Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

AlinB 28.11.2013 20:13:56

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 541815)
Sa traduc ce vrei sa spui :"Nu-i asa ca e o nebunie sa renunți la CNP? "Peste o vreme te voi auzi cu aceeasi replica dar in locul cuvântului CNP va fi cuvântul cip. Si ti se va parea tot atat de penibil ca si cu a renunța la CNP acum.

Normal ca e aiurea sa o faci, doar pentru ca asa iti comanda asa o secta scapata pe Internet.

Citat:

Si peste o alta vreme ti se va cere respectuos nu sa renunți la Hristos ci DOAR sa accepti religia unificata a tuturor religiilor pentru a pastra cipul si cum ti se va parea penibil sa renunți la cip...
BIne ca zisasi asta, pai cam as e si cu secta voastra, nu renunti la Hristos dar trebuie sa accepti regulile sectare, care in sine sa zicem ca nu sunt grele sau imorale, dar vin altele din spate: trebuie sa consideri ca ierarhii sunt vanduti, ca nu au har, ignoranti in cele spirituale, ecumenisti, etc. toata melodia BOSV -ista.

Deci practic te inscrii pe un traseu de coliziune cu Biserica, a carui cap este Hristos.

Dar nu, tu ramai credincios ba chiar te crezi unul mai de soi.
Sigur, sigur.

Stiu, pentru tine logica e doar o gluma buna.

Citat:

Stii...era unu' ,Pavel parca il chema ,si el de ademenea vorbea aiurea ca Par . Iustin, zicea cica 1.Bine este omului sa nu se atinga de femeie. apoi imediat se contrazicea singur 2.Mai bine se casatoreste,DECAT sa arda. Fireste se contrazicea,dar in logica lui AlinB.
Doar o minte ca a ta putea vedea aici o contradictie.
E ca si cand ai zice ca bine ar fi sa te calugaresti dar daca nu poti, sa te casatoresti.
Unde este contradictia aici?
Sunt doua cai, nici o contradictie.

Ori in problema discutata, nu exista doua cai, sa nu iei cipul ca e lepadare, dar la o adica, poti si sa-l iei daca e musai nevoie.

Cu alte cuvinte, prin paralela dintre aceasta situatie si ce spune Sf. Ap. Pavel incerci sa ne spui ca ambele cai sunt bune?

Citat:

N-ai inteles nimic. Cine te-a păcălit ca diavolul va folosi aceeasi tactica( falimentara pentru el)de a trimite mucenici in Rai? Tu la asta te astepti?
Evident, n-ai inteles nimic. Dar poate cand ai sa cresti mare..

AlinB 28.11.2013 20:28:09

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 541813)
Observ ca m-ai inclus si pe mine la "smintiti", desi nici macar nu am sustinut ceva legat de cipuri.

Era vorba despre cei care au transformat ecumenismul in obsesie si am punctat cum aceasta obsesie duce la devieri.

Citat:

Tu i-ai numit sectanti pe cei ce sunt cu cipurile, dar si tu ai aceeasi atitudine, ii imparti pe credinciosi dupa un singur criteriu, cei care sunt impotriva cipurilor sunt demonizati, iar cei din tabara opusa sunt buni.
Serios. Unde?
Cunosc oameni care cumva impartaseau opinia cipofoba, dar nu se manifestau ca altii de pe aici, nu ignorau un argument repetand obsesiv aceeasi prostii si altele, iar in timp s-au vindecat, asadar unde am scris "demonizati"?

Citat:

Iar criteriul asta pe care tu il consideri esential e de genul purtarii baticului la femei, daca pasesti cu stangul in biserica sau cu dreptul, etc.
Daca atat te duce intelegerea...

Citat:

In schimb nu pot sa nu observ ca multi din cei ce scriu impotriva celor ce sustin cipurile au neintelegeri mult mai mari, de data asta legate de invatatura ortodoxa.
Serios..
Iar cei care zic ca un om sau o mana se pot pronunta impotriva intregii ortodoxii n-au nici o problema de intelegere vizavi de invatatura ortodoxa.

Citat:

La cei cu cipurile nu prea am vazut inclinatii spre ecumensim.
Sectarii de exemplu nu tolereaza betiile. Asta nu ii face automat ortodocsi.

Citat:

Chiar si tu, consideri problema cipurilor un capat de tara, dar spui de mine ca scriu despre ecumenism, aratand ca tu consideri ceva neimportant invatatura dreapta.
Nu, spun despre tine ca obsesia antiecumenista te-a dus pana acolo incat sa subscrii, chiar si prin si cu ignoranta la alte miscari sectare (cipofobism, antivaccinism).

eliza-georgiana 28.11.2013 20:41:09

Vai de noi! suntem de plans!!
insistam atata cu Lepadarea de parca am fi deja sfinti, suntem deja la portile Raiului si mai avem un ultim hop pana la bunatatile ceresti... "lepadarea", cand in realitate, ne aflam in Valea Plangerii ,suntem oile trimise in mijlocul lupilor, iar pana la insasi ticaloasa de Lepadare sunt atatea mii de capcane ce ne pot deruta, astfel incat sa pierdem Calea, Adevarul, Viata!!
Pana si romanii ,indeplinind ordinul de Rastignire, au avut mai mult respect pentru Hristos! ca dupa ce si-au impartit celelalte vesminte, soldatii au tras la sorti, pentru a nu taia in bucati camasa cea fara cusatura. ...iata ca si paganii s-au dovedit a fi mai "credinciosi" fata de un Om despre care stiau ca-i nevinovat! Noi suntem mai rau ca romanii, pentru ca in loc sa cautam sa fim uniti, sa vedem cum se poate combate acest pericol ce ne pandeste (pentru ca REAL el este deja pregatit) de-a nu sfasia Camasa lui Hristos - va rog ca cititi cartea-, sa vedem cum gasim un acord in problema care ne priveste pe toti, toti care suntem cu frica de Dumnezeu, noi ne dam in cap cu "logica" si "argumentul" spre satisfactia dusmanului (iata ce fin mecanism de dezbinare)!

