![]() |
Citat:
Noi am mai discutat de nenumarate ori aceste versete. Daca ne uitam in topicul "Despre penticostali, baptisti, adventisti", intre pag. 27-31 dvs. si cu mine (ma numeam "mariann") am discutat aceleasi probleme. Acest lucru il recunoasteti si dvs., intr-o postare ulterioara, de pe topicul "Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte" (titlu mincinos). Redau un fragment din postarea in care recunoasteti acest lucru: "Am discutat si eu cu sectantul respectiv de mai sus atunci când intra pe forum sub denumirea de Mariann, această problemă a inexistentei constiente a sufletului după moarte" (am copiat dintr-o postare a dvs.) Apoi, pe topicul pe care ne aflam, reincepe discutia pe aceleasi probleme, incepand de la pag. 12. Desi v-am raspuns, treptat la toate intrebarile (nu cred ca am scapat ceva), dvs., in disperare ati inceput sa postati in mod repetat aceleasi si aceleasi intrebari, doar ca sa umpleti paginile. Ati primit raspuns la toate problemele ridicate, in repetate randuri (Schibarea la fata, pilda bogatului nemilostiv, 1 Petru 3:18,19; Marcu 9:43,44; 2 Corinteni 5:8,9; Matei 2:31,32, etc). Cu toate acestea, ultima dvs. postare (cea de azi 26.02.2009 sau 23.02.2006), o putem regasi aproape identic, in paginile acestui topic, chiar de cate 2-3 ori pe aceeasi pagina. Revedeti paginile 15, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 32, 34, 35, 36, 37, 41, 46, 47. Puteti sa va manifestati neputinta repostand, in continuare, aceleasi texte la care ati primit raspuns. Deocamdata, mai sunt si alti parteneri de discutie. Dvs. sunteti doar o caseta care se tot reia si nu cred ca merita sa va raspund decat atunci cand voi avea prea mult timp. |
Citat:
“Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata. Caci sufletul nu traieste prin el insusi, cum traieste Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase. Prin urmare, sefletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.) Iata ce spune si Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI". |
Citat:
:24: :24: :70: D-le, ideea nemuririi sufletului e esențială in crestinism. Ai venit cu niste citate pe care le-ai scos din context la modul cel mai prostesc. Aici teologia ortodoxa se referă la faptul că omul, nu posedă nimic prin el insusi ca D-zeu, ci numai prin har. Iar la conceptul de moarte in citatele care le-ai dat se referă la moartea simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos: Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.” Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.” Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință și nu au harul lui D-zeu, sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi. Citat:
Aici sfântul Iustin Martirul nu se referă la dispariția sufletului după moarte cum susțin sectele adventiste și iehoviste, ci îi avertizează pe creștini sa nu îi creadă pe cei ce se consideră mântuiți încă de pe lumea aceasta și sunt siguri că vor merge în Rai, înainte de judecată, cum susțin anumite secte neoprotestante actuale. |
Citat:
In crestinism este esentiala nadejdea INVIERII (pentru asta trebuie sa te impaci cu realitatea mortii). |
Citat:
|
Citat:
In schimb, sunt in contradictie cu unele invataturi, cu radacini pagane, care se regasesc in teologia ortodoxa. Ca sa va convingeti cititi aceasta interesanta prezentare a "plimbarii sufletului" dupa moartea omului: http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm Faceti o comparatie intre decenta si limpezimea spuselor Sfantului Iustin Martirul si invataturile de pe link-ul postat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iata ce spune si Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI". Stiti ca in filozofia greaca, in special in cea a lui Platon, sufletele erau considerate nemuritoare. Exista pericolul ca in crestinism sa patrunda aceasta filozofie si omul sa creada ca, imediat ce el va muri, sufletul lui va merge in rai (toti spera asa ceva). In acest caz, invierea mortilor (teorie pur crestina) ar fi redusa ca importanta. Lucru care, din pacate s-a si intamplat. Sfantul Iustin Martirul vorbeste despre o credinta (aceea a sufletului nemuritor) care face inutila credinta crestina a INVIERII. Va mai dau un citat din Sfantul Iustin Martirul, ca sa va lamuriti in felul cum vedea problema "sufletului nemuritor". “Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata. Caci sufletul nu traieste prin el insusi, cum traieste Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase. Prin urmare, sefletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Este destul de clar ceea ce spune Sfantul Iustin. E problema ta ca talcuiesti ceea ce spune in acelasi hal in care talcuiesti Sfanta Scriptura. Eu am iesit din aceasta discutie ca nu are rost sa lunges polemica pentru ca nu aveti intentia sa aflati adevarul, ci doar sa va expuneti invataturile adventiste. |
