Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Iarasi despre infailibilitatea papala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2933)

TFL 17.04.2008 19:53:24

Citat:

În prealabil postat de PadreCory
Daca am considera ca nu e calea cea buna nu am merge pe ea dar am ramas fideli Bisericii impreuna cupeste un miliard de credinciosi din intreaga lume.Sa fie peste un miliard de naivi ce nu vad adevarul sau sa fie cei ce nu cunosc plini de prejudecati?

vrei citat din A.Lapusneanu privitor la multime?

PadreCory 17.04.2008 19:54:03

Nu se raspunde cu citate din literatura la o realitate ecleziastica.

TFL 17.04.2008 19:54:39

dar mai bine iti zic ce zice in Biblie......ca cica poarta e strimta.....;)

alexandra28again 17.04.2008 21:10:48

Citat:

În prealabil postat de PadreCory
Daca am considera ca nu e calea cea buna nu am merge pe ea dar am ramas fideli Bisericii impreuna cupeste un miliard de credinciosi din intreaga lume.Sa fie peste un miliard de naivi ce nu vad adevarul sau sa fie cei ce nu cunosc plini de prejudecati?

sa fie numarul acesta mare al musulmanilor care v-a intrecut,o adunatura de naivi ce nu vad adevarul sau sa fie cei ce nu cunosc,plini de prejudecati(catolicii)?
sa fie oare numarul pacatosilor(care este majoritar) o adunatura de naivi ce nu vad adevarul sau sa fie cei ce nu cunosc,plini de prejudecati(crestinii)?
vor fi oare cei ce se roaga lui antihrist(99% poate) o adunatura de naivi ce nu vad adevarul sau sa fie cei ce nu cunosc plini de prejudecati(cei ce vor ramane fideli Mantuitorului)?

PadreCory 17.04.2008 22:17:50

http://www.oindividuo.com/pgci/infalib.htm

emanuel2007 25.05.2008 22:56:13

" nu te teme turma mica " spune Domnul
si " nu mergeti pe calea cea lata care duce la pierzare si pe care multi o afla , ci mergeti pe calea cea ingusta care duce la viata si pe care putini o afla "

as spune ca este mai probabil ca cei mai multi sa fie in inselare si putini sa inteleaga adevarul ... multimea nu este tot-una cu adevarul ... este insa totuna cu puterea lumeasca si deci ispiteste pe multi sa mearga pe calea ei( a multimii ) ...
oricat de bune intentii ar fi avut papa cand si-a declarat infailibilitatea , si orice fel de inailibilitate si-ar fi luat el asupra-si , asta este in afara evangheliei lui Hristos deci anatema ... asa ca degeaba vin catolicii cu motive " bune " de genul : daca papa este infailibil atunci pot fi evitate incertitudinile sau certurile ierarhilor ... atata timp cat este neevanghelica si ireala infailibilitatea papei , nu ajuta la nimic sa o introduci in crestinim ... Domnul nu are nevoie de infailibilitatea papei ca sa poata conduce biserica Sa ... biserica este condusa de Duhul Sfant ... asa ca sa tinem in noi acest Duh Sfant si atunci nu vom mai avea nevoie de " inlocuitori " gen papa

MariaB 30.05.2008 12:45:09

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
Domnul nu are nevoie de infailibilitatea papei ca sa poata conduce biserica Sa ...

sigur ca nu

infailibilitatea nu se raporteaza la Domnul, ci la oameni
oamenii au nevoie de reguli de convietuire - si nu toate au fost inscrise explcit in Evanghelii

emanuel2007 30.05.2008 13:45:54

si pe ce se bazeaza infailibilitatea papala daca nu pe o scornire de-a lui ?

in plus , biserica lui Hristos nu are nici ea nevoie de vreo infailibilitate in fara de cea a lui Hristos ... ne ajunge invatatura lui , nu ne mai trebuie si cea a papei , care de mute ori , in mod vadit se contrazice cu cea a Domnului ... sa nu mai fie nevoie aici de a aduce aminte de acele erezii de ale papei ... si daca papa :
1 nu are pe ce sa isi dovedeasca scripturisti infailibilitatea
2 este clar ca de-a lungul istoriei papa a cazut in mai multe erezii
3 biserica nu are nevoie de alta invatatura decat de cea a Mantuitorului

atunci de am crede noi crestinii in papa ?? !!

si ca sa vezi ca gresesti : oamenii nu au nevoie de infailibilitatea papei caci o au deja pe cea a Mantuitorului ... dupa parerea ta infailibilitatea Mantuitorului nu este de ajuns ?? !!

oamenii au intr-adevar nevoie de reguli scripturistice , dar nu de oameni ifailibili , caci asta este nescripturistic ...

costel 30.05.2008 15:20:52

Ceea ce nu au inteles si nici nu vor sa inteleaga catolicii este ca o persoana nu poate fi superioara intregului. Pe ce se intemeiaza calitatea deciziei papale ca suprem criteriu in materie de adevar? Pe Sfanta Scriptura? Dar Sfanta Scriptura considera Biserica drept suprem criteriu al adevarului (I Tim. III, 15). Pe faptul ca papa ar trai mai deplin adevarul revelat decat toata Biserica ? Dar atunci infailibilitatea lui n-ar trebui sa se manifeste numai cand vorbeste ex catedra, ci permanent.

florin_nsd 05.06.2008 09:49:27

Roma locuta, causa finita....intelligenti pauca

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:06:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.