![]() |
Citat:
Ce se discuta pe topicul asta si ce raspunzi tu :doh: |
[SIZE=3]Iti va fi judecat spiritul,fapta, credinta ,inchinarea. Nu exista erezie fata de o biserica .Ci daca esti cu Dumnezeu sau cu Satana.Nu institutia bisericeasca conteaza,si nici ce ritualuri faci ,ci cum traiesti totul.[/SIZE][COLOR=Navy]
Tu stii ce sunt pacatele impotriva Duhului Sfant? Este impotrivirea in fata adevarului dovedit al Scripturii cum au facut fariseii si saducheii. Ereziile voastre fac parte din pacatele impotriva Duhului Sfant alaturi de sinucidere si apostazie (lepadarea de Dreapta Credinta), care nu se iarta nici in veacul ce va sa vina.[/COLOR] ,,[SIZE=3]Nu exista erezie fata de o biserica .Ci daca esti cu Dumnezeu sau cu Satana.,, [COLOR=Navy]Si diavolul L-a ispitit pe Mantuitorul cu texte din Biblie, cu atat mai mult pe oamenii plini de mandrie care fara nici o pregatire se apuca sa talcuiasca Biblia dupa mintea lor uitand cuvantul Scripturii: ,,Nebunului drepte i se par caile lui, iar cel intelept asculta de sfat,, De sfatul cui a ascultat EG White? De sfatul barbatului ei, nu de al Bisericii, stalpul si temelia adevarului. [/COLOR][/SIZE] |
In Scrieri timpurii de doamna White, ediția din 1882, la paginile 25-28, există un raport al aceleiași viziuni de la Topsham, Maine, in 1847. Ea spune: [SIZE=3][COLOR=Navy]"Am văzut un [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]inger venind in zbor spre mine. M-a luat repede de la pămant și m-a dus in cetatea sfantă. " Acolo, a fost dusă de Isus in Locul preasfant și i-a arătat chivotul. Isus a deschis chivotul și i-a arătat Cele Zece Porunci. Ea spune: "Cea de-a patra, Porunca Sabatului, strălucea mai mult decat celelalte. . . Am văzut că sfantul sabat este și va fi zidul despărțitor dintre adevăratul Israel al lui dumnezeu și cei necredincioși." Apoi, pagină după pagină, are viziuni una după alta. Merge adesea in rai, vorbește familiar cu Isus și cu ingerii. I se spune mereu despre Sabat, cat de sfant este și că reprezintă pecetea lui Dumnezeu și că oamenii "sunt i[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]ncercați prin problema Sabatului" (p. 35)[/COLOR][/SIZE]. [SIZE=4][COLOR=Red]De ce nu i s-a spus [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red]intr-una din aceste vizite că incepea Sabatul la vremea greșită, țina[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red]nd părți din două zile? Dar nu i s-a făcut nici măcar o aluzie.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Cum a descoperit pană la urmă? Astfel: această problemă dădea naștere la o separare intre ei. Așa că i s-a cerut liderului J. N. Andrews, cel mai invățat om pe care-l aveau pe atunci, să studieze prolema și să-și prezinte concluzia la conferința ținută in Battle Creek, Mich., pe 16 Noiembrie 1855. A făcut asta și a decis că apusul era timpul din Scriptură pentru a incepe Sabatul. Conferința a votat pentru a accepta părerea lui și intreaga denominație a trecut de la ora 6P.M. la apus, după nouă ani de eroare in această problemă vitală.[/SIZE] [SIZE=4]Acest lucru e povestit pe larg de către Smith in "Viziunile răspunsuri la obiecțiile aduse" paginile 88-93. [COLOR=Red]Apoi, la patru zile după ce Andrews și conferința rezolvase problema, doamna White a avut o viziune [/COLOR][COLOR=Red]in care un inger i-a spus că apusul era timpul corect!!! Smith spune: "După conferință, pe 20 noiembrie, i s-a dat o viziune care stabilea apusul pentru cei care nu se hotăra[/COLOR][COLOR=Red]seră "[/COLOR] (p. 93). Acest lucru a supărat-o pe doamna White. Așa că in acea viziune i s-a plans ingerului și a cerut o explicație. Ea spune: "Am intrebat de ce s-a intamplat așa că trebuie abia acum să schimbăm ora inceperii Sabatului. ingerul a spus 'Vei ințelege, dar nu incă, nu incă'" ("Mărturii" Vol. I., p. 116). [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Red]Asta s-a intamplat acum vreo șaizeci de ani; doamna White a murit; dar explicația promisă n-a mai fost dată. Așa c-o s-o dau eu acum: in viziunile ei vedea doar ceea ce-o invăța