Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

stefan florin 29.12.2011 19:28:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418836)
Bun, am înțeles că nu-ți aduc fericirea... dar sunt convins că absența lor te-ar face extrem de nefericit!

daca nu as mai avea nevoie de ele ca necesitati, nu cred. Doamne ajuta!

stefan florin 29.12.2011 19:29:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418835)
Dar faptul că Biserica Ortodoxă susține că există mai mulți arhangheli cum ți se pare?

prietene, nu-mi raspunde la o intrebare cu o alta intrebare. Doamne ajuta!

bairstow 29.12.2011 19:38:38

Eu recent am mers pe strada cu prietena mea si un adventist ne-a oferit consultatie medicala. Eu stiam despre ce e vorba si ne-a oferit o carte adventista la pret de 15 lei imi pare. Nu intru in amanunte prietena mea a decis sa cumpere cartea care dupa aceea a interesat-o asa de mult ca nu a citit nici rezumatul din ea. Dar ce legatura este intre sarpele farmaceutic si biserica adventista? Sarpele care vindeca!! DAR MAI IMPORTANT ESTE CA IN ACEASTA CARTE SE DESCRIE FRUMUSETEA VIETII SEXUALE (IN CUPLU CE E DREPT) SI NI SE DA NISTE EXEMPLE DE SPORIREA PLACERILOR SEXUALE! E DAR EI AU O ALTA EVANGHLIE! SI ERA CARTE ADVENTISTA CU CITATE BIBLICE !

osutafaraunu 29.12.2011 20:55:15

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 418854)
daca nu as mai avea nevoie de ele ca necesitati, nu cred. Doamne ajuta!

Să faci foamea vreo 4 luni și apoi să te văd dacă mai gândești așa...
Eu sunt fericit că Domnul m-a binecuvântat cu cele necesare vieții și-I mulțumesc pentru asta! Nu fac parte din milioanele de nefericiți ce mor de foame pe această planetă.

osutafaraunu 29.12.2011 20:56:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 418856)
prietene, nu-mi raspunde la o intrebare cu o alta intrebare. Doamne ajuta!

Am crezut că astfel îți "pică fisa" mai bine. Era doar o întrebare retorică pentru a putea realiza penibilul situației... Bineînțeles dacă știi care e etimologia cuvântului arhanghel.
Anyway... oricum eram offtopic...

osutafaraunu 29.12.2011 20:58:54

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 418865)
Eu recent am mers pe strada cu prietena mea si un adventist ne-a oferit consultatie medicala. Eu stiam despre ce e vorba si ne-a oferit o carte adventista la pret de 15 lei imi pare. Nu intru in amanunte prietena mea a decis sa cumpere cartea care dupa aceea a interesat-o asa de mult ca nu a citit nici rezumatul din ea. Dar ce legatura este intre sarpele farmaceutic si biserica adventista? Sarpele care vindeca!! DAR MAI IMPORTANT ESTE CA IN ACEASTA CARTE SE DESCRIE FRUMUSETEA VIETII SEXUALE (IN CUPLU CE E DREPT) SI NI SE DA NISTE EXEMPLE DE SPORIREA PLACERILOR SEXUALE! E DAR EI AU O ALTA EVANGHLIE! SI ERA CARTE ADVENTISTA CU CITATE BIBLICE !

Bairstow, parcă ziceai mai sus că nu vrei să te bagi în discuții, iar acum te-ai băgat până în gât în spam offtopic...
http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1249.gif http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1233.gif

bairstow 29.12.2011 21:24:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418887)

Pai tu ma acuzi ca sunt off topic dupa ce recunosti si tu ca esti la fel?
P.s Ciao. Vred ca meseria ta este aici. Sau cine stie? Poate castiga altii pentru tine. Nu vreau sa am probleme. Oricum eviti faptele reale care arata ce e cultul adventist. O lucrare omeneasca!

osutafaraunu 29.12.2011 21:32:18

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 418892)
Pai tu ma acuzi ca sunt off topic dupa ce recunosti si tu ca esti la fel?