Uitati ce spune Parintele Eugen Tanasescu despre legatura dintre suflet si tehnologie:
unii se tem ca nu mai avem mult pana la omul bionic. Iar clonarea umana constituie deja, pentru multi, provocarea provocarilor, tocmai datorita existentei sufletului. Sa mai amintesc de calculatorul organic si de inteligenta artificiala? Tocmai de aceea, stiinta nu poate fi separata de metafizica, de filosofia vietii, de spiritualitate. Pentru ca omul este fiinta dihotomica, trup si suflet, materie si duh. Ambele firi au cate un „motor”, denumit identic: inima!!
Stiinta fara teologie se transforma intr-un cerc inchis al tehnicismului, robotizarii, materialismului, ateismului sau chiar un cult de sine statator. Biserica scientologica este un exemplu trist de incercare de transformare a stiintei in religie. La fel sunt si alti fantezisti, care transforma teologia in ecuatie cabalistica. De cealalta parte, teologia care respinge din start stiinta devine o hidosenie: habotnicie, pietism ieftin si retrograd, fantezism si visare religioasa.
Pentru umanitate, folosirea stiintei in scopuri exclusiv comerciale nu poate fi decat o catastrofa. Atunci cand stiinta nu duce la progres spiritual, ea devine nebunie: Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni!!
http://www.crestinortodox.ro/editori...ie-142799.html

si uitati acum concret si PASII pentru a ne pregati psihicul de Lepadare (care-i otrava aia care bauta in cantitati infime pe termen lung provoaca moartea "naturala", adica nu apare in niciun test medical sau in autopsie?):

Un simplu cip implantat in brat este suficient pentru ca o persoana obeza sa poata slabi eficient.
Inventia unor cercetatori elvetieni ajuta la monitorizarea cantitatii de grasime din sange, iar cand pacientul a mancat prea mult, cipul elibereaza un hormon care creeaza senzatia de saturare.
http://stirileprotv.ro/stiri/smart-n...-greutate.html

I-am spus lui Glen (n.r. soțul ei) să nu mă țină conectata la aparate, nu vreau să ajung o legumă. Nu avea rost să îl chinui și pe el și pe copii. Operația a fost ok. Medicii au remediat, până când nu sare cip-ul, sunt ok.
http://www.click.ro/vedete/romanesti...65243468.html#

dintre voi, cei cu logica si ratiunea nezdruncinata, cei infipti bine in realitate,puteti preciza DACA folosirea stiintei/ tehnologiei in scopuri exclusiv comerciale NU poate fi decat o catastrofa?????!!

antoniap 28.11.2013 20:52:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 541942)
quote]
deja exagerezi

Din pacate, e greu de demonstrat ceea ce am afirmat, asa ca poti sa consideri si asa.

AlinB 28.11.2013 20:52:56

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 542004)

Un simplu cip implantat in brat este suficient pentru ca o persoana obeza sa poata slabi eficient.
Inventia unor cercetatori elvetieni ajuta la monitorizarea cantitatii de grasime din sange, iar cand pacientul a mancat prea mult, cipul elibereaza un hormon care creeaza senzatia de saturare.

I-am spus lui Glen (n.r. soțul ei) să nu mă țină conectata la aparate, nu vreau să ajung o legumă. Nu avea rost să îl chinui și pe el și pe copii. Operația a fost ok. Medicii au remediat, până când nu sare cip-ul, sunt ok.

Astia sunt din aia care indoaie lingurita preotului la Sf. Impartasanie?

Citat:

dintre voi, cei cu logica si ratiunea nezdruncinata, cei infipti bine in realitate,puteti preciza DACA folosirea stiintei/ tehnologiei in scopuri exclusiv comerciale NU poate fi decat o catastrofa?????!!
Deschide un topic despre bioetica, aici se vorbeste despre altceva, daca nu te-ai prins inca.

eliza-georgiana 28.11.2013 21:08:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542009)
Astia sunt din aia care indoaie lingurita preotului la Sf. Impartasanie?

Deschide un topic despre bioetica, aici se vorbeste despre altceva, daca nu te-ai prins inca.

Astia sunt "din aia" care cred ca "nu-i bai" sa te faci frate cu... pentru a trece/ sari gardul in... raiul desertaciunilor (sau paradisul nebunilor, cum atat de intelept il numeste Parintele Serafim Rose).

da' bioetica nene nu e o subramura a tehnologiei?? uite ex: ca prea ma duci cu zaharelu>
Cred că înțelegeți toți ce înseamnă cuvântul bioetică. Trăim într-o perioadă istorică în care se înregistrează o dezvoltare explozivă a științelor. Avem o evoluție extraordinară a fizicii, care, încet, încet a condus la tehnologia materialelor, iar de aici au început să se dezvolte tehnologiile, în general. - See more at: http://www.pemptousia.ro/2013/11/bis....WxgPfPr1.dpuf
http://www.pemptousia.ro/2013/11/bis...mea-de-astazi/

antoniap 28.11.2013 21:10:41

Citat:

,,Un simplu cip implantat in brat este suficient pentru ca o persoana obeza sa poata slabi eficient.
Inventia unor cercetatori elvetieni ajuta la monitorizarea cantitatii de grasime din sange, iar cand pacientul a mancat prea mult, cipul elibereaza un hormon care creeaza senzatia de saturare."

Iata un link foarte util pentru AlinB, Bogdan81 si alti insetati de binefacerile cipului! Mai ales daca vor sa slabeasca... Dar poate ca vor, totusi, sa ne slabeasca cu propaganda cipofila!

eliza-georgiana 28.11.2013 21:25:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542014)
Iata un link foarte util pentru AlinB, Bogdan81 si alti insetati de binefacerile cipului! Mai ales daca vor sa slabeasca... Dar poate ca vor, totusi, sa ne slabeasca cu propaganda cipofila!

nu inteleg cum poti combate un subiect avand ca "arma" reaua-vointa!! aici pe mine ma darama oameni de genul lui Alin! a uitat ca Hristos ne-a lasat Sabia Duhului Sant! cu ea trebuie sa taiem ca sa vedem unde gresim si unde e Adevarul!

Barsaumas 28.11.2013 21:45:10

Intotdeauna m-am intrebat de ce...

...femeile practica, deseori, o evlavie de-a dreptul isterica, mai dezgustatoare decit cel mai sanguinar fanatism practic de barbati, fie ei credinciosi crestini, sau militanti ai altor cauze. (Vezi postarea anterioara, si multe altele de acest fel). Parca sunt ciupite de "primul fraieritor al primei femei", pe dinauntru, incontinuu. Cind nu pupa in spate nu stiu ce "duhovnic insemnat" si ii inalta osanale cu iz de estrogen, vitupereaza oameni logici ca Alin, Bogdan, Lucian, etc. pentru ca sunt, pentru ele, enervant de lucizi.
Chiar era inspirat de Duhul apostolul Pavel: "Femeia, in Biserica, sa taca". O alta drama a speciei noastre, in afara de arhetipalul moment cind protoparintii au pus botul la propaganda mirosind a sulf si arborind coarne, este ca depindem de...acesti droizi-incubatori de natura organica. Principalele bug-uri ale femeii sunt trancaneala si prostia, ambele incapatinate.