Bates. Cand Andrews a trecut la conducere, și-a schimbat părerile și a văzut exact ceea ce invățau el și cei de la conferință. [SIZE=5]Asta-i tot și la fel s-a [/SIZE][SIZE=6]inta[/SIZE][/COLOR][SIZE=5][COLOR=Red]mplat cu toate revelațiile ei. [/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4]Observați importanța acestui eșec. Timp de nouă ani, au inceput cu toții Sabatul la 6P.M. vinerea. In iunie la ora 6P.M. soarele mai era două ore pe cer cand incepeau Sabatul. Țineau două ore din ziua de vineri, două ore pe care le muncesc acum. La ora 6P.M., cu soarele incă pe cer timp de două ore sambăta, mergeau la muncă la arat, spălat, etc. Lucrau două ore din Sabat, timpul sfant, așa cum il consideră ei acum. In decembrie era invers; lucrau două ore vinerea după ce incepea Sabatul și țineau două ore sambăta seara după ce se termina Sabatul! Așa că de fapt au călcat Sabatul in fiecare săptămană timp de nouă ani de zile. Și toate astea in timpul frecventelor conversații despre sfințenia sacrului Sabat ale doamnei White cu Isus și cu ingerii! Oare nu i-a luat pe Bates și pe Andrews drept i[/SIZE][SIZE=4]ngeri? [/SIZE] |
Citat:
In Sfanta Scriptura nu exista nici un verset care sa spuna ca Dumnezeu a schimbat ziua a saptea, pe care "a binecuvantat-o si sfintit-o"(Facerea 2:3), cu ziua intaia a saptamanii. Nu am nevoie nici de Ellen White, nici de altcineva pentru a fi convins ca ziua a saptea este ziua aleasa de Dumnezeu pentru a o petrece, in mod deosebit, impreuna cu El. Obsesiile dvs. pentru Ellen White ar trebui sa va privesca. Mai sunt vre-o doua persoane la fel de "pasionate" de scrierile acestei femei (daca or fi ale ei - ca n-am timp sa verific, si nici n-ar avea rost). De ce nu va uniti, sa faceti un topic special in care sa o faceti praf pe aceasta femeie? Ca sa va limpeziti si sa putem discuta, dupa aceea, in jurul Sfintei Scripturi. Sfanta Scriptura este suficienta pentru a ne invata Adevarul. De ce nu va folositi de Cuvantul lui Dumnezeu? |
Daca v-ash spune taina Sabatului, m-atzi lovi cu pietre shi unii shi altzii, shi ortodocshii dar shi adventishtii asha ca a-tzi face bine, ambele tabere sa nu mai hulitzi caci Sabatul este o sfanta shi foarte mare Taina... dar n-am s-o dezvalui... dar atat va pot spune de la CLD Cel Scris ca Sarbatoarea Sabatului se tzine de sambata seara pana luni dimineatza... :8::25: fara cafea! :57::68:
|
Citat:
Cite unii au mintea mai lipsita de prejudecati. |
Citat:
|
Biserica nu se bazeaza pe invatatura unui om fie el si Sfant martir ci respecta ca principiu ,,ceea ce au crezut toti crestinii din toate timpurile si din toate locurile,, asa cum a precizat in sec. IV Sf Vicentiu de Lerin. Asa s-a aparat Biserica de erezii. Ce nu intelegi tu si ai tai care aveti mintea intunecata de diavolul teolog, este faptul ca Hristos care le-A promis Apostolilor si urmasilor lor ca va fi cu ei pana la sfarsitul veacurilor si ca Biserica pe care El a intemeiat-o n-o vor birui nici portile(puterile) iadului, plus ca le-a trimis Duhul Adevarului care-i va calauzi la tot Adevarul, nu e un Dumnezeu delasator si nevolnic, care si-a parasit Biserica, El care e cap al Ei. Voi ganditi ca dupa veacul I, la 2-3 generatii dupa Apostoli, crestinii au fost inghititi de paganism si gnosticism si Hristos a asistat neputincios la asta. [COLOR=red]Numai oamenii fara credinta asemenea voua pot gandi asa care, culmea, mai au si pretentia ca cunosc Biblia mai bine decat noi, ortodocsii, neluand in seama ca de cate ori a fost necesar, Dumnezeu a trimis ingeri si Arhangheli pentru a-i scapa si indruma pe Apostoli. Mai mult, a venit chiar El si l-a luminat pe Saul facandu-l din prigonitor, cel mai mare Apostol.