![]() |
Citat:
1 la neo-protestanti, in timpul serviciului divin, rugaciunea ocupa foarte putin loc, niste urlete, niste cereri pt diferite scopuri apoi cantece, predici si la sfarsit iarasi un fel de rugaciune ori a tuturor( la penticostali) ori a pastorului sau a unuia dintre membri , rugaciune care dureaza cam 5 minute foarte rar am auzit sa recunoasca ca sunt pacatosi si sa ceara iertare de pacate, 2 este parerea ta, nu cunosti insemnatatea si dulceata slujbelor, 3 nu vorbeam despre schimbarile autentice, ci despre cele obisnuite prin adunarile neo- in care multi betivi, se "pocaiesc" si se lasa de bautura, nu orice schimbare poate fi pusa in carca Duhului Sfant, chiar un penticostal mi-a marturisit ca sunt unii care se "schimba" si merg la adunare doar din anumite interese, deci aparentele insala Oamenii aleg sau nu sa se indrepte, biserica nu este un loc al indoctrinarii, A spune ca B ortodoxa nu invata, este fals, se citeste Evanghelia, epistole, exista predica, insusi slujbele iti povestesc despre cat e de Mare Dumnezeu despre starea ta pacatoasa despre mila Lui Dumnezeu etc Care e problema, in romania peste 80% se declara ortodocsi, dintre acestia t foarte multi credinta =0 apoi sunt unii care traiesc in formalism pt ca asa au crescut si e greu sa-i schimbi, si apoi sunt altii care traiesc dupa invatatura, evident un neo-protestant nu i va vedea niciodata va vedea doar primele doua categorii, Pentru aceasta situatie cine e de vina? de se poate ca si Biserica sa nu se fi implicat destul, dar nu putem blama biserica pt asta, oamenii sunt liberi sa aleaga, si la Cuvintele Mantuitorului nu toti erau receptivi asta nu inseamna k El gresea undeva, avea o eroare de cominicare, nu omul alege, asa e si in Romania asa e si in alte state in statele in care protestantii si neo-protestantii sunt majoritari e acelasi lucru, indiferenta religioasa ridicata, ateiism, agnosticism, asta e peste tot nu doar la noi |
ma omori
Citat:
|
ne omori
Citat:
esti pe departe cu gandul care il ai....? nu merita sa strici bunatate de trup cu asta |
Citat:
fi te rog coerent si explicit ca sa putem avea un dialog, nu scrie doar cuvinte |
E clar ca FieRRi se regaseste in descrierea voastra caci nu mai stie ce sa spuna. Nu are nici un verset la indemana pentru a va raspunde.
|
fiindca ati cerut sa raspund am sa fac asta
mai oameni buni daca afirmam anumite lucruri despre care nu suntem in cunostinta de cauza de ce trebuie sa vorbom!!! gasim pe forum tot felul de chestii care unii sunt mai slabi pregatiti din punct de vedere teologic sau au citit ceva carti si se dau ca sunt prea buni si gata sa se combata cu orice religie ca a lor este buna sau este cea mai buna.
pe forum am gasit ceva de genu ca apostolii predicau ortodoxia in sinagogi si in temple. se vede ca este lipsa de cunostinta si in randul membriilor ortodoxe. unii ba din contra chiar nu au citit Sfanta Scriptura niciodata si merg pe chesti care le-au auzit de la parinti sau de la anumiti preoti, sau calugari... si in loc sa citeasca ei s-au incurajat cu alte chetii care nu au nici un argument. daca cei care nu sunt crestini ma refer la lumea mulsulmana cred ca trebuie sa citeasca cel putin o data in viata coranul si sa mearga la Mecca pt a fi iertati si sa ajunga in Rai dar apoi noi ca si crestini nu trebuie sa le urmam exemplu???? 1. in fine sunt discutii pe toate partile parerea mea este ca nici o religie nu ajunge in Rai, nimeni nu mantuie pe cel de langa El pt ca mantuirea este personala si in viata pe care o ai aici pe pamant. Daca eu ma bat cu mana in piept ca sunt Ortodox, Catolic, Adventist, Baptist, Penticostal, Crestin dupa Evanghelie, Oastea Domnului si restul religilor protestante dar si neo-protestante credeti ca pot eu sa fac ceva pt cel de langa mine, raspunsul este simplu nu pot sa fac nimic. ba din contra incepe sa judece, sa barfeasca sa uite de iertarea semenilor sai (sa nu mai continui despre lista cu pacate ca stim fiecare) astea sunt doar cateva motive care te rup de Dumnezeu. 2. in Rai ajung numai Copii ai lui Dumnezeu, in afara de fapte conteaza si viata ta morala. 