![]() |
Este vorba de euharistie si de Sfintele Taine, care se savarsesc prin partasia Sfantului Duh, la care sunt prezenti Insusi Christos, Ingerii, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sfintii. Nu e vorba de institutia bisericii, de cultul inscris la ministerul cultelor, desi acestea au importanta lor si o plaseaza in lume. Si nici de pereti.
|
Doriana , toata ziua m-ai ispitit cu intrebari de genu asta.Daca vrei sa ne "certam" sau sa "vorbim in contradictoriu" spunemi si te las.Eu nu raspund doar de dragul de a vorbi in contradictoriu si nu sunt pe forum pentru a ma certa.Ci sunt aici ca sa lamuresc cat imi sta in putinta unele lucruri, si ca la randul meu sa aflu si sa invat de la oameni.
Dumneata cu ce scop esti aici,la noi pe forum? Si acum ca sa-ti raspund desi cred ca stiai ce am sa-ti raspund, tot ce inseamna Biserica Ortodoxa si Ortodoxie inseamna Biserica lui Hristos.Cladirea si in special oamenii, adica credinciosii. |
Eu nu am nici o intentie sa te ispitesc, dar ce e asa de greu sa-mi dai o definitie a bisericii? Toata seara ai ocolit-o. In sfarsit ai spus ce crezi tu ca e biserica: deci credinciosii ortodocsi si cladirile.
Automat intervine intrebarea :toti credinciosii ortodocsi sunt Biserica sau numai cei practicanti? Pentru ca stim ca biserica va merge in rai; toti ortodocsii vor merge in rai, practicanti sau nu? Deja am scris de doua ori scopul meu pe forum. |
Nu toti care apar ca ortodocsi la recensamant sunt si ortodocsi, cei care sunt cu adevarat ai ortodoxiei se vor mantui , cei cu credinta roditoare.Noi la ortodocsi nu facem pe Dumnezeu luand decizii in locul lui.Nici nu ne incumetam sa zicem ca cutare e mantuit sau pierdut.In Rai nu vor fi numai ortodocsi , ci toti spre care se va milui Dumnezeu.Dumnezeu este cel care judeca si care miluieste.
Credinta adevarata insa e ortodoxia. Poate imi spui si mie care e scopul tau pe forum ca eu nu l-am vazut. |
Citat:
Cladirile pot fi locuri sfinte, dar BO ESTE Biserica lui Hristos ce ARE locasuri de inchinaciune, ARE carti sfinte (Scriptura), ARE Traditii sfinte (vezi 2 Tes. 2:15) si ARE Taine sfinte si, indeosebi, ARE oameni sfinti prin care aceasta Biserica este reprezentata pe pamint pe parcursul istoriei. |
Citat:
Sa schimbe opinii. |
Nu inteleg, Danut. In rai nu vor fi numai ortodocsi, dar BO e singura biserica adevarata. Deci poti intra in rai si daca nu faci parte din Biserica? Asta nu o stiam. Stiam ca numai Biserica merge in rai.
