![]() |
Citat:
Salariul este impozabil (de fapt Statul il plateste si Statul face din start retinerile aferente). Donatiile nu. |
asa stiu si eu legat de ce este si nu impozitat.
Fallen, nu ai nevoie de un organizator de nunti; foarte frumos se poate organiza nunta chiar decatre miri; ai nevoie de o agenda si multa informare, apoi planuire... Rochia si pantofii si costumul si ce mai tine e vestimentatie et co. nu trebuie sa fie de designeri...pentru ce?! ca sa ce?! sa te poti lauza ca o data in viata ti-ai cumparat pantofi x si rochie y din bani cu care poate ti-ai fi facut nunta de la a la z? Fallen, da, sandalele mi-au fost 30 lei; mai exact 32, pentru ca am umblat si am cautat sa fie ieftini si sa am siguranta ca ma tin in acea zi; slabe sanse oricum sa mai porti prea des incaltamintea de mireasa; e bin, i-am nimerit ieftini si comozi, si i-am mai purtat de 2 ori dupa nunta mea, la alte nunti. Rochia, cum o nimeresti; aici nu exista un pret standard, dar daca iesi mai ieftin facandu-ti rochia la un croitor de meseria si a alege acel model de la designer renumit, garantat iesi de cel putin 5-6 ori mai ieftin la croitor; iar de inchiriat, sunt n-shpe saloane care inchiriaza; depinde de tine, cum a depins si de mine, sa nu intri deloc in cele scumpe; asa nu risti sa "ti se puna pata" pe un model mega scump. Cat despre lautari, eu n-am avut lautari; nu a vrut formatie; am avut dj, cu muzica in original, nu lalaita/cantata de altcineva, si am iesit de cel putin 3 ori mai ieftin decat cu formatie; plus ca nu dai de mancare si e baut la minim 3-4 lautari, ci doar la o persoana. Foto-video, aici iarasi sunt servicii si servicii; daca vrei pe cineva cunoscut, garantat vei plati o suma exorbitanta; daca vrei calitate blu-ray, acelasi lucru; daca te multumesti cu o calitate normala si 2000 - 3000 de poze, facute de un profesionit dintre cei necunoscuti, atunci poti iesi bine-mersi foarte ieftin. Totul tine de organizare, de informare mai ales, si de decizia finala; greseli se pot intampla si la cei mega cunoscuti si faimosi si la profesionistii mai underground. Probabil daca eram eu si sotul visatori si cu fite de "hai sa facem o nunta ca nimeni altcineva" ramaneam la gata probabil pe minus... La noi cel ma important lucru a fost sa fie mancarea de calitate si sa avem cat mai multe sortimente de bautura; la bauturi am avut vreo 5 feluri debautura din care 3 de casa (tuica, vin si coniac); cantitate mai mica din fiecare, dar diversa; de la apa plata si minerala, pana la wiski, cu 4 sortimente de sucuri intre ele; iar ce aramas nedesfacut de la firma care ne-a adus bauturile am facut frumos retur si am recuperat din bani. Asta ajuta foarte tare; sa poti face retur la ce ai nedesfacut, pentru ca slabe sanse sa se bea totul si asa poti lua mai mult ca sa fi tu sigurca sigur ajunge. |
Din nefericire majoritatea se casatoresc pentru bani, ca a ramas fata insarcinata, ca asa spun parintii. Adevarata taina a sacramentului e istorie.
|
Afirmatie facuta In baza carui sondaj reprezentativ?
|
Alin, asa vorbeste lumea, asa se aude peste tot.
Dar poate fi fals. N-as zice ca nu se casatoresc unii doar pentru bani sau doar pentru ca a ramas fata insarcinata; greu e crezut ca se casatoresc oamenii pentru ca asa zic parintii. In cercul meu de prieteni si cunostiinte lumea nu se casatoreste nici pentru bani, nici pentru ca a ramas fata insarcinata (cel putin pan acum nu s-a intamplat), nii pentru ca sas vor parintii. Pana si dupa nunta mea s-au auzit vorbe in sat la bunica cum ca ne-am fi casatorit pentru ca eu as fi fost gravida (se pare ca port mai mult ca elfantii, ca au trecut aproape 2 ani si inca nu am nascut). daca nu eram impreuna de 6 ani intelegeam sa se auda astea; daca ne cunosteam e cateva luni, dar dupa 6 ani inca sa se auda chestii de genu e ceva :)) Lumea vorbeste; lumea te poate face sa crezi ca omenii se casatoresc oentru bani mai ales (deh, lumea vorbeste mult pe teme asta, mi ales daca e vorba si de vreo antipatie la mijloc). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:46:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.