![]() |
Citat:
Stii, "sunt" se foloseste si la persoana I.sing si la pers. III plural. Dar daca de tine vorbeai, e in ordine. |
Pe 29 noiembrie are loc sfintirea pietrei de temelie a catedralei. Slujba oficiata de PF Daniel alaturi de intregul Sf. Sinod....
|
Este prea scumpa. Recent am fost la Cozia. O parte din tencuiala de pe tavanul bisericii, cu fresce cu tot, este cazuta. In biserica Zlatari de la Calea Victoriei pictura murala este complet acoperita de fum, nu se mai vede nimic. Sunt atatea cartiere construite de comunisti in care nu exista biserici. E atata saracie in tara. De ce era nevoie de catedrala aia? Eu regret decizia pe care au luat-o sa o construiasca. Orice om sarac se va uita la catedrala aia si la saracia sa, si isi va pune niste intrebari, si asta nu va fi un castig nici pentru el, nici pentru biserica, nici pentru neamul romanesc.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Gabriel, e nevoie de o astfel de biserica. Ea va schimba constiintele celor ce o vad, va atrage lumea la slujbe. totodata va avea impact si pe plan international (datorita televiziunii) deoarece în lume domina un duh secularizant si ridicarea unui lacas religios de asemenea proportii va atrage atentia si de asemeni va vorbi despre Ortodoxie.
Anca, cred ca ar fi imposibil sa fie acoperita atâta suprafata cu aur si cred ca ar avea o semnificatie negativa. |
Citat:
Nu cred ca lumea va veni mai mult la slujbe, din contra. Nu stiu cate biserici se puteau construi cu banii aia in toata tara, dar ma indoiesc ca vor veni regulat oameni din afara Bucurestiului sau chiar din Bucuresti din cartiere. Mai degraba ar fi venit daca le construiau biserici aproape de casa. Si daca le dadeau cu ocazia asta mai multi preoti parohi. |
E nevoie de o biserica principala a românilor, asta va întari unitatea nationala.
Eu cred ca ea va apropia oamenii de biserica, pentru ca oamenii au nevoie de repere reprezentative. |
Catedrala din Orastie:
Alta imagine a proiectului cu cupola aurita: [image=http://arhivamedia.hotnews.ro/images/articole/imgzoom_15816.jpg] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:33:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.