Sunt aici sa discutam, ca pe orice forum...si pentru ca nu am gasit un motiv sa nu vorbesc cu voi. Sunteti oameni, sunteti romani, iar eu ii consider frati pe toti cei ce cred in mantuirea oferita de Hristos. Anaoara, :6: ideea era : ce este BO concret si palpabil? Cultul, cladirile, oamenii? |
Citat:
Poti pune mina pe cineva care crede sau iti spune tie ca este credincios, asta da! Sau poti pune mina pe tine si sa te convingi ca esti...aaa...Biserica lui Hristos?! Citat:
Citat:
Uite unde scrie de Biserica lui Hristos (de asta vorbeam): 1 Timotei 3:15, "Dar dacã voi zãbovi, sã stii cum trebuie sã te porti în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, Stâlpul si Temelia Adevãrului". Asta este "definitia" pe care o da Scriptura Bisericii: Stilpul si Temelia Adevarului. Care Biserica are o continuitate neintrerupta de la sec I incoace (nu ceva aparut dupa sec XVII), are anume dogme (invataturi apostolice), ceva ce nu sunt la discretia fiecarui cititor al Scripturii, are inchinare specifica (liturgica), scrieri sfinte (Scriptura), are Traditii sfinte, ierarhie Bisericeasca, oameni sfinti, etc. |
Citat:
Capul acestei realitati este Hristos Dumnezeu (vizibil numai ca manifestare, nu si fizic) iar Trupul (realitate vizibila fizic in timp si spatiu) sunt cei ce urmeaza invataturile lui Hristos si traiesc asijderea. Deci aceasta realitate este una divina si umana in acealasi timp. Nu desparti pe Hristos (Capul Bisericii) de Biserica Lui si nici pe credinciosi (madularele Trupului) de Capul acestei Biserici. Unde se gaseaste aceasta realitate vizibila: orisiunde este o biserica ortodoxa. In care biserica ortodoxa gasesti episcopi, preoti si mireni care se inchina Sfintei Treimi, care aduc slava Sfinteti Treimi, unde se citeste Scriptura care se interpreteaza corect si unde se celebreaza Sfinta Euharistie care NU este simbol ci Trupul si Singele Mintuitorului, adica exact ce a afirmat Hristos ca este. Ce ARE Biserica lui Hristos (cladiri, carti sfinte, etc) este alta poveste. A face deosebire intre verbul "a fi" si "a avea". |
Citat:
|
Vezi tu, problema e ca ti-ai dat seama ca te contrazici si de aceea nu mai stii ce explicatii sa dai. Ai spus ca mantuirea e doar prin BO, apoi ai spus ca vor merge in cer si unii care nu sunt din BO. Daca cer lamuriri spui ca ma stapaneste un duh sectar. Macar pentru tine ar trebui sa-ti faci ordine in ganduri.
E ciudat sa predici o biserica, sa spui ca e singura cale dar sa nu stii sa o definesti. Te-ai obisnuit sa spui poezii frumoase, invatate pe de rost, dar cand te ia cineva la intrebari te incurci si arunci cu acuze. Eu voiam doar sa stiu ce este biserica cea care ne mantuieste si in ce mod. Deci , dupa ce spui mai sus, biserica este cladirea cu preotii si cu toate decoratiunile si mobilierul. Bun, acum sa vedem daca ce spune Biblia se poate aplica la cladire si mobilier: Efeseni 5:24 Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul. - cladirea si mobilierul nu se pot supune lui Hristos 1 Corinteni 16:19 Vă îmbrățișează mult, în Domnul, Acvila și Priscila, împreună cu Biserica din casa lor. - cladirea nu poate sta in casa cuiva 1 Corinteni 14:5 Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire. cladirile nu se zidesc prin proorocii, ci oamenii 1 Corinteni 14:23 Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni? -cladirile si mobilierul nu pot vorbi in limbi Faptele apostolilor 18:22 Și coborându-se la Cezareea, s-a suit (la Ierusalim) și, îmbrățișând Biserica, s-a coborât la Antiohia. -nu-mi imaginez ca Pavel a imbratisat cladirea si mobilierul, ci oamenii si mai sunt versete in care biserica se arata a fi persoane, nu cladiri. |
Vor merge si pagani in cer, care se vor judeca dupa legea firii si a constiintei.
Evreii se vor judeca dupa legea lui Moise. Dar daca ai cunoscut Evanghelia si ai aderat la ea, fara spovedanie si impartasanie nu cred ca e vreo cale. Si nu cred ca are importanta daca se face careva de ras pentru ca nu a putut sa explice cuiva care este biserica mantuitoare, asta sa fie toata paguba, ca rade lumea de el. Si dintr-un anumit punct de vedere, poate i-ar fi chiar mai bine daca s-ar rade de el, ca el s-ar ferici dar aia care au ras ... not quite :) |
ok, daca ai cunoscut Evanghelia, spui tu...dar spunea cineva ca Evanghelia a fost vestita in toate lumea si lumea crestinata. Chiar evreii stiu ce este crestinismul.
" Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea." Suntem fericiti daca suntem prigoniti din pricina lui Hristos, nu pentru ca nu stim sa marturisim in ce credem. |
Citat:
|
Citat:
Biserica este reprezentata de oameni si este totalitatea celor credinciosi, dar mai este si un loc, o cladire cum zici tu, care vad ca nu cam e pe placul tau 16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricină, un astfel de obicei (ca femeile să se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu. Sa se roage unde?Care Biserici? 18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. Adunati in Biserica. 16. Și după ce scrisoarea aceasta se va citi de către voi, faceți să se citească și în Biserica laodiceenilor, iar pe cea din Laodiceea să o citiți și voi. din nou , in Biserica - loc 34. Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea. 35. Iar dacă voiesc să învețe ceva, să întrebe acasă pe bărbații lor, căci este rușinos ca femeile să vorbească în biserică. 1. Cât despre strângerea de ajutoare pentru sfinți, precum am rânduit pentru Bisericile Galatiei, așa să faceți și voi. Cu ce sunt eu de vina ca tu nu crezi in Biserica?Bine ca crezi in naluciri si amagiri. Cauza nebuniei si prostelii tale e ignoranta si multe ti se trag de la "vorbirea aia in limbi". Inapoia mea satano. |
Bineinteles ca despte asta era vorba. Dazbatem notiunea de "biserica" si avem puncte de vedere diferite. Nu ceea ce credeai tu, ca as vrea sa te fac sa-ti vorbesti biserica de rau, sau mai stiu eu ce frici ascunse.
Versetele postate de tine nu arata un loc. Si sa-ti spun de ce. "Biserica" - in limba greaca ecclesia- inseamna "adunare" sau "cei chemati". Si, de fapt, aceasta e definitia Bisericii -adunarea (multimea) celor alesi de Dumnezeu. Inlocuieste in versetele tale "biserica" cu "adunarea" sau "cei alesi" si vei vedea ca nu e vorba de un loc, ci de un grup de oameni. E drept ca noi i-am dat si intelesul de casa de rugaciune; si eu spun ca merg la biserica. Dar nu aceste case sunt cele ce vor merge in cer cu Hristos sau sunt templul Duhului Sfant, ci e doar un cuvant creat de oameni mai tarziu. Hristos nu se refera la case cand spune "biserica". In rest, nu ma mai cataloga, te rog, si nu mai pretinde ca ma cunosti. Asta se numeste studiu biblic, ar fi bine daca l-ai face mai des. Si-ti fac un bine ca te ajut sa-ti definesti credinta. Si pe mine m-au luat altii la intrebari, nu mi-a convenit, dar in final am reusit sa definesc clar lucrurile in care cred, sa vad ca au sustinere biblica si sa nu ma mai indoiesc de ele cu nici un chip. Acum ma mai faci si satana...Dumnezeu sa aiba mila de sufletul tau tulburat... :( |
Draga posedato,
18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. 19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați. 20. Când vă adunați deci laolaltă, nu se poate mânca Cina Domnului; 21. Căci, șezând la masă, fiecare se grăbește să ia mâncarea sa, încât unuia îi este foame, iar altul se îmbată. 22. N-aveți, oare, case ca să mâncați și să beți? Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu și rușinați pe cei ce nu au? Ce să vă zic? Să vă laud? În aceasta nu vă laud. 23. Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat și vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine, 24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea. 25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea. 26. Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni. 27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului. Nici aici nu e un loc?Pai unde se adunau sa manance si sa bea?Nu intr-un loc? Probabil ca nici painea si vinul nu e Sfanta Impartasanie aici pentru tine, nu? Nu am cu cine vb aici, prostul tot prost va ramane.Nebunului ii place nebunia sa.Ignorantul tot ignorant va ramane. |
Sensul e acelasi :
Cand va adunati "en ecclesia" - in adunare, cu adunarea. Biserica lui Dumnezeu sunt [aici] cei ce nu au si sunt rusinati prin lacomia altora, deci oamenii. Cuvantul este acelasi : ecclesia, si nu inseamna niciodata "casa", indifefrent cum au tradus traducatorii nostri. "Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu și rușinați pe cei ce nu au?" Si, da, e vorba de sfanta impartasanie. "posedata", "proasta", "nebuna", "ignoranta"...sigur ti-ai luat pastila de crestinism pe ziua de azi? Nu m-ar mira sa nu fi implinit inca varsta majoratului. Oricum, sa stii ca traiesti intr-o lume in care actioneaza principiul semanatului si secerisului. Orice faci altuia ti se va intoarce inapoi odata. Sa auzim de bine ! |
Nu e nimic de dezbatut si aici nu ne jucam.Cu cele Sfinte nu e de joaca.Nu ai inteles ce ti-am zis, nu ai discernamant spiritual.Nu ai ochiul spiritual.Nimeni nu poate sa vada Imparatia Cerurilor daca nu se naste de sus.Pe intelesul tau nu pot vorbi , ca nu cunosc duhul minciunii.
