Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   BISERICA SI TINERII (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=878)

iosif 19.03.2007 14:23:25

Biserica are datoria sa ii indrume pe credinciosi pe calea adevarului. Nu mi s-ar parea corect sa nu demaste ereziile. Insa nici nu este corect sa alimenteze ura!

Mirean 19.03.2007 14:33:38

Citat:

În prealabil postat de iosif
Biserica are datoria sa ii indrume pe credinciosi pe calea adevarului. Nu mi s-ar parea corect sa nu demaste ereziile. Insa nici nu este corect sa alimenteze ura!

Bravo!!! Intru totul de acord cu tine!!!!
Indraznesc sa adauga ca daca (macar la presiunile credinciosilor) ar face - discret - si o curatenie interioasa (a anumitor slujitori), lucrurile ar fi si mai bune.

iosif 21.03.2007 20:12:14

Frate, ce crezi ca trebuie sa faca Biserica pentru tineri concret?

cozia 22.03.2007 00:05:22

Citat:

Generatia frustrata
COPIII LIBERTATII, PRIZONIERII EGOISMULUI
Tinerii nascuti in tarile est-europene dupa prabusirea comunismului nu sunt interesati de valori precum patriotismul ori loialitatea fata de societate.
azi din EVZ

Totul incepe din familie din cei 7 ani de acasa. Daca Lucrarea nu s-a inceput acolo ce poate sa mai faca Biserica decit sa stea si sa-i astepte. Din cite stiu si eu, acesta este felul Ortodox de a privi tineretul.

cozia 22.03.2007 00:06:41

Rabdare, rabdare, rabdare, ! aici este secretul

Mirean 22.03.2007 10:11:49

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

Generatia frustrata
COPIII LIBERTATII, PRIZONIERII EGOISMULUI
Tinerii nascuti in tarile est-europene dupa prabusirea comunismului nu sunt interesati de valori precum patriotismul ori loialitatea fata de societate.
azi din EVZ

Totul incepe din familie din cei 7 ani de acasa. Daca Lucrarea nu s-a inceput acolo ce poate sa mai faca Biserica decit sa stea si sa-i astepte. Din cite stiu si eu, acesta este felul Ortodox de a privi tineretul.

Biserica ar trebui sa fie o institutie activa, care sa vin ain intampinarea problemelor actuale, mai ales ale tinerilor. Apostolii nu au stat, au plecat la propovaduit, chiar daca au avut de suferit.
Si preotii er trebui sa faca asta. Si nu ma refer la prozelitism, ci la faptrul ca trebuie sa renunte la atitudinea fatalista a asteptarii.

Mirean 22.03.2007 10:16:55

Citat:

Biserica trebuie sa caute sa vina in intampinarea problemelor concrete ale tinerilor.
Tendinta preotilor de azi este sa vina si sa le "infiereze" pacatele, apoi cu citate biblice si patristice sa le argumenteze ca pacatul lor este groaznic.
NU, cred ca tinerii at trebui mai intai intelesi, apoi sa se ajubnga la chestiunile duhovnicesti.
Tinerii manifesta, pe buna dreptate, o atitudine de respingere fata de chestiuni - inclusiv de natura relligioasa - care li se impun.
Trebuie convinsi ca anumite lucruri (de factura religioasa) impun o anumita conduita. Pentru asta trebuie o generatie de duhovnici care sa inteleaga problemele actuale, sa nu se teama de internet ci sa ii inteleaga potentialul mediatic, sa nu se teama sa intre in discutii interconfesionale, si nici sa intoarca fata presei, un a din marile puteri ale zilelor noastre si, legal, una din puterile in stat.

iosif 22.03.2007 10:37:41

Da, asa cred si eu. E nevoie sa se plece mai intai de la ascultarea nevoilor tinerilor si apoi, treptat, sa se ajunga la cele duhovnicesti. E nevoie de multa munca.

Articolul de astazi din EVZ vizavi de generatia postrevolutionara nu mi se pare chiar atat de justificat. Nu cred ca generatia 89 este mai putin interesata de politica decat alte generatii. La varsta de 18 ani nu prea pasa nimanui de politica, mai ales in conditiile in care politica ofera spectacolul pe care il ofera.

Individualismul mentionat in articol in relatie cu patriotismul mi se pare iarasi nejustificat. Individualimsul acesta este reactia absolut fireasca la atitudinea pe care tara, prin conducatorii ei, o are vizavi de individ. In conditiile in care, individul nu reuseste sa se realizeze macar la un nivel minim de existenta, nu stiu de unde ar mai trebui sa se nasca sentimentul acesta patriotic.

Eu nu cred ca tinerii de astazi sunt mai rai, mai decazuti decat alti tineri. Cred doar ca sunt mai mult debusolati.

Mirean 22.03.2007 17:03:33

Citat:

Da, asa cred si eu. E nevoie sa se plece mai intai de la ascultarea nevoilor tinerilor si apoi, treptat, sa se ajunga la cele duhovnicesti. E nevoie de multa munca.

Articolul de astazi din EVZ vizavi de generatia postrevolutionara nu mi se pare chiar atat de justificat. Nu cred ca generatia 89 este mai putin interesata de politica decat alte generatii. La varsta de 18 ani nu prea pasa nimanui de politica, mai ales in conditiile in care politica ofera spectacolul pe care il ofera.

Individualismul mentionat in articol in relatie cu patriotismul mi se pare iarasi nejustificat. Individualimsul acesta este reactia absolut fireasca la atitudinea pe care tara, prin conducatorii ei, o are vizavi de individ. In conditiile in care, individul nu reuseste sa se realizeze macar la un nivel minim de existenta, nu stiu de unde ar mai trebui sa se nasca sentimentul acesta patriotic.

Eu nu cred ca tinerii de astazi sunt mai rai, mai decazuti decat alti tineri. Cred doar ca sunt mai mult debusolati.

Sunt de acord cu tine in privinta articolului din EVZ.
Cred totusi ca, in romania, patriotismul se confunda de multe ori cu nationalismul exacerbat ceea ce este de fapt o masca a extremismului.
[i]"In conditiile in care, individul nu reuseste sa se realizeze macar la un nivel minim de existenta, nu stiu de unde ar mai trebui sa se nasca sentimentul acesta patriotic.

Eu nu cred ca tinerii de astazi sunt mai rai, mai decazuti decat alti tineri. Cred doar ca sunt mai mult debusolati."[/u] - foarte bine punctat.

romandragut 22.03.2007 19:29:20

cozia?
nu este oare comunismul care a daramat bisericile. care mi-a pus familia de doua ori la legea 18 pentru ca nu erau membrii de partid. nu ai auzit de popii informatori care au pus sute de oameni in inchisori. bunicul meu a fost deportat la sapat de santuri pentru ca provenea dintr-o familie instarita. (idei burgeze).

sa vorbesti in soapta si sa asculti un Europa Libera modulat.

cum poti sa vorbesti despre valori, cand nu ai trait in comunism? cand nu stii ce inseamna sa nu ai voie sa spui nimic, sa ridici capul sa faci o afirmatie...

cred ca nu este vorba de lipsa de bun simt, cred ca este lipsa acuta respect fata de tot ceea ce inseamna om si biserica atunci cand te gandesti la valorile comuniste.

probabil unii provin din familii de executori, securisti sau secretari de partit si atunci pentru ca au pupat corespunzator si la locul decisiv au avut un trai minunat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:21:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.