metanoia2 |
05.08.2009 08:52:12 |
Dragii mei nu am spus nicaieri ca nu trebuie iubite animalele in rand cu toata creatia lui Dumnezeu dar am spus ca a-i compara cu iubirea pe care ti-o poate da un copil, sau a creste un animal cand ai putea avea un copil e o adevarata exagerare si nebunie. Normal ca iubim toate animalele si toata plantele si ne bucuram de ele, nici nu se pune problema asta, pentru ca e imposibil sa nu iubim ceea ce a creat Dumnezeu,( si nu sunt nicidecum obiecte), DAR EU MA REFEREAM LA EXAGERARI. Sa nu uitam ca exista multi oameni si intre cunoscutii mei care NU VOR sa aiba copii ci vor o cariera si sunt foarte fericiti si multumiti ca au o pisica , un purcel sau mai stie ce care ii asteapta acasa. Si acestuia ii asigura tot comfortul pe care ar trebui sa-l aiba un copil.E o exagerare,nu?
Si imi mentin punctul de vedere:daca iti pui nadejdea in Dumnezeu si cresti copilul in credinta adica impartasit des, participare la Sfanta Liturghie in fiecare duminica, apoi un duhovnic bun cand mai creste, te rogi mult pentru el, Dumnezeu vede dragostea ta si orice gene ar avea il face bun. Poate si dintre noi, fara sa stim am avut intre stramosii nostri pe cineva criminal, si copilul nostru mosteneste aceasta gena. Solutia e intotdeauna aceeasi: te arunci in fata dragostei nemarginite a lui Dumnezeu si nu ai de ce sa te temi.Am cunoscum o multime de oameni care au crescut copii adoptati si acestia sunt acum la fel de recunoscatori ca si propriul lor copil, si cunosc si pe cineva care are probleme din cauza aceasta dar nu prea da pe la Biserica.
Nu vreau sa judec pe nimeni, ma iertati daca v-am jignit pe cineva, mi-am exprimat un punct de vedere pe care mi l-am format vazand toate circumstantele descrise aici: oameni cu copii adoptati, oameni cu iubire exagerata fata de animale, oameni care trateaza animalele asa cum am mostenit si eu de la bunicii mei de la tara care aveau o viziune foarte "sanatoasa" asupra animalelor(adica cainele, pisica, orice animal e iubit, hranit cu o portie zilnica "cat ramane de la masa stapanului", fara a cumpara ceva anume pentru a-l rasfata.
Are tot spatiul necesar si nu raceste niciodata daca doarme afara in cusca). Si daca stau sa ma gandesc la toate manastirile din tara la care am fost animalele sunt tratate in acelasi fel.
Cititi-i pe Sfintii Parinti si edificati-va cu pareri avizate asupra acestei probleme.
Nu am vrut sa starnesc ironii, deoarece ironia nu e tocmai ortodoxa, nici polemici, mi-am spus poate cam dur punctul de vedere.
Ma iertati!
|