![]() |
Sfantul Ignatie Briancianinov
Din scrisoarea adresata de Sfantul Ignatie Briancianinov unei femei:
Remarcabil: toate vechile erezii, sub diversele lor masti schimbatoare, tindeau catre un acelasi scop: negau Dumnezeirea Cuvantului si deformau dogma intruparii. Cele mai noi nazuiesc mai degraba sa nege lucrarile Duhului Sfant. Cu hule ingrozitoare ei negau Dumnezeiasca liturghie, toate Tainele, tot, toate aspectele in care Biserica Universala recunoastea lucrarea Sfantului Duh. Ei le numeau pe aceastea reglementari omenesti, si inca mai nerusinat: superstitii, ratacire! desigur, dumneavoastra nu vedeti in erezie nici o talharie, nici o hotie! Poate nici nu o socotiti un pacat? E renegat fiul lui Dumnezeu, e renegat si hulit Duhul Sfant, nu mai mult! Cel care a primit si se tine de o invatatura hulitoare de Dumnezeu, cel care huleste pe Dumnezeu cu gura, acela nu talhareste, nu fura, face chiar faptele bune ale firii cazute - ce om minunat! Cum ar putea Dumnezeu sa-i refuze mantuirea?!... toata cauza ultimei dumneavoastra nedumeriri, ca si a tuturor celorlalte, consta in adanca necunoastere a crestinismului!... Esenta nedumeririlor acestora este lepadarea de Hristos! nu va jucati cu mantuirea, nu va jucati! Caci altfel veti plange vesnic! Apucati-va de lectura Noului Testament si a Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe... studiati in scrierile Sfintilor Parinti cum trebuie inteleasa corect Sfanta Scriptura, ce vietuire, ce ganduri si ce simtaminte se cuvine sa aiba un crestin". http://eresulcatolic.50webs.com/mnecredinciosi.html |
Bine v-am gasit. am nevoie de un mic ajutor din partea voastra. As dori sa stiu ce inseamna in limba ebraica sau ce semnificatie are litera
[SIZE=3][COLOR=black]ץ[/COLOR]· [SIZE=2] Am gasit pe net ca s-ar traduce Tzadde sau [SIZE=3]ț[/SIZE]adi . As dori sa stiu daca este cineva care ma poate ajuta sa descifrez misterul acestei litere si semnificatia. Va multumesc[/SIZE][/SIZE] |
eh, cam greu sa gasesti un expert in ebraica pe forumul asta, noi doar ne dam cu parerea despre evrei! ... dar poate intreb pe vreun coleg maine la serviciu. :103:
|
Citat:
|
Iudaismul ce inseamna? puterea de a spune Da iubirii intru Dumnezeu shi de a rabda ispita nedreptatzirii, de a ramane fidel pana la sfarshit lui Dumnezeu, este ramashitza credintzei din semintzia lui Iuda care primise o parte din tzara shi care revenise sa domneasca regele David shi urmashii lui peste ea, caci se sfartecase Israelul din pricina ca marele rege Solomon nu-shi mai avea inima intreaga inaintea lui Dumnezeu ci era shi dupa idolii femeilor sale... cam asta inseamna Iudaismul, binecuvantarea de la Dumnezeu ca Mesia sa vina din Iuda, shi asha a fost, caci Domnul Hristos Iisus in Betleemul Iudeii a venit pe lume de la Dumnezeu prin nashterea minunata din preacurata fecioara Maria... iar apoi multzi n-au crezut shi din iudei dreptzi au ajuns judoq ai voirii importante a burdeloqqqlului devenind nishte ingamfatzi de tip import-expurt... adica cazand intre totzi fariseii osanditori de aproape... shi mintzind in loc sa marturiseasca drept despre Cale shi Adevar, shi astfel au ieshit din Viatza... murindin pacatele lor....
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Poti tu oare sa-i faci hulitori sau eretici pentru ceva de care nu au habar si nu a fost cerut de Dumnezeul lui Izrael prin proorocii lor? Da, ei il asteapta pe MESSIA, insa se pare ca ei nu considera ca Messia ar fi venit deja si deci continua sa-l astepte. Se pare ca il vor prinde la a doua venire Infricosata, moment care va fi greu de OMIS. Vorba aia, daca INTIRZII la filmul de ora 7, il vezi la ora 9 si atunci se vor mintui deoarece pina ATUNCI ei si-au facut datoria fata de Dumnezeu si au crezut in El. Evreii documentau ABSOLUT ORICE, chiar si un tusit de-a vre-unui prooroc daca era nevoie il consemnau. Mesajul crestin a trecut pe linga ei si asta este! trebuie respectati pentru nivelul la care sunt ei in cunoasterea Divinitatii asa cum ei te respecta pe tine. |
multumesc Mirelat. astept.
|
Citat:
Ca Iisus nu a existat deoarece nu a fost "consemnat"? Nu vreau sa te jignesc, dar asta se intelege. |
Nu draga, este ca si cum un grup de oameni se plimba prin padure, ok? eh, la un moment dat trece o caprioara printre copaci pe care o vad doar unii mai vioi adica cei care au devenit crestini. Restul, evreii , refuza sa creada pe cuvint pe crestini si ramin cu credinta cu care au intrat in padure, intelegi?
Nu-i nimic rau in asta Daca Hristos vrea sa se arata evreilor o va face cind va considera El, si se pare ca o va face la a doua venire, care va fi inconfundabila si AMPLU DOCUMENTATA! Dupa cum stii si tu, daca tu duci o viata folositoare si neprihanita, Mintuirea se poate face INSTANTANEU, asa si la evrei La noi insa, la Ortodocsi, care-l marturisim ca l-am vazut... "am vazut Lumina..." o sa se ceara mai mult! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:05:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.