Miha-anca 28.11.2013 22:05:57

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 542015)
nu inteleg cum poti combate un subiect avand ca "arma" reaua-vointa!! aici pe mine ma darama oameni de genul lui Alin! a uitat ca Hristos ne-a lasat Sabia Duhului Sant! cu ea trebuie sa taiem ca sa vedem unde gresim si unde e Adevarul!

Cum sa te darame cineva, care isi da arama pe fata si spune ce gandeste?!?
Eu sper ca pe tine, eliza-georgiana, te intareste Dumnezeu.

bin000 28.11.2013 22:31:01

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541982)
BIN000,

Acum uite ce scriai tu in pagina 3 a acestui topic:
"Cipul in buletin pasaport si orice alt act nu e lepădare de Hristos daca nu ti se cere expres sa renunti la credinta ,contra serviciului de a te folosi de cip."
Acelasi lucru il spun si eu acum, pe cand parintele Iustin a spus ca si cipul din documente e lepadare.
Deci, mai e valabil ce ai scris tu insuti ori ba?

Par. Iustin are dreptate .El a vazut si vede mai departe decat mine.Rațiunea rece ,cinica fara dragoste si smerenie e departe de Dumnezeu si de adevar.Simti cand cineva vrea sa-si etaleze inteligenta într-un mod cinic, simti cand cineva vrea sa-si ofere dragostea într-un mod inteligent. Dumnezeu i-a descoperit ceva mai multe Par. Iustin despre realitate decat mie care judec cu mintea mea limitata.
PS: Daca cipul face "mult mai multe" decat lasa sa se Inteleaga informatiile pentru prostime despre el, atunci si ce spunea Par. Paisie se leaga "neasteptat" de bine. Atunci poate AlinB o sa spuna :"Pai n-am avut toate informatiile despre cip".Too late.

antoniap 28.11.2013 22:39:36

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 542018)
...femeile practica, deseori, o evlavie de-a dreptul isterica, mai dezgustatoare decit cel mai sanguinar fanatism practic de barbati, fie ei credinciosi crestini, sau militanti ai altor cauze. (Vezi postarea anterioara, si multe altele de acest fel). Parca sunt ciupite de "primul fraieritor al primei femei", pe dinauntru, incontinuu. Cind nu pupa in spate nu stiu ce "duhovnic insemnat" si ii inalta osanale cu iz de estrogen, vitupereaza oameni logici ca Alin, Bogdan, Lucian, etc. pentru ca sunt, pentru ele, enervant de lucizi.
Chiar era inspirat de Duhul apostolul Pavel: "Femeia, in Biserica, sa taca". O alta drama a speciei noastre, in afara de arhetipalul moment cind protoparintii au pus botul la propaganda mirosind a sulf si arborind coarne, este ca depindem de...acesti droizi-incubatori de natura organica. Principalele bug-uri ale femeii sunt trancaneala si prostia, ambele incapatinate.

Ia de aici-asa, daca vrei sa slabesti:

Poate vrei sa ne mai slabesti si tu. Ma abtin sa comentez logica ta.

Barsaumas 28.11.2013 22:44:14

Citat:

Vai de noi! suntem de plans!!
insistam atata cu Lepadarea de parca am fi deja sfinti, suntem deja la portile Raiului si mai avem un ultim hop pana la bunatatile ceresti... "lepadarea", cand in realitate, ne aflam in Valea Plangerii ,suntem oile trimise in mijlocul lupilor, iar pana la insasi ticaloasa de Lepadare sunt atatea mii de capcane ce ne pot deruta, astfel incat sa pierdem Calea, Adevarul, Viata!!
Pana si romanii ,indeplinind ordinul de Rastignire, au avut mai mult respect pentru Hristos! ca dupa ce si-au impartit celelalte vesminte, soldatii au tras la sorti, pentru a nu taia in bucati camasa cea fara cusatura. ...iata ca si paganii s-au dovedit a fi mai "credinciosi" fata de un Om despre care stiau ca-i nevinovat! Noi suntem mai rau ca romanii, pentru ca in loc sa cautam sa fim uniti, sa vedem cum se poate combate acest pericol ce ne pandeste (pentru ca REAL el este deja pregatit) de-a nu sfasia Camasa lui Hristos - va rog ca cititi cartea-, sa vedem cum gasim un acord in problema care ne priveste pe toti, toti care suntem cu frica de Dumnezeu, noi ne dam in cap cu "logica" si "argumentul" spre satisfactia dusmanului (iata ce fin mecanism de dezbinare)!

Uitati ce spune Parintele Eugen Tanasescu despre legatura dintre suflet si tehnologie:
unii se tem ca nu mai avem mult pana la omul bionic. Iar clonarea umana constituie deja, pentru multi, provocarea provocarilor, tocmai datorita existentei sufletului. Sa mai amintesc de calculatorul organic si de inteligenta artificiala? Tocmai de aceea, stiinta nu poate fi separata de metafizica, de filosofia vietii, de spiritualitate. Pentru ca omul este fiinta dihotomica, trup si suflet, materie si duh. Ambele firi au cate un „motor”, denumit identic: inima!!
Stiinta fara teologie se transforma intr-un cerc inchis al tehnicismului, robotizarii, materialismului, ateismului sau chiar un cult de sine statator. Biserica scientologica este un exemplu trist de incercare de transformare a stiintei in religie. La fel sunt si alti fantezisti, care transforma teologia in ecuatie cabalistica. De cealalta parte, teologia care respinge din start stiinta devine o hidosenie: habotnicie, pietism ieftin si retrograd, fantezism si visare religioasa.
Pentru umanitate, folosirea stiintei in scopuri exclusiv comerciale nu poate fi decat o catastrofa. Atunci cand stiinta nu duce la progres spiritual, ea devine nebunie: Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni!!
http://www.crestinortodox.ro/editori...ie-142799.html

si uitati acum concret si PASII pentru a ne pregati psihicul de Lepadare (care-i otrava aia care bauta in cantitati infime pe termen lung provoaca moartea "naturala", adica nu apare in niciun test medical sau in autopsie?):

Ei si? Ce entropic mesaj. Ce conteaza ce va fi? Vorbaria voastra va impiedica lumea sa isi urmeze cursul, bun sau rau? Hai sa iti dezvalui un secret: majoritatea proceselor sociale sunt autocatalitice. Ce se imtimpla acum cu specia/societatea umana nu poate deviat/oprit nici macar de Biserica, cu atit mai putin de o secta gelatinoasa si confuza de descreierati, fie ei si calugarasi fanatici pe tipicul lui Eutihie de trista amintire (al de facea crize de furie cind auzea numele de "Calcedon").

bogdan81 28.11.2013 22:48:45

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 542024)
Par. Iustin are dreptate .El a vazut si vede mai departe decat mine.Rațiunea rece ,cinica fara dragoste si smerenie e departe de Dumnezeu si de adevar.Simti cand cineva vrea sa-si etaleze inteligenta într-un mod cinic, simti cand cineva vrea sa-si ofere dragostea într-un mod inteligent. Dumnezeu i-a descoperit ceva mai multe Par. Iustin despre realitate decat mie care judec cu mintea mea limitata.
PS: Daca cipul face "mult mai multe" decat lasa sa se Inteleaga informatiile pentru prostime despre el, atunci si ce spunea Par. Paisie se leaga "neasteptat" de bine. Atunci poate AlinB o sa spuna :"Pai n-am avut toate informatiile despre cip".Too late.