Mă exprimam la persoana I plural, dacă mă înțelegi... eu măcar încercam să răspund la o întrebare, nu să intervin în discuție netam-nesam cu subiecte incendiare - ca să folosesc un eufemism...

stefan florin 29.12.2011 21:50:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418886)
Să faci foamea vreo 4 luni și apoi să te văd dacă mai gândești așa...
Eu sunt fericit că Domnul m-a binecuvântat cu cele necesare vieții și-I mulțumesc pentru asta! Nu fac parte din milioanele de nefericiți ce mor de foame pe această planetă.

am zis eu bine ca tu interpretezi mesajele mele la fel cum o faci ca Biblia. As zic ca DACA NU AS MAI AVEA NEVOIE DE ELE CA NECESITATI...nu as fi nefericit. Eu mananc si beau ca sa traiesc, nu traiesc ca sa mananc. Doamne ajuta!

stefan florin 29.12.2011 21:55:10

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418887)
Am crezut că astfel îți "pică fisa" mai bine. Era doar o întrebare retorică pentru a putea realiza penibilul situației... Bineînțeles dacă știi care e etimologia cuvântului arhanghel.

Arhanghelul Mihail (în ebraică מיכאל, Mîkhā’ēl, "Cine (este) ca Dumnezeu?"
„Arhanghel” - este un cuvânt compus din Arche și anghelos (Arche = „Conducător, Comandant, Cel mai mare, Cel mai înălțat”; anghelos = „Mesager, Sol, Înger”) și se traduce prin „Comandantul îngerilor”, „Cel mai mare Mesager”.
Asa si...care e problema?

osutafaraunu 29.12.2011 21:59:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 418900)
Arhanghelul Mihail (în ebraică מיכאל, Mîkhā’ēl, "Cine (este) ca Dumnezeu?"
„Arhanghel” - este un cuvânt compus din Arche și anghelos (Arche = „Conducător, Comandant, Cel mai mare, Cel mai înălțat”; anghelos = „Mesager, Sol, Înger”) și se traduce prin „Comandantul îngerilor”, „Cel mai mare Mesager”.
Asa si...care e problema?

Nu e nicio problemă... tu mănâncă și bea ca să trăiești și fi fericit! La mulți ani!

stefan florin 29.12.2011 22:02:13

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418902)
Nu e nicio problemă... tu mănâncă și bea ca să trăiești și fi fericit! La mulți ani!

Amin...Si cu Mihail=Hristos cum ramane? Nu vrei sa ma luminezi? Doamne ajuta!

bairstow 29.12.2011 22:25:13

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418902)

A, ce sa fie? Tipul si-a luat plasa. El credea ca nu se poate sa fie mai multi arhangheli . Dar oricum el a mai luat tepe si va continua asta e lucrarea lui. Mi-a placut teapa care si-a luat-o.

grasu77 29.12.2011 22:51:49

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 418905)
Amin...Si cu Mihail=Hristos cum ramane? Nu vrei sa ma luminezi? Doamne ajuta!

De ce insisti, de vreme ce puteai sa te luminezi singur, foarte usor? In acelasi loc de unde ai copiat ce inseamna "Arhanghelul Mihail", gasesti si explicatia (clar si in detaliu) ceruta de tine. Revezi primul capitol ("introducere") din acest articol cunoscut tie: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail.
Domnul Iisus Hristos indeplineste mai multe roluri biblice (mielul, leul, mijlocitorul, etc). Gasesti si explicatia faptului ca "Cine care este ca Dumnezeu"(Mihail) are si rolul de arhanghel. De retinut ca in Biblie unul singur este arhanghel (nu mai multi,unii fiind necunoscuti, cum spune traditia)

Daca te-ai luminat, sa revenim on-topic.

P.S. Altii inaintea Ellenei White (cu care am facut greseala sa te compar) au crezut la fel despre rolul de arhanghel al Mantuitorului. Vezi, spre exemplu, ce spune Sfantul Iustin Martirul in "Dilog cu iudeul Tryphon", pag. 62.

iuliu46 29.12.2011 23:17:44

Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor...

Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie.
Și mi-a zis: "Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!" Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: "Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!"

Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor"

Deci Iisus este Arhanghelul Mihail ? Asta intelegi tu de aici ? :17:

iuliu46 29.12.2011 23:29:30

Ca sa nu mai zicem ca in majoritatea traducerilor Mihail e numit one of the chief princes, adica unul dintre capeteniile printilor sau ingerilor.

Uite si Cornilescu :

Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei.

Deci Iisus e arhanghelul Mihail ?

stefan florin 29.12.2011 23:46:40

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 418921)
De ce insisti, de vreme ce puteai sa te luminezi singur, foarte usor? In acelasi loc de unde ai copiat ce inseamna "Arhanghelul Mihail", gasesti si explicatia (clar si in detaliu) ceruta de tine. Revezi primul capitol ("introducere") din acest articol cunoscut tie: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail.
Domnul Iisus Hristos indeplineste mai multe roluri biblice (mielul, leul, mijlocitorul, etc). Gasesti si explicatia faptului ca "Cine care este ca Dumnezeu"(Mihail) are si rolul de arhanghel. De retinut ca in Biblie unul singur este arhanghel (nu mai multi,unii fiind necunoscuti, cum spune traditia)

Daca te-ai luminat, sa revenim on-topic.

P.S. Altii inaintea Ellenei White (cu care am facut greseala sa te compar) au crezut la fel despre rolul de arhanghel al Mantuitorului. Vezi, spre exemplu, ce spune Sfantul Iustin Martirul in "Dilog cu iudeul Tryphon", pag. 62.

mda...m-as simti cu adevarat jicnit sa fiu comparat cu White, nici macar in gluma.
Sa vedem ce zice Daniel:
"Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei". (Daniel 10:13-Biblia Cornilescu)
Dupa cum vedem Mihail este unul din alte capetenii, deci mai sunt altii ca el.Ma risc si zic ca ar putea avea "frati" egal cu el.Din cate zice Biblia Hristos este UNIC, este creator impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant.Iuda zice ca Mihail nici nu a avut curajul sa-l mustre pe diavol. Din cele spuse de Biblie ti se pare ca Mihail este Dumnezeu atotputernic? Doamne ajuta!

iuliu46 30.12.2011 00:00:55

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 418932)
Dupa cum vedem Mihail este unul din alte capetenii, deci mai sunt altii ca el.Ma risc si zic ca ar putea avea "frati" egal cu el.Din cate zice Biblia Hristos este UNIC, este creator impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant.Iuda zice ca Mihail nici nu a avut curajul sa-l mustre pe diavol. Din cele spuse de Biblie ti se pare ca Mihail este Dumnezeu atotputernic? Doamne ajuta!

da Cornilescu e mai aproape de traducerea exacta,in mai toate se spune despre Mihail ca e unul dintre capetenii.
Problema e ca uitam cine a fost Iisus desi avem clar in Biblie intalnirea dintre El si diavol.Uitam ce i-a spus Iisus satanei deci sa auzi pe cineva cum afirma ca Iisus i-ar fi spus "Domnul sa te mustre " e absurd.Pai Iisus este Cuvantul,cum poate "mustra " Domnul altfel decat prin Iisus ? Una e relatia Fiului Omului cu oamenii si alta e relatia Fiului lui Dumnezeu cu satana :

Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești.

Uite cum il mustra Domnul.

stefan florin 30.12.2011 00:15:15

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 418936)
da Cornilescu e mai aproape de traducerea exacta,in mai toate se spune despre Mihail ca e unul dintre capetenii.
Problema e ca uitam cine a fost Iisus desi avem clar in Biblie intalnirea dintre El si diavol.Uitam ce i-a spus Iisus satanei deci sa auzi pe cineva cum afirma ca Iisus i-ar fi spus "Domnul sa te mustre " e absurd.Pai Iisus este Cuvantul,cum poate "mustra " Domnul altfel decat prin Iisus ? Una e relatia Fiului Omului cu oamenii si alta e relatia Fiului lui Dumnezeu cu satana :

Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești.

Uite cum il mustra Domnul.

prietene, la un cult in care se crede ca Mihail este extraterestru ce poti sa ceri? Unde nu este, nici Dumnezeu nu cere. Doamne ajuta!

bairstow 30.12.2011 07:20:40

O treime lumeasca : martorii lui Iehova, mormonii si adventistii. Cate asemanari la acest culte. Mai ales in mandrie!

osutafaraunu 30.12.2011 09:37:10

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 418954)
O treime lumeasca : martorii lui Iehova, mormonii si adventistii. Cate asemanari la acest culte. Mai ales in mandrie!

...zise Bairstow cel umil :15:și doar cu intervenții pertinente ontopic...

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 418915)
A, ce sa fie? Tipul si-a luat plasa. El credea ca nu se poate sa fie mai multi arhangheli . Dar oricum el a mai luat tepe si va continua asta e lucrarea lui. Mi-a placut teapa care si-a luat-o.

La mulți ani și ție!:1:

grasu77 30.12.2011 12:02:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 418813)
Hristos=arhanghelul Mihail: limpede, cursiv, ARGUMENTAT! Doamne ajuta!

Off-topic.
Cred ca ai gasit deja explicatia, cursiva, limpede, argumentata, aici (in primele doua scurte capitole,intitulate "Introducere" si "Opțiunea identificării lui Mihail cu Mesia / Christos"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail
Cred ca nu poti avea decat o singura obiectiune (cea referitoare la Daniel 10:13). In rest, nu stiu ce mai poti comenta.

Onn-topic.
Acum, incearca tu, sa ne lamuresti, limpede, cursiv, argumentat, cum este cu "sufletul nemuritor", caci Scriptura spune ca sufeltul moare (ex: Ezechiel 18:20). Probabil, nici macar nu stii care este semnificatia cuvantului suflet, in Sfanta Scriptura. Te uiti prea mult la televizor si il asemeni unei fantome (ceva care paraseste mortul si traieste mai departe, in mod constient, activ, si plin de simtiri).

Ca sa simplific lucrurile, iti pun o intrebare directa: cum impaci teoria "sufletului nemuritor"(care,chipurile, dupa moarte preia toate calitatile mentale si psihice ale omului si se duce la Domnul), cu fagaduinta Mantuitorului ca se va intoarce El sa ne ia, inviindu-i pe cei morti in credinta? Asta nu inteleg. Mantuitorul spune ca va veni El, va invia pe cei credinciosi si ii va lua cu el, iar cei ca tine spun ca mortii merg la Domnul cu de la sine putere (fara sa mai astepte revenirea Mantuitorului si invierea).

mihai07 30.12.2011 12:09:28

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 418977)
Off-topic.
Cred ca ai gasit deja explicatia, cursiva, limpede, argumentata, aici (in primele doua scurte capitole,intitulate "Introducere" si "Opțiunea identificării lui Mihail cu Mesia / Christos"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail
Cred ca nu poti avea decat o singura obiectiune (cea referitoare la Daniel 10:13). In rest, nu stiu ce mai poti comenta.

Poti comenta aceste versete care va dau voua si martorilor peste cap teoriile astea fanteziste
11 Și a grăit către mine: „Daniele, om plăcut al lui Dumnezeu, ia aminte la cuvintele pe care ți le spun ție și stai drept, că acum sunt trimis către tine”. Și pe când îmi grăia cuvântul acesta, m-am sculat tremurând.
12 Și a zis către mine: „Nu te teme, Daniele, că din ziua cea dintâi, de când ți-ai sârguit inima ta ca să înțelegi și să te smerești înaintea Dumnezeului tău, cuvintele tale au fost auzite și eu am sosit din pricina cuvintelor tale.
13 Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor
14 Și am venit ca să-ți fac cunoscut ce se va întâmpla poporului tău la sfârșitul zilelor; că mai este o vedenie pentru zilele cele din urmă”.
15 Și pe când grăia cu mine astfel de cuvinte, mi-am întors privirea spre pământ și am rămas ca un mut.
16 Și iată! Acela care avea înfățișarea fiului omului s-a atins de buzele mele; atunci am deschis gura mea și am grăit și am zis către cel ce sta înaintea mea: „O, Stăpânul meu! Din pricina acestei vedenii m-au cuprins zvârcoliri de durere și am rămas fără putere.
17 Și cum poate un slujitor atât de mic al Domnului său să grăiască cu un Stăpân atât de mare ca Tine! Și de spaimă îmi piere toată puterea și suflarea mi se oprește”.
18 Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie.
19 Și mi-a zis: „Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!” Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: „Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!”
20 Atunci El a zis: „Știi tu, oare, pentru ce am venit la tine? Acum Mă voi întoarce să fac război cu îngerul păzitor al Persiei și, când Eu Mă voi duce, iată că îngerul păzitor al Greciei va veni.
21 Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor”.

osutafaraunu 30.12.2011 12:19:39

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 418978)
Poti comenta aceste versete care va dau voua si martorilor peste cap teoriile astea fanteziste

Voi vreți continuu comentarii la pasaje biblice, neglijând problema esențială a topicului (și a celor înrudite cu acesta) la care nu s-a răspuns -iată deja- de trei ani (!!): Un singur versețel în care să apară mult uzitatul termen "nemurirea sufletului". Când o să răspundeți la această problemă spinoasă care vă dă "peste cap" toată șandramaua nebiblică a "nemuririi mortului" (excelentă definiția fratelui Grasu!)?

bairstow 30.12.2011 12:29:40

Hai ca asta este buna. Dar toata biblia vorbeste despre o stare a omului cand moare. Parabola lui Lazar si omul bogat, faptul ca Iisus invie prin puterea Lui si predica spiritelor din inchisoare, apoi descoperirea lui Pavel care se afla in trup sau nu neaparat!. Sau sufltele din apocalipsa care cer dreptate! Schimbarea la fata si alte si alte n dovezi prea clare! Pe bune cu voi si cu martorii lui Iehova nu se merita sa discuti. Mai ales cu aia ma feresc ca de dracu! Ce folos sa avem cand nu puteti vedea adevarul. De exemplu in evrei cap 4 sa inlocuiesti cuvintele ziua a saptea si odihna cu sabat sa vezi ce iese! Eu am spus. Si daca scria ca duminica a schimbat rolul zilei de sambata tot gaseati voi o gaselnita! Spuneati ca acele carti nu sunt canonice! Nu vroia si tatal vostru Luther sa faca la fel? Cand nu mai gasesti raspunsuri o dai in alta parte :)) Vai de tine si de lucrarea ta de amagire. Domnul sa te ierte daca ai inima curata.
Ps. Si Vadim Tudor ( sau altii ca el) dupa ce era contrazis si i se dovedea ca nu are dreptate la sfarsit adauga: vedeti am biruit, am avut dreptate! 90 la suta din auditoriu radeau de el dar erau si naivi care chiar credeau in ce spunea Vadim! Aceasta practica este intalnita des in politica mai ales ca politica se adreseaza maselor! Eu chiar cred ca sunt adventisti care scriu aici ca asa cred ei ca e bine dar sunt si adventisti cum e Grasu care sigur are un comison gras ....Pentru fiecare corupere!

OmuBun 30.12.2011 12:41:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418982)
Un singur versețel în care să apară mult uzitatul termen "nemurirea sufletului". Când o să răspundeți la această problemă spinoasă care vă dă "peste cap" toată șandramaua nebiblică a "nemuririi mortului" (excelentă definiția fratelui Grasu!)?

Faptul ca va dati dreptate intre voi, nu va ajuta cu nimic. N-aveti decat sa va vedeti deasupra celorlalti cu credinta voastra. Cat despre "versetelul" de care vorbesti, nu stii pentru ca nu l-ai cautat. Iar tot ce-ai cautat a fost preferential si dupa cum ati fost voi indoctrinati, nu dupa ceea ce ne invata pe toti Sfintii Parinti, care pastreaza credinta si invataturile stricte de la primii apostoli si ucenici ai Mantuitorului. Voi n-ati inteles un lucru: cei ce stiu unde sa caute, nu-si pun mintea cu voi, si stiu ei de ce, iar cei ce se avanta in polemici, au ei insisi destule lacune, dar stiu un singur lucru: "Crezul" cu ceea ce deriva "... Sintr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica..." Ori, voi nu va regasiti niciunde, iar asta e foarte trist.

bairstow 30.12.2011 12:44:42

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 418984)
Faptul ca va dati dreptate intre voi, nu va ajuta cu nimic. N-aveti decat sa va vedeti deasupra celorlalti cu credinta voastra. Cat despre "versetelul" de care vorbesti, nu stii pentru ca nu l-ai cautat. Iar tot ce-ai cautat a fost preferential si dupa cum ati fost voi indoctrinati, nu dupa ceea ce ne invata pe toti Sfintii Parinti, care pastreaza credinta si invataturile stricte de la primii apostoli si ucenici ai Mantuitorului. Voi n-ati inteles un lucru: cei ce stiu unde sa caute, nu-si pun mintea cu voi, si stiu ei de ce, iar cei ce se avanta in polemici, au ei insisi destule lacune, dar stiu un singur lucru: "Crezul" cu ceea ce deriva "... Sintr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica..." Ori, voi nu va regasiti niciunde, iar asta e foarte trist.

E aici e o mare ameteala. EI cred in crez! Da OmuBun ai dreptate. Dar mereu nadajduiesc in Domnul ! Doamne ajuta-ma sa ma corectez!

osutafaraunu 30.12.2011 13:01:02

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 418983)
Hai ca asta este buna. Dar toata biblia vorbeste despre o stare a omului cand moare.

Stimabile și onorabile, nu ți-am cerut să-mi aduci toată Biblia, ci doar un singur versețel- cât de mic ar fi el, dar să conțină acest termen "nemurirea sufletului". Capisco?

osutafaraunu 30.12.2011 13:01:48

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 418984)

Omule Bun, cerința e limpede și concretă: un singur verset din Biblie cu "nemurirea sufletului"! E chiar atât de greu? De găsit, eu spun că da, deoarece nu există (te rog să mă contrazici aducând versetul)! Dar și mai greu pentru un ortodox e să recunoască că nu există! Eu știu de ce....

iuliu46 30.12.2011 13:25:21

Că iată toate sufletele sunt ale Mele; cum este al Meu sufletul tatălui, tot așa și sufletul fiului; sufletul care a greșit va muri.

De se poartă după poruncile Mele și legile Mele cu credincioșie le păzește, acela este drept și fără îndoială viu va fi, zice Domnul Dumnezeu.

Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi.

Sufletul care păcătuiește va muri.
Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.

Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut și păzește toate legile Mele și face ceea ce e bun și drept, el va trăi și nu va muri.

Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - și nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu?

Căci el a văzut și s-a întors de la toate nelegiuirile sale, pe care le-a făcut; de aceea va fi viu și nu va muri.

Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel?

Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"

Auzi cica VA FI VIU SI NU VA MURI .

Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii, caci pentru El toti sunt vii.

Auzi cica pentru Dumnezeu toti sant vii.

Sa nu vã temeti de cei care ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul

Auzi cica nu pot ucide sufletul.

Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;

Auzi cica se desparte de trup si e impreuna cu Hristos.BLASFEMIE :21:

bairstow 30.12.2011 13:28:23

Sunt orbiti dar orbesc si pe altii :(
Sau incearca...

iuliu46 30.12.2011 13:28:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418989)
Omule Bun, cerința e limpede și concretă: un singur verset din Biblie cu "nemurirea sufletului"! E chiar atât de greu? De găsit, eu spun că da, deoarece nu există (te rog să mă contrazici aducând versetul)! Dar și mai greu pentru un ortodox e să recunoască că nu există! Eu știu de ce....

Sa nu vã temeti de cei care ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul :34:

osutafaraunu 30.12.2011 13:46:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 418990)
Că iată toate sufletele sunt ale Mele; cum este al Meu sufletul tatălui, tot așa și sufletul fiului; sufletul care a greșit va muri.

De se poartă după poruncile Mele și legile Mele cu credincioșie le păzește, acela este drept și fără îndoială viu va fi, zice Domnul Dumnezeu.

Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi.

Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.

Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut și păzește toate legile Mele și face ceea ce e bun și drept, el va trăi și nu va muri.

Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - și nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu?

Căci el a văzut și s-a întors de la toate nelegiuirile sale, pe care le-a făcut; de aceea va fi viu și nu va muri.

Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel?

Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"

Auzi cica VA FI VIU SI NU VA MURI .

Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii, caci pentru El toti sunt vii.

Auzi cica pentru Dumnezeu toti sant vii.

Sa nu vã temeti de cei care ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul

Auzi cica nu pot ucide sufletul.

Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;

Auzi cica se desparte de trup si e impreuna cu Hristos.BLASFEMIE :21:

Lăudabil efortul tău, dar nu există în niciun text expresia "suflet nemuritor"! Dimpotrivă, în două din ele apare chiar ideea că sufletul moare... cred că ți-au scăpat acele două versete...
Un mic sfat: pe viitor dă și referința biblică a textelor să le poată verifica tot omul. Așa e corect.

osutafaraunu 30.12.2011 13:47:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 418992)
Sa nu vã temeti de cei care ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul :34:

Versetul complet, spune așa:

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena." (Matei 10,28 - versiunea sinodală)

Persecutorii nu pot ucide sufletul, dar Dumnezeu poate ucide sufletul (că acesta nu este nemuritor), și nu doar ucide, ci-l poate și distruge, nimici, anihila (άπόλλυμι - în original). Unde mai e sărmanul "suflet nemuritor"?:33:
Succes pe mai departe în căutări!

P.S. Reînnoiesc rugămintea mea ca să postați și referința biblică, odată cu citatul. Nu avem nimic de ascuns! ... sau avem?

mihai07 30.12.2011 14:50:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418994)

"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena." (Matei 10,28 - versiunea sinodală)

Persecutorii nu pot ucide sufletul, dar Dumnezeu poate ucide sufletul (că acesta nu este nemuritor), și nu doar ucide, ci-l poate și distruge, nimici, anihila (άπόλλυμι - în original). Unde mai e sărmanul "suflet nemuritor"?:33:

P.S. Reînnoiesc rugămintea mea ca să postați și referința biblică, odată cu citatul. Nu avem nimic de ascuns! ... sau avem?

Nu pune nimeni la indoiala faptul ca Dumnezeu poate nimici sufletele. Dar oare de asta ne-a creat Dumnezeu? Ca dupa moartea fizica sa ne distruga sufletele, sa le dea Hibernate (ca sa zic asa)? Nu oare ne-a creat sa bucuram de viata vesnica?
p.s. nu intelege ca sufletul este nemuritor in sens autonom in afara lui Dumnezeu ci faptul ca prin harul lui Dumnezeu se impartaseste de viata vesnica fara sa aibe un moment in care va fi inconstient.(de fapt stai ca voi nici nu credeti ca omul are suflet desi Biblia o spune clar)

iuliu46 30.12.2011 14:54:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 418994)

:24:
Pai sigur ca Dumnezeu poate orice si o va face pentru pacatosi,noi vorbeam aici despre sufletul care nu moare odata cu trupul,nu despre ce poate Dumnezeu .Asa face satana iti cere ceva si pe urma o da la intors .:24:

La fel si dincolo scrie clar ca Sufletul pacatosilor va muri, iar sufletul celui drept va trai.
adica ce intelegi dumneata prin suflet nemuritor ? Ceva care nu se supune lui Dumnezeu ?Adica ceva care nu poate fi distrus nici macar de Dumnezeu ? Suflet nemuritor e ceea ce ramane viu din noi dupa moartea trupului.

