![]() |
Citat:
|
Citat:
Le "simtim" noi pe alea care sunt in neregula. Sau le gandim.. ca trebuie sa fie logice, dupa logica lumeasca. Cred ca vom ajunge sa-i spunem si lui Dumnezeu ce este pacat si ce nu! Si atentie mare, chiar o sa ajungem. Ca daca nu ne caim si nu le marturisim duhovnicului, chiar in fata lui Dumnezeu ajungem cu ele! Sa vedem atunci cine a avut dreptate. :( |
astia care bateti atata moneda pe buchea cartii, lasati teoria si ziceti mai bine cat de bine puneti in practica spovedania dupa indreptar.
|
Mirela, mie imi cere duhovnicul sa ma orientez dupa indreptar, sa vin cu lista.. si m-a intrebat ce indreptar am folosit.
Folosesc trei indreptare pe care le combin. Acum a postat Cristi o carte.. o voi folosi si pe aceea. Multumita? Ti-a fost de folos? (poate ca in timp nu voi avea nevoie de indreptare, habar nu am. dar acum am nevoie si imi sunt de folos) |
wow ! trei indreptare !
da, recunosc ca mi-a fost de folos marturisirea ta. sincer n-as vrea sa ajung sa nu mai vad padurea din cauza copacilor. |
Citat:
Mai uitam peste link-ul pe care l-a dat cineva, indreptarul de la parohia macin, si uite ce am gasit: Citat:
Proasta intelegere a ceea ce trebuie spus duhovniciului ii face pe unii sa se jeneze si sa stea departe de spovedanie. De fapt este mult mai simplu decat ne imaginam noi. El cere o lista cu pacatele facute, nu indreptarul de spovedanie bifat; acesta este numai orientativ, ca sa ne dam seama cam ce pacate se pot face. Si apoi nu ajunge sa ne spunem pacatele, mai trebuie sane si indepartam de ele. |
Pai nici eu nu dau detalii.. incerc sa nu ma scuz, sa nu implic pe altii
Dar asta este.. fac cam toate pacatele.. :(. |
Prima data cand am fost sa ma spovedesc m-am dus nepregatita.
Ma bucur ca nu mi-a dat voie preotul sa nu ma impartasesc.. Mult mai tarziu am inteles ce diferenta uriasa este a te pregati si a merge asa aiurea.. asteptand intrebari. Atunci m-am gandit ca preotul este neintelegator, ca este rece si nepasator...etc. Acum ma bucur ca a fost intelept si nu m-a lasat sa ma apropiu de Sf. Impartasanie. |
Citat:
Eu chiar nu vreau sa ma culc pe-o ureche crezand ca totul este bine, ca eu sunt fara de pacate sau doar pacate "minore" etc.. Fiecare face cum crede. |
dar cine a spus ca cei care nu se spovedesc dupa buchea indreptarului se culca pe-o ureche si cred ca totul este bine??
spovedania este un examen de constiinta, individual, pe care fiecare il trece (sau nu) in felul sau. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:36:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.