In ortodoxie NU exista supunere oarba. In catolicism este fiindca papa e considerat infailibil.
A te supune fara a intelege, fara a trai Adevarul tu insuti, doar fiindca asa a zis un anume calugar, fie el si parintele Iustin, este ceva strain Ortodoxiei.
Ortodoxia se bazeaza tocmai pe evidenta interioara a Adevarului in Duhul Sfant.
Fiecare persoana care e botezata e chemata sa participe, in Biserica, la aceasta cunoastere si iubire. Un crestin NU se poate lepada fara sa-si dea seama.
Cei care spun ca un cip intr-un document e lepadare prin el insusi, fara sa ridice nimeni nici o problema de natura religioasa, aceia fac o mare gresala.
Veti intelege asta la un moment dat, asa cum a inteles si parintele Iustin care a retractat partial ce a spus, sau a modificat oricum.
Este grava gresala sa opresti pe cineva de la impartasanie doar fiindca are un document cu cip.

antoniap 28.11.2013 22:50:55

Citat:

De mult nu ma mai pot supara pe el. Il compatimesc sincer cand vad in ce mocirla se zbate. E tanar, probabil, si netrecut prin cuptorul ispitelor pentru a deprinde smerenia. Dupa ce-si va manca roscovele, va vorbi altfel... Sper.

bogdan81 28.11.2013 22:54:44

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542025)
Ia de aici-asa, daca vrei sa slabesti:

Poate vrei sa ne mai slabesti si tu. Ma abtin sa comentez logica ta.

Aceste biotehnologii au o legatura cu new-age.
Ele sunt periculoase fara doar si poate.
Dar ghici ce ? Una din aceste tehnologii cu puternic sprijin new-age este internetul.
Asa ca nici noi nu suntem scutiti de ispite.

bogdan81 28.11.2013 23:14:45

Exista doua mari puncte in doctrina new-age.
Unul din ele este dezvoltarea biotehnologiilor - clonarea, ingineria genetica etc.
Celalalt este dezvoltarea internetului ca mediu de comunicare globala.
Mai sunt si altele bineinteles, dar acestea doua sunt definitorii.

catalin2 29.11.2013 00:51:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542003)
Serios. Unde?
Cunosc oameni care cumva impartaseau opinia cipofoba, dar nu se manifestau ca altii de pe aici, nu ignorau un argument repetand obsesiv aceeasi prostii si altele, iar in timp s-au vindecat, asadar unde am scris "demonizati"?

Sa-ti reamintesc ce s-a intamplat pe forumul lui Matesan, dupa balacareala ta (nu numai, dar tu erai cel mai agresiv) pe tema cipurilor mai multi useri au cerut sa fie dezabonati pentru ca nu suportau certurile. Apoi ai inceput sa il ataci pe un preot tot din cauza asta. Daca nici asta nu e obsesie, atunci nu exista cuvantul asta.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542003)
Nu, spun despre tine ca obsesia antiecumenista te-a dus pana acolo incat sa subscrii, chiar si prin si cu ignoranta la alte miscari sectare (cipofobism, antivaccinism)

Obsesia asta e doar psihoza ta. Stii si tu cum se numeste pasarea aia care repeta ce spun altii, cam aia e si obsesia de care amintesti si pe care ai observat-o doar in ultimele luni, de cand am avut divergente de opinii. S-o luam asa, papagaliceste, userul catolic Erethorn era deranjat ca nu ii impartasesc opiniile ecumeniste si scriu despre catolicism. La fel si alti useri eterodocsi. Abia dupa mai bine de un an un user ortodox a avut o divergenta cu mine si a repetat ce spunea userul MihaiG, deranjat si el ca nu impartasesc viziunea ca si celelalte culte sunt asemanatoare ortodoxiei. Urmatoarea etapa este disputa despre evolutionism, cand Cezar s-a ofticat si mi-a spus acelasi lucru. De aici s-au mai luat si altii si au inceput sa repete si ei ce au auzit. Tu esti ultimul din cei ce repeta.
Cred ca ti-am mai spus, din cate imi amintesc unul din motivele pentru care am intrat pe forum era un mesaj al tau, in care faceai apologia catolicisimului. Intre timp vad ca te-ai mai indreptat, probabil si datorita a ceea ce am scris eu despre ecumenism. Dar ti-a mai ramas cate ceva, de exemplu evolutionismul teist, hipnoza, etc.

iuliu46 29.11.2013 01:04:22

Senatorul Ron Paul despre problema similara din SUA. Card ID cu amprenta si probabil cip pentru sanatate.

http://www.youtube.com/watch?v=n9CZ5OUet3s

" Ori crezi in libertate, ori nu crezi. Ideea ca trebuie sa punem la dispozitia unui guvern in care deja majoritatea oamenilor nu mai crede, noi instrumente prin care ne poate monitoriza viata ar trebui sa-i revolte pe oameni "

Pentru cei care nu stiu, Ron Paul ar fi trebuit sa fie contracandidatul lui Obama la ultimele alegeri prezidentiale. Republicanii l-au preferat intr-un final pe Mitt Romney. Poate si pentru ca Ron Paul are opinii de genul acesta :
http://www.youtube.com/watch?v=4fHfdSi-GDo

"What if our foreign policy of the past century is deeply flawed and has not served our national security interest?

What if we wake up one day and realize that the terrorist threat is the predictable consequence of our meddling in the affairs of others, and has nothing to do with us being free and prosperous?

What if propping up repressive regimes in the Middle East endangers both the United States and Israel ?

What if occupying countries like Iraq and Afghanistan and bombing Pakistan is directly related to the hatred directed toward us?

What if someday it dawns on us that losing over 5,000 American military personnel in the Middle East since 9/11 is not a fair tradeoff with the loss of nearly 3,000 American citizens no matter how many Iraqi, Pakistanian, Afghan people are killed or displaced?

