![]() |
Citat:
Din punct de vedere psihologic un individ care isi revendica sefia pe internet ...are o problema. Femeia cat de feminista o fi ... dupa educatia care o primeste in familie si societate tot va spala izmenele barbatului si va face mancare pe langa alte activitati la care e obligata sa le presteze tot in a-si ajuta barbatelul. |
Dillema, din cate inteleg, esti o femeie de isprava si chiar daca ai mai mult tempreament, sa stii ca nu dai semne ca ai fi feminista, ci o buna sotie si incerci ca toata lumea sa fii o buna crestina. Am vazut ca te-ai inmuiat cand ai scris despre familia ta. O feminista nu mai are inima. Dar pot sa-ti spun, ca m-au bucurat cuvintele tale. In rest, in privinta temperamentului, daca asculti pe mp3 predici cu mari duhovnici, vei vedea tonul pe care trebuie sa-l adoptam, ca sa nu speriem Duhul Sfant cu glasul nostru. Pe mine aceste auditii m-au ajutat mult, caci ce folos daca dai unui om cel mai bun sfat si il spui zbierand. Omul va fugi si nu va primi nimic. Dar tonul bland, pe care nici eu nu l-am invatat inca, nu sperie.
Doamne ajuta! |
Citat:
Cine nu crede sa incerce . Multe din vocile care se aud din partea Bisericii , tin loc de calmante . Chiar numai pentru 5 minute , daca mai mult nu rezistam . Nu e gluma ! Pe urma prinzi gustul si le cauti singur , sa te linistesti ! maria |
Citat:
|
Femeia cat de feminista o fi ... dupa educatia care o primeste in familie si societate tot va spala izmenele barbatului si va face mancare pe langa alte activitati la care e obligata sa le presteze tot in a-si ajuta barbatelul. - Consider ca femeia cu tipul asta de gandire este prototipul femeii abuzate. Cred ca familia, dincolo de "canoanele" societatii si modelul familial se intemeiaza pe iubire...
|
Citat:
In cazul din citatul de sus nu cred ca este o feminista, tu te-ai aruncat cu tot arsenalul sa iei apararea femeilor in general, si acum mi-am dat seama ca nu vorbim despre acelasi lucru. Intr-un caz concret de feminism vazut cu ochii mei la un coleg de servici am avut ocazia sa vad ce inseamna cu adevarat mindria accentuata prin obtinerea unui post de conducere, si asta nu ca pozitia in sine ar reprezenta ceva rau, nu Doamne Fereste, insa ce se intimpla, diavolul te sminteste, mai ales prin mindrie, ca esti cineva, nu mai este nimeni ca tine, si chiar iti baga-n ca si idiotenia ca esti de neinlocuit si esti nemuritor, si deci ce rost are sa mai faci munci de nimic prin casa ca o servitoare cind, la servici toti ti se inclina si te saluta ei primii... Ei, aici tocmai asta s-a si intimplat , nu a mai spalat nimeni vasele ( deoarece numai el ajunsese sa faca totul in casa) si a fost curios sa vada pina unde se va ajunge daca nici el nu se mai atinge de nimic, si uite asa vasele murdare au ajuns pina la tavan, mizeria in casa cit cuprinde, iar rufele maldar linga usa, cu ciorapi si chiloti peste tot aruncati, si ce crezi,... s-a intimplat exact ce se intimpla in majoritatea cazurilor in vremurile moderne, au ajuns la divort, dupa 10 ani de casnicie!!!!!, pe care initial o incepusera cu dragoste, fiind foarte fericiti, si asta din cauza ca femeia a hotarit ca sa fi feminista este mai COOL! Si cine a avut de cistigat din afacerea asta??????????????????????????? rezultatul fiind: .......doua chirii .......doua imprumuturi la banca .......avocatii .......doua masini .......doua din de toate, in loc de una:( Asta din pacate este Dilemo, partea trista a lucrurilor, ca suntem incontinuu manipulati de altii..., si ne indobitocim cu totii, femei, barbati laolalta crezind ca feminismul, si alte tendinte... reprezinta dorinta noastra arzatoare de libertate, ce gluma amara...deci din nou nu vorbim despre femeile care tin gospodarii si sunt si shefe, cistiga bani buni(Doamne Ajuta), sper ca nu sari iar ca arsa...:D:D:D |
Ce bine cand este mai senina admosfera:D
|
Citat:
Am zis ca femeia e OBLIGATA de familiesi societate sa faca gospodaria. Asa cum femeia in islam e indobitocita de mica sa accepte ca e deficiente mental, jumatate de barbat si sa accepte poligamia sotului ei...asa si misoginismul in familie se perpetueaza...asa vede ca face maica-sa...asta e obligata sa faca si ea. Dar nu mi se pare corect. aAtata timp cat tu ca barbat poti face acelasi lucruri gospodaresti: cica cei mai buni bucatari is barbatii, si daca ai o masina de spalat e asa greu sa arunci o lenjerie inauntru sa o speli? sau sa schimbi scutecul bebelusului? Nu cred.Doar ca asa a fost indobittocita femeia si obligata sa ia partea cea mai...nasoala din viata. Cred ca nu stii ce inseamna feminism si incurci ideile fundamentale ale feminismului cu dorintele unei femei rasfatate. Aha deci divortezi ca nu iti spala femeia chilotii? Cu dragoste se face totul nene. parca tu erai ala care zicea ca femeia trebuie sa isi duca crucea cu un barbat alcoolist. pai fa acelasi lucru! Si individul ala daca ar fi stiut sa comunice nu ar fi ajuns la situatia asta. Iar ea de a neglijat anumite aspecte ale familiei nu a facut-o degeaba... a facut-o cu un motiv intemeiat daca e o femeie cu "scaun la cap". iar daca nu...e vina lui ca si-a luat nevasta doar ca ea arata bine sau era buna la pat inainte de casatorie. daca ai respecta sfaturile Bibliei cum sa iti alege sotie...nu ai ajunge la asemenea situatie. Daca tu vii obosit de la serviciu...si ea cred ca e obosita cand vine de la serviciu si numai de spalat nu ii arde cum nu iti arde nici tie. iar daca ai avea bun simt si iubirea biblica ti-ai putea spala castronul dupa ce ea gateste. daca tot sunt farfurii nespalate inseamna ca ea a gatit...atunci iti revine tie rolul sa speli farfuriile. Mi se pare corect. Si daca ti-ai educa baitul si fiica sa faca acelasi lucru dupa ce mananca si sa isi spele chilotii si sosetele sau sa isi faca patul dimineata si seara...ar fi minune pentru saraca mama care tot obosita vine si ea de la serviciu...nu e un extraterestu sau animal domestic pe langa casa. iar faptul ca a acceptat si are un serviciu atunci nene multumeste-i lui D-zeu ca ti-a dat asa o nevasta de bunavoitoare sa ajute familia financiar ...Iar de as avea un pot de conducere le-ar merge fulgii tuturor angajatilor indiferent de sex sau rasa nu iti fie teama. Iar tonul care l-am simtit la tine din faza cu femeia in post de conducere miroase a misoginism si invidie...deci controleaza-te putin ca s-ar putea tot forumul sa vada MANDRIA care zace in tine. de obicei cand vorbesti ceva rau despre o persoana..este de fapt autocaracterizarea pe care o faci sie insusi. |
Citat:
iar cand ai post de conducere ..normal ca nu prea ai timp mult dar ai nevoie de mai multa intelegere mai ales ca aduce bani mai multi postul. Iar cand o femeie e in post de conducere...atunci jale pe capul sotului in primul rand sa nu mai mentional subordonatii masculi. IAr ea ca nu mai are timp de spalat, copii etc dar aduce bani mai multi in casa nu prea convine orgoliului maculin si iaca nenea divorteaza ca ii este lezat "capul" |
Pana la urma intrebarea este cine ar trebui sa faca lucrurile neplacute? Cred ca acest tip de gandire e sursa de revolta si anume a atitudinea fata de treburile gospodaresti. Eu am copilarit la bunici si eram f apropiata de bunicul meu astfel incat mai tot timpul eram cu el si faceam cam toate muncile de barbat cum se spune Mai degraba as fi stat in soare sa adun fan decat sa adun farfuriile de pe masa si asta doar pentru ca ma punea bunica care nu imi era la fel de draga.
Cred ca asa e si cu barbatul. Cand nu mai poti de dragul lui ii faci cu placere mancare, ii calci camasile lui etc si nu pentru ca el considera ca astea i treaba de femeie ci pentru ca asa iti vine sa le faci. Mie mi-ar palce sa fiu casatorita cu un barbat care sa aiba o cariera deosebita, sa se daruiasca unei pasiuni, unui ideal si eu sa am grija de casa, de el , chiar daca as maia vea si un servici. Am citit cartea scrisa de lidia Staniloaie fiica parintelui si faptul ca a putut sa se daruiasca misiunii de preot, sa citeasca si sa scrie atat s-a datorat si sprijinului acordat de sotia lui. Ca scriem astfel de opinii pe un forum e o treaba dar sa traiesti realitatea unor astfel de situatii, sa ai astfel de divergente in familie, sa crezi ca a spala si a calca face parte din treburile puturoase si sa ai mereu in cap o evidenta ce si cat a facut fiecare si a cui e randul cred ca f trist pentru ca e un semn al lipsei de iubire. Si unde nu e iubire atunci lucrurile se transforma in obligatii si responsabilitati, Si cine face cu bucurie ceva din obligatie? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:02:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.