Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

anita 09.07.2012 09:05:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457526)
Marea întrebare ar fi:
După ce omul acela ajunge să dobândească "cunoștințe teologice" mult peste nivelul mediu al credincioșilor din biserica istorică, cum de nu se întoarce acolo după ce și-a dat seama că a fost "înșelat"?
O întrebare și mai directă: cum se face că se înmulțește numărul preoților ce aderă la cultele neoprotestante? Se presupune că aceștia dețin toată cunoștința teologică necesară pentru a fi feriți de "capcana sectelor".:39:

Antonia a dat raspunsul corect ,caderea omului ,pacatele il tin "legat" de secta.De fapt asta a spus si parintele Arsenie Boca.
Nu exista indreptare ,nu exista pocainta la secta ci nevoia de a demonstra ca se cunoaste foarte bine Biblia.
Noi stim ca exista "una sfanta ,soborniceasca si apostoleasca biserica" de acum 2000 ani .

bluester 09.07.2012 09:10:45

Citat:

Marea întrebare ar fi:

O întrebare și mai directă: cum se face că se înmulțește numărul preoților ce aderă la cultele neoprotestante? Se presupune că aceștia dețin toată cunoștința teologică necesară pentru a fi feriți de "capcana sectelor".:39:

In primul rand , pentru ca din cauza parohiei primite. Un bun exemplu este fostul preot Florea Daniel Cristian , care spunea ca avea enoriasi : betivi , curvari , nepasatori fata de Biserica. Iar in urma unei discutii cu un pastor eretic - "s-a pocait". Din toata povestea asta , aflam ca ratacitul habar nu avea ca Iisus Hristos a venit pentru pacatosi , si nicidecum pentru cei drepti. Fiecare preot are datoria de a păstori turma lui Hristos. Insa fostulului preot i se parea prea greu sa aiba grija de enoriasii lui si sa-i indrumeze pe calea cea dreapta , si a preferat sa mearga la o secta si sa se laude ca "s-a pocait".
O alta problema grava ar fi , la acest preot , ca s-a botezat a2a oara , cu toate ca botezul nu se repeta.
Acum , daca ar vrea sa se intoarca la Ortodoxie , nu s-ar intoarce ,cu siguranta, pentru ca si-ar pierde prestatia fata de eretici (sunt zeci de filmulete pe Youtube cu el , unde totata lumea il lauda).
Diavolul nu este bland... ci se lupta cu multa agresivitate.

stefan florin 09.07.2012 09:18:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457412)
Or mai fi și altele. Plagiatura e la modă astăzi...

mda...Adevarul doare amice, doare tare...

Suzana 09.07.2012 09:25:55

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457533)
Ascultarea, supunerea, umilinta sint lucruri foarte grele si lipsesc cu desavirsire in secte.

Ei, nu! asculta orbeste de pastorul lor.

Citat:

Dar sa fii independent si de capul tau nu e permis in Bisericile Traditionale.

"capul" fiind cine?

Adrianna 09.07.2012 09:41:43

Pentru raspunsurile ce nu le are biserica, vedeti postarea 50 de pe topicul GANDIRE PATRISTICA sau VIATA IN HRISTOS. Am rezumat acolo tot off-ul.

Multa pace!

osutafaraunu 09.07.2012 10:49:22

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457531)
Atunci concluzia care m-a facut sa nu parasesc Biserica de care apartin este corecta: exista mantuire in Biserica Catolica, iar eu ma pot mantui.

Destul de riscantă adoptarea unei asemenea filosofii... Vreau să vă spun că e riscantă și pentru un adventist, nu doar pentru un catolic; căci nu Biserica mântuiește, ci Hristos!

Citat:

Concluzia a doua, care si ea este corecta, este ca atunci cand sectantii bat la usile catolicilor/ortodocsilor, singurul interes urmarit e cel personal, acela de a mari numarul de membri si de incasa astfel mai multi bani, pentru ca acesti ortodocsi/catolici se afla deja pe drumul care duce la mantuire. Nu exista alta motivatie pentru care cineva sa vrea sa devieze drumul spre mantuire al unui om decit banii.

Posibil să fie o deformație profesională, lucrați în domeniul bancar? Credeți că chiar toți oamenii urmăresc interese financiare?

Citat:

Si concluzia a treia este ca in goana dumneavoastra de a va mari numarul de membri, distrugeti vieti.

A treia concluzie greșită... Vreți să spuneți că Biserica Catolică și-a împlinit deja scopul prin distrugerea a 1.000.000.000 de vieți? Vedeți cât de greșită optică aveți?

osutafaraunu 09.07.2012 10:52:56

Citat:

Pai raspunsul e simplu: nu cunoasterea si Hristos ii determina pe ei sa-si schimbe religia, ca doar se pot mantui si in religia lor. Dar sa fii independent si de capul tau nu e permis in Bisericile Traditionale.

Afirmația dvs. ar putea fi adevărată îndreptul creștinilor "independenți", adică cei fără o biserică anume; însă până acum n-am auzit decât de preoți ce trec la o altă Biserică organizată și care cere rigoare doctrinară și administrativă.

Citat:

Ascultarea, supunerea, umilinta sint lucruri foarte grele si lipsesc cu desavirsire in secte.

Nu știu ce secte ați studiat atât de amănunțit, însă știu că bisericile neoprotestante învață și urmăresc desăvârșirea în cele trei privințe enumerate de dumneavoastră

Citat:

Cui sa i se supuna np cind el e deja egalul Domnului (ei sint sfinti deja!)?

Numiți un singur np care s-a autodenumit "sfânt deja", dar vă rog excludeți-i pe cei cu probleme psihice.

Citat:

Chiar si denumirea dumneavoastra de "protestanti" arata ca sinteti in protest permanent, asemenea ingerului intunecat la culoare!

Denumirea aceasta nu noi ne-am dat-o, ci chiar dumneavoastră-catolicii!

Citat:

Este asa simplu sa acuzati (Biserica nu e buna, duhovnicii nu sint buni, crestinii se foiesc in biserici, vorbesc, Biblia modificata -cand dumneavoastra ati scos fara rusine din Biblie capitole intregi- etc, etc, etc)

Singura vină ce ne-o imputați (excluzând desigur cele trei misterioase "etceteri") este că am scos "fără rușine" capitole întregi din Biblie? Haideți doamnă, nu se poate să nu găsiți alte capete de acuzare... doar cu minciunica asta vă prezentați?

Citat:

Daca biserica adventista se va umfla ca un balon de sapun, tot asa se va si sparge. Pentru ca daca numai interesul ii va mina pe unii crestini sa-si schimbe religia o data, tot interesul va fi motivul pentru care isi vor schimba religia si a doua oara. Singura motivatie care ii face pe oameni sa fie statorinici si sa persevereze oricat de mari ar fi piedicile este Isus Hristos.

Aici aveți dreptate, dacă L-au găsit pe Hristos în Biserica Adventistă, vor rămâne acolo și-i vor îndruma și pe alții către acel loc unde L-au găsit pe Mântuitorul lor personal. Deocamdată sensul de mers al "Plecărilor" rămâne invariabil cel din titlul topicului...:67: ←N-o luați ca pe o victorie personală, ci ca pe o victorie a lui Hristos!

osutafaraunu 09.07.2012 10:54:05

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 457535)
Antonia a dat raspunsul corect ,caderea omului ,pacatele il tin "legat" de secta.

Vi se pare corect argumentul acesta? Toți neoprotestanții sunt păcătoși, în timp ce toți ortodocșii/catolicii sunt sfinți. Nu există nici măcar o nuanță de culoare în tabloul acesta alb-negru?

osutafaraunu 09.07.2012 10:55:15

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457537)
In primul rand , pentru ca din cauza parohiei primite. Un bun exemplu este fostul preot Florea Daniel Cristian , care spunea ca avea enoriasi : betivi , curvari , nepasatori fata de Biserica. Iar in urma unei discutii cu un pastor eretic - "s-a pocait". Din toata povestea asta , aflam ca ratacitul habar nu avea ca Iisus Hristos a venit pentru pacatosi , si nicidecum pentru cei drepti. Fiecare preot are datoria de a păstori turma lui Hristos. Insa fostulului preot i se parea prea greu sa aiba grija de enoriasii lui si sa-i indrumeze pe calea cea dreapta , si a preferat sa mearga la o secta si sa se laude ca "s-a pocait".
O alta problema grava ar fi , la acest preot , ca s-a botezat a2a oara , cu toate ca botezul nu se repeta.
Acum , daca ar vrea sa se intoarca la Ortodoxie , nu s-ar intoarce ,cu siguranta, pentru ca si-ar pierde prestatia fata de eretici (sunt zeci de filmulete pe Youtube cu el , unde totata lumea il lauda).
Diavolul nu este bland... ci se lupta cu multa agresivitate.

Lăsați exemplele de pe Youtube, acelea sunt doar câteva... fiecare oraș mare are exemple de preoți trecuți la neoprotestanți și cunoaștem pe viu cum se prezintă situația... Cert este că valul acesta de "emigrare" nu poate fi oprit; preoți ori mireni, când Îl găsesc pe Hristos nu pot fi opriți să I se dedice.

osutafaraunu 09.07.2012 10:56:02

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 457539)
mda...Adevarul doare amice, doare tare...

Trebuie să dau o declarație că n-am plagiat? Eventual am copiat de pe fițuică, dar asta nu se pune: pe vremea aceea eram ortodox!:21:

bluester 09.07.2012 11:10:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457562)
Lăsați exemplele de pe Youtube, acelea sunt doar câteva... fiecare oraș mare are exemple de preoți trecuți la neoprotestanți și cunoaștem pe viu cum se prezintă situația... Cert este că valul acesta de "emigrare" nu poate fi oprit; preoți ori mireni, când Îl găsesc pe Hristos nu pot fi opriți să I se dedice.

Uite-te la tine in "ograda". Observi preoti ortodocsi care se duc la neoprotestanti , insa nu ii vezi pe adventisti si ceilalati rataciti ca se intorc la Ortodoxie.Sunt o gramada de oameni care au vazut ca adventismul este o erezie , si s-au intors la Ortodoxie , ba chiar s-au si calugarit.
Problema este ca nu se face atata zarva cand se intoarce vreun adventist la Biserica Ortodoxa : ba chiar nici nu se mai pomeneste de el. Pe de alta parte , daca vreun ortodox se duce la adventisti : ajunge si la speranta tv.

nutucutu 09.07.2012 11:19:10

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457557)
Destul de riscantă adoptarea unei asemenea filosofii... Vreau să vă spun că e riscantă și pentru un adventist, nu doar pentru un catolic; căci nu Biserica mântuiește, ci Hristos!

Evident ca Hristos mantuieste
Citat:

Posibil să fie o deformație profesională, lucrați în domeniul bancar? Credeți că chiar toți oamenii urmăresc interese financiare?

Ce il poate determina pe un om sa ma abata de pe drumul meu spre matuire? Banii, sau mai rau, pierderea sufletului meu (lucru pe care incep sa-l cred din ce in ce mai mult). De ce va risipiti energia in tarile care deja il cunosc pe Domnul nostru, catolice sau ortodoxe, si nu v-o canalizati in tarile care nu au auzit nimic despre Domnul nostru? Banii sau pierdera sufletelor cat mai multor oameni.
Citat:

A treia concluzie greșită... Vreți să spuneți că Biserica Catolică și-a împlinit deja scopul prin distrugerea a 1.000.000.000 de vieți? Vedeți cât de greșită optică aveți?

E trist sa vad cum adventistii beneficiaza de truda si jertfa milioanelor de calugari care, timp de mii de ani, au copiat Sfanta Scriptura si au transmis-o generatiilor urmatoare, de munca calugarilor care au compus imnuri in cinstea DOmnului nostru, dar sant foarte rigurosi cu greselile Bisericii. Ce confortabil, nu-i asa? Pe de o parte aruncati cu pietre in Biserica Catolica, iar pe de alta parte nu aveti nici o rusine sa va infruptati din roadele ei! Chiar daca Biserica noastra ar fi facut ceea ce sustineti dumneavoastra, asta nu justifica greselile dumneavoastra.(ati revenit la setarea initiala: produsul dumneavoastra e mai bun ca al concurentei).

bluester 09.07.2012 11:23:32

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457569)
Evident ca Hristos mantuieste

E trist sa vad cum adventistii beneficiaza de truda si jertfa milioanelor de calugari care, timp de mii de ani, au copiat Sfanta Scriptura si au transmis-o generatiilor urmatoare, de munca calugarilor care au compus imnuri in cinstea DOmnului nostru, dar sant foarte rigurosi cu greselile Bisericii. Ce confortabil, nu-i asa? Pe de o parte aruncati cu pietre in Biserica Catolica, iar pe de alta parte nu aveti nici o rusine sa va infruptati din roadele ei! Chiar daca Biserica noastra ar fi facut ceea ce sustineti dumneavoastra, asta nu justifica greselile dumneavoastra.(ati revenit la setarea initiala: produsul dumneavoastra e mai bun ca al concurentei).

Ceea ce este si mai amuzant , este ca adventistilor le place sa atace Sfanta Tradite , desi Biblia este produsul Sfintei Traditii.

nutucutu 09.07.2012 12:09:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457559)
Nu știu ce secte ați studiat atât de amănunțit, însă știu că bisericile neoprotestante învață și urmăresc desăvârșirea în cele trei privințe enumerate de dumneavoastră

Alta viclenie: pana acum ati ironizat urmarea Traditiei, iar acum faceti apologia ascultarii. De cine ascultati dumneavoastra, mai exact? Referitor la umilinta: am urmarit predica unui pastor de-al dumneavoastra pe postul dumneavoastra TV. Cata diferenta de exemplul apostolilor! Pastorul dumneavoastra vorbea despre el insusi si se lauda (a fost in inchisoare, a respectat sambata, a ajutat pe nu stiu cine...) Si era pastor!!! Sfanta Scriptura ne spune ca daca eu marturisesc despre mine insami marturia mea nu e valabila. Dar in sectele/cultele np aceasta e principala practica! Ce deosebire intre acel pastor care vorbea despre el insusi si se lauda si sfintii nostri, care nu predicau decat despre Dumnezeu! Refuzau sa vorbeasca despre ei insisi si numai datorita faptului ca au fost obligati sa asculte au scris despre viata lor!
Citat:

Numiți un singur np care s-a autodenumit "sfânt deja", dar vă rog excludeți-i pe cei cu probleme psihice.

Toti sectantii/np pe care-i intrebi de ce nu-si incredinteaza copiii Domnului dupa nastere, prin botez, pentru ca exista riscul ca ei sa moara pana la botez si astfel pierd mantuirea, raspund ca copiii lor sint sfinti.
Citat:

Denumirea aceasta nu noi ne-am dat-o, ci chiar dumneavoastră-catolicii!

Cind v-am numit sectant v-ati suparat. Cind va spun protestant va suparati. Nici nu ne putem astepta la altceva de la fiii neascultarii.
Citat:

Singura vină ce ne-o imputați (excluzând desigur cele trei misterioase "etceteri") este că am scos "fără rușine" capitole întregi din Biblie? Haideți doamnă, nu se poate să nu găsiți alte capete de acuzare... doar cu minciunica asta vă prezentați?

Acum o faceti si pe martirul! Un mizilic ca asta, scoaterea din Sfanta Scriptura a unor capitole intregi nu are sens sa fie dezbatuta, iar pentru "unde scrie lumanare" ati alocat vreo 50 pagini! (Si apropos, am gasit un best seller al profetesei dumneavoastra in biblioteca mea: Calea Lui Hristos. E o carte lipsita de substanta si cu multa lalaiala. A umplut multe pagini dar n-a spus mai nimic). Credinta mea referitoare la adventisti e urmatoarea: este o secta care lucreaza la instaurarea imparatiei celui rau pe pamant.
Citat:

Aici aveți dreptate, dacă L-au găsit pe Hristos în Biserica Adventistă, vor rămâne acolo !

Mai exista in Biblie si niste referiri la transformarea celui rau in inger de lumina, pentru a-i pacali, daca se poate, si pe cei alesi. Cam repejor puneti egalitate intre apartenenta la secta dumneavoastra si aflarea Domnului nostru Isus Hristos. Dar asta e specific dumneavoastra, sectelor.

AlinB 09.07.2012 12:30:48

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457571)
Ceea ce este si mai amuzant , este ca adventistilor le place sa atace Sfanta Tradite , desi Biblia este produsul Sfintei Traditii.

Desi au si ei "sfanta" lor traditie, fara de care n-ar fi ajuns sa inteleaga Biblia atat de pocit cat o inteleg acum.

AlinB 09.07.2012 12:37:04

Citat:

Marea întrebare ar fi:
După ce omul acela ajunge să dobândească "cunoștințe teologice" mult peste nivelul mediu al credincioșilor din biserica istorică, cum de nu se întoarce acolo după ce și-a dat seama că a fost "înșelat"?

Nici vorba sa dobandeasca cunostinte, este indoctrinat si invatat sa citeasca Biblia cu ochelarii de cal ai cultului in cauza.
Atata tot.

Exemplu tipic:
Pastorul adventist: deschideti va rog la capitolul cutare versetul cutare (in Biblia care am cerut-o era deja subliniat pasajul cu carioca) si vedeti ca Dumnezeu a zis si vrea bla bla.

Cateva versete mai incolo, ideea din versetul respectiv era detaliata la modul la care explicatiile pastorului erau gresite la modul cel mai jenant. Dar ce conteaza, "studiacii" Bibliei nu s-au obosit sa citeasca extra sau chiar daca or fi citit sa nu care cumva sa gandeasca mai mult decat li se spune.

Exact ca si "Biblia" lui Luther - majoritatea nefiind nici cunoscatori de carte nici teologi, n-au facut decat sa treaca de la doctrina catolica la cea lutherana, ambele imbratisate din motive cu totul straine de Biblie.

Apropo, cum se practica gandirea libera la cultul adventist: daca la cutare i se pare ca o doctrina adventista scartzaie pe undeva si incepe sa afirme asta in public, este chemat la un comitet, i se cere sa se potoleasca iar daca nu sa-si faca iesirea din comunitate.

Daca respectivul tot sustine ideea in cauza si nu vrea sa paraseasca adunarea, este scos in suturi pe usa din dos.
Cam asa functioneaza "Sola Scriptura" la neoprotestantii care sunt organizati in culte.

Citat:

Eu nu mi-as face griji pentru cei 2-3 (multi, zice adventistul) pentru cei care lepandadu-se de Dumnezeu parasesc Biserica ortodoxa, mai degraba as fi ingrijorat pe cei care certati fiind cu Dumnezeu inca raman preoti in Biserica ortodoxa - probabil mult mai multi.

osutafaraunu 09.07.2012 13:03:02

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457567)
Uite-te la tine in "ograda". Observi preoti ortodocsi care se duc la neoprotestanti , insa nu ii vezi pe adventisti si ceilalati rataciti ca se intorc la Ortodoxie.Sunt o gramada de oameni care au vazut ca adventismul este o erezie , si s-au intors la Ortodoxie , ba chiar s-au si calugarit.

Mă uit la mine în "ogradă" (în comunitatea locală) și în ultimele luni s-au botezat 14 suflete dintre care 10 foști ortodocși și 2 catolici. De plecat, n-a plecat niciunul la ortodocși ori catolici. Și nu în ultimele 2 luni, ci în ultimii 2 ani! Dar ca un adventist să se călugărească, n-am auzit în viața mea! Prea e gogonată...

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457567)
Problema este ca nu se face atata zarva cand se intoarce vreun adventist la Biserica Ortodoxa : ba chiar nici nu se mai pomeneste de el. Pe de alta parte , daca vreun ortodox se duce la adventisti : ajunge si la speranta tv.

Niciunul din cei 12 n-a ajuns la Speranța TV, nici pe postul local de televiziune.

osutafaraunu 09.07.2012 13:04:23

Citat:

De ce va risipiti energia in tarile care deja il cunosc pe Domnul nostru, catolice sau ortodoxe, si nu v-o canalizati in tarile care nu au auzit nimic despre Domnul nostru?

Nu e risipă... dovadă e fenomenul despre care vorbește topicul de față:58:Iar misionari în țările fără creștini avem și noi, adventiștii români.

Citat:

E trist sa vad cum adventistii beneficiaza de truda si jertfa milioanelor de calugari care, timp de mii de ani

Cu câtă larghețe vorbiți de milioane de călugări și mii de ani! Probabil îi includeți și pe călugării budiștii și pe cei din Star Treck.:21:

osutafaraunu 09.07.2012 13:07:14

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457571)

Iar ideea de mai sus e produsul propagandei ortodoxe. Propaganda ateistă merge chiar mai departe spunând că chiar Dumnezeu e produsul Sf. Tradiții. Nu sunteți chiar departe de aceasta, căci Biblia e produsul Duhului Sfânt. De parcă n-ați cunoaște acest adevăr...

AlinB 09.07.2012 13:09:13

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457593)
Mă uit la mine în "ogradă" (în comunitatea locală) și în ultimele luni s-au botezat 14 suflete dintre care 10 foști ortodocși și 2 catolici. De plecat, n-a plecat niciunul la ortodocși ori catolici. Și nu în ultimele 2 luni, ci în ultimii 2 ani! Dar ca un adventist să se călugărească, n-am auzit în viața mea! Prea e gogonată...

Pe cuvantul tau de pionier adventist?
Pai ia zi-ne si noua din moment ce esti asa pornit pe informare, macar care este varsta, locatia si statutul lor social?
Casatorit, necasatoriti, mai era cineva adventist din familie?

Nu de alta dar is destui fomisti in tara asta care pentru un sac de faina s-ar scalda de cate ori li se cere, si destui (mai ales daca sunt adventisti) care si-ar tara copii la baitza chiar daca celalalt parinte nu e de acord, sau cum cunosc personal un caz, a dus fortzat la botezat cu minciuni si amenintari un biet om (din familie) cu handicap sever care nu avea forta de a se impotrivi.

Si da, cunosc personal cel putin 4 cazuri de ex. adventisti care chiar daca n-au ajuns la ortodocsi, nici adventisti n-au ramas.
2 nu stiu unde au ajuns, dar sigur au trantit tare usa cand au plecat, unul dupa ce a iesit din puscarie si era vai de capul lui, toti s-au ferit sa-i acorde ajutor dar ii sareau in cap ca nu tinea sabathul cand incerca si el sa se descurce aproape muritor de foame fiind, iar celalalt tot din motive aseamantoare, dupa ce mi se pare ca a scris si o carte pentru ei, s-a lovit de acelasi zid de ipocrizie si fatzarnicie.

Iar doi ex-adventisti, sot si sotie, vai de steaua lor de familie, sotul merge la c...e cu aprobarea tacita a sotiei si nevastasa alearga pe la alti asa zisi pocaiti.

osutafaraunu 09.07.2012 13:12:24

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457577)
Alta viclenie: pana acum ati ironizat urmarea Traditiei, iar acum faceti apologia ascultarii. De cine ascultati dumneavoastra, mai exact?

De Tatăl Ceresc, nu de tata de la Roma.

Citat:

Referitor la umilinta: am urmarit predica unui pastor de-al dumneavoastra pe postul dumneavoastra TV. Cata diferenta de exemplul apostolilor!

Ați urmărit și postul TV al apostolilor?

Citat:

Toti sectantii/np pe care-i intrebi de ce nu-si incredinteaza copiii Domnului dupa nastere, prin botez, pentru ca exista riscul ca ei sa moara pana la botez si astfel pierd mantuirea, raspund ca copiii lor sint sfinti.

Pe mine m-ați întrebat, ori doar ați preluat ideea de pe un topic cu acest titlu?

Citat:

Cind v-am numit sectant v-ati suparat. Cind va spun protestant va suparati. Nici nu ne putem astepta la altceva de la fiii neascultarii.

M-am supărat și trei zile n-am mâncat, așa-i?:21:

Citat:

Un mizilic ca asta, scoaterea din Sfanta Scriptura a unor capitole intregi nu are sens sa fie dezbatuta, iar pentru "unde scrie lumanare" ati alocat vreo 50 pagini!

Deschideți un topic despre "Capitolele scoase din Scriptură de adventiști" și alocați-i 51 de pagini ca să fiți cu sufletul împăcat! Haideți că vă dau tot concursul...

Citat:

(Si apropos, am gasit un best seller al profetesei dumneavoastra in biblioteca mea: Calea Lui Hristos. E o carte lipsita de substanta si cu multa lalaiala. A umplut multe pagini dar n-a spus mai nimic).

Despre "Marea Luptă" mă așteptam să aveți o asemenea atitudine (că nu vorbește în termeni prea elogioși despre catolici), dar "Calea către Hristos" ce v-a făcut? Vorbește prea mult despre Hristos și mântuirea oferită de El?

Citat:

Credinta mea referitoare la adventisti e urmatoarea: este o secta care lucreaza la instaurarea imparatiei celui rau pe pamant.

Ei bine, aveți o credință falsă. Adică... știți dvs...

Citat:

Mai exista in Biblie si niste referiri la transformarea celui rau in inger de lumina, pentru a-i pacali, daca se poate, si pe cei alesi. Cam repejor puneti egalitate intre apartenenta la secta dumneavoastra si aflarea Domnului nostru Isus Hristos. Dar asta e specific dumneavoastra, sectelor.

Am să vă reamintesc un argument mult iubit de dvs., anume că "Biserica a stat în hibernare 1.500 de ani, până au apărut neoprotestanții?". Ei bine, credeți că diavolul a stat în hibernare cei 1.500 și nu a păcălit pe nimeni. Eu vă spun că... pardon... Biblia vă spune că s-a arătat deja și pre mulți i-a amăgit. Citiți capitolul 2 din 2 Tesaloniceni.

AlinB 09.07.2012 13:16:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457595)
Iar ideea de mai sus e produsul propagandei ortodoxe. Propaganda ateistă merge chiar mai departe spunând că chiar Dumnezeu e produsul Sf. Tradiții. Nu sunteți chiar departe de aceasta, căci Biblia e produsul Duhului Sfânt. De parcă n-ați cunoaște acest adevăr...

Biblia este produsul Duhului Sfant, dar ce are coada vacii (doctrina adventista sau alte doctrine neoprotestante) cu stampila primariei (Biblia)?

osutafaraunu 09.07.2012 13:17:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 457586)
Nici vorba sa dobandeasca cunostinte, este indoctrinat si invatat sa citeasca Biblia cu ochelarii de cal ai cultului in cauza.
Atata tot.

Exemplu tipic:
Pastorul adventist: deschideti va rog la capitolul cutare versetul cutare (in Biblia care am cerut-o era deja subliniat pasajul cu carioca) si vedeti ca Dumnezeu a zis si vrea bla bla.

Cateva versete mai incolo, ideea din versetul respectiv era detaliata la modul la care explicatiile pastorului erau gresite la modul cel mai jenant. Dar ce conteaza, "studiacii" Bibliei nu s-au obosit sa citeasca extra sau chiar daca or fi citit sa nu care cumva sa gandeasca mai mult decat li se spune.

Exact ca si "Biblia" lui Luther - majoritatea nefiind nici cunoscatori de carte nici teologi, n-au facut decat sa treaca de la doctrina catolica la cea lutherana, ambele imbratisate din motive cu totul straine de Biblie.

În ce film apar secvențele acestea? Cumva în cel despre amăgirea sectelor la care se tot face referire în ultima vreme?

Citat:

Apropo, cum se practica gandirea libera la cultul adventist: daca la cutare i se pare ca o doctrina adventista scartzaie pe undeva si incepe sa afirme asta in public, este chemat la un comitet, i se cere sa se potoleasca iar daca nu sa-si faca iesirea din comunitate.

Aceasta era cumva o întrebare?

Citat:

Eu nu mi-as face griji pentru cei 2-3 (multi, zice adventistul) pentru cei care lepandadu-se de Dumnezeu parasesc Biserica ortodoxa, mai degraba as fi ingrijorat pe cei care certati fiind cu Dumnezeu inca raman preoti in Biserica ortodoxa - probabil mult mai multi.

Foarte lucidă constatarea, sper să nu fi "scos în șuturi pe ușa din dos" a forumului pentru asta...

stefan florin 09.07.2012 13:42:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457563)
Trebuie să dau o declarație că n-am plagiat? Eventual am copiat de pe fițuică, dar asta nu se pune: pe vremea aceea eram ortodox!:21:

numai ca fituica de unde ai copiat era adventista de ziua 7

osutafaraunu 09.07.2012 14:28:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 457596)
Pe cuvantul tau de pionier adventist?

Se numește Explo (explorator) - un fel de "cercetaș".

Citat:

Pai ia zi-ne si noua din moment ce esti asa pornit pe informare, macar care este varsta, locatia si statutul lor social?
Casatorit, necasatoriti, mai era cineva adventist din familie?

Ai uitat să ceri CNP-ul și codul PIN.

Citat:

Nu de alta dar is destui fomisti in tara asta care pentru un sac de faina s-ar scalda de cate ori li se cere

Chiar crezi că nu există o evidență în sensul acesta?

Citat:

, si destui (mai ales daca sunt adventisti) care si-ar tara copii la baitza chiar daca celalalt parinte nu e de acord, sau cum cunosc personal un caz, a dus fortzat la botezat cu minciuni si amenintari un biet om (din familie) cu handicap sever care nu avea forta de a se impotrivi.

Eu cred că la 100.000 de copii ortodocși "duși fortzat la botezat", merge și un adventist cu handicap sever ce nu se poate opune. :58:

Citat:

Si da, cunosc personal cel putin 4 cazuri de ex. adventisti care chiar daca n-au ajuns la ortodocsi, nici adventisti n-au ramas.

Trebuia să mă întrebi pe mine, căci cunosc mult mai multe cazuri de acest fel... Eu spuneam de foști adventiști care să ajungă călugări, nu cunosc și nici n-am auzit în toată viața mea! În schimb de călugări care au devenit adventiști, da.

Citat:

iar celalalt tot din motive aseamantoare, dupa ce mi se pare ca a scris si o carte pentru ei

Nu cumva a scris și o teză de doctorat?

Citat:

Iar doi ex-adventisti, sot si sotie, vai de steaua lor de familie, sotul merge la c...e cu aprobarea tacita a sotiei si nevastasa alearga pe la alti asa zisi pocaiti.

Păi vezi maică dacă n-au rămas la adventiști ce s-a ales de ei? Dar există nenumărate cazuri asemănătoare, nu de ex-și, ci de actuali! Bineînțeles... ortodocși.

Nu aceasta e problema, ci permisivitatea cu care se îngăduie și se tolerează asemenea cazuri în BOR. Această situație e la fel de evidentă, precum desăvârșitul pleonasm de mai sus:4:

Vedeți oameni buni Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice? De aia! De aia n-are ursul coadă!

osutafaraunu 09.07.2012 14:30:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 457598)
Biblia este produsul Duhului Sfant, dar ce are coada vacii (doctrina adventista sau alte doctrine neoprotestante) cu stampila primariei (Biblia)?

Păi are! Căci nu Biblia e produsul Bisericii, ci Biserica [Adventistă. Vorbesc în dreptul meu] e produsul Bibliei.

osutafaraunu 09.07.2012 14:31:32

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 457605)
numai ca fituica de unde ai copiat era adventista de ziua 7

Nope, era ortodoxă get-beget ! Aveam în clasă un penticostal și o adventistă. Niciunul din ei nu fabrica fițuici.

nutucutu 09.07.2012 15:06:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457597)
1.De Tatăl Ceresc, nu de tata de la Roma.
2.Ați urmărit și postul TV al apostolilor?
3.Pe mine m-ați întrebat, ori doar ați preluat ideea de pe un topic cu acest titlu?
4.Deschideți un topic despre "Capitolele scoase din Scriptură de adventiști" și alocați-i 51 de pagini ca să fiți cu sufletul împăcat! Haideți că vă dau tot concursul...
5. Despre "Marea Luptă" mă așteptam să aveți o asemenea atitudine (că nu vorbește în termeni prea elogioși despre catolici), dar "Calea către Hristos" ce v-a făcut? Vorbește prea mult despre Hristos și mântuirea oferită de El?
6. Ei bine, aveți o credință falsă. Adică... știți dvs...
7.Am să vă reamintesc un argument mult iubit de dvs., anume că "Biserica a stat în hibernare 1.500 de ani, până au apărut neoprotestanții?". Ei bine, credeți că diavolul a stat în hibernare cei 1.500 și nu a păcălit pe nimeni. Eu vă spun că... pardon... Biblia vă spune că s-a arătat deja și pre mulți i-a amăgit. Citiți capitolul 2 din 2 Tesaloniceni.

1. Deci am avut dreptate: sinteti mult prea plini de dumneavoastra crezind in ceea ce ati afirmat. Cum sa mai ascultati un biet duhovnic?
2.Nu, le-am citit scrierile, iar pastorul dumneavoastra era asa cum sfintii apostoli ne-au indemnat sa nu fim.
3.Ma scuzati, nu am stiut ca siteti unica autoritate in materie de sfintenie adventista. Va rog sa va instuiti "apostolii" si fratii referitor la acest subiect.
4. Nu am de ce sa scriu atitea pagini despre un lucru simplu: ati ciuntit fara rusine Sfinta Scriptura, iar eu ma simt datoare sa spun acest lucru. Poate vor fi unii care nu vor cadea in plasa dumneavoastra.
5. Normal ca are o parere proasta despre catolici. Catolicii lupta sa instaureze Imparatia lui Hristos pe pamant, iar biserica dumneavoastra lupta pentru instaurarea imparatiei celui rau pe pamant. E firesc sa nu-i suporte pa catolici. Dar asta nu insemna ca nu va puteti infrupta din roadele Bisericii Catolice, nu-i asa?
Va reproduc din memorie un citat din cartea lui Ellen White: "Dumnezeu vorbeste oamenilor in multe feluri: pasarelele care cinta, florile care infloresc...." Nu va vine sa rideti de profunzimea unei astfel de afirmatii?
6. Este parerea dumneavoastra. Atita vreme cit sinteti ucigasi de prunci cu acte in regula nu va puteti numi urmasi ai Lui Hristos. Sinteti singura secta despre care am auzit ca permite avortul.
7.Bineinteles ca diavolul nu a dormit. S-a tot chinuit, si s-a tot chinuit, si s-a tot chinuit si a inventat secta adventista.

AlinB 09.07.2012 15:26:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457617)
Păi are! Căci nu Biblia e produsul Bisericii, ci Biserica [Adventistă. Vorbesc în dreptul meu] e produsul Bibliei.

Este produsul a catorva proroci mincinosi: William Muller, Ellen White.

Biblia, ca si in cazul altor culte neoprotestante, e doar o scuza.

http://www.odaiadesus.ro/adventisti.html

bluester 09.07.2012 15:41:28

Citat:

Draga , eu vorbeam de Biblie ca si carte.
Este adevarat , ca scriitorii acesteia (biblia) au fost inspirati de Duhul Sfant.
Insa , asezarea cartilor (Levitic , Psalmi , Isaia, Iezechiel, Ep lui Ioan , Apocalipsa etc) , asezarea capitolelor , numerotarea versetelor exista astazi gratie Sfintei Traditii.
Totododata , multumita Sfintei Predanii (Traditii) , Biblia nu contine carti apocrife precum :Evanghelia lui Toma , Evanghelia dupa Maria Magdalena etc.
Asa ca , las-o mai moale cu "propaganda ortodoxa" si "propaganda ateista".

AlinB 09.07.2012 15:41:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457616)
Ai uitat să ceri CNP-ul și codul PIN.
Chiar crezi că nu există o evidență în sensul acesta?

Nu, nu cred.

E usor sa fluturi numere dar cand esti luat la bani marunti, din 12 viteji raman o baba surda, un mosneag chior 10 muritori de foame carora li s-a promis cate un sac de lapte de soia (vorba vine, mai mult o combinatie dubioasa de soia si ulei de palmier) + 1 baie gratis.

Si stiind ca tot ce li se cere e 10% din venituri (adica mai nimic) plus prezenta la spectacolul cultural de vineri seara si sambata dimineata, cum sa lase sa scape o afacere asa buna?

In schimb cand s-a prezentat cazul unui pastor adventist trecut la ortodoxie, gata au sarit domnii aventisti ba sa li se dea numele, ba ca n-au nici un pastor care le-a parasit crezul (asta da incredere in sistemul propriu de brainwashing).

Un pastor adventist revine in Biserica cea Una

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008...erica-cea-una/

Citat:

Eu cred că la 100.000 de copii ortodocși "duși fortzat la botezat", merge și un adventist cu handicap sever ce nu se poate opune. :58:
Si voi de ce nu asteptati sa faca 18 ani (sau hai 14 ca botezati si la 14) inainte sa le spalati creerul cu invataturile adventiste?

Daca botezul facut in copilarie n-are nici un efect asupra constiintei individului, asa cum spuneti voi, in schimb educatia stramba, da.

Ala saracul cand ajunge la 14 ani n-are decat o solutie: sa se boteza adventist ca in rest a fost "educat" ca toate relele pamantului si toti "copii rai" sunt in Biserica Ortodoxa.

Ca asa imi zicea cu mandrie o fetiscana adventista, ca ea nu e ca ortodocsii aia care bat discotecile si beau de cad in santz.

Si cum ea era deja la varsta la care "ortodocsii" bat discotecile, a inceput sa bata si ea barurile si cluburile, probabil a ajuns si prin discoteci - la betii n-am auzit sa fi ajuns dar n-ar fi de mirare.

Si ultima data cand am auzit de ea, slujea "Domnului" intr-un cazinou. Pai cum sa nu fie lucrarea "Domnului" (Ban?), n-au tras si apostolii la sorti?

Si mai stiu personal inca vreo 3 cazuri in care legatura cu adunarea adventista a ramas formala, o fata cel putin, inteligenta peste medie a spus ca nu crede o iota din toate povestile cu Ellen White - profeteasa pute de la o posta a minciuna.

Mai avea si o sora care taicasu', tot adventist convins incerca sa le plaseze ca "d'soare de companie" inca de minore fiind la diversi "conationali" cu bani.

Alta, si-a depus cererea de iesire din adunare pentru ca vrea sa se casatoraeasca cu un ortodox - desi nu cred ca va deveni o ortodoxa convinsa pentru ca este foarte formala si foarte lumeasca.

Da, stiu si un caz de convertire totala la ortodoxie cu slujba mirungerii si lepadarile de adunarea ereticilor.

Si apropo de educatie, am intrebat un pustan ca el cica chipurile nu poate face sport in Sabath, unde scrie asta in Biblie.
A raspuns binenteles ca papagalul "sa nu-ti faci lucrurile tale in Sabath".
Pai mancarea, televizorul, plimbarile de agrement, nu sunt "lucrurile tale"?
Pauza..a ramas ca e in curs de a citit Biblia.
Probabil cand o sa ajunga la NT, daca nu o sa-l "ajute" pastorul sa-l inteleaga gresit, o sa inteleaga si treaba cu Sabath -ul.

Citat:

Trebuia să mă întrebi pe mine, căci cunosc mult mai multe cazuri de acest fel... Eu spuneam de foști adventiști care să ajungă călugări, nu cunosc și nici n-am auzit în toată viața mea! În schimb de călugări care au devenit adventiști, da.
Dupa cum scris este:

"Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." (Matei 7:14)

Iar dintre adventisti, si mai putini, cand diavolul prinde ceva, greu ii da drumul din gura.

Citat:

Păi vezi maică dacă n-au rămas la adventiști ce s-a ales de ei? Dar există nenumărate cazuri asemănătoare, nu de ex-și, ci de actuali! Bineînțeles... ortodocși.
Astia de care ziceam erau adventisti practicanti.

Macar ceilalti pot aveau o scuza: n-au auzit macar o data in viata lor o predica ortodoxa cap coada.

Nici nu pot fi dati afara din Biserica dintr-un motiv simplu ..nici nu prea calca pe acolo.

In schimb la neoprotestanti ipocrizia se pare ca e la ea acasa, de asta sunt exclusi cei care o imping mai departe decat poate tolera comunitatea sau media generala ca sa zic asa.

bluester 09.07.2012 15:47:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457616)

Vedeți oameni buni Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice? De aia! De aia n-are ursul coadă!

Asa cum se fac vaccinuri la sugari pentru a preveni diferite boli... asa si botezul. Poate acel copil moare a2a zi si ar fi pacat sa moara nebotezat , cat timp exista posibilitate.

bluester 09.07.2012 15:55:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457594)

Cu câtă larghețe vorbiți de milioane de călugări și mii de ani! Probabil îi includeți și pe călugării budiștii și pe cei din Star Treck.:21:

Ipocrizie cat cuprinde !
Daca acei calugari ar fi fost adventisti ne-ati fi scos ochii pana acum.
Dar , stiu , Adevarul doare ! Cand nu iti convine ceva - devii ironic.

AlinB 09.07.2012 15:56:02

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457632)
Asa cum se fac vaccinuri la sugari pentru a preveni diferite boli... asa si botezul. Poate acel copil moare a2a zi si ar fi pacat sa moara nebotezat , cat timp exista posibilitate.

Iti pierzi timpul cu comparatii din astea, la ei botezul e doar o baitza de dat in spectacol.

bluester 09.07.2012 16:04:41

Citat:

Aaa , si am uitat sa spun ca mai degraba secta dumitale face propaganda ateista. Pentru ca acuzand in mod continuu Bisericile istorice le dati satisfactie ateilor. Pana acum , in Romania cat si in celalate tari , ateii si-au batut joc de Biserica Ortodoxa (si catolica) , insa nu si-au batut joc de azs,penticostali,luterani etc.
Cu toate ca aceste momente ar trebui sa fie de tristete , eu , insa , am si o picatura de bucurie - pentru ca ma intaresc in credinta : Biserica este prigonita datorita existentei Lui Hristos in mijlocul ortodocsilor !

osutafaraunu 09.07.2012 18:03:39

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457630)
Draga , eu vorbeam de Biblie ca si carte.
Este adevarat , ca scriitorii acesteia (biblia) au fost inspirati de Duhul Sfant.
Insa , asezarea cartilor (Levitic , Psalmi , Isaia, Iezechiel, Ep lui Ioan , Apocalipsa etc) , asezarea capitolelor , numerotarea versetelor exista astazi gratie Sfintei Traditii.

Păi de ce n-ai spus așa de la început, dacă tot ți-am devenit drag? În sfârșit acum înțeleg și eu menirea grațioasă a Sfintei Predanii: paginarea și legarea în volum a Scripturii.

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457630)
Totododata , multumita Sfintei Predanii (Traditii) , Biblia nu contine carti apocrife precum :Evanghelia lui Toma , Evanghelia dupa Maria Magdalena etc.

Spune-i asta și nuțucuței că dânsa trăiește cu impresia că i-am "ciunțit" Scriptura de respectivele făcături.

osutafaraunu 09.07.2012 18:08:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 457631)
Nu, nu cred.

Întreabă secretarul oricărei biserici adventiste și te va lămuri.

Citat:

E usor sa fluturi numere dar cand esti luat la bani marunti, din 12 viteji raman o baba surda, un mosneag chior 10 muritori de foame carora li s-a promis cate un sac de lapte de soia (vorba vine, mai mult o combinatie dubioasa de soia si ulei de palmier) + 1 baie gratis.

Yeah, very funny!:21: Un sac de lapte și doi metri de ciorbă...

Citat:

In schimb cand s-a prezentat cazul unui pastor adventist trecut la ortodoxie, gata au sarit domnii aventisti ba sa li se dea numele, ba ca n-au nici un pastor care le-a parasit crezul (asta da incredere in sistemul propriu de brainwashing).

Un pastor adventist revine in Biserica cea Una

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008...erica-cea-una/

Pentru cei 14 botezați există evidențe, există certificate de botez, există chiar înregistrări video. În schimb pentru făcătura aceea există doar o filmare aproximativă și o minciună cât mitra episcopală ce o girează! Nu a existat niciodată un pastor adventist cu numele David Lucian. Nici măcar la Mișcarea de Reformă. Așa că e bine de știut: cu o mârșăvie nu se face primăvară!

Citat:

Si voi de ce nu asteptati sa faca 18 ani (sau hai 14 ca botezati si la 14) inainte sa le spalati creerul cu invataturile adventiste?

Daca botezul facut in copilarie n-are nici un efect asupra constiintei individului, asa cum spuneti voi, in schimb educatia stramba, da.

Educația religioasă nu e "spălare de creier" decât din perspectiva ateilor și apoi, nu confunda botezul bebelușilor cu botezul făcut în copilărie.

Citat:

Ala saracul cand ajunge la 14 ani n-are decat o solutie: sa se boteza adventist ca in rest a fost "educat" ca toate relele pamantului si toti "copii rai" sunt in Biserica Ortodoxa.

Mai are o soluție: să nu se boteze. Rar se întâmplă ca să se boteze la 14 ani, de obicei se botează după 20. Ca să nu mai spun de cei proveniți din mediul ortodox care vin să se boteze la vârstă matură.

Citat:

Si mai stiu personal inca vreo 3 cazuri in care legatura cu adunarea adventista a ramas formala

Și cu asta ce vrei să demonstrezi? Că există și adventiști nepracticanți? Da, există! La fel cum există și milioane (da, ai citit bine: milioane) de ortodocși nepracticanți. Și ce-i cu asta?

Citat:

Da, stiu si un caz de convertire totala la ortodoxie cu slujba mirungerii si lepadarile de adunarea ereticilor.

Dar nu acela cu "pastorul" adventist din link.

Citat:

Dupa cum scris este:

"Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." (Matei 7:14)

Iar dintre adventisti, si mai putini, cand diavolul prinde ceva, greu ii da drumul din gura.

Noroc cu cei mulți care mai echilibrează situația. După cum scris este:

"că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află."(Matei 7:13)
Cam 86%.

Citat:

Astia de care ziceam erau adventisti practicanti.

Macar ceilalti pot aveau o scuza: n-au auzit macar o data in viata lor o predica ortodoxa cap coada.

Cam asta înseamnă pentru tine practicant? Să mergi duminica/sâmbăta la Biserică și să asculți predica cap coadă? Nu mă miră că diavolul plantează indicatoare cu "drum îngustat" și așazișii "practicanți" cred în naivitatea lor că chiar așa este. Că e vorba de ortodocși ori adventiști nominali...

Citat:

Nici nu pot fi dati afara din Biserica dintr-un motiv simplu ..nici nu prea calca pe acolo.

Mă întreb de ce mai sunt ținuți în registre dacă n-au călcat pe acolo. Au fost duși la început cu căruciorul și urmează să mai fie duși cu dricul, ar trebui să fie numiți "ortodocși pe roți".

Citat:

In schimb la neoprotestanti ipocrizia se pare ca e la ea acasa, de asta sunt exclusi cei care o imping mai departe decat poate tolera comunitatea sau media generala ca sa zic asa.

Limita calității de membru nu e impusă de scrupulele membrilor, ori de media aritmetică dintre rece/clocot, ci de Legea lui Dumnezeu.

osutafaraunu 09.07.2012 18:12:31

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457632)

Se pare că rata "succeselor terapeutice" în cazul botezului infantil e cât casa [Poporului]: tratament excelent, pacient mort! O bătaie de joc la adresa instituției Botezului...

osutafaraunu 09.07.2012 18:13:23

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457634)
Ipocrizie cat cuprinde !
Daca acei calugari ar fi fost adventisti ne-ati fi scos ochii pana acum.
Dar , stiu , Adevarul doare ! Cand nu iti convine ceva - devii ironic.

No chance! În Biserica Apostolică și în Biserica Adventistă nu există călugări.

osutafaraunu 09.07.2012 18:14:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 457635)
Iti pierzi timpul cu comparatii din astea, la ei botezul e doar o baitza de dat in spectacol.

Doar bebelușului i se face "băiță". În văniță. Ori în... cristel-niță. De la caz...

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:32:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.