What if we finally decide that torture, even if called “enhanced interrogation technique”, is self-destructive and produces no useful information and that contracting it out to a third world nation is just as evil?

What if it is finally realized that war and military spending is always destructive to the economy?

What if all war-time spending is paid for through the deceitful and evil process of inflating and borrowing?

What if we finally see that war-time conditions always undermine personal liberty?

What if Conservatives who preach small government wake up and realize that our interventionist foreign policy provides the greatest incentive to expand the government?

What if Conservatives understood once again that their only logical position is to reject military intervention and managing an empire throughout the world?

What if the American people woke up and understood that the official reasons for going to war are almost always based on lies and promoted by war propaganda in order to serve special interests?

What if we as a nation came to realize that the quest for empire eventually destroys all great nations?

What if Obama has no intention of leaving Iraq?

What if a military draft is being planned for for the wars that would spread if our foreign policy is not changed?

What if the American people learned the truth, that our foreign policy has nothing to do with national security, that it never changes from one administration to the next?

What if war in preparation for war is a racket serving the special interests?

What if President Obama is completely wrong about Afghanistan and it turns out worse than Iraq and Vietnam put together?

What if Christianity actually teaches peace and not preventive wars of aggression?

What if diplomacy is found to be superior to bombs and bribes in protecting America?

What happens if my concerns are completely unfounded?
Nothing.
But what happens if my concerns are justified and ignored?
Nothing good.”

Lucian008 29.11.2013 08:13:22

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 541975)
Nu, mai încearca o data ,poate ghicesti. Nu era vorba despre ce spunea Sf. Ap. Pavel ci despre aparenta contradictie in cele spuse de el. In Biblie sunt sute de contradictii aparente care sunt judecate de atei dupa o logica folosita si de AlinB cand judeca cele spuse de Par. Iustin.

Mai, mai ...numai logicieni pe aici.Profesionisti. Suntem ca niste adolescenti care isi judeca parintii ca atunci cand erau mici la intrebarea cum am aparut ne-au dat raspunsul ca ne-a adus barza. Ei bine Par. Iustin a facut invers, a incercat sa ne spuna adevărul despre cum "apar oamenii" dar cand a vazut fetele debusolate a trecut la povestea cu "barza v-a adus" si cand o sa creștem mari poate o sa intelegem. Probabil Par. Iustin a "vazut" ca multi dintre noi n-o sa mai creștem "mari" ca sa intelegem...adevărul si l-a spus înainte de vreme dar a revenit la "barza" ca macar sa nu fugim de acasa.

Același raspuns ca si lui mihai07 .

Serios, eu spun sa te lasi de sportul asta ca nu ti se potriveste. Nici treaba cu logica, nici treaba cu analogia, nici macar cea cu ironia.
As fi putut avea respect pentru cineva care dupa ce a dat cu bata in balta si i s-ar fi aratat ca a gresit sa recunoasca asta. Dar... e greu sa recunosti.
"Logicieni" - nu prea. Profesionisti. Nici atat. Dar unii care incearca lucruri care ii depasesc, da.
Cum sa compari "barza" care este o expresie a neputintei copilului de a intelege si accepa unele notiuni cu "lepadarea"? Nu exista jumatate de lepadare. Sa iti dau un exemplu de comparatie care ar fi mers: E ca si cum parintele Iustin ar fi sustinut ca desfranarea e un pacat, dar pentru ca omul modern este reticent si nu vrea sa accepte asta ar fi spus ca in anumite conditii este acceptata. Asta este o comparatie valida. Doar ca asa ceva nu ar fi putut fi acceptat.

Iar "aparenta contradictie" nu este nici o aparenta contradictie. O contradictie ar fi fost daca apostolul ar fi spus ca nu e bine ca barbatul sa se atinga de femeie si apoi ar fi completat ca pentru a nu arde sa se casatoreasca. Asa incerci sa faci o analogie intre virtute si pacat. Nu prea iese.

AlinB 29.11.2013 10:36:01

Citat:

nu inteleg cum poti combate un subiect avand ca "arma" reaua-vointa!! aici pe mine ma darama oameni de genul lui Alin!

Daca pentru tine o tona de argumente vs. o tona de "asa a zis cutare" si nu de putine ori "cutare" nici n-a zis sau a zis in necunostinta de cauza sau s-a dovedit ca gresea sau a spus altceva inseamna rea vointa sau dafirmatii pe langa subiect, ce sa mai zic..

Citat:

a uitat ca Hristos ne-a lasat Sabia Duhului Sant! cu ea trebuie sa taiem ca sa vedem unde gresim si unde e Adevarul!
Deocamdata ce faci tu se cheama "taiat frunza la caini" si nu cu "Sabia duhului" ci cu multa vorbarie fara nici o legatura cu subiectul.

De ce?
Pentru ca pe subiect nu se poate spune nimic inteligent, daca vrei sa apari cauza cipofoba.

AlinB 29.11.2013 10:37:31

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542014)

Deci care e problema cu respectivul implant medical?
Are "666" codificat in el sau cum?

AlinB 29.11.2013 10:39:04

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 542013)
Astia sunt "din aia" care cred ca "nu-i bai" sa te faci frate cu... pentru a trece/ sari gardul in... raiul desertaciunilor (sau paradisul nebunilor, cum atat de intelept il numeste Parintele Serafim Rose).

Serios??
Problema fiind care?
Poti sa raspunzi la intrebarea adresata si antoniei mai sus.

Retorica, desigur, ca pana acum ne-ati lamurit indeajuns la ce si cum puteti raspunde.

Citat:

da' bioetica nene nu e o subramura a tehnologiei?? uite ex: ca prea ma duci cu zaharelu>
Cred că înțelegeți toți ce înseamnă cuvântul bioetică. Trăim într-o perioadă istorică în care se înregistrează o dezvoltare explozivă a științelor. Avem o evoluție extraordinară a fizicii, care, încet, încet a condus la tehnologia materialelor, iar de aici au început să se dezvolte tehnologiile, în general. - See more at: http://www.pemptousia.ro/2013/11/bis....WxgPfPr1.dpuf
http://www.pemptousia.ro/2013/11/bis...mea-de-astazi/
Bla,bla,bla.
Nu e subiectul acestui topic.

AlinB 29.11.2013 10:45:43

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 542024)
mie care judec cu mintea mea limitata.

Primul lucru destept care l-ai spus pe topicul asta.
Nu ca nu am fi stiut-o deja..

Citat:

Par. Paisie nu a zis nimic despre un cip. El credea in coduri de bare cu 666, benzi magnetice cu 666 si ca aceasta combinatie de cifre, "666", spurca.
Adica pana si Biblia ar fi spurcata, ca doar are pagina "666".

