![]() |
Nu te-am intrebat ce pacate ai spovedit ci cand te-ai spovedit ultima data. Daca iti mai amintesti.
Sfatul meu e sa nu mai amani adevarata spovedanie, aia in care iti pleci genunchii in fata unui duhovnic ortodox, ti se pune epitrahilul pe cap si cu smerenie iti spovedesti pacatele (toate pacatele de care esti constient) iar la sfarsit parintele iti rosteste rugaciunea de dezlegare. Incearca, fiindca vei avea multe de castigat! |
Citat:
Citat:
Mie mi se pare că dacă ai lepădat credința în Harul din anafură așa cum ai mărturisit mai sus... atunci ai început să tot mergi pe panta necredinței și iată ai ajuns să te îndoiești de credința celor cu care discuți. Atunci îți zic și eu ca Hristos lui Petru: ''Pentru ce te-ai îndoit puțin credinciosule?''. (Răspunde te rog la întrebarea asta la prima spovedanie, nu mie ci Domnului... căci nu se poate să știi așa de bine ce înseamnă ea și să nu o folosești spre Încredințare.) |
Hai, nu te supara! Diavolul face totul sa te tina departe de spovedanie, asa ca nu esti tu cel care refuza. De parca n-as stii si eu cat este de greu sa ajungi sa te spovedesti. Sa te ajute Dumnezeu sa reusesti pana la urma!
Anafora nu-ti ofera indicii despre starea ta duhovniceasta. E doar o incercare de-a ta de a-ti adormi constiinta. Mai bine las-o sa strige! Si striga si tu la Dumnezeu sa te ajute! Fa-ti curaj, mergi si spovedeste-te! Impacarea cu Dumnezeu iti va da aripi! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Daca te-ai spovedit, ma bucur!
Dar parintele la care te spovedesti ce spune despre cartile albe, sfanta verginica si cele 7 trambite etc? I-ai cerut sfatul? |
Citat:
Adică tu defapt vrei să mă lepăd de Dumnezeu... pentru că defapt tu nu crezi în ce cred eu și asta numești tu ''spovedanie''. Păi dragul meu, în mod normal, orice credincios caută să capete o și mai mare Dreaptă Credință citind și molipsindu-se de la cei mai eroici dintre credincioși, așa cum au fost și cum sunt cele 7 Sfinte Trîmbițe Apocaliptice, și nu caută să molipsească, pe alții care cred mai mult ca ei, de molima necredinței lor crezînd că prin asta aduc ''jertfe'' de miros bun înaintea lui Dumnezeu. Dacă mă întrebi așa de frumos și cu atîta indiscreție din tainele spovedaniei atunci te rog dă-mi voie să te întreb și eu pe tine: Ai citit Cuvîntul mărturisit, Trîmbițarea scrisă de vreuna din cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice? Ai citit ce au mărturisit cu propria lor viață sfîntă? Dacă n-ai citit nimic sau dacă ai citit superficial și fără să pricepi dreptatea și Adevărul cum de ai curajul să ai păreri atît de sigure?.. la adresa mea. Crezi oare în necredința celor care te-au molipsit?Păi nu-ți dai seama că era insuflată de duhul serv-viciilor acoperite? Ar trebui să vă dați seama că lucrează colaboraționismul așa ca scorpia în pîrîși căci au cam trecut mai mult de 70 de ani de totalitarism al cultului personalităților... impostoare. Păi nu în necredința în Dumnezeu ne-a chemat Dumnezeu să credem ci în Credința în El și în Trimișii Lui. Deci iată că defapt faci parte din neoinchiziția ''ortodoxă'' pusă la cale de către ecumeniști sau antiecumeniști în timp ce ambele tabere leapădă fără probleme dogmatice sau canonice pe însuși Cuvîntul lui Dumnezeu... făcîndu-L sectă sau eres sau altceva mult mai rău. Oare cine păcătuiește și cine are nevoie defapt de spovedanie? Voi L-ați pune și pe Dumnezeu să se ''spovedească''!.. așa cum ați pus sfintele Trîmbițe Apocaliptice sau cum au pus înaintașii smintiți pe sfinți să se spovedească idolilor și dacă nu au vrut atunci martirizîndu-i. :))))))))))))) Rîd, dar nu e de rîs! E ceva curat murdar vorba lui nenea Iancu... Jianul. (Întîi Zapciu, apoi Haiduc și abea apoi călugăr.) |
Si ziceai ca te-ai spovedit. Fie, daca preferi sa minti si sa te minti...