3. nu mi se pare rau sa fii membru intr-o Biserica de alta dominatiune religioasa. atat timp cat te inchini lui Dumnezeu si specific aici (chiar daca alti se vor supara) pt a putea ajunge la Dumnezeu Tatal trebuie sa mijlocim la Dumnezeu Fiul si poate nu se stie ca Dumnezeu Fiul este Iisus Hristos. istoric vorbind luam prin absurd simplu si la obiect gandindu-ne ca Noul Testament nu l-am avea, Profetul Daniel, sa rugat lui Dumnezeu Tatal direct, caci Fiul nu era cunoscut pe pamant dar il asteptau, si raspunsul i-a venit in 21 de zile sau 3 saptamani pe limbajul romanesc printr-un Arhanghel deci facand concluzia putem sa ne rugam direct la Tatal dupa Vechiul Testament , fiindca evreii din VT asteptau venirea lui Mesia, cand Iisus sa facut cunoscut si sa aratat ca finta omeneasca printre noi dupa Noul Testament, prin el acum cand noi traim pe pamant El este usa noastra de izbavire pt a ajunge in ceruri cum asteapta orice crestin, il cunosti pe EL si ai trecere la Tatal fata de inchinarea de pe vremea VT deci concluzia nu avem alt mijlocitor la Dumnezeu Tatal decat pe Dumnezeu Fiul. practic am demostrat asta fara versete biblice ca sa nu zica cineva ca am invatat vesete sau chestii din Biblie pt a face o demonstratie simpla. 4 Talmudul- este legea orala scrisa la evrei, ce vreau sa spun cu asta legea data de Moise, care pt un evreu este la cel mai mare pret si de valoare pt el si de respectat, fiindca Dumnezeu a dat-o lui Moise pt poporul cel Sfant, dar evreii pana la Reforma lui Ezra (cititi Ezra si Estera sunt doua carti din VT foarte minunate, si avem ce invata) evreii se inchinau la idoli ciopliti sau neciopliti dupa caz (cunoastem de la Moise cu vitelu, la Daniel cu impartu si lista continua) dupa reforma lui Ezra nu s-au mai inchinat niciunui dumnezeu strain, ci direct lui Dumnezeu lui Avraam, Isaac si Iacov, in acest timp a aparut talmudul fiindca legea lui Moise era prea greu de tinut asa au facut ceva mai usor de a te impaca cu Dumnezeu de exemplu, Dumnezeu interzicea munca in ziua sabatului(sambata la noi) asta insemana ca nu avea voie sa munceasca dar nici sa care in ziua sabatului ceva in mana pe o distanta prea mare de casa, dar in ziua sabatului, evreii daca vroiau sa plece la o distanta mai mare de casa legea il condamna asa ca . talmudul spunea ca daca ai ceva pe strada un obiect personal asta inseamna ca este propietatea ta personala, locuinta ta, deci il scapa de lege o lege cu scapari, ei mergeau vinerea (pana in ora 6 seara) si pe drumul inde trebuia sa mearga a doua zi puneau obiecte personale, si avea scapare. Legea lui Dumnezeu astfel este incalcata de legea talmudului. si sunt multe astfel de cazuri de a scapa de legea lui Dumnezeu. Mantuitorul nostru cat timp a fost pe pamanat a avut confruntari adesea cu fariseii de exemplu ei astfel munceau ca legea le dadea voie dar Iisus ca a vindecat in ziua sabatului EL nu avea voie cum spun fariseii. nu cumva suntem si noi la fel astazi in loc sa citim Sfanta Scriptura am inventat Sfanta Traditie, uitatm ce spune Cuvantul lui Dumnezeu si punem pe primul loc Sfanta traditie, care nici nu ar trebuii sa fie in viata noastra. Pavel a mers dupa traditie oameni buni sincer vorbind? cand facea minuni si vindecari si vorbea oamenior evanghelia facea dupa obiceiuri sau dupa cum avea el incredintat ca era bine ce face, si chiar era. 5. vreau sa ating un subiect aparte cand ucenicii Domnului Iisus erau in camera de sus de se rugau si Biblia ne spune urmatoare lucrare( Faptele apostolior 2) , Botezul cu Duhul Sfant, o putere ei ce faceau unul se ruga si restul repetau si asa sa atins a trei-a pare din Dumnezeu de om. adica Dumenzeu Duhul Sfant de om. incep sa rad ei cui sau rugat atunci lui Ioan Botezatorul, Moise, Isaia, sau cui mai oameni buni raspunsul este simplu direct lui Dumnezeu. si nici unul nu repeta alteceva ca staruiau si se rugau este la plural si fiindca CUvantul lui Dumnezeu este inspiratie Divina eu nu cred ca a gresit cand a spus la PLURAL. |
sa continui inca un pic si gata...