Am inteles, trebuie sa ne consideram prosti, sa dam la gunoi tot ce stim despre ortodoxie si Traditie si sa consideram ca mantuirea noastra este conditionata de urmarea orbeasca a unui grupuletz cu caracteristici sectare care face colaje mincinoase din afirmatiile de o indoielnica calitate si contradictorii a catorva oameni.

Sigur.

AlinB 29.11.2013 11:35:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542041)
Senatorul Ron Paul despre problema similara din SUA. Card ID cu amprenta si probabil cip pentru sanatate.

Probabil nu prea intelegi limba engleza. Nu-i bai, nici antonia sau eliza nu inteleg si asta nu le opreste sa dea c/p la vifdeoclipuri paranoice, de multe ori facaturi.

Si cu siguranta nu stii care e treaba cu ID -ul in SUA.

Ceea ce in Europa e o chestie la ordinea zilei, pentru ei este scandalos.

Citat:

Pentru cei care nu stiu, Ron Paul ar fi trebuit sa fie contracandidatul lui Obama la ultimele alegeri prezidentiale. Republicanii l-au preferat intr-un final pe Mitt Romney.
N-ai observat ca indiferent cine iese presedinte, continua practic aceeasi politica, schimbarile in bine sunt practic minore si de cele mai multe ori nu sunt in bine?

AlinB 29.11.2013 11:38:05

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 542053)
Sa iti dau un exemplu de comparatie care ar fi mers: E ca si cum parintele Iustin ar fi sustinut ca desfranarea e un pacat, dar pentru ca omul modern este reticent si nu vrea sa accepte asta ar fi spus ca in anumite conditii este acceptata. Asta este o comparatie valida. Doar ca asa ceva nu ar fi putut fi acceptat.

Si eu am vrut sa-i dau acelasi exemplu :)
Dar oricum, pentru el tot e degeaba.
Insa poate mai exista spernate pentru altii care ar mai nimeri pe aici.

Citat:

Iar "aparenta contradictie" nu este nici o aparenta contradictie. O contradictie ar fi fost daca apostolul ar fi spus ca nu e bine ca barbatul sa se atinga de femeie si apoi ar fi completat ca pentru a nu arde sa se casatoreasca. Asa incerci sa faci o analogie intre virtute si pacat. Nu prea iese.
Punctat foarte bine.

Dar dupa cum vezi, atitudinea s-a schimbat.

Nu trebuie sa mai fim logici, rationali, trebuie sa acceptam ca nu avem deloc minte si ca sunt cativa clarvazatori ale caror cuvinte,chiar si cand sunt lipsite de sens, trebuie sa le urmam intocmai.

Ma mir ca nu ne recomanda sa ne inscriem in MISA.
De fapt orice secta incearca sa impluna ciracilor o optica similara.

AlinB 29.11.2013 11:45:03

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 542040)
Obsesia asta e doar psihoza ta. Stii si tu cum se numeste pasarea aia care repeta ce spun altii, cam aia e si obsesia de care amintesti si pe care ai observat-o doar in ultimele luni, de cand am avut divergente de opinii. S-o luam asa, papagaliceste, userul catolic Erethorn era deranjat ca nu ii impartasesc opiniile ecumeniste si scriu despre catolicism. La fel si alti useri eterodocsi. Abia dupa mai bine de un an un user ortodox a avut o divergenta cu mine si a repetat ce spunea userul MihaiG, deranjat si el ca nu impartasesc viziunea ca si celelalte culte sunt asemanatoare ortodoxiei. Urmatoarea etapa este disputa despre evolutionism, cand Cezar s-a ofticat si mi-a spus acelasi lucru. De aici s-au mai luat si altii si au inceput sa repete si ei ce au auzit. Tu esti ultimul din cei ce repeta

Sau poti sa o iei si altfel: "Cand mai multi iti spun ca esti beat, trebuie sa te duci la culcare".

Citat:

Cred ca ti-am mai spus, din cate imi amintesc unul din motivele pentru care am intrat pe forum era un mesaj al tau, in care faceai apologia catolicisimului.
Mai exact, care?
Sa vedem si noi despre ce apologie e vorba.
Dar nu aici, ca ai poluat destul, ci pe unul cu un subiect corespunzator.

Citat:

Intre timp vad ca te-ai mai indreptat, probabil si datorita a ceea ce am scris eu despre ecumenism. Dar ti-a mai ramas cate ceva, de exemplu evolutionismul teist, hipnoza, etc.
A ramas ceva ce?
Esti sigur ca pricepi ceva din ce scriu sau doar vezi "ecumenism" peste tot?
Am scris cumva ceva "ecumenist" si despre hipnoza sau evolutionism?
Nu crezi ca ar trebui sa muti poluarea despre subiectele astea pe topicurile corespunzatoare si sa lasi pe asta, unde nu ai nici o competenta sau capacitate de a exprima o idee coerenta la subiect, in seama altora?

iuliu46 29.11.2013 13:38:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542071)
Daca pentru tine o tona de argumente vs. o tona de "asa a zis cutare" si nu de putine ori "cutare" ...

Nu exista nici un argument de bun simt pentru care oamenii ar trebui sa accepte asa ceva.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542080)
Probabil nu prea intelegi limba engleza. Nu-i bai, nici antonia sau eliza nu inteleg si asta nu le opreste sa dea c/p la vifdeoclipuri paranoice, de multe ori facaturi.

Si cu siguranta nu stii care e treaba cu ID -ul in SUA.

Ceea ce in Europa e o chestie la ordinea zilei, pentru ei este scandalos.

Pai explica-ne tu ca sigur intelegi foarte bine limba engleza si nici nu umbli cu videoclipuri trucate ca altii. Spune sau nu spune chestiile alea ? Se refera sau nu la a oferi noi instrumente unui guvern in care oamenii si-au pierdut deja increderea ?
De ce e asa o mare chestie pentru americani in timp ce pentru noi nu ? Bravo lor, inseamna ca ei pricep macar la modul instinctiv ca statul nu trebuie sa aiba de-a face cu lucrurile astea.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542071)
N-ai observat ca indiferent cine iese presedinte, continua practic aceeasi politica, schimbarile in bine sunt practic minore si de cele mai multe ori nu sunt in bine?

N-am observat.:71:

AlinB 29.11.2013 14:05:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542091)
Nu exista nici un argument de bun simt pentru care oamenii ar trebui sa accepte asa ceva.

Asa ceva ce?
Un card bancar cu cip?
Un pasaport cu cip?
Un implant medical cu cip?
Un telefon/calculator cu cip??
Ce?