Orice nebun se crede intelept in ochii lui.Am fost prea bland cu tine de la inceput. Ai un zel , dar un zel rau , al nebuniei, necunostintei si ignorantei. Biserica intradevar inseamna credinciosii (adunarea credinciosilor), dar reprezinta si un loc.De la inceput apostolii si oamenii se adunau in locuri, ba in case , ba in temple , ba in altfel de locuri si spatii publice. ἐκκλησία (ekklēsia) - in crestinism inseamna : -o asamblare a crestinilor care se intalnea intr-un loc de venerare; -o fratie(companie, tovarasie) a crestinilor,sau a celor care au speranta de mantuire prin Iisus Hristos, si care iau parte la ritualuri religioase, intrunesc intalniri religioase, se guverneaza si isi rezolva propriile probleme -cei care constituie o companie unita intr-un "trup" -intregul "trup" al crestinilor din intreaga lume -asamblarea credinciosilor adormiti si care se afla in Rai Ai aici link de la lexiconul grecesc http://www.searchgodsword.org/lex/gr...gi?number=1577 Sensul cuvantului vine din Grecia Antica si insemna: o asamblarea guvernamentala, principala a democratiei in Grecia Antica (480-408 i.Hr), adica cum e azi primaria, sau casa poporului, sau alte conglomeratii - http://en.wikipedia.org/wiki/Ecclesia_(ancient_Athens) |
Nu te mai osteni, Danut, draga. Discutia cu tine nu mai prezinta interes pentru mine. Mi-a ajuns atata mitocanie si frustrare de la unul care se crede mare justitiar crestin. Du-te si fa un dus rece, da cu pumnii intr-o perna, invata sa vorbesti...poate vom mai discuta. Pana atunci, nu sunt obligata sa citesc toate aceste pretentii deplasate pe care le ai. Pa !
|
Citat:
|
Andrusca, viata e ceva mai mult decat hihihi si hahaha...
|
Citat:
|
Bine ai venit...si tu, cu aceleasi refrene... :46:
|
"Daca dragoste nu e, nimic nu e..."
|
parerea mea!
Pe langa fii sunt si slugi credincioase care vor fi primite. Cred ca ortodocsii reprezinta poporul ales deci cei chemati sa mosteneasca Imparatia Cerurilor in lumina si bucuria Sfintei Treimi. Ceilalti daca fac cele ale legii (adica sunt intr-adevar oamenii) dar s-au indepartat de credinta adevarata vor fi primiti si ei dar nu in randul fiilor ci in alte locasuri (caci multe sunt ...ne spune Mantuitorul). Dar totodata avem si cea mai mare raspundere , pentru ca avem legea dar nu o respectam si dupa acest fapt vom fi judecati. Am mai citit undeva ca un sfant parinte a explicat astfel: crestinii vor fii judecati dupa Scriptura, evreii dupa Vechiul Testament iar ceilalti dupa CONSTIINTA . Chiar de gresim mostenirea se lasa fiilor si nu slugilor chiar daca nu au gresit niciodata. Deci sa ne marturisim ca niste fii ca iertarea ne asteapta si doar asa vom mostenii Imparatia gatita de la inceputurile veacurilor.
|
Citat:
|
Sunt nou pe aici asa ca o sa ma iertati. Dar stand si analizand lucrurile am impresia ca se abate grav de la subiect discutia dvs. Mantuirea numai la ortodocsi? Eu cred ca da. Cu toate ca sfintii apostoli nu au folosit termenul. Dar dreptcredinciosii unde sunt???
|
Citat:
plinatatea Adevarului vine din interpretarea Bibliei in Duh, nu literal sau simbolic. Interpretarea in Duh este un dar foarte mare si foarte greu de primit. Trebuie multa nevointa si curatie interioara, mare credinta si multa iubire ca sa-L dobandesti. Daca se invredniceste unul, doi intr-un deceniu la asa inaltime duhovniceasca. Intr-un secol ii poti numara pe degete. Traditia ortodoxa s-a cladit precum un fagure de miere, putin cate putin, de catre marii nostri Sf. Parinti si nevoitori. Cea mai periculoasa interpretare a Bibliei e cea alegorica sau simbolica, pentru ca permite foarte multe variante si poti cadea usor in eroare. Apoi vine cea literara. Aici desi variantele sunt drastic reduse, exista totusi posibilitatea ca parti foarte dense ca sens si semnificatie sa fie tratate simplist si astfel sa se cada in ridicol, cum a fost cazul cu teoria ptolemeica sau geocentrica. Singura certa si autentica e cea in Duh, interpretarea cea duhovniceasca sau mystagogica, cum o numea Sf. Maxim Marturisitorul. Aici vad eu eroarea protestantilor si neoprotestantilor, in libertatea prea mare de a interpreta Biblia. Fara sa aibe macar ajutorul celor inaintati in Duhul. A face inferente logice cu propozitii din Biblie si a trage niste concluzii logice din astfel de deductii rationale, sunt nu numai jocuri incitante si magulitoare pentru ratiune, care se simte satisfacuta si mandra ca e pusa la loc de cinste, dar chiar periculoase pentru unitatea Adevarului. Pentru ca ratiunea nu poate cuprinde ADEVARUL, doar Duhul poate asta. De-asta a aparut si puzderia de culte si denominatiuni. |
de ce?
Citat:
Asta a propovaduit Domnul Isus? Din cate tin eu minte,El a vorbit despre credinta,dragoste si ne-a cerut sa venim la El cu toate problemele si pacatele noastre.De ce presupui tu ca numai ortodoxii se califica ca fii? Care lucru anume cerut de Dumnezeu in Biblie este indeplinit numai de Ortodoxi,si nu si de catolici,baptisti,penticostali,evanghelici si luterani? |
Citat:
Va luati dupa oameni rebeli(Luther,papa,etc)nu dupa apostoli. |
Aș dori să știu dacă acel interviu, despre care se discută, se poate găsi pe Internet.
|
Citat:
Oricum, din cate vad din concluzia aceea postata in prima pagina a threadului, parintele isi spune parerea sa potrivit cu lumina pe care a primit-o de la Dumnezeu in legatura cu diverse chestiuni care l-au framantat de-a lungul vietii. |
Citat:
Deci nu dupa o religie sau alta vom fi judecati, ci dupa Scriptura. Sau poate o fi poporul ales ortodox, poporul putin ales catolic, poporul si mai putin ales protestant sau nouprotestant,... |
Citat:
Dar aici cine-i anatema dintre catolici si ortodocsi, care se mantuie, care a sfasiat pe care daca doar una Biserica este a Lui Cristos? |
Citat:
Am aflat aseara un lucru de care nu am avut cunostinta despre bunica mea (desi am crescut in casa dansei, desi imi este omul cel mai apropiat de 32 de ani de cand m-a trimis Domnul de pamant, desi este omul care m-a invatat primele rugaciuni, care m-a dus la biserica si mi-a deslusit dupa propria pricepere cele ale credintei - pentru ca pe vremea mea nu se facea teologie la scoala si nici nu aveam voie sa vorbim despre asta). Dansa (bunica mea) este nascuta in Ardeal si a fost botezata greco-catolica ca multi altii din acea zona a tarii. Insa s-a maritat in rit ortodox cu bunicul (Dumnezeu sa-l ierte) si si-a botezat copilul (pe mama mea) tot in biserica ortodoxa. Cand eram mica (eu fiind botezata ortodoxa) ma ducea sa ma impartasesc, m-a apropiat si m-a invatat despre Hristos si Maica Domnului, de cand o stiu a tinut