[/COLOR] Si voi ziceti ca credeti in El si numai in El, dar nu credeti in toate cuvintele lui si va puneti nadejdea numai in ratiunea voastra care va facut sa credeti ca singuri si fara calauza puteti talcui Biblia dupa mintea voastra, desi aceiasi Biblie opreste aceasta in multe locuri si uitand ca aceiasi Scriptura ii numeste blestemati pe cei ce-si pun nadejdea in oameni(deci si in ei insisi) si uitand ca trebuie sa ne punem nadejdea numai in Dumnezeu si in Fiul sau Iisus Hristos si in Duhul Sfant care ne va calauzi la tot Adevarul. Noi avem o multime de marturii in care se vede luminat providenta divina adica purtarea de grija a lui Dumnezeu fata de Biserica Sa, dar in care voi nu vreti sa credeti desi noi le punem pe aceiasi treapta cu Biblia pentru ca au iesit din aceiasi sursa, Biserica. Voi mereu vorbiti de Hristos, dar nu credeti in cuvintele lui, caci daca ati crede ca El e cap al Bisericii, ati intelege ca El ar fi trimis un inger sau El insusi S-ar fi aratat ucenicilor Apostolilor pentru care S-a si rugat inainte de patimi, si le-ar fi atras atentia sa tina sau nu ziua a saptea, sa boteze copii, sa cinsteasca sau nu icoanele...etc
|
[SIZE=3]Biserica nu se bazeaza pe invatatura unui om fie el si Sfant martir ci respecta ca principiu ,,ceea ce au crezut toti crestinii din toate timpurile si din toate locurile,, asa cum a precizat in sec. IV Sf Vicentiu de Lerin. Asa s-a aparat Biserica de erezii. Ce nu intelegi tu si ai tai care aveti mintea intunecata de diavolul teolog, este faptul ca Hristos care le-A promis Apostolilor si urmasilor lor ca va fi cu ei pana la sfarsitul veacurilor si ca Biserica pe care El a intemeiat-o n-o vor birui nici portile(puterile) iadului, plus ca le-a trimis Duhul Adevarului care-i va calauzi la tot Adevarul, nu e un Dumnezeu delasator si nevolnic, care si-a parasit Biserica, El care e cap al Ei. Voi ganditi ca dupa veacul I, la 2-3 generatii dupa Apostoli, crestinii au fost inghititi de paganism si gnosticism si Hristos a asistat neputincios la asta. [COLOR=red]Numai oamenii fara credinta asemenea voua pot gandi asa care, culmea, mai au si pretentia ca cunosc Biblia mai bine decat noi, ortodocsii, neluand in seama ca de cate ori a fost necesar, Dumnezeu a trimis ingeri si Arhangheli pentru a-i scapa si indruma pe Apostoli. Mai mult, a venit chiar El si l-a luminat pe Saul facandu-l din prigonitor, cel mai mare Apostol.[/COLOR] Si voi ziceti ca credeti in El si numai in El, dar nu credeti in toate cuvintele lui si va puneti nadejdea numai in ratiunea voastra care va facut sa credeti ca singuri si fara calauza puteti talcui Biblia dupa mintea voastra, desi aceiasi Biblie opreste aceasta in multe locuri si uitand ca aceiasi Scriptura ii numeste blestemati pe cei ce-si pun nadejdea in oameni(deci si in ei insisi) si uitand ca trebuie sa ne punem nadejdea numai in Dumnezeu si in Fiul sau Iisus Hristos si in Duhul Sfant care ne va calauzi la tot Adevarul. Noi avem o multime de marturii in care se vede luminat providenta divina adica purtarea de grija a lui Dumnezeu fata de Biserica Sa, dar in care voi nu vreti sa credeti desi noi le punem pe aceiasi treapta cu Biblia pentru ca au iesit din aceiasi sursa, Biserica. Voi mereu vorbiti de Hristos, dar nu credeti in cuvintele lui, caci daca ati crede ca El e cap al Bisericii, ati intelege ca El ar fi trimis un inger sau El insusi S-ar fi aratat ucenicilor Apostolilor pentru care S-a si rugat inainte de patimi, si le-ar fi atras atentia sa tina sau nu ziua a saptea, sa boteze copii, sa cinsteasca sau nu icoanele...etc [/SIZE]
|
Citat:
Dar dvs. va sustineti parerile pe scrierile Sfintilor Parinti, printre care si Sf. Iustin Martirul. Totusi, cel putin o invatatura a Sfantului Iustin Martirul nu vreti sa o recunoasteti si o considerati gresita (eu cred ca biserica ortodoxa greseste nu Sfantul Iustin Martirul). Practic voiam sa lamurim un lucru: eu ma bazez fara nici o rezerva pe Sfanta Scriptura. Dvs. pe ce invataturi va bazati fara rezerve: pe Sfanta Scriptura, am vazut ca nu , pe scrierile Sfintilor Parinti ,am vazut ca nu prea. Ca sa terminam cu incalceala asta, haideti sa ne concentram pe invataturile Domnului Iisus Hristos si apostolii sai. Oricum eu m-am saturat de atitudinea mea acuzatoare din ultimul timp. Dvs. faceti cum va mana cugetul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:04:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.