Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

Illuminatu 13.01.2013 22:52:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495315)
Dar ce ne facem când acel "începător" are o concentrație mult mai mare de venin subtil și dulceag al amestecului de adevăr parțial cu multă eroare? Căci trebuie să recunoaștem: covârșitoarea majoritate a ortodocșilor sunt "începători" - ei intrând în Biserică la o vârstă la care nu pot deosebi adevărul de eroare și trebuie să treacă mulți ani până ajung "bătrâni" în cele ale credinței. Dacă ajung vreodată...

Da, dar cel putin sunt in Biserica si au de unde sa invete comuniunea cu Adevarul.
Pe cand la secte, nu numai ca nu mai au nicio sansa de a cunoaste Adevarul cel putin la nivel rational - ce sa mai vorbim de comuniunea tainica cu Hristos -, dar se imbiba de minciuna si sarlatanie intr-atat incat devin niste zombi, dar filfizoni.

Illuminatu 13.01.2013 22:56:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494095)
De ce umblați cu jumătăți de adevăruri ce pot fi catalogate jumătăți de minciună? Am spus (de fapt am sugerat) că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea; a fost de fapt un precursor al mișcării advente (a celor ce așteaptă Revenirea lui Hristos). Iar că a fost baptist, ați spus-o chiar dvs...

Daca-i asa, 666 te dezici in mod public de persoana si lucrarea lui Miller? - de data asta ii scriu numele cu "M" pentru ca el a regretat public profetia mincinoasa de la 1844 si, mai mult, nu a pus botu' la justificarea minciunii de la 1844 initiata de baba ellie.

osutafaraunu 14.01.2013 07:03:25

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 495509)
Da, dar cel putin sunt in Biserica si au de unde sa invete comuniunea cu Adevarul.

De unde prietene, de pe pereți, de la amvon? Hai las-o jos că măcăne!
Îți spun eu de unde: din Biblie! Pe care imensa majoritate n-o deschid, chiar dacă o au în casă...

osutafaraunu 14.01.2013 07:04:34

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 495514)
Daca-i asa, 666 te dezici in mod public de persoana si lucrarea lui Miller? - de data asta ii scriu numele cu "M" pentru ca el a regretat public profetia mincinoasa de la 1844

Nu am a mă dezice că nu mi-a fost nici bunic, nici co-religionar. Și apoi, "profeția mincinoasă" era profeția lui Daniel dată de Dumnezeu. Data era corectă, Miller a interpretat-o greșit.
Însă degeaba îi denigrezi misiunea, el a fost promotorul uneia dintre cele mai mari mișcări de redeșteptare din America (și nu numai). Nu în interiorul unei biserici, ci în creștinătate în general. Probabil asta te deranjează.

Cornel Urs 14.01.2013 09:03:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495587)
Însă degeaba îi denigrezi misiunea, el a fost promotorul uneia dintre cele mai mari mișcări de redeșteptare din America (și nu numai). Nu în interiorul unei biserici, ci în creștinătate în general. Probabil asta te deranjează.

"redesteptare" (hm...ce rezonante penticostale !) pe baza a ce? a unei promisiuni desarte, nebiblice, ca data sfarsitului lumii este cunoscuta!

iar adventistii au asteptat acel an, imbracati in haine albe, pe acoperisurile caselor !

si ce mare a fost deziluzia cand nu s-a intamplat nimic!

asa se intampla cand parasim pe Hristos pentru invatatori care se ocupa cu chestii senzationale!

Sergiu_B 14.01.2013 09:16:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495586)
De unde prietene, de pe pereți, de la amvon? Hai las-o jos că măcăne!
Îți spun eu de unde: din Biblie! Pe care imensa majoritate n-o deschid, chiar dacă o au în casă...

Pentru ce sa o citesti, cand pastoru ti-o interpreteaza, cand nu ai voie sa o intrepretezi cum iti spune inima ta? E ca si cum ai citi un roman si altii ti-ar spune ce sentimente sa-ti trezeasca romanul respectiv. Esti tare prietene.

osutafaraunu 14.01.2013 09:26:24

Citat:

În prealabil postat de Sergiu_B (Post 495608)
Pentru ce sa o citesti, cand pastoru ti-o interpreteaza

Prietene, nu e suficient a o citi și cu atât mai puțin a înghiți pe nemestecate interpretarea unui pastor. Trebuie s-o studiezi și nu oricum, ci cu rugăciune și călăuzirea Duhului Sfânt - ceea ce presupune dispoziția de a și împlini ceea ce zice.

Citat:

În prealabil postat de Sergiu_B (Post 495608)
cand nu ai voie sa o intrepretezi cum iti spune inima ta? E ca si cum ai citi un roman si altii ti-ar spune ce sentimente sa-ti trezeasca romanul respectiv. Esti tare prietene.

Aceste lucruri te rog să le spui colegilor ortodocși de aici. Că nu ai voie să o interpretezi personal, ci să asculți doar de interpretarea servită de Părinți și de duhovnic - este o idee ortodoxă, în niciun caz neoprotestantă.

stefan florin 14.01.2013 09:44:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495587)
Nu am a mă dezice că nu mi-a fost nici bunic, nici co-religionar. Și apoi, "profeția mincinoasă" era profeția lui Daniel dată de Dumnezeu. Data era corectă, Miller a interpretat-o greșit.

mare dreptate ai amice. Redesteptare religioasa...adventistii si martorii lui Iehova. Curat redesteptare spirituala, cum zicea nenea Caragiale

Sergiu_B 14.01.2013 10:08:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495611)
Prietene, nu e suficient a o citi și cu atât mai puțin a înghiți pe nemestecate interpretarea unui pastor. Trebuie s-o studiezi și nu oricum, ci cu rugăciune și călăuzirea Duhului Sfânt - ceea ce presupune dispoziția de a și împlini ceea ce zice.

Aceste lucruri te rog să le spui colegilor ortodocși de aici. Că nu ai voie să o interpretezi personal, ci să asculți doar de interpretarea servită de Părinți și de duhovnic - este o idee ortodoxă, în niciun caz neoprotestantă.

Pai daca nu e neoprotestanta, pentru ce mai exista pastori care tin predici? Hai sa fim seriosi.

Sergiu_B 14.01.2013 10:18:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495611)

Le intorci ca la Ploiesti, serios. Neoprotestantii zic ca nu e nevoie de preot pentru iertarea pacatelor, ca nu mijloceste nimeni intre noi si Dumnezeu, dar culmea tot ei zic ca pastorul are cheia intelegerii textelor sfinti, adica tot o intermediere.

Observ ca o minima coerenta logica lipseste cu desavarsire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:39:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.