Citat:

Pai explica-ne tu ca sigur intelegi foarte bine limba engleza si nici nu umbli cu videoclipuri trucate ca altii. Spune sau nu spune chestiile alea ? Se refera sau nu la a oferi noi instrumente unui guvern in care oamenii si-au pierdut deja increderea ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Identit..._United_States

Citeste aici, ca despre asta e vorba.
Restul e emfaza, discurs tipic de politician, mai infloreste pe ici pe colo ca altfel suna sec.

Si astea sunt diferentele in functie de tara:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nationa...ication_number

iuliu46 29.11.2013 14:12:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542094)
Asa ceva ce?
Un card bancar cu cip?
Un pasaport cu cip?
Un implant medical cu cip?
Un telefon/calculator cu cip??
Ce?

Sa fie amprentati, scanati, sau sa aiba dosarul medical la purtator.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542094)
http://en.wikipedia.org/wiki/Identit..._United_States

Citeste aici, ca despre asta e vorba.
Restul e emfaza, discurs tipic de politician, mai infloreste pe ici pe colo ca altfel suna sec.

Si astea sunt diferentele in functie de tara:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nationa...ication_number

[/quote]

Nu mai bine citesti tu aici :
http://thehill.com/homenews/senate/9...tional-id-card

The national ID program would be titled the Believe System, an acronym for Biometric Enrollment, Locally stored Information and Electronic Verification of Employment.

It would require all workers across the nation to carry a card with a digital encryption key that would have to match work authorization databases.

“The cardholder’s identity will be verified by matching the biometric identifier stored within the microprocessing chip on the card to the identifier provided by the cardholder that shall be read by the scanner used by the employer,” states the Democratic legislative proposal.

But Senate Democratic Whip Dick Durbin (Ill.), who has worked on the proposal and helped unveil it at a press conference Thursday, predicted the public has become more comfortable with the idea of a national identification card.

“The biometric identification card is a critical element here,” Durbin said. “For a long time it was resisted by many groups, but now we live in a world where we take off our shoes at the airport and pull out our identification.

People understand that in this vulnerable world, we have to be able to present identification,” Durbin added. “We want it to be reliable, and I think that’s going to help us in this debate on immigration.”

Deci ce ne spune boul asta ? Ca de vreme ce deja ii tratam pe toti ca pe niste suspecti, ce mai conteaza daca le mai punem si cipuri ? Unde am mai citit eu ceva asemanator ?

iuliu46 29.11.2013 14:17:18

Normal ar fi sa ii cerem politicos statului sa nu ne mai asculte telefoanele, sa nu ne mai urmareasca internetul si sa dea camerele de luat vederi jos, nu sa acceptam si alte rahaturi pentru ca tot suntem in rahat pana-n gat.

catalin2 29.11.2013 14:23:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542083)
Esti sigur ca pricepi ceva din ce scriu sau doar vezi "ecumenism" peste tot?
Am scris cumva ceva "ecumenist" si despre hipnoza sau evolutionism?
Nu crezi ca ar trebui sa muti poluarea despre subiectele astea pe topicurile corespunzatoare si sa lasi pe asta, unde nu ai nici o competenta sau capacitate de a exprima o idee coerenta la subiect, in seama altora?

Si poluarea nu ai initiat-o tu si eu doar ti-am raspuns la ce ai scris? Nu tu ai amintit de ecumenism si preocuparea mea pentru el? Si asta doar pentru ca nu am vrut sa ma cert si eu pe tema asta "importanta".
Una e sa discuti despre ceva si alta e sa jignesti cum faci tu. Sunt mai multi care au pozitia ta, dar nu jignesc si nu desconsidera oamenii. Agresivitatea ta sminteste mai mult decat sustinerea unor cipuri, din mandrie nu poti suporta ca cineva sa te contrazica. Nu ai invatat ceva din ce s-a intamplat pe celalalt forum? Era firesc ca nu erai deranjat de atmosfera agresiva de pe forum, cand erai in elementul tau, supararea ar fi fost daca era prea multa liniste.

bin000 29.11.2013 16:34:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542074)
Primul lucru destept care l-ai spus pe topicul asta.
Nu ca nu am fi stiut-o deja..

Daca despre Par. Iustin si Paisie ai judecat, nu e o mirare sa judeci pe oricine altcineva. Tu esti prea "inteligent" pentru veacul asta. Urmatoarea etapa e sa judeci dogmele Sf. Parinti iar la sfârșit pe Dumnezeu . Asta e calea descrisa de Par. Paisie.

Citat:

Par. Paisie nu a zis nimic despre un cip. El credea in coduri de bare cu 666, benzi magnetice cu 666 si ca aceasta combinatie de cifre, "666", spurca.
Adica pana si Biblia ar fi spurcata, ca doar are pagina "666".
Par. Paisie Aghioritul si Par. Iustin sunt din alta liga, sunt prea mari ca sa fie judecati de un asa "inteligent" ca tine.
Nu stii cu adevărat nimic despre ei.Banda magnetica si codul de bare sunt o etapa, cipul in acte alta etapa, unul a vazut samanta ,altul butasul ,deja pomul (cipul pe mana)va fi lepadarea completa.Probabil ei au vazut ca ajuns la stadiul de pom va fi irezistibil ,ceva sanse fiind in stadiile de început ca samanta sau arbust.

AlinB 29.11.2013 17:36:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542095)
Sa fie amprentati, scanati, sau sa aiba dosarul medical la purtator.

Daca vorbim de amprentarea care se face pentru scopuri criminalistice, sunt necesare toate cele 10 degete.
Daca vorbim de amprenta ca mod de confirmare a identitatii, nu e mai diferita decat o poza.

Dosarul medical nu cred ca ti-l da nimeni "la purtator".

Nu stiu la ce fel de scanare te referi.
Citat:

Nu mai bine citesti tu aici :
http://thehill.com/homenews/senate/9...tional-id-card

The national ID program would be titled the Believe System, an acronym for Biometric Enrollment, Locally stored Information and Electronic Verification of Employment.

It would require all workers across the nation to carry a card with a digital encryption key that would have to match work authorization databases.

“The cardholder’s identity will be verified by matching the biometric identifier stored within the microprocessing chip on the card to the identifier provided by the cardholder that shall be read by the scanner used by the employer,” states the Democratic legislative proposal.

But Senate Democratic Whip Dick Durbin (Ill.), who has worked on the proposal and helped unveil it at a press conference Thursday, predicted the public has become more comfortable with the idea of a national identification card.

“The biometric identification card is a critical element here,” Durbin said. “For a long time it was resisted by many groups, but now we live in a world where we take off our shoes at the airport and pull out our identification.