6 Sfantul Apostol Pavel, dar si Petru sau confruntat cu diversi oameni care au inteles altfel viata cum sa o traiasca cu Dumnezeu prin Iisus Hristos de altfel. la evrei-crestini sa pus circumciziei mai trebuie facuta sau nu. dar la neevreii-crestini la astia trebuie pusa in aplicare aceat legamant sau nu. Raspunsul este simplu cum ai primit sa nu incalci ce ai primit. daca pt evrei trebuia circumcizie se facea daca pt un neevreu voia in afara de Botez si circumcizia(otional nu duce in Rai) o facea.(Faptele apostolilor cititi si aceasta carte minunata) invatam ceva din asta cred ca daca daca tu crezi ca ceva te mantuie (dar fara sa incalci ce este scris in scriptura ca sa iti usurezi viata) si trebuie facut fa-o dar daca constiinta ta spune ca este gresit nu o fa ca te duce la rau.
7 la inceput Dumenzeu la creat pe OM adica care se atinge Dumnezeu de el o fiinta superioara animalelor si fara pacat, cand acesta a cazut in pacat si sa despartit de Creator, Dumenzeu a ales sa se atinga de un Popor care al numit Israel ,de evrei , care sa se inchine DOMNULUI, si acesta cand si-a usurat cararea si Dumnezeu a aleas ca Mesia sa apara ca Eliberator pt ei si nu l-au acceptat, a aparut un nou un nume pt cei care se inchina lui Dumenzeu si acesta este CRESTIN, si pe acesta il avem pana vom ajunge sus in cer si vom primi un NUME NOU. Concluzie iti dai seama ce esti si ce religie urmezi, poti sa spui sincer vorbind fara sa spui repede ca este o erezie, este exact tot ce am in Scriptura am postat pt ca oricine sa puna mana pe o Biblie orice fel de traducere nu conteaza ca este de BOR sau ca este din un stiu ce secol sau ca este de Dumitru Cornilescu, trebuie sa o citesti, ca sa vezi daca intamplarile care le-am scris-povestit pe scurt se afla in Biblie, poti sa spui ca cu religia pe care o urmezi fie ea oricare, de la Ortodox pana la ultimul dintr-o oarecare religie protestanta sau neo-protestanta, sau cum te-or numi unii secta, eretic, pocait, crestin cu fapta, sau cum oi fi tu nu te stiu sa spui ca tu esti pe cea mai buna cale... ca pana la urma credinta trebuie traita nu implinita...sau sa punem altceva inafara de Scriptura pt a ne usura viata religioasa... gandeste-te la urmatoare supozitie ca esti din alta religie decat cea pe care o ai, cum ai vedea tu lucrurile din frumosa ta religie... toate sunt bune... toate se afla in Scriptura .... sau cumva are ceva greseli la Dumnezeu nu merge cu gramada sau in spirit de turma, gandeste-te matematic daca plus cu ceva minus face minus, la noi in viata tot aceasi formula face plus, in loc sa ne vedem golul pe care il avem ne aducem ocara unii altora ca a mea este religia cea mai buna, sau ca a altuia. atat cat timp nu sa intors nimeni din morti sa ne spuna ce religie sa urmam ca aia ne duce in cer, nu putem sa ne pronuntam cu nimic... evreii pana la Fiul lui Dumnezeu, aveau doua religii, sau doua partide daca vreti sa le spunem pe romaneste, cea a saducheilor si cea a fariseilor, una dintre ele spunea de Venirea unui Mantuitor, dar partidele se facusera dupa viata sociala, noi ni le facem ca sa ne aflam in treaba...ne ascundem golul din suflet dupa religii, dar viata ta si a mea cum ramane cu Dumnezeu, tu si eu trebuie sa traiesc in EL, sa avem o viata personala cu EL... cand pleci de acasa si esti in POST si injuri sau tipi, te certi, nu vorbesti cu nimeni ca sa uitat urat la tine, sau furi la scoala (copiezi) sau la munca, si esti in POST (negru, de dulce, cum il vrei il numesti) atunci cum te numesti??? nu cumva un ne-ortodox, ne-catolic, ne-baptist, ne-penticostal, ne-adventist, ne-crestin dupa evanghelie, ne-protestant, ne-neo-protestant cum vrei tu dar sigur nu Crestin. Stiti cum se spune un aluat mic strica toata plamadeala. prima oara uitate la barna din ochiul tau si apoi la stalpul din fata celuilalt ... am vazut pe acest forum toate chestile care nu mi-au venit sa cred ca pot sa vad asa ceva cum se injunghie pe la spate crestinii intre ei. unii spuneau ca sunt a lui sila, alti a lui barnaba, alti ai lui Petru, Pavel... si altii cred ca defapt ar trebuii sa fim ai lui Iisus. |
multumesc...