toate posturile si toata viata a postit si vinerea (nu si miercurea doar vinerea). este un om foarte bun care a ajutat toata viata pe toti cei din jur, s-a sacrificat pentru familie si cunoscuti, a ajutat pe aproapele, a suferit incercarile vietii si f multe boli grave fara sa carteasca. Singurul lucru pe care l-am aflat recent dar l-am pus pe seama faptului ca fiind in varsta acum (a implinit 79 de ani) si avand si diabet (deci are dezlegare) tine postul catolic cu lapte si oua. Aseara, discutand cu dansa despre cele lumesti (e o femeie f organizata si si-a pregatit de mult toate cele necesare pentru inmormantare) mi-a spus ca nu s-a botezat orotodxa. Nu a fost nevoie. Pe vremea cand s-a cununat cu bunicul biserica ortodoxa accepta casatoriile mixte. Acum ma aflu intr-o foarte mare dilema. Pe de o parte ma gandesc la randuielile lumesti (ce am sa ma fac cand se va pune problema slujbei inmormantarii si a parastaselor?) Dumnezeu sa ma ierte ca ma gandesc la acestea insa se simte f rau in ultima vreme, si desi ma rog mult pentru dansa si merg la slujbe de Sf Maslu pentru dansa nu pot sa ignor faptul ca va veni si ceasul ca Domnul o va chema la El. Locul de veci unde va fi inmormantata este intr-un oras unde nu exista biserica greco-catolica. Pe de alta parte nu stiu nici care sunt randuielile de parastase si de pomeniri pentru aceasta situatie. Eu sunt crestin ortodoxa si nu vreau sa ma duc sa fac pomeni la greco-catolici. Plus ca problema mea cea mai mare este aceea a mantuirii sufletului ei. Mi-a spus ca vrea in acest post sa se duca sa se spovedeasca si sa se impartaseasca "la noi la greco-catolici" cum s-a exprimat. Insa eu nu sunt de acord cu asta. Nu stiu cum sa privesc lucrurile. Pe de alta parte nu vreau s-o tulbur cu asemenea discutii. In ultima vreme, de cand a imbatranit parca e tulburata din ce in ce mai mult de ispitele vrasmasului :( Il pomeneste pe necuratul f des (desi inainte n-o facea), cand ii vorbesc de cele sfinte huleste "mai lasa-ma cu popii ca nu e adevarat tot ce spun ei", etc. In privinta aceasta am vorbit cu duhovnicul meu si mi-a zis ca nu am ce sa fac decat sa ma rog pentru dansa s-o lumineze Dumnezeu ca adesea incercarile acestea vin oamenilor inspre sfarsitul vietii chiar daca au trait pana atunci in credinta. Imi cer iertare daca am povestit oarecum dezlanat si nu se intelege prea clar ce am vrut sa spun dar sunt f tulburata de ceea ce am aflat. |
Citat:
|
pai tocmai acesta este motivul pentru care am postat intrebarile mele aici la acest topic. Pentru ca despre asta se discuta aici.
Daca ma intrebi pe mine personal eu iti raspund ca nu. Credinta mea este ca doar in Biserica ortodoxa ne putem mantui. |
Draga sora Maria,
In primul rand multa sanatate bunicii tale, fie ca Domnul s-o intareasca pentru a putea "duce" boala cu bine!! Iar pe voi, cei apropiati ei, asisderea!! :63: I-ai sugerat bunicii tale ca ar fi bine sa se boteze ortodox? Mai ales ca a fost casatorita cu un ortodox, si-a botezat fiica ortodox iar pe tine te-a dus de mica la aceesi biserica, cea ortodoxa. Eu nu stiu daca exista mantuire in afara ortodoxiei (tind sa cred ca exista), dar sunt convinsa ca o viata traita cu credinta in Dumnezeu nu are cum sa-si piarda toata valoarea deoarece botezul ei a fost faptuit la greco-catolici. [oare daca se afla ca (,) castigatorul unui raliu auto nu are permis de conducere, performanta sa este egala cu zero?] Cel mai sigur afli raspuns de la duhovnic, asa cum bine zici si tu. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:04:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.