|
Citat:
De ce crezi tu că dacă tu nu crezi în ce cred eu atunci eu te mint că m-aș fi mărturisit cînd defapt nu m-am mărturisit? Tu crezi că știi că preoții din BOR m-ar pune și ei așa ca tine să mă lepăd de cele 7 sfinte trîmbițe Apocaliptice? Păi de ce tu chiar crezi că toți preoții din BOR nu mai au HARul care să le spună ceea ce e drept și ceea ce e nedrept cînd își permit să sfătuiască credincioșii? Crezi că și-au pierdut frica de Dumnezeu? Păi ei răspund de mîntuirea fiecăruia așa că nu-și pot permite să mintă în Taina Spovedaniei îndemnîndu-te să te lepezi de Dumnezeu. Unii preferă să se rezume la păcatele cu care crezi că ai păcătuit Domnului și nu se transformă în neoinchiziția ''ortodoxă'' ! Deci iată că presupunerile tale nu sunt valabile și logica ta e greșită! Așa că nu eu mint ci tu dus de ea! Deci de ce crezi tu că necredința ta e atît de dreaptă încît iată că ești în stare să susții pentru ea că eu te mint? Păi la spovedanie să spun păcatele și nu te duci acolo să zici: ''Doamne te rog să mă ierți că iar cred în Tine și în Cuvîntul lui Dumnezeu'' ci acolo te duci să spui: ''Iartă-mă Doamne că de la ultima spovedanie iar am păcătuit... cu gîndul, cu fapta, cu simțurile, cu vorba, cu pofta, cu sentimentele, iar m-am uitat la filme sexy, iar am poftit cu perversiuni fetele pe stradă, iar am lepădat autocenzura, rugăciunile și privegherile, iar înjur și vorbesc murdar, iar spun bancuri porcoase, iar profit de părinți și de omul sărac, iar mitui și primesc mită ca să calc canoanele și rînduielile, iar fac răul fără măsură mîncînd și bînd cu nemiluita și dorm pînă la 12 și urăsc să lucrez pentru pîinea cea de toate zilele... Deci de ce vreți voi să se apuce credincioșii să se spovedească pe sfinvers? Aveți interese ecumeniste sau antiecumeniste sau ascultați de serv-viciile acoperite înfiltrate care vă dau ordin? Lămuriți-vă deci dacă sunteți în Credință cercetînd ce gust capătă anafora din dotare, din posesia voastră! Poate simțind gustul amar o să pricepeți că Harul nu ridică mărturie mincinoasă împotriva aprapelui Său! |
Crincrin, acuma si dvs. puneti asa niste intrebari.... Pai spovedania e mai intima decat toate celelalte. Cum ar fi daca eu sau vsovi, din dragostea frateasca, v-am intreba cand ... nu stiu ce? Cu atat mai mult e nepotrivit sa chestionam omu' despre spovedanie.
Si lasati, ca-i baiat mare!... Stie el mai bine ce si cum si, in orice caz, de o face sau nu e pe propria-i piele. Sa-i dorim, mai degraba, toate cele bune. Evident si spovedanie. Dar nu neaparat asa cum stim sau credem noi ca e asta, ci asa cum ii poarta de grija Bunul Dumnezeu. |
Citat:
schi , pe care o port numai cand sunt -10..-20 de grade afara. Cum la noi iarna n-a mai fost de doi ani, a stat la pastrare, impreuna cu punga de anafora din buzunar. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:25:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.