Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ateu,daca nu esti,privind in jur devii: (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2076)

sofiaiuga 10.08.2007 21:44:40

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
. Dar un monah a depus VOTUL SARACIEI SI NU MEDICUL

Mohul nu munceste pentru sine ci munceste pentru comunitate si oamenii saraci. Mohahul depune juramant precum si doctorul depune juramant sa insanatoseasca oameni chiar si fara bani. Ceea ce nu este cazul la noi...avem prea putine exemple pozitive in sanatate..sa nu fie cu suparare

si de ce nu respecta monahul juramintul si cere bani pt pomenire la sf. liturghie,in care HRISTOS ESTE CEL CARE SE JERTFESTE PT pacatos nu monahul ,EL TRE SA SE ROAGE NECONDITIONAT PT OAMENI.aM FOST DE CURIND IN moldova SI CU REGRET ITI SPUN CA VREO 4 MANASTIRI DIN 30 NU AU CONDITONAT O SUMA FIXA PT POMENIRI LA SF.LITURGHII.
Medicul nu a depus juramint sa lucreze fara bani ca nici nu poate cei mai multi avind familii.

sofiaiuga 10.08.2007 21:46:30

Citat:

Citat:

Citat:

dILEMA TE ROG NU GENERALIZA NU STROPI CU NOROI toata tagma medicala pt unii ,care intr-adevar muncesc mult si tre sa fie bine pregatiti profesional pt a face operatii grele ,iar aceasta educatie medicala continua se face CONTRA COST ,iar cu banii primiti de la onor statul roman,nu ar putea sa se mai perfectoineze nici un medic ci s-ar plafona ca venitul nu le permite decit ev .intretinerea familiei. Dar un monah a depus VOTUL SARACIEI SI NU MEDICUL ,deci situatia nici nu suporta comparatie!

Draga mea..lucrez in sanatate ...:)))nimic nu e secret pentru mine si am fost pe mana medicilor. Nu am improscat nuc noroi...citeste mai bine mesajul. iar legat de spaga ...asa e. Medicii sunt foarte bine platiti in comparatie cu alte slujbe, dar daca nu le dai si spaga nici macar nu se uita la tine. Sunt cadru medical si am fost si pacient. Pana cand nu am adus spaga doctorului (care a voit-o el..ca de am salar mare ca asistenta gandea el) m-ar fi lasat SA MOR. Sunt si doctori care isi respecta juramantul de doctori...dar mai putin din pacate, si daca nu ai sari asa arsa, te-as fi crezut...dar daca tot te-ai simtit ofensata inseamna ca adevarul e la mijloc:))))

Si daca tot vorbeam de preoti si preturile fixe la pomelnice...preotul are aceleasi obligatii si drepturi. De ce un preot s-ar ruga gratuit si ti-ar da sfaturi si ierta pacate (intr-un cuvant te scuteste de banii care ii cheltui in spitalele de psihiatrie si iti restabileste legatura cu D-zeu), iar un doctor pe langa ca primeste salar fix (negociat de el cu spital sau stat), primeste si spaga pentru serviciul care il presteaza? Stii cate femei au murit in salile de nastere pentru ca nu au avut spaga sa dea pentru cezariana?

PT CA EL A DEPUS VOTUL DE SARACIE,NU MEDICUL,vad ca sint nevoita sa repet.

mirelat 11.08.2007 06:53:11

Citat:

aM FOST DE CURIND IN moldova SI CU REGRET ITI SPUN CA VREO 4 MANASTIRI DIN 30 NU AU CONDITONAT O SUMA FIXA PT POMENIRI LA SF.LITURGHII.

interesant, am fost si eu la manastirile din Nordul Moldovei acum 4 ani si nu-mi aduc aminte sa mi se fi conditionat pomelnicele cu sume fixe. dar, sa zicem ca prin absurd, ar fi facut-o. sincer, nu cred ca as fi stat la tocmeala si la iscodeala de ce si cum; daca aveam, dadeam, daca nu, nu. ce atata tevatura?

sofiaiuga 11.08.2007 19:27:43

nici eu nu am stat la tocmeala pt ca fac parte din categoria celor care au bani pt diverse trebuinte,dar am vazut ca nu toti au si precizarea sumei ,in loc sa se spun cit doriti,M-A UIMIT ,MAI ALES CA S-A INTIMPLAT IN ASA DE MULTE LOCURI!

Mirean 12.08.2007 18:46:01

Citat:

În prealabil postat de ancah
Imi doresc sa merg la manastiri, dar nu am fost de mult timp, din cauza distantei de peste 2000 km intre mine si ele. Ti-am zis ca nu sunt la curent, iar ceea ce citesc ma mira partial, caci bisericile care sunt acum in constructie nu se construiesc din nimic.

Fara suparare, daca nu cunosti, nu stii despre ce este vorba, de ce iti dai cu parerea? De ce iei apararea calugarilor care impun taxe, daca tu nu ai fost intr-o manstire ca sa vezi cum sta treaba?

Cum spuneam...nu sunt impotriva donatiilor, ci impotriva taxelor impuse de calugari pentru...(culmea!!!) rugaciuni!

ancah 12.08.2007 21:19:15

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de ancah
Imi doresc sa merg la manastiri, dar nu am fost de mult timp, din cauza distantei de peste 2000 km intre mine si ele. Ti-am zis ca nu sunt la curent, iar ceea ce citesc ma mira partial, caci bisericile care sunt acum in constructie nu se construiesc din nimic.

Fara suparare, daca nu cunosti, nu stii despre ce este vorba, de ce iti dai cu parerea? De ce iei apararea calugarilor care impun taxe, daca tu nu ai fost intr-o manstire ca sa vezi cum sta treaba?

Cum spuneam...nu sunt impotriva donatiilor, ci impotriva taxelor impuse de calugari pentru...(culmea!!!) rugaciuni!

Mirean, de cand nu e voie ca cineva sa-si exprime parerea pe forum? Cum adica "nu stiu despre ce e vorba"? E vorba despre taxe, iar o taxa stiu ce e. Si stiu si ca e nevoie de bani pentru construirea de biserici, renovari, etc
Intotdeauna s-au dat bani pentru acatiste. Nu e nimic nou.

dillema 13.08.2007 02:06:57

Citat:

nici eu nu am stat la tocmeala pt ca fac parte din categoria celor care au bani pt diverse trebuinte,dar am vazut ca nu toti au si precizarea sumei ,in loc sa se spun cit doriti,M-A UIMIT ,MAI ALES CA S-A INTIMPLAT IN ASA DE MULTE LOCURI!

Daca te duci la doctor si asta iti cere suma fixa, te tocmesti cu doctorul la pret? cum spunea si MIrelat. De vrei sa platesti pomelnic ..Doamne ajuta! De nu...tot Doamne ajuta! Nu iti pune nimeni mana in buzunar. si eu cred ca ar trebui sa dai mai mult caci efortul lor e mult mai benefic. Ce folos sa ai un trup sanatos daca sufletul iti este gaunos

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:27:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.