Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Despre CATEDRALA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2525)

ancah 22.11.2007 19:20:19

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de ancah
Mirean: "Personal, prefer capela sixtina a homosexualului Buonaroti. Si inca sunt intre cei care nu tolereaza homosexualitatea.... "

Foarte "interesant" ce spui, Mirean ! ! ! Adica tu ii tolerezi?!?
Sa stii totusi ca sunt foarte multi care tolereaza homosexualitatea. Chiar prea multi. Biserica insa nu-i tolereaza pe homosexuali, stiut fiind, ca sodomitii nu vor intra in Imparatia Cerurilor.

Probleme de intelegere? Repet ce am scris, poate ai sarit/uitat "Si inca sunt intre cei care nu tolereaza homosexualitatea"

Scuze, Mirean. Chestie de accent...
Stii, "sunt" se foloseste si la persoana I.sing si la pers. III plural.
Dar daca de tine vorbeai, e in ordine.

Mirean 25.11.2007 15:38:00

Pe 29 noiembrie are loc sfintirea pietrei de temelie a catedralei. Slujba oficiata de PF Daniel alaturi de intregul Sf. Sinod....

cod_gabriel 01.12.2007 09:37:54

Este prea scumpa. Recent am fost la Cozia. O parte din tencuiala de pe tavanul bisericii, cu fresce cu tot, este cazuta. In biserica Zlatari de la Calea Victoriei pictura murala este complet acoperita de fum, nu se mai vede nimic. Sunt atatea cartiere construite de comunisti in care nu exista biserici. E atata saracie in tara. De ce era nevoie de catedrala aia? Eu regret decizia pe care au luat-o sa o construiasca. Orice om sarac se va uita la catedrala aia si la saracia sa, si isi va pune niste intrebari, si asta nu va fi un castig nici pentru el, nici pentru biserica, nici pentru neamul romanesc.

cod_gabriel 01.12.2007 09:39:07

Citat:

În prealabil postat de cozia
=...ah, da si toti sectantii si satanistii care vin de la Aeroportul Otopeni in scopuri de convertire a romanilor ar primi un prim semn vizual prin care sa le mai taie din elan...

Da, si toti sectarii aia vazand catedrala ar avea imediat munitie sa vorbeasca despre bogatia bisericii si saracia oamenilor.

ancah 01.12.2007 15:56:25

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Nu e vorba de aur, stai linistit. De unde atâta aur?

Mi se pare atat de frumos acest proiect. Dupa parerea mea se va realiza candva in viitor. Si de ce nu acoperit cu aur?!? Daca fiecare ar renunta la cate un inel sau un lant...

cristiboss56 01.12.2007 17:59:43

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

Nu e vorba de aur, stai linistit. De unde atâta aur?

Mi se pare atat de frumos acest proiect. Dupa parerea mea se va realiza candva in viitor. Si de ce nu acoperit cu aur?!? Daca fiecare ar renunta la cate un inel sau un lant...

Ai mare dreptate Anca. Sa ne bucuram ca vom apuca aceasta clipa, in scurta si trecatoarea clipa a vietii noastre aici. Dupa cat se pare constructia va demara in primavara lui 2008.

Traditie 01.12.2007 18:18:54

Gabriel, e nevoie de o astfel de biserica. Ea va schimba constiintele celor ce o vad, va atrage lumea la slujbe. totodata va avea impact si pe plan international (datorita televiziunii) deoarece în lume domina un duh secularizant si ridicarea unui lacas religios de asemenea proportii va atrage atentia si de asemeni va vorbi despre Ortodoxie.

Anca, cred ca ar fi imposibil sa fie acoperita atâta suprafata cu aur si cred ca ar avea o semnificatie negativa.

cod_gabriel 01.12.2007 22:21:40

Citat:

Gabriel, e nevoie de o astfel de biserica. Ea va schimba constiintele celor ce o vad, va atrage lumea la slujbe. totodata va avea impact si pe plan international (datorita televiziunii) deoarece în lume domina un duh secularizant si ridicarea unui lacas religios de asemenea proportii va atrage atentia si de asemeni va vorbi despre Ortodoxie.

Anca, cred ca ar fi imposibil sa fie acoperita atâta suprafata cu aur si cred ca ar avea o semnificatie negativa.

Se va vorbi despre ortodoxie, dar nu de bine. Lasand la o parte ce se va vorbi, mai important este ce se putea face cu banii aia.
Nu cred ca lumea va veni mai mult la slujbe, din contra. Nu stiu cate biserici se puteau construi cu banii aia in toata tara, dar ma indoiesc ca vor veni regulat oameni din afara Bucurestiului sau chiar din Bucuresti din cartiere. Mai degraba ar fi venit daca le construiau biserici aproape de casa. Si daca le dadeau cu ocazia asta mai multi preoti parohi.

Traditie 02.12.2007 00:01:26

E nevoie de o biserica principala a românilor, asta va întari unitatea nationala.

Eu cred ca ea va apropia oamenii de biserica, pentru ca oamenii au nevoie de repere reprezentative.

Traditie 02.12.2007 18:07:38

Catedrala din Orastie:

Alta imagine a proiectului cu cupola aurita:

[image=http://arhivamedia.hotnews.ro/images/articole/imgzoom_15816.jpg]

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:33:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.