People understand that in this vulnerable world, we have to be able to present identification,” Durbin added. “We want it to be reliable, and I think that’s going to help us in this debate on immigration.”
Cardul national de identitate e o problema, securizarea criptografica e o alta problema.
Biometria nu mai e de mult problema, cam de cand au aparut cartile de identiate cu poze.

Citat:

Deci ce ne spune boul asta ? Ca de vreme ce deja ii tratam pe toti ca pe niste suspecti, ce mai conteaza daca le mai punem si cipuri ? Unde am mai citit eu ceva asemanator ?
Poti sa punctezi pasajul? Ca eu nu am gasit nimic de genul asta in ce ai citat mai sus.
Un curs de engleza, ceva?

AlinB 29.11.2013 17:38:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542096)
Normal ar fi sa ii cerem politicos statului sa nu ne mai asculte telefoanele, sa nu ne mai urmareasca internetul si sa dea camerele de luat vederi jos, nu sa acceptam si alte rahaturi pentru ca tot suntem in rahat pana-n gat.

Du-te si cere.
Cine te impiedica?
Dar cine o sa te asculte?

Pe urma, daca te simti urmarit, ar trebui la o adica sa desfiinteze si politia. Si jandarmeria.
N-ai observat ce urat se uita la tine cand sunt in patrulare, ca si cand ai comis o infractiune?

In definitiv, ce ti-e teama ca ar putea afla despre tine?

Oricum, asta NU este o problema religioasa cum au incercat sa o dea unii.

AlinB 29.11.2013 17:47:09

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 542108)
Daca despre Par. Iustin si Paisie ai judecat, nu e o mirare sa judeci pe oricine altcineva.

Nu pe ei, ci ce au spus ei in "zona apocaliptica".
E o diferenta nu atat de subtila dar chiar si asa, nu ma mir deloc ca ti-a scapat.

Citat:

Urmatoarea etapa e sa judeci dogmele Sf. Parinti iar la sfârșit pe Dumnezeu . Asta e calea descrisa de Par. Paisie.
Calea deschisa de Luther a fost aceea ca a judecat nu raportandu-se la Sf. Traditie si Biserica autentica ci la mintea lui.
Eu v-am invitat pe voi astia cipofobi, sa va judecati ideile in raport cu Sf. Traditie si Biserica, ori vad ca refuzati asta sistematic, preferand statutul de robotei fara minte si ascultatori, dar ascultatori doar de o bucati care va convine.

Si indiferent ce va place voua sa credeti, judecati, mai exact judecati ca acea bucatica este adevarat si restul Bisericii care nu cred in ea, se afla in eroare.

Si pe baza a ce? Teologie ortodoxa? Nu. Sf. Traditie? Nu.
Aduceti pasaje din Scriptura unde vedeti scris "cipuri" desi nu scrie si apelul la autoritatea infailibila a unei maini de oameni, care iarasi, e in contradictie cu ce invata Ortodoxia.

Si aveti tupeul sa va numiti ortodocsi si mai mult sa zicei ca ala e sau nu e, dupa cum va da sau nu dreptate.

Citat:

Par. Paisie Aghioritul si Par. Iustin sunt din alta liga, sunt prea mari ca sa fie judecati de un asa "inteligent" ca tine.
Iar tu evident esti in una prea mica ca sa intelegi macar un strop din ce am zis eu.

Citat:

Nu stii cu adevărat nimic despre ei.Banda magnetica si codul de bare sunt o etapa, cipul in acte alta etapa, unul a vazut samanta ,altul butasul ,deja pomul (cipul pe mana)va fi lepadarea completa.Probabil ei au vazut ca ajuns la stadiul de pom va fi irezistibil ,ceva sanse fiind in stadiile de început ca samanta sau arbust.
Pai in cazul asta de ce ati zis "da" la samanta (banda magnetica) si nu la butas (cip) ba chiar unii dintre voi au zis ca e ok si cip, dar sa nu fie biometric sau RFID si tot voi fluturati teoria cu "obisnuirea treptata semnul fiarei" atunci cand va faceti de ras incercand sa demonstrati ca un cip in pasaport este efectiv lepadare.

Ca sa nu mai vorbim ca atunci cand cineva zice ca semnul fiarei este codul de bare, banda magnetica, si se dovedeste de generatia urmatoare de cipofobi ca n-ar fi asa, mai poti spune ca ideea a fost venita printr-o revelatie??

AlinB 29.11.2013 17:50:50

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 542097)
Si poluarea nu ai initiat-o tu si eu doar ti-am raspuns la ce ai scris?

Nop, tu ai inceput-o cand te-ai bagat in seama pe topicul asta desi stiai ca nu ai nimic inteligent de spus la subiect.

Ba chiar ai inceput cu acuzatii aiurea, ca cica cei care se opun cipofobilor au atitudini sectare si ti-am cerut sa demonstrezi asta si ai esuat ca o balena pe uscat.

EzioAuditore 29.11.2013 18:20:32

Am si eu o intrebare? Daca avem acte biokilometrice ce facem ?

iuliu46 29.11.2013 18:42:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542115)

Poti sa punctezi pasajul? Ca eu nu am gasit nimic de genul asta in ce ai citat mai sus.
Un curs de engleza, ceva?

"The biometric identification card is a critical element here,” Durbin said. “For a long time it was resisted by many groups, but now we live in a world where we take off our shoes at the airport and pull out our identification.

iuliu46 29.11.2013 18:58:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542115)
Daca vorbim de amprentarea care se face pentru scopuri criminalistice, sunt necesare toate cele 10 degete.
Daca vorbim de amprenta ca mod de confirmare a identitatii, nu e mai diferita decat o poza.

Dosarul medical nu cred ca ti-l da nimeni "la purtator".

Nu stiu la ce fel de scanare te referi.

Nu e nici un motiv pentru care oamenii sa-si lase nici o amprenta. Poate tie nu ti se pare nimic in neregula pana nu te pune nimeni in lanturi dar cred ca aici la noi au renuntat si autoritatile deocamdata sa impuna acest lucru.

"Vor fi două mari categorii de CI. Una simplă, care va conține doar acel cip, conținând datele de pe cardul de sănătate și un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conține acele date biometrice și datele de pe cardul de sănătate", spune Cătălin Chiper, secretar de stat MAI.

Ce inseamna lucrul asta ? Vom avea 2 tipuri de card, unul cu cip mic si unul cu cip mare. Daca aveti ceva impotriva luati doar cipul mic, daca nu, luati cipul mare. Important e sa-l luati. :15:

Nu exista nici un motiv pentru care un asemenea card sa fie impus. Doar spaga si dorinta unora de a ne controla din ce in ce mai mult.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:26:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.