos nu mai faci ce doreste spiritul tau,ci trebuie sa ucizi spiritul tau pt a primi Duhul lui Dumnezeu.Iar daca nu iti doresti mantuirea inseamna in in adancul inconstientului tau iti doresti sa reusesti "aici",insa datorita probabil imposibilitati tale de a fi fericit "aici" te-ai indreptat spre religie.Daca asa stau lucrurile mai bine fa totul pt a reusi aici(poti sa faci un pact cu diavolul,incearca pe la vrajitoare pt ca se pricep de minune) si nu incerca sa iti alini suferinta in religie,deoarece suferinta ta este una lumeasca.Daca lucrurile nu stau asa cu tine,inseamna ca ma insel eu,insa asta inteleg eu din ceea ce ai postat pana acum.Bineiteles ca,de fapt, eu generalizez deoarece majoritatea se indreapta spre religie datorita posibilitatilor materiale reduse.
|
Citat:
Consideri practic, ca exista mai multe categorii de "duhuri"... si (sper ca am inteles bine) sustii ca Scriptura vorbeste despre una dintre aceste categorii, cand spune ca duhul s-a coborat peste ei si ca "duhul" acesta NU este acelasi cu Duhul Sfant. Sper ca am inteles bine:p, pentru ca daca asta spui... nu e corect.:( Daca ar fi fost cazul, ca asupra oamenilor care au crezut sa se fi coborat un "duh", dar nu Duhul Sfant, atunci Biblia ar fi consemnat cu acuratete lucrul acesta. NU ar fi spus ca s-a coborat Duhul Sfant asupra lor, ci sa s-ar fi coborat un oarecare duh, pe care automat l-ar fi si idetificat. Eu nu interpretez, eu iau asa cum e... numai ca diferenta dintre noi doi, este ca eu nu citesc cu capul imbacsit de dogme, ci citesc exact asa cum e. Cred ca avem alte opinii despre interpretare. Iti exemplific. Cred ca ai auzit de Kafka. El a scris la un moment dat o carte intitulata " Die Verwandlung" ("Transformarea), in care personajul principal era Gregor Samsa. Atat de mult s-au chinuit oamenii sa faca legatura intre Samsa si Kafka, incat au facut o fortare teribila a textului... si au ajuns la concluzia ca daca inlocuiesti "s" cu "k" si "m" cu "f", atunci obtii Kafka. Asta-i interpretare. Interpretare inseamna ca sustii ceva ce nu are baza concreta in ceea ce scrie acolo propriu-zis negru pe alb.... si uite asa facem din "Petros" "petra" si din "petra" "Petros" :thumbsup: :D Cu parere de rau iti spun... ca mai devreme tu interpretezi. Daca in Cuvant scrie ca asupra lor s-a coborat Duhul Sfant si daca eu nu spun nimic altceva decat asta, adica redau continutul fara sa il alterez si tu imi spui ca sa vezi ca de fapt era alta categorie de duh... nu stiu care dintre noi interpreteaza, pentru ca Duhul Sfant Unul e in tot Cuvantul... cand spune Duhul Sfant Biblia nu face confuzii, referindu-se de fapt la altceva. Gandeste-te un pic ce implicatii are, ceea ce tu sustii.:| Iti dau un sfat... prietenesc si cu toata dragostea in El... daca vrei sa il iei de bun bine.. daca nu... iar bine... gandeste lucrurile... si daca ajungi la o convingere... fa-o din incredintarea ta, nu a altora! Nu lua tot ce ti se spune drept bun. Gandeste-te daca in mod IPOTETIC antihristul s-ar ridica din mijlocul ortodocsilor.. si ar dicta tot felul de dogme... tu le-ai inghiti fara sa le mai gandesti... ca doar vin de sus. Asa ca dragul meu.. ia in mana Scriptura si citeste-o... nu o interpreta... ia-o asa cum e. Multa pace!:p |
Citat:
Hai sa clarificam un pic treaba. NIMENI si NIMIC nu te poate mantui in afara de Iisus Hristos. El e piatra, pe care se zideste TOTUL. Daca nu ai temelie, poti sa tot construiesti, ca este in zadar... pentru ca fara o temelie sanatoasa, totul se prabuseste.;) Doar in momentul in care incepi sa crezi in Iisus si in care accepti jertfa Lui pentru tine... incepi sa traiesti. Pana atunci esti MORT.. mort in pacate. Asa ca fara temelia asta, construiesti in zadar! Acesta este inceputul... copilaria. Dupa ce ai inceput sa traiesti cu adevarat... adica dupa ce ai crezut, toate celelalte vor fi lucruri naturale, care vor deriva tocmai din asta. Dupa ce ai crezut este firesc si absolut normal ca viata ta sa fie caracterizata de fapte bune, dar asta nu inseamna nici pe departe ca ele sunt cele mantuitoare, ci mai degraba ca ele sunt o ordine logica si normala in URMA acceptarii Lui. Ele sunt deja elemente pe care le cladesti deasupra temeliei. Sau tu atunci cand construiesti ceva, incepi intai cu acoperisul si dupa aceea cu temelia???? Parerea mea este ca ordinea e inversata. Multa pace in El!:p |