Citat:
D-le, ideea nemuririi sufletului e esențială in crestinism. Ai venit cu niste citate pe care le-ai scos din context la modul cel mai prostesc. Aici teologia ortodoxa se referă la faptul că omul, nu posedă nimic prin el insusi ca D-zeu, ci numai prin har. Iar la conceptul de moarte in citatele care le-ai dat se referă la moartea simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos: Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.” Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.” Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință și nu au harul lui D-zeu, sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi. Citat:
Măi vă dați și peste cap ca să faceți prozeliți. Dumneata sectant adventist ai ajuns să il numesti sfânt pe un martir al Ortodoxiei, la fel ca un creștin ortodox. Unde sunt adventisti care condamnă cultul sfinților? In citatul pe care l-ai dat sfântul Iustin Martirul nu se referă la dispariția sufletului după moarte cum susțin sectele adventiste și iehoviste, ci îi avertizează pe creștini să nu îi creadă pe cei ce se consideră mântuiți încă de pe lumea aceasta și sunt siguri că vor merge în Rai, înainte de judecată, cum susțin anumite secte neoprotestante actuale. |
[SIZE=1][SIZE=2]Așa că nu mai încercați să schimbați subiectul radicând false probleme pe care le-am mai reluat de câteva ori domnule vasinec și ocupați-vă de problemele aflate în discuție. Aștept răspunsuri logice și biblice la citatele de mai jos. Puteți să vă consultați și cu liderii sectari adventiști mai “bine pregătiți” decât dvs, pe care îi cunoașteți[/SIZE].[/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=red]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “Ș[/COLOR][/SIZE][SIZE=1][COLOR=red]I CELOR morți". Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. 4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE". Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista? De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele: Marcu 9.43-48 „Ș[/COLOR][/SIZE][SIZE=1][COLOR=red]i de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE." Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului? Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 : „Ș[/COLOR][/SIZE][SIZE=1][COLOR=red]i către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR". Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta! Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere: Ioan 5.28-29 "vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII". Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului. Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: Luca 9. 28-31"luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui" Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 "Ș[/COLOR][/SIZE][SIZE=1][COLOR=red]i a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului") Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient? Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu. 2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.” Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat” Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red](Apoc. 6, 9-11). Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jert[/COLOR][/SIZE][SIZE=1][COLOR=red]felnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei." Domnule vasinec, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Deci când vă apucați la modul serios de citatele de mai sus??? Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/COLOR][/SIZE] |
[quote=ovidiu-s;Dumneata sectant adventist ai ajuns să il numesti sfânt pe un martir al Ortodoxiei, la fel ca un creștin ortodox. Unde sunt adventisti care condamnă cultul sfinților[/quote]Domnule Ovidiu, ne judecati gresit. Adventistii nu se roaga la Sfinti (Sfanta Scriptura este foarte clara in acest aspect). Dar nu refuza invataturile care sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Eu, spre exemplu, citesc cu placere talcuirile Sfantului Ioan Gura de Aur sau despre viata si activitatea Sfantului Vasile cel Mare. Vor urma si alte lecturi din Sfintii Parinti. Banuiesc ca nu trebuie sa cer vre-o aprobare.
