![]() |
Citat:
Un caine care stie ca daca face ceva ce nu ii convine stapinului o ia peste bot are o libertate potentiala, el nu face acel lucru (cel putin pina ii intra in reflex) doar pentru ca stie ca o va lua peste bot. El nu are o libertate adevarata. Te mai intreb o data si imi cer scuze pentru insistenta: Dumnezeu chiar i-a spus lui Moise sa mearga sa-si ucida vecinii, avea Moise halucinatii sau Dumnezeu i-a spus sa ii iubeasca si el a inteles sa ii macelareasca? |
Topcat..Topcat..
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9328 Acu sa te intreb ceva pe tine si pe TOTI ateii care Dumnezeu stie ce cautati pe aici :) CREDETI CA HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU SI MANTUITORUL NOSTRU AL TUTUROR? Ca sa stim clar pe ce pozitii stam.Sa lasam ipocrizia la usa.DA sau NU fratilor.Fara ocolisuri,fara manevre sau schimbarea subiectului.Am pus o intrebare directa si astept un raspuns direct dintr-un cuvant format din 2 litere. |
Citat:
Citat:
Ce inseamna sa il pui la suflet? Sa fii un om normal, empatic. Intimplarea face sa fiu un astfel de om, asta ca sa fiu modest, sa am tot ce imi trebuie si deci sa nu ma intereseze ceea ce are altul. Am realizat tot ce mi-am dorit in viata, sint constient ca de la o virsta lucrurile vor merge din ce in ce mai rau, nu dau vina pe nimeni daca, de exemplu, un cutremur imi darima casa etc. |
Citat:
Citat:
|
Intrebarea este foarte simpla
Te-am rugat sa spui public.Daca esti sigur pe tine nu ai de ce sa eviti.Daca spui NU atunci>Hristos a fost un mincinos sau un nebun(pt ca EL a spus clar cine este)Maica Domnului nu este Maica Domnului,toti apostolii si sfintii au fost orice altceva decat au spus,toti cei care au crezut de-a lungul timpului au fost prosti,nebuni,inselati(sa calculam cati au fost de-a lungul istoriei?)si mai mult>Biblia minte sau nu este ceea ce stiam ca este.
Pentru un crestin>o asemenea afirmatie este de o gravitate fara limita.Eu ti-am cerut sa spui DA sau NU la intrebarea mea.Nu ti-am cerut o justificare.Doar un raspuns care este...?O sa eviti iar? |
Nici eu nu prea inteleg rostul intrebarii...
|
Citat:
Cind spui ca esti ateu spui ca nu exista deitati, deci Hristos nu are cum sa fie deitate sau fiu de deitate. Parca acum ai aterizat pe Pamint. Nu pot sa il acuz pe Hristos de minciuna sau nebunie, in primul rind ca nu am nici o dovada ca el ar fi existat. Si, chiar daca ar fi existat, nu l-as putea sa il acuz de cele de mai sus pentru ca ii impartasesc majoritatea viziunilor si cred ca mijloacele folosite de el sint adecvate epocii respective. Biblia nu poate minti, pentru ca nu e o fiinta care sa minta. Dar cred ca e o culegere de texte, in mare parte pilde, fara vreo pretentie de exactitate. Si inca ceva despre halucinatii, nebunie, inselati: din cite am citit, si v-am mai spus si voua, mecanismul de functionare al creierului uman, modul in care informatia circula intre oameni, explica foarte usor aceasta impresie, chiar daca e vorba de oameni normali (in primul rind memoria omului e un dezastru). Sper ca cu asta ti-am satisfacut curiozitatea |
Citat:
Apoi unii spun>,,Hei v-am cerut raspunsuri da nu ma conving sic-sic!".Ceilalti se enerveaza,dupa ce au repetat de nspee ori acelasi lucru si primii spun>,,Bai!Nu esti crestin!nu ma tratezi cum spune Hristos!".Pai cel care spune asta nici macar nu crede in Hristos dar vrea sa fie tratat conform invataturii Celui in care nu crede. Intotdeauna am avut enigma asta.Si domnul/doamna Zarahustra>sa va zic ceva public.Eu am spus de ce sunt aici.Nu am blat cu nici un ortodox.Daca exista un om caruia i-am cerut sa treaca in confesiunea mea sau caruia i-am cerut sa ma treaca la ortodoxism>sa faca un pas in fata.Dicutiile mele in contradictoriu au fost cu: a).Andreicozia>pe anumite teme ce vizau aspecte istorice b).Atei>cazul de fata si altele(dar nu cu toti ateii) c).Mihnea Dragomir>pe tema de Inchizitie>am lamurit problema d).cu un pocait>pe tema ,,Maica Domnului" g).cu 1 sau 2 ortodocsi pe cateva consideratii cu privire la protestanti. La primul meu posta m-am contrat cu un ortodox si un catolic.A se verifica.Acu va este clar?Am spus public. |
Pt Erethorn
Citat:
|
Citat:
Nu am certitudinea in cazul existentei sale ca tot ce afirma evanghelile ca a facut sau afirmat e chiar asa. Iar dupa cum puneti intrebarea pareti sa pregatiti terenul pentru o eventuala acuzatie de blasfemie, blasfemie ce pentru un ateu chiar nu are sens... Later edit: deci ca sa nu discutam asa in gol. Pai va propun eu un subiect interesant atunci si care ar putea sa nu mearga in gol: teoria evolutiei si sa ne legam mai ales de dovezile genetice in favoarea ei :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:51:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.