deci concluzionand nu religia te mantuie... altii spun ca faptele ... Biblia spune sa facem fapte vrednice de pocainta noastra!! adica de pocainta noastra simplu inseamna ca trebuie sa traim ca EL cum a trait asa, Pavel spunea numai traiesc eu si traieste Domnul in mine... daca Pavel in vremea aia statea de vorba cu Dumnezeu la inceputul crestinismului dar spre sfarsit nu ar trebui si noi la fel sa facem, sa fim mai in dragoste pt Dumnezeu ... dragii mei cum v-am mai spus. lasa-ti criticile la altii ca si voi si altii le -au pe ale lor. un proverb spune: Unii il slujesc pe Dumnezeu incat au uitat sa-L mai si IUBEASCA!!! aduti aminte de asta.
P.S. citeste Toate articolele de mai sus... ai grija de tine...pt intrebari pot fi puse in "private". dar si pe forum... succes in viata si DOAMNE AJUTA-NE!!! am uitat sa mentionez intr-adevar sunt de alta religie decat cea Ortodoxa... dar am un respect deosebit pt acesta biserica, ca si de celelalte de altfel. Eu nu te vreau la mine in religie ci sa stau in Rai cu tine, atat vreau. |
''Si cu adevarat mare este[COLOR=Red] taina dreptei credinte.[/COLOR]''(I Timotei 3,16)
''Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu [COLOR=Red]dreapta credinta.[/COLOR]''(I Timotei 4,7 ''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de[COLOR=Red] invatatura cea dupa dreapta credinta[/COLOR]...''(I Timotei 6,3) ''Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu[COLOR=Red] dreapta credinta.[/COLOR]''(Tit 1,1) Cum se traduce in limba greaca dreapta credinta? ORTOS DOXOS adica ORTODOX. TU POTI SA-MI ARATI UNDEVA IN BIBLIE CA SCRIE de credinta adventista sau baptista sau penticostala? Deci iata ca Apostolii predicau dreapta credinta ORTODOXA. Daca tot pretinzi ca tu ai citit Biblia, cum de nu ai gasit aceste texte care vorbesc de dreapta credinta ortodoxa? Ceea ce spui despre mantuire ca e personala si nu conteaza religia in care esti, e o aberatie lipsita de logica. Daca toata lumea se mantuieste, de ce a mai venit Hristos si I-a ma trimis pe Apostoli spunandu-le ca cine asculta de ei, de El asculta, dandu-le si puterea de a ierta si dezlega pacatele (Ioan 20,21) de care neoprotestantii nici nu tin seama caci ei au linie directa cu Dumnezeu, uitand cat de subiectiv e omul cu propriile pacate. Habar n-ai ce e Sfanta Traditie de care pomeneste si Sfanta Scriptura. E invatatura care nu a fost cuprinsa in Noul Testament predata prin cuvant : [COLOR=Red]15. Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola noastra.(2Tes,15) Unde scrie in Biblie cum se face si ce rugaciuni se rostesc la Botez, Hirotonia preotilor, Cina Domnului sau Euharistia? Toate acestea au fost predate oral si practic. Voi care nu le aveti, a trebuit sa inventati dupa mintea voastra altele. [/COLOR] |
omule esti slab la argumente adu ceva substantial...
