![]() |
Citat:
Nu avem vorbire în limbi biblică în zilele noastre. Falsuri da, peste tot. Acesta este adevărul. Motivele le-am expus deja. |
Citat:
Vezi ca gasesti varianta injectabila, cand ai nevoie. |
@Penticostalul_T
Te rog mult sa ne TRADUCI ce spun aia in filmuletele postate de noi. Pentru ca sunt 100% ai tai, sunt "CERTIFICATI SI GARANTATI", iar daca esti onest ii tii in brate. As vrea de la tine "TRADUCEREA"... Doamne... |
Citat:
Cei precum Paisie Aghioritul si toti cei care sunt intariti in Evanghelie si in logica duhovniceasca au dreptul si pot sa-si foloseasca ratiunea in mod deplin pentru rezolvarea problemelor. Pentru ca de fapt Evanghelia si Scriptura contin un suport de principii fundamentale de viata, pe care treubie sa ti le asumi in logica ta zilnica, in fiinta ta. Asta de fapt inseamna adevar si libertate in Hristos. Oarecum iti dau si tie dreptate, a enunta o logica in afara Scripturii si Evangheliei este gresita si neortodoxa, insa exista acel punct in care spun: sunt liber in Hristos, nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine, in care sunt intarit in logica duhovniceasca si pot sa-mi folosesc constiinta. Lucrul asta mi se pare fantastic in Evanghelie: Hristos ne invata SA NE FOLOSIM CONSTIINTA, insa una care are grija de principiile corecte ale vietii: iubirea, grija de aproapele, Adevarul, Biserica... Hristos ne elibereaza oarecum de povara unor canoane grele si legi si ne daruieste si o libertate de miscare mare in harul Sau. Sunt liber in harul lui Hristos. Eu cel putin asta simt... Il iubesc pe Hristos si stiu ca sunt liber in Hristos. Este ceva eliberator la nivelul intregii fiinte. |
Citat:
citesc cu placere ce scrii si tin cu tine. dar pasajul citat mai sus mi-a adus aminte ce scrie unul intr-o lucrare numita "germanii in secolul lor", zice ca in mein kampf hitler i-a absolvit pe germani de orice vina, a luat totul asupra lui! |
Citat:
|
Citat:
Si cu totii simtim putin din lucrul asta, eliberarea si libertatea dupa ce ne spovedim. Putem si mai mult, daca ne despatimim putin, cand constiinta nu ne mai acuza de pacat si de patima. Acum, nici eu nu pot sa le exprim perfect pe toate, ar insemna sa recitesc fiecare post de multe ori. Sunt bucuros si prea bucuros, are dreptate P_T, mi-a daruit Sf. Spiridon un mare mare dar, o rezolvare a unei probleme duhovnicesti exact cand m-am inchinat acum cateva zile... si da, exaltez de bucurie. E ceva de genul cand vine un sfant si iti spune, "ai vazut? sunt chiar langa tine si te ascult si uite, te ajut in cea mai mare problema a ta, si iti arat ca am fost in permanenta langa tine...". Un lucru care ti se intampla o data in viata. |
Citat:
Acum e rândul tău să ne dai un exemplu de vorbire în limbi cu care ești de acord și despre care crezi că este biblică 100%. Nu-mi spune că nu ai astfel de exemple, ar fi chiar culmea! |
Citat:
Mie mi se pare cam slabut si cam ciudat, tie nu? Citat:
2. Fapte 10 e al doilea exemplu. Aici latinii au vorbit pentru prima oara in limbi. Cel mai probabil s-au rugat in limbi si niciunul din cei prezenti nu au inteles ceea ce se vorbea. 3. Fapte 19 e al treilea exemplu. Aici niste iudei, ucenici ai lui Ioan Botezatorul au vorbit in alte limbi. La fel, era rugaciune in limbi, niciunul nu a inteles in ce limbi se vorbea. 4. 1 Cortinteni 14 e al patrulea exemplu. Aici crestinii din Grecia vorbeau in limbi. Era, in mod sigur, si rugaciune in limbi dar si mesaj in alte limbi. 5. Alti crestini din Biserica Primara, despre care Biblia nu scrie. Cu zecile de mii. Acelasi tipar: rugaciune in alte limbi, mesaj in alte limbi. 6. Crestinii din secolul intai pana in zilele noastre. Sute de milioane. Cazuri cunoscute si necunoscute. Acelasi tipar. 7. Crestinii contemporani. Zeci de milioane de crestini adevarati, seriosi, cu cunostinta semnificativa a lui Dumnezeu si a Sfintelor Scripturi se roaga in alte limbi sau au mesaje in alte limbi, exact la fel ca in Biblie. Pentru ca Duhul Sfant este Dumnezeu, acelasi ieri si astazi si in veci. |
Eu îți propusesem să dai aici un exemplu de vorbire în limbi despre care crezi că este autentică. Văd că nu reușești. Nici nu mă gândeam altfel! este clar că nu aveți originalul, ci numai contrafaceri stupide.
|
Citat:
daca am dreptate si nu exista o alta explicatie, cum ca sunetele pot fi neinteligibile, un fel de limba personala, intre credincios si divinitate, inseamna ca nu este altceva decat o caricaturizare a ceea ce ne spune Bblia. as zice ca totusi mai exista si o alta posibilitate, care ar acoperi chiar si aceasta caricaturizare, eu cred ca daca persoana care se roaga ajunge in felul asta, bolborosind asa cum simte in momentul ala, la divinitate si la o traire mistica, e ok. nu vad care sa fie problema. cred ca lucrurile se petrec aidoma in toate credintele. |
Citat:
O, nu, nici vorbă de a avea același Duh. În niciun caz. Iar limbile lor bolborositoare nu servesc niciuni scop. Nu sunt edificatoare. Nu servesc ca semn pentru necredincioși. Există copii de 8 - 10 ani care vorbesc în limbi. Ei nu știu nici măcar să scrie, nu au citit nimic din Biblie, dar vorbesc în limbi. Evident, este un fenomen de tip MEDIUMISTIC. |
Citat:
Sau poate chiar cu Musolini. Asa pare. |
Citat:
Insa ceea ce zici nu e complet. Apostolul spune: Tot așa și voi, dacă nu rostiți cu limba o vorbă înțeleasă, cum se va pricepe ce spuneți? Atunci parcă ați vorbi în vânt. 1 Cor. 14:9 Dar tot acelasi apostol mai scrie un alt verset, in acelasi capitol: În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine. 1 Corinteni 14:2 Aceste doua versete sunt in egala masura adevarate si in egala masura inspirate. Trebuie sa le dam, in egala masura, atentie si credit. Care e concluzia? Exista doua tipuri de vorbire in limbi: 1. Rugaciune. Atunci cand te rogi, te adresezi lui Dumnezeu, oamenii nu inteleg, insa Dumnezeu da. 2, Predicare. Te adresezi oamenilor prin vorbire in limbi. Oamenii trebuie sa inteleaga. Altfel vorbesti in vant |
Citat:
Dar si asa tot nemultumit esti. Cine sa te mai inteleaga? |
Era vorba de un exemplu din zilele noastre, din mediul penticostal sau carismatic actual.
|
Ti-am dat din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Milioane de exemple. Ce altceva mai doresti?
|
Citat:
"In adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine." ar putea fi altceva, dar nu vreau sa incerc o deslusire. insa daca ma gandesc la budisti si la altii care practica vorbirea in limbi ca rugaciune, parca si evreii aia ortodocsi care se roaga leganandu-se zic ceva neinteligibil, cred ca ai dreptate. si este evident, tot din spusele lui pavel, ca e vorba despre o rugaciune individuala, nu una colectiva. nu? asta inseamna asta: “Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insusi” “Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in Biserica” |
Citat:
Rămâne că penticostalii și mai ales carismaticii bolborosesc precum gâștele, așa cum ți-am arătat în cazul acestui mare ”om al lui Dumnezeu” : https://i.ytimg.com/vi/ButCqa861EA/maxresdefault.jpg |
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=8ecnMCfD-Wo P.S. Fi bun si nu mai pune poze foarte mari! Si neinteresante. |
Nu-ți place de Torben?
Despre acoliții lui din România ai habar? Știi ceva despre vindecările stradale? Cred că asta mergea mai bine la Reînnoirea carismatică... https://youtu.be/sflX_g8EgiM |
Citat:
Cu atat mai putin despre acolitii lui. La ce echipa joaca tipul? :25: Citat:
|
Tu ești un penticostal atipic.
Poți posta un predicator vorbitor în limbi, despre care ai o părere bună ? Dar vreau să fie american. |
Citat:
Nu mai ai pe cine balacari? :1: |
Pune unul singur, aici. American, vorbitor în limbi. Doar unul îți cer.
|
Cu mare placere, daca spui si de ce.
|
Doresc să-i analizez teologia și practica.
|
Pai de ce sa i-o analizezi lui si nu apostolului Pavel sau apostolului Petru?
Amandoi acestia au fost si predicatori si vorbitori in alte limbi. Eu cred ca acesti doi apostoli ar fi cele mai bune exemple de frati penticostali vrednici de urmat... |
Citat:
|
Citat:
De ce, păi vreau să trag concluzia dacă sunteți sau nu apostolici. Până acum, concluzia este că nu sunteți. Spre exemplu, teologia voastră scârțâie. Ziceți că vorbirea în limbi este semnul pentru botezul cu Duhul sfânt și totuși profetul Ioel când vorbește despre coborârea Duhului sfânt, nu o amintește absolut deloc. Ceva ceva nu funcționează aici, nu crezi? Adică limbile semn pentru botezul cu DS și ditamai profetul le ignoră cu desăvârșire? |
Citat:
Nu mai cerceta! Dar daca tot vrei sa mananci un predicator vorbitor in limbi, ti-l dau pe Mike Pence pe tava. Hai, pofta buna! |
Citat:
|
Cu siguranță Petru și Pavel au fost penticostali fiindcă ei au vorbit în limbi care au slujit ca semn pentru necredincioși, după cum este scris. La voi, nu există așa ceva, prin urmare sunteți niște penticostali UZURPATORI.
|
Citat:
|
Da, dar tu și acoliții tăi NU sunteți penticostali...:70:
|
E drept ca nu suntem adevarati penticostali, asa cum sunt penticostalii dizidenti, urmasii directi ai apostolilor, blablabla. :4:
Si uite asa s-a dat de gol "ortodoxul". Frumos, frumusel. Nici nu-i greu. Cand il iei cu binisorul, se moaie imediat. |
Sensul darurilor duhovnicesti:
Profetia - de a descoperi omului cele de folos pentru viata lui prezenta si pentru viitor; de a ajuta omul in viata. Folos direct imediat si viitor. Are sens. Profetul il ajuta pe om aratandu-i ce sa faca. Un om ajuta pe altul, prin mijlocirea harului. Darul vindecarii - are sensul de a daruit omul vindecare, in special in situatii deosebite, de limita, unde omul nu mai are ce face. Vindecatorul il ajuta pe om direct in boala. Un om ajuta pe altul prin mijlocirea harului. Darul cunoasterii gandurilor - are sensul direct si imediat de ajutorare a unui om prin descoperirea gandurilor sale unuia care stie cum sa-l ajute. Cel daruit il ajuta direct si imediat pe cel care are nevoie de ajutor in gandurile sale. Un om ajuta pe altul prin mijlocirea harului Darul vorbirii in limbi - sensul lui este de a FACILITA COMUNICAREA - INTERUMANA (important de precizat ca e vorba de oameni si comunicare intre-oameni). Un om vorbeste intr-o limba si altul care nu cunoaste limba poate intelege prin mijlocirea harului. Extinderea vorbirii in "limbi" la ceva abstract si care nu are sens este o aberatie maxima, si complet inafara logicii directe si practice a Scripturii. Mai mult, faptele, adica cei care vorbesc in "limbi extraterestre" arata prin vorbirea lor ca au luat-o razna. Nu a venit nici un inger din cer cu "talmaci" langa el si bolborosind. O analiza directa asupra bolboroselilor arata ca de fapt nu exista nici un vocabular si ca bolboroselile sunt o repetitie continua de "bolboroseli"... bolboroseala nu este vorbire in nici o forma a ei. Si intreb si eu, catre cine bolborosesc? Catre ei? Pentru ca timp de zeci de ani au bolborosit la cer, fara ca nici un fel de interlocutor sa fie vreodata. Diferenta intre "vorbirea in limbi" si "bolboroseala pretinsa a fi vorbire" este ca atunci cand se vorbea in limbi era un context in care erau multi din multe natii care aveau nevoie de Scriptura in limba lor, iar in cazul "bolboroselii in limbi penticostale" este ca NU A AVUT NICIODATA VREO APLICABILITATE DIRECTA SI IMEDIATA, si a fost intotdeauna un circ ieftin al pastorilor penticostali. @PT - sustii cu mare mare aplomb o aberatie si o rusine totala, in afara Scripturii. Daca toate lucrurile date de Dumnezeu SUNT CU FOLOS SI BUNE TOATE, vorbirea in limbi EