![]() |
Citat:
|
Citat:
"Omul este singura creatură care refuză să fie ceea ce este." |
Camus?:confused:
|
Citat:
|
Ceva extrem de simplu:
“Omul nu trebuie să caute experientele religioase, care pot să însele ci adevarul.“ |
Citat:
Dar a zis si C. S. Lewis ceva asemanator :-) |
Așa e, în ”Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului”.
|
"Scopul orei de religie nu este nici cateheza, pe care o ofera nemijlocit Biserica credinciosilor care doresc sa traiasca viata ei, nici informarea religioasa sau simpla ameliorare a caracterului elevilor, obiective inferioare scopului invataturii crestin-ortodoxe.
Scopul orei de religie este scopul invataturii crestin-ortodoxe, cu alte cuvinte revelarea sau descoperirea lui Hristos in spatiul concret caruia aceasta i se adreseaza. Prin ora de religie Hristos trebuie aratat copiilor de azi drept lumina si adevarul vietii, drept autenticitatea umana si drept scopul cautarilor celor mai reale ale omului in general si in concret ale omului epocii noastre." |
Nellas Panayotis.
E și pe aici un articol care conține extrase dintr-o carte de a lui. |
Citat:
Acum am vazut ca articolul asta a fost publicat si pe crestinortodox. Eu l-am descoperit in cartea 'Ortodoxie - divinoumanismn in actiune', pe care tocmai am primit-o. |
Hai bre Dragoș, pune repede un citat să te ghicesc, că am găsit un text frumos!
|
'Nțeles.
"Artistul, savantul și economistul pot cerceta un lucru cu egală luare-aminte, dar judecata și-o va face fiecare după criteriile sale." |
Citat:
|
Indubitabil.
|
Citat:
"Voi (bărbații) trebuie mai întâi de toate să știti să prețuiti femeia foarte mult. Ea este o creație a lui Dumnezeu extraordinară. Vă dați seama ce putere are o femeie să te scoată dintr-o stare amărâtă. Faptul că un bărbat știe că acasă are parte de o iubire desăvârșită îl face să muncească, să câștige războaiele, să-și rezolve problemele. Să știti că femeia nu gândește simplu. Chiar dacă nu e învățată, ea are o putere de pătrundere deosebită și e mult mai realistă decît un bărbat. Ea are încă de astăzi un sentiment pentru ziua de mâine. Însă noi discutăm, raționalizăm niște lucruri, dar în iubire nu este nimic rațional”. |
Seamănă cu ceva din Papacioc.
|
Citat:
|
Parcă suntem la pong-ping.
"Prietenia intre un om duhovnicesc și un om trupesc este mai puțin plăcută și mai puțin trainică decât prietenia dintre o oaie și un lup". |
Citat:
|
Egzact ce ziceam.
|
" Nici o dorință pământească n-ar fi încăput în extazul acelei clipe atât de clare. Am simțit cum trupu-mi începe să răspândească lumină și a fost ca atunci, în tinerețe când pe muntele Athos, cel al sfinților călugări, am văzut în întunericul nopții strălucitoarea lumină nepământească pe care căsuțele eremiților o revărsau peste sălbaticile coaste ale înălțimilor. Poate că nu este niciun sacrilegiu în acestă comparație, fiindcă în momentul acela miracolul reapariției chipului ei a fost un lucru sacru.
Cât timp, nu știu. Poate doar clipa aceea, când sufletul se desprinde din trupul care moare. " |
..."eram la doi pasi unul de altul, ca pe taisul unei spade, in timpul acelei rasuflari in pragul dintre etern și muritor. Apoi m-am intors in timpul marginit si am simtit ca trebuie sa-i vorbesc."...
|
Citat:
|
|
Imi aminteste de ceva din Creanga de aur de Sadoveanu dar nu cred ca era vorba de Athos acolo... Ca inca nu se infiintase cand se petrece actiunea cartii, daca nu ma Insel.
|
Citat:
|
"Iar cand e vorba de iubire aproape totul este ingaduit".
|
Dostoievski ?
|
Nu, ne e contemporan.
|
Citat:
|
E Pleșu, în ”Parabolele lui Iisus”.
|
Citat:
|
Dumnezeu da, da nu baga'n traista.:36:
|
Citat:
|
Citat:
|
Un postmodernist ratat, după umila-mi părere: M.C.
|
touche!:6:
|
Citat:
|
Unul de-i citește Băsescu de 10 ani aceeași carte.:71:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:37:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.