Citat:
in Biblie nu scrie nicaieri de rugaciuni ce se Botez, Hirotonia preotilor, Cina Domnului sau Euharistia... aici ai dreptate deci este o lege orala-scrisa un fel de talmud al crestinilor ortodoxi daca talmudul evreiesc nu a stat piept in fata lui Hristos pe vremea lui de ce te face sa crezi ca ce a trebuie sa rostesti intr-un anumit fel rugaciuni... si alea deci inventate la randul lor de cineva ca nu stii sursa lor... adevarat... de aratat in Biblie daca scrie undeva de un anumit nume nu ai sa gasesti ca fiecare nume a fost luat dupa ce predomina la fiecare in religie... exemple baptisti de la baptos= botezt, penticostal de la pentecos= 50, sau revarsarea duhului sfant, deci fiecare religie are asa la baza un eveniment care predomina la ei in religie deci cu numele ortodox, tiam lamurit chestia... uitate mai cu blandete nu pune niste cuvinte asa aruncate la plesneala ca nu merg asa usor. PROTECTOARE... fi bland, ai grija ca scoti singur versete din context, uite aici ca vrei sa fac cu tine traducere din greaca in romana tu ai spus asta:"''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...'' 1 Timotei 6.3 BOR traducerea contextului este in ziua de ai asa: Daca cineva invata pe altii o alta doctrina si nu este de acord cu cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos SI CU INVATATURA CARE DUCE LA EVLAVIE. traducerea versetului din greaca in romana in fine contextul la care este folosit acest bani este unul pentru iubirea de bani , sa nu iubesti banii ceva de genu asta. deci nu are legatura cu dreapta credinta care o spui matale sa fie si definita credinta sau care este dreapta credinta. iar in ''Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.'' 1 timotei 3.16 Bor pasaj cu ordinarea episcopilor, diaconilor aratand care este defapt taina credintei este la baza Iisus Hristos si continuarea trebuia sa o dai de ce nu spui tot prietene. tit 1.1 pavel ce credinta avea ? una drapta da este corect din traducere din greaca in romana sau potrivit cu evlavia. adica potrivit cu faptele lui Iisus, cu iubirea fata de Iisus. cred ca ai o problema asupra numelui de ortodox incat nici tu nu stii de unde sa scoti ceva ca sa arati ca stii am citit cam tot ce ai scris... ai profitat la greu ca multi nu stiu sa citeasca si in continuare. deci de la numele ortodox a fost asociat cu o anumita religie si ca ea se gaseste in biblie nu insemna ca este si cea buna. eu am aratat exact versetele pe care tu mi le-ai pus in fata. nimic in afara de Cuvantul Lui Dumnezeu nu poate fi mai presus de orice... deci daca apare Sfanta traditie este o problema... studiaza un pic mai mult atat trebuie sa faci la ora actuala nu esti pregatit sa aperi cu 5 versete o religie... mai oameni nu incercati sa luati cuvinte din greaca si sa puntei ca asta este adevaru traducel inante de a te asigura cu el. de exemplu uite o traducere pe care nu este inteleasa numarul satanei 666 in greaca este simplu VISA. daca cipul are litele astea din greaca este corect cu 666, si se implineste Cuvantul lui Dumnzeu. imi placi si cu sfanta traditie de ce nu iei timpul la care sa scris epistola... ca atunci erau invatatura direct de la cel care tinea sau sustinea biserica duhovniceste ... si era o invatatura verbala nu doar ucenicii , apostolii au predicat Evanghelia atunci, si alti ucenici ca doar ridicau biserica si lasau ucenici. chiar biserica ortodoxa face diferenta dintre aceasta traditie numita apostolica de cea traditie ecleziatice. traditia apostolica cu vresete daca vrei ale scripturii iti pot pune in tava cate vrei din tot noul testament exemple...1 petru 2.18-25, 1 ioan 2.3-11, 1tesaloniceni 1.6) este traditie apostolica a biserici primare nu a biserici ortodoxe acesta traditie este repezentata prin faptele(crestere spirituala) ale apostolilor, adica erau exemple celorlalti, doar pavel spune calcati pe urmele mele caci si eu calc pe ale lui Hristos... deci se vede autoritat, Pavel prin traditie apostolica vrea sa arate ce a primit de la Domnul ca el nu a trait langa Iisus este un lant la care la capatul sau sa insusi Iisus. in fine sa inteles ce ma vrut sa spun cu asta. man nu este acelasi lucru cu traditia ortodoxa te contrazici man singur asta vorbesti cu cei care nu stiu sa citeasca sau care nu au citit o carte la viata lor... studiaza invata si nu te avanta inainte ca fata mare la maritat. stai cugeta la tot. am spus ca mantuirea se capata personal. da este corect adica eu ma rog singur pt pacatele mele nu se roaga maria cand mor sa ma mantuiesc. am destul de clar, mantuire asta insemna ca il introduci si pe Mantuitor in acest context. man tu esti eretic??? nu stii Biblia studiaza prietene... nu lua tot ce se prinde in zbor pune in aplicare Scriptura nu te lasa pagubas... nu prea stii din cate se vede dute la profesori si studiaza... esti revoltat din fire dar nu e prea bine pt ca tu singur te ingropi in namol si nu te impinge nimeni. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:32:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.