![]() |
Pai nu le pun ieuropenii sanctiuni ? Pentru ca spre deosebire de noi care suntem cuminti aia nu-si vad de treaba ? Eu asa citisem, ca polonezii s-au lasat condusi de extremisti spre deosebire de noi care suntem condusi numai de oameni caldicei. :)
|
Deci dacă cele două calități se asociază rezultă un stalinist ?
N-am știut. |
Citat:
Nu cred că e vorba de credință, avuții sau diplomație. |
Pai astia erau stalinistii din anii 50. Evrei (in marea lor majoritate ) cu functii in aparatul de partid si de stat.
Uite altul : https://ro.wikipedia.org/wiki/Leonte_Tism%C4%83neanu Ca un arc peste timp, fiul sau, scrie in revista 22 un articol elogios la adresa lui Paul Cornea. :21: Sau altul : https://ro.wikipedia.org/wiki/Silviu_Brucan Omul care pune bazele ghedeseului dupa 89. |
Ce treabă avem cu Leonte Tismăneanu? Ai văzut ultima frază din articol?
„Leonte Tismăneanu a fost descris de fiul său, Vladimir, ca fiind „un leninist fanatic și dur”, în timp ce alții l-au caracterizat ca fiind „unul dintre tartorii ideologici” ai perioadei staliniste.” Nu tot ce naște din pisică mănâncă șoareci, zic eu. Vezi și cazul Savatie Baștovoi. P.S. Dacă staliniștii erau comuniști evrei, nu înseamnă că toți evreii comuniști erau staliniști. E un principiu de bază al logicii, nu mai știu cum îi zice. |
Pai da bre dar cand esti fiul cui esti, nu te apuci sa faci reforma morala. Daca era vorba despre oameni care au stat prin inchisori sau macar au dat din gura in perioada aia, mai ziceam. Dar la noi anticomunistii au fost mai galagiosi ca oriunde incercand sa ascunda faptul ca in perioada dinainte au tacut malc. Sau au fost odraslele fostilor stalinisti din anii 50 care fusesera indepartati de catre comunistii romani.
Imi aduc aminte de un dialog dintre Plesu si Liiceanu in care Plesu spunea ca trebuie sa iertam, ca nu putem trai toata viata cu obsesia asta, iar Liiceanu ii replica : "Cum Andrei ? Cum sa-i iertam pe cei care nu stiu ce i-au facut Monicai Lovinescu ?" Sigur, ar fi fost mai interesant daca ne spunea ce i-au facut lui, dar la noi astia-s anticomunistii galagiosi, oamenii care inainte au tinut capul la cutie. :) |
Deci spui tu ca in anii 50, existau comunisti in Romania si mai mult, evrei care aveau si functii de conducere si care nu erau stalinisti. E foarte bun principiul asta al logicii despre care ai uitat cum ii zice. :)
|
Păi vezi că nu știi despre Liiceanu, da' zici? Imediat după ce a terminat facultatea și s-a angajat la nu știu ce institut, într-o ședință publică au vrut să-l dea afară pe un coleg, pe criterii politice sau de apartenență socială. A fost singurul care s-a opus, punându-se rău cu conducerea și având apoi de suferit în carieră.
|
Ai uitat sa spui ca impreuna cu alte persoane se adunau in diferite locuri si spuneau bancuri cu Ceausescu si daca intra securitatea pe fir, ori schimbau locul de intalnire ori schimbau bancurile. :1:
Vorbim despre o atitudine publica asa cum a avut de pilda Mircea Dinescu ( care nu-i nici pe departe asa de mare anticomunist precum Liiceanu ). Un apel catre lichele inainte de 89, nu dupa, cand apelul ar fi trebuit sa inceapa cu formula " dintre care prima lichea sunt eu". :1: |
E cam aiurea să reproșăm altora lipsa curajului. De ce? Pentru că acum au atitudine. De apreciat cei care l-au avut. Dinescu, într-adevăr, nu este anti-comunist și se împacă chiar prea bine cu regimul actual. El a avut ce-a avut cu Ceaușescu.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:49:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.