|
Citat:
|
Citat:
Eu cred pe Hristos pe cuvant si aceasta istorioara este o poveste reala luata din istoria lumii la care Hristos este martor. Mai raspunde-mi la o intrebare: daca sufletul trece in nefiinta sau nu este constient de existenta sa cand omul a murit, atunci de ce ne mai invie Hristos??? Ce rol mai au astea??? In apocalipsa se spune:9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut supt altar sufletele celor ce fusesera junghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si din pricina marturisirii, pe care o tinusera. Sa inteleg ca acelea suflete defapt nu exista??? Apocalipsa este o minciuna??? Nu vreau sa te jignesc, dar cred ca sunteti in afara adevarului. Apropo, sunt atatea marturii ale celor care au trecut prin moarte clinica si adeveresc existenta sufletului, asa ca nu pot crede teoria adventistilor. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dvs. va impiedicati de realitatea celor prezentate si pierdeti din vedere invatatura esentiala. Daca eu va spun fabula cu vulpea si corbul, dvs. veti spune ca sunt un mincinos? Sau veti intelege ca vulpea sau corbul vorbesc, si veti pierde morala fabulei? Asa si in acest caz. Domnul Iisus Hristos a incercat sa ne faca sa intelegem un adevar. Din greseala, dvs. ati inteles ca bogatul si Lazar, dupa ce murisera de fapt traiau. Am si eu niste intrebari lamuritoare. In ce stare se aflau bogatul si Lazar dupa ce murisera, dar totusi mai traiau? Daca era suflete, atunci de ce aveau parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti? Daca erau trup si suflet, atunci cum murisera? In pilda bogatului nemilostiv Domnul Iisus Hristos ne invata sa ascultam de Moise si prooroci (Cuvantul lui Dumnezeu), pentru ca altfel nu vom crede nici chiar daca ar invia mortii. Mare adevar. Cati oameni a schimbat si a adus la credinta invierea lui Lazar din Betania? |
Citat:
[SIZE=2][COLOR=black]Voia Tatălui meu este ca oricine vede pe Fiul, și crede în El, să aibă viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. (Ioan 6:40) [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=black]Cine mănâncă trupul Meu, și bea sângele Meu, are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. [/COLOR][/SIZE](Ioan 6:54) [SIZE=2][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE] |
Citat:
"Am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera jungheati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera. Ei strigau cu glas tare si ziceau. Pana cand Stapane..." Versetul acesta ma duce cu gandul la alt verset. Cain l-a ucis pe Abel. Iar Dumnezeu ii spune lui Cain: "Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine" (Facerea 4:10) Sufletele celor morti striga la Dumnezeu la fel cum striga si sangele lui Abel, din pamant. Sper ca ati inteles sensul. Sfanta Scriptura este plina si de multe relatari simbolice. |
Citat:
In plus, treburile trebuiesc vazute limpede. Moartea este moarte si din ea se revine la viata numai dupa o INVIERE. Sa nu ne credem "nemuritori" ca stirbim serios din meritele Celui care are Viata si Invierea. |
Daca povestirea Lui Hristos pt tine este o fabula... atunci ar trebui sa tratam toate cele spuse in biblie ca fiind fabule si minunile de fapt sunt tot fabule, si apocalipsa este tot fabula, si asa mai departe. Amice, Hristos exista inca de la inceput, pe cand lumea nu exista. El a vazut si lumea in care traim cu toata istoria ei , dar si ce s-a intamplat si cu sufletele dupa moarte. Daca tu spui ca povestirea aceasta nu este decat o nascocire a Lui Isus... atunci treaba ta.
|
Citat:
|
Citat:
Sunt de acord cu dvs. sa consideram ca cele relatate de Domnul Iisus Hristos, in pilda bogatului nemilostiv, s-au petrecut intocmai, si nu era vorba de un alt fel de metoda de invatare. In acest caz, revin la intrebarile mele: in ce stare se aflau bogatul si Lazar, dupa ce murisera? Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti? Daca erau cu trupul si sufletul, atunci cum murisera? |
Va referiti la Apocalipsa 6:9,10.