iuliu46 30.12.2011 14:58:21

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 418999)
Nu pune nimeni la indoiala faptul ca Dumnezeu poate nimici sufletele. Dar oare de asta ne-a creat Dumnezeu? Ca dupa moartea fizica sa ne distruga sufletele, sa le dea Hibernate (ca sa zic asa)? Nu oare ne-a creat sa bucuram de viata vesnica?
p.s. nu intelege ca sufletul este nemuritor in sens autonom in afara lui Dumnezeu ci faptul ca prin harul lui Dumnezeu se impartaseste de viata vesnica fara sa aibe un moment in care va fi inconstient.(de fapt stai ca voi nici nu credeti ca omul are suflet desi Biblia o spune clar)

Exact Mihai si eu cred ca el stie asta dar o da la intors.Auzi cica nu e nemuritor ca il poate distruge Dumnezeu.Pai bineinteles ca il poate distruge cine a negat asta ? Noi vorbim despre nemuritor in sensul ca nu moare odata cu trupul .Intreb inca o data.La cine se duce Iisus in iad sa propavaduiasca daca aia sant morti si mortii nu stiu nimic ?

mihai07 30.12.2011 15:05:46

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419001)
Exact Mihai si eu cred ca el stie asta dar o da la intors.Auzi cica nu e nemuritor ca il poate distruge Dumnezeu.Pai bineinteles ca il poate distruge cine a negat asta ? Noi vorbim despre nemuritor in sensul ca nu moare odata cu trupul .Intreb inca o data.La cine se duce Iisus in iad sa propavaduiasca daca aia sant morti si mortii nu stiu nimic ?

Stai sa vezi ce explicatie halucinanta o sa primesti de la grasu77.

osutafaraunu 30.12.2011 15:06:22

Citat:

Nu pune nimeni la indoiala faptul ca Dumnezeu poate nimici sufletele. Dar oare de asta ne-a creat Dumnezeu?

Așa frate... parcă mai seamănă acum a adevăr!
E drept că Dumnezeu ne-a creat ca să trăim veșnic, să nu murim niciodată, dar uite ce a adus păcatul pe această planetă! În consecință, Domnul va face și această lucrare stranie (Isaia 28,21 în original), această operațiune străină iubirii Sale, dar necesară pentru eradicarea păcatului.

Citat:

Ca dupa moartea fizica sa ne distruga sufletele, sa le dea Hibernate (ca sa zic asa). Nu oare ne-a creat sa bucuram de viata vesnica?

Da, viață veșnică. Deocamdată avem parte de o viață vremelnică, după care urmează o moarte și ea vremelnică, apoi învierea și viața cea veșnică! Asta spune Scriptura, asta cred.

Citat:

p.s. nu intelege ca sufletul este nemuritor in sens autonom ci faptul ca prin harul lui Dumnezeu se impartaseste de viata vesnica fara sa aibe un moment in care va fi inconstient.

Nicio grijă, n-am înțeles nici măcar pentru o secundă că sufletul ar fi nemuritor prin sine însuși, nemurirea o acordă (condiționat) Singurul care are nemurirea (1 Tim.6,16). Și dacă e Singurul, în mod cert nu mai sunt alții!
Și va da nemurirea desigur, dar la final, nu în momentul morții

Citat:

(de fapt stai ca voi nici nu credeti ca omul are suflet desi Biblia o spune clar)

Biblia spune clar că omul are suflare de viață (duh, spirit). Suflet este, datorită acestei scântei de viață de la Dumnezeu în corpul lui.

osutafaraunu 30.12.2011 15:10:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419000)
Suflet nemuritor e ceea ce ramane viu din noi dupa moartea trupului.

Faină scrânteală a adevărului biblic, n-am ce zice! Adică sufletul e mortul care e viu și care moare trăind în continuare! Ia mai sunați măi, hăăăi, hăăăi!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:10:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.