Citat:
Ai o imensa sansa de a te mantui! NU te poti mantui singur... asta tot uiti. Daca ai putea, atunci nu ar mai fi fost nevoie ca Hristos sa vina si sa moara pentru pacatele noastre!;) Dumnezeu se cauta.. si se cauta bajbaind.:) Multa pace!:p |
Citat:
In ierarhia precizata Dumnezeu este Cel ce este:D, adica o "entitate" (cu ingaduinta pentru termen), formata din 3 Persoane disctincte, dar care sunt UNA: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Atunci cand L-am pus pe Dumnezeu pe primul loc, ma gandeam la ce spune psalmistul "Domnul sa iti fie desfatarea", adica El sa fie sensul vietii tale, ratiunea ta de a fi, dragostea ta.:) Dumnezeu este caracterizat de atribute morale intr-adevar, dar sa nu confundam valorile atribuite Lui cu sistem de valori propriu-zis.:D Acum... dupa ce am lamurit asta:D... Domnul Iisus a predicat in repetate randuri despre lepadarea de sine, adica renuntarea la tendintele noastre egoiste (ego-ul) in favoare altruismului ( facut posibil prin dragoste). Exemplul cel mai elocvent din punctul meu de vedere este momentul in care Iisus spala picioarele ucenicilor Sai si ne invata sa fim in dragoste robi unii altora. Daca tu imi dai exemplul salvamarului... eu iti dau exemplul capitanului... daca tot vorbim de vase si de naufragii.:D Stii sigur, ca daca vasul se scufunda... capitanul nu are voie sa paraseasca locul faptei, pana cand tot echipajul de pe vas nu e in barci de salvare (speram in siguranta :D). In concluzie, parerea mea este ca Dumnezeu trebuie sa fie desfatarea noastra, trebuie sa slujim in dragoste celor din jurul nostru... si abia apoi sa ne gandim la cat de mult am vrea mai degraba sa dormim, decat sa ne ajutam fratiorul mai mic sau surioara sa isi faca tema la mate.:D Multa pace in El!:p |
Citat:
|
Citat:
|
Draga,Alexandra-Ioana ,sa vb ipotetic?Ok,gandestete ca tatal tau este antihristul....Misto?Pai hai sa vb in domeniul realului nu al abstractului,ipoteticului sau speculativului.Antihristul conform Sfintilor Parinti(care aveau Duhul ala pe care nu il intelegi tu)nu poate sa se ridice din ritul ortodox,adica dintr-un om care a primit botezul in ritul ortodox deoarece acest om a primit Botezul.Credinta ta este in Dumnezeul crestin nu?Dar vezi draga ca acest Dumnezeu in care crezi tu a lasta niste dogme(alea cu care nu esti tu de acord)prin Duhul Sfant(Acela pe care nu il intelegi tu)comunicate crestinilor prin Sintii Parinti.Problema voastra,acum generalizez deoarece cred ca faci parte din aceasta categorie,este ca voi NU CREDETI in SFANTA TREIME.Voi vorbiti doar de Iisus,uitant de Tatal deseori si excluzand pe Duhul Sfant.Putem vb ipotetic ,dar pe alte domeni,nu in domeniul religiei pt ca religia este realul neputand sa propui ipoteze pt ceea ce este evident.
|
Acum sa iti dau un exemplu referitor la duhuri.Daca ai fosta vreodata la biserica,cand se citesc moliftele Sfantului Vasile(sau daca le-ai citit),un preot cu har,cand citeste aceste molifte ajunge la un pasaj care suna asa ..."insufla intr-insi Duhul Tau cel pasnic,insufla intr-insi Duhul Tau cel pasnic,insufla intr-insi Duhul Tau cel pasnic".Un preot cu har spune asta de 3 ori exzact cum am scrie eu,insa in molifte este scris pasajul o singura data.Deci ce fel de Duh este asta draga Alexandra-Ioana?Nu seamana oare cu Duhul despre care vorbesti tu?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:35:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.