"Am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera jungheati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera. Ei strigau cu glas tare si ziceau. Pana cand Stapane..." Versetul acesta ma duce cu gandul la alt verset. Cain l-a ucis pe Abel. Iar Dumnezeu ii spune lui Cain: "Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine" (Facerea 4:10) Sufletele celor morti striga la Dumnezeu la fel cum striga si sangele lui Abel, din pamant. Sper ca ati inteles sensul. Sfanta Scriptura este plina si de multe relatari simbolice. __________________ Aceste relatari simbolice, cum spui tu, defapt nu sunt simbolice. Tu singur ai spus: ""Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine" (Facerea 4:10)".Atunci, cum a putut striga glasul lui Abel la Dumnezeu, daca trupul este mort iar sufletul nu exista pt ca a murit odata cu trupul(dupa afirmatiile voastre)??? Prietene , asculta si intelege, legatura dintre suflet si trup este facuta prin sange. Odata ce sangele omului se misca prin trup, sufletul este in trupul acela. Sa exemplific: un om nu poate ura sau iubi daca nu are suflet(degeaba are inima,pt ca inima nu poate nici iubi si nici ura si lucrul acesta il poti vedea la cei care s-au facut transplant de inima). Trupul unui om este exact ca o biserica, daca in biserica nu exista credinciosi care sa laude numele Domnului, zidurile nu au nici o putere. Asa si trupul unui om , daca este lipsit de duhul datator de viata... atunci el este mort. Fara suflarea de viata (sufletul care este in tine), tu nu ai exista. Noi suntem facuti dupa Chipul si Asemanarea Lui Dumnezeu, adica dumnezeu este compus din Tatal, Fiul si (fii atent) Duhul Sfant. Sa inteleg ca Duhul Sfant nu exista pt ca nu are trup? Asa si omul este facut din tarana si duh( suflare de viata, suflet, sau cum doresti sa-l numesti). Tarana nu poate vorbi, auzi, vedea, dar sufletul poate si vedea, si auzi, si vorbi. De aceea tarana se intoarce in pamant, iar sufletul se intoarce la Dumnezeu. Daca nici acuma nu ai inteles... atunci vorbesc la pereti. |
Citat:
Deci reiau : starea in care se aflau atat saracul cat si bogatul, era de moarte. Insasi istorioara aceasta ne spune: dupa ce a murit saracul, a murit si bogatul. Ce nu mai intelegi? |
Citat:
1. Sufletul viu. "Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si [COLOR=blue]omul s-a facut astfel un suflet viu[/COLOR]."(Facerea 2:7) TARANA+SUFLARE DE VIATA=SUFLET VIU (OMUL) Moartea este exact procesul invers: "Tarana se intoarce in pamant si duhul (suflarea de viata) se intoarce la Dumnezeu care l-a dat"(Eclesiastul 12:7) SUFLET VIU (OMUL) - SUFLARE DE VIATA= TARANA "Suflarea de viata" (in ebraica "ruah") nu reprezinta o entitate cu simturi si ratiune. Este puterea de viata pe care o da Cel ce are viata. 2. Moartea intaia si moartea a doua: Moartea intaia este o consecinta a pacatului (traim intr-o lume pacatoasa, in care totul se degradeaza si piere) si nu de ea trebuie sa ne temem. Din moartea intaia toti vom fi inviati. Unii vor mosteni viata vesnica altii vor avea parte, dupa judecata, de moartea a doua, din care nu mai este intoarcere. "Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul lui, si vor iesi afara din ele. [COLOR=blue]Cei ce au facut binele, vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru judecata[/COLOR]"(Ioan 5:28,29) Moartea a doua este pedeapsa finala a pacatului, fara nici o speranta (nimicire pentru totdeauna). Cartea Apocalipsei, in special ultimele capitole, lamureste aceasta problema. |
Citat:
|
Citat:
Un exemplu poate pedeapsa focului vesnic aplicate Sodomei si Gomorei. "Tot asa, [COLOR=blue]Sodoma si Gomora[/COLOR] si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, [COLOR=blue]ne stau inainte ca o pilda suferind pedeapsa unui foc vesnic[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR]"(Iuda 7) Sodoma si Gomora ne stau inainte ca o pilda, spune Sfanta Scriptura. Se spune despre aceste cetati ca "au suferit pedeapsa unui foc vesnic". Focul in care au ars Sodoma si Gomora s-a stins de mult, dar aceste cetati au ars pentru totdeauna si nimeni nu le va mai ridica din cenusa. La fel si cu cei osanditi. Vor fi nimiciti "de un foc vesnic", adica pentru totdeauna. |
Oare eu nu am spus la fel??? ca tarana(trupul) + sufletul= suflet viu
Se pare ca vorbesc la pereti. Suflet viu este atunci cand are si trup- doar atunci poti sa te lupti cu raul, poti sa iei decizii, atunci controlezi si materia din jurul tau. Dar sufletul nu poate controla materia. Deci este intr-o stare de neputinta. De aceea ce ai facut pe pamant, nu poti face dupa ce ai murit. |
Citat:
|
Vad ca nu ajungem la nici un rezultat. Eu cred ca ti-am explicat destul de clar dar daca tu nu intelegi, atunci nu-mi mai pierd timpul cu tine.
|
Citat:
Numai ca ma incurca Sfanta Scriptura. Nu spune nimic din cele insirate de dvs. Dimpotriva, vorbeste prea mult despre INVIERE, JUDECATA si apoi VIATA VESNICA. Eu zic sa aruncam Scriptura ca sa ne intelegem noi bine si dvs. sa aveti dreptate. |
Citat:
2. Despre ce suferinte vorbiti cand intrebati daca lui Dumnezeu ii place suferinta noastra. Daca va referiti la moarte, Sfanta Scriptura ne spune: "In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune" (Eclesiastul 9:10) "Iar tu, du-te pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni, si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor." (Daniel 12:13) Sfanta Scriptura prezinta moartea intaia ca pe un somn, in care nu este nici chibzuiala, nici intelpciune, nici stiinta, etc. Nu este vorba despre vre-o suferinta ci despre un somn de o clipa. Inchidem ochii si apoi ii deschidem in fata Mantuitorului. Pentru cei care au murit nu exista o constientizare a timpului trecut (daca, in locuinta mortilor nu este nici stiinta, nici chibzuiala). Si daca tot vorbiti de suferinta noastra si felul cum o suporta Dumnezeu, sa va pun si eu o intrebare: credeti ca Dumnezeu a pregatit celor pacatosi o vesnicie de suferinte pentru o viata scurta de pacat? |
Citat:
raspuns 2: Eu nu am spus la fel??? Sufletul omului am zis ca nu poate sa mai faca nici bine si nici rau, deasemenea nici stiinta, nici lucrare, etc. Oare cum citesti cele spuse de mine?!!! Starea sufletului dupa ce moare, este de asteptare, dar nu abur care dispare in neant, uitate la povestirea saracului si a bogatului dupa ce amundoi au murit. Asa trebuie sa cititi si nu trebuie rastalmacite dupa bunul plac. Eu spuneam daca trup nu exista si sufletul este un abur care dispare in neant(dupa cele afirmate de adventisti la acele seminarii), atunci pe cine va mai judeca Dumnezeu??? Dar fiindca sufletul este nemuritor , El trebuie sa ne invie din nou , sa ne dea un trup nemuritor (pt unii iar pt altii va urma judecata), si astfel sufletul acela care a fost din starea de moarte (unde nu putea face nici o lucrare,etc), va primi un trup nou cu care va putea face noi lucrari , etc. |
Citat:
Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut supt altar sufletele celor ce fusesera junghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si din pricina marturisirii, pe care o tinusera. 10. Ei strigau cu glas tare, si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?" 11. Fiecaruia din ei i s-a dat o haina alba, si li s-a spus sa se mai odihneasca putina vreme, pana se va implini numarul tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie omorati ca si ei. Crede in continuare ca sufletul omului nu pastreaza forma trupului de pe pamant. |
Citat:
"Pana nu se intoarce tarana in pamant si duhul (suflarea de viata) la Dumnezeu care l-a dat" (Eclesiastul 12:7) Adventistii stiu si sustin, conform cu Sfanta Scriptura, ca suflarea de viata se intoarce la Dumnezeu, nu ca se pierde in neant. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:38:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.