Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   dragostea exagerata pentru animale de companie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2287)

casandrasa 01.08.2009 23:27:53

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 157700)
totusi, vecinii stiu, adica o faci cu acordul lor? daca nu, parerea mea este ca nu-i frumos sa furi internet de la ei si nu-i o scuza ca asa salvezi bani ca sa dai la altii.

Daaaaaa!!!!!Adica le-am spus!Se stie!Nu mi-am pus internet deoarece nu locuiesc aici tot timpul.Si cand deschid leptop-ul imi apare o lista intreaga de retele necodate,fara password...se conecteaza automat! Nu ''fur''. :13: Ba chiar o vecina mi-a dat password-ul ei in cazul in care nu am semnal automat.Am zis asa sub forma de gluma.... :13:

mirelat 01.08.2009 23:33:55

ok, asa mai merge. :103:

casandrasa 01.08.2009 23:40:04

Da!!!Ideea era ca daca tot mi-a picat asa un ''cadou neasteptat'',macar cu banii pe care i-am scutit sa fac ceva folositor,eu oricum nu m-as fi bucurat de ei!Asta am vrut sa spun!Am spus-o sub forma de gluma si datorita contextului anterior! :25:

Florin-Ionut 01.08.2009 23:54:09

Am gasit acum un an un pui de porumbel, l-am crescut si dupa vreo jumatate de an i-am facut cel mai de pret cadou pe care-l poate primi: LIBERTATEA. Raspunsul lui consta in vizitele aproape zilnice pe care ni le face, spre mirarea vecinilor. Si-a gasit recent si pereche si vin impreuna sa manance sau pur si simplu de dragul de a sta pe pervazul nostru.

Eu nu-i inteleg pe cei care tin inchisi in casa (apartament) caini, pisici, papagali, testoase samd.

LapetiteMoc 02.08.2009 01:39:54

Testoasa

A propos de testoase... Am avut, pe la inceputurile carierei didactice, o clasa a III-a, parca. Predam acolo limba franceza. Un baietel nu putea veni la scoala fara testoasa lui. O asezam frumos pe catedra si am transformat-o repede in material didactic. "La tortue" avea dedicate cele mai frumusele ganduri de-ale copiilor, stia sa se prezinte in franceza, era cuminte, stia sa numere frumos etc... O adevarata placere pentru toti, iar lectiile mergeau struna.

Anca-Miha 02.08.2009 03:17:45

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 157700)
totusi, vecinii stiu, adica o faci cu acordul lor? daca nu, parerea mea este ca nu-i frumos sa furi internet de la ei si nu-i o scuza ca asa salvezi bani ca sa dai la altii.

Ba, cred ca e o scuza f buna, caci exista in Pateric o apoftegma pe aceasta tema... cu un hot , care e dat ca exemplu de urmat unui avva. Si asta pentru ca hotul daruise unei femei nevoiase tot ce furase, nepastrand nimic pentru el.

mirelat 02.08.2009 06:12:48

da aici citatul, sa vedem contextul.

sper sa nu faci apologia machiavelismului !

metanoia2 05.08.2009 08:52:12

Dragii mei nu am spus nicaieri ca nu trebuie iubite animalele in rand cu toata creatia lui Dumnezeu dar am spus ca a-i compara cu iubirea pe care ti-o poate da un copil, sau a creste un animal cand ai putea avea un copil e o adevarata exagerare si nebunie. Normal ca iubim toate animalele si toata plantele si ne bucuram de ele, nici nu se pune problema asta, pentru ca e imposibil sa nu iubim ceea ce a creat Dumnezeu,( si nu sunt nicidecum obiecte), DAR EU MA REFEREAM LA EXAGERARI. Sa nu uitam ca exista multi oameni si intre cunoscutii mei care NU VOR sa aiba copii ci vor o cariera si sunt foarte fericiti si multumiti ca au o pisica , un purcel sau mai stie ce care ii asteapta acasa. Si acestuia ii asigura tot comfortul pe care ar trebui sa-l aiba un copil.E o exagerare,nu?
Si imi mentin punctul de vedere:daca iti pui nadejdea in Dumnezeu si cresti copilul in credinta adica impartasit des, participare la Sfanta Liturghie in fiecare duminica, apoi un duhovnic bun cand mai creste, te rogi mult pentru el, Dumnezeu vede dragostea ta si orice gene ar avea il face bun. Poate si dintre noi, fara sa stim am avut intre stramosii nostri pe cineva criminal, si copilul nostru mosteneste aceasta gena. Solutia e intotdeauna aceeasi: te arunci in fata dragostei nemarginite a lui Dumnezeu si nu ai de ce sa te temi.Am cunoscum o multime de oameni care au crescut copii adoptati si acestia sunt acum la fel de recunoscatori ca si propriul lor copil, si cunosc si pe cineva care are probleme din cauza aceasta dar nu prea da pe la Biserica.
Nu vreau sa judec pe nimeni, ma iertati daca v-am jignit pe cineva, mi-am exprimat un punct de vedere pe care mi l-am format vazand toate circumstantele descrise aici: oameni cu copii adoptati, oameni cu iubire exagerata fata de animale, oameni care trateaza animalele asa cum am mostenit si eu de la bunicii mei de la tara care aveau o viziune foarte "sanatoasa" asupra animalelor(adica cainele, pisica, orice animal e iubit, hranit cu o portie zilnica "cat ramane de la masa stapanului", fara a cumpara ceva anume pentru a-l rasfata.
Are tot spatiul necesar si nu raceste niciodata daca doarme afara in cusca). Si daca stau sa ma gandesc la toate manastirile din tara la care am fost animalele sunt tratate in acelasi fel.
Cititi-i pe Sfintii Parinti si edificati-va cu pareri avizate asupra acestei probleme.
Nu am vrut sa starnesc ironii, deoarece ironia nu e tocmai ortodoxa, nici polemici, mi-am spus poate cam dur punctul de vedere.
Ma iertati!

emanouela 06.08.2009 09:48:53

metanoia, ma repet, fiecare cu prioritatile lui in viata! oricum ceea ce zici tu e putin cam too much, a cumpara o conserva sau un os pt caine sau pisica, a-i face un locusor in casa ta unde sa doarma nu e delok exagerat...a-i lasa mosteniri, a-i cumpara nu stiu ce zgarda cu diamante....asta da, e exagerare. ai si generalizat putin, nu toti ce avem animal de companie ne revarsam toata dragostea asupra lui...eu cred ca majoritatea au o gandire sanatoasa si fac diferenta intre a iubi un om, copil si a iubi un animal. eu am un caine, tin la el, dar imi iubesc sotul si bebe care urmeaza sa se nasca si ca mine sunt multiiiii, crede-ma. exagerat vezi tu in a tine un animalut in casa pt ca nu ai avut niciodata

metanoia2 06.08.2009 09:52:24

Am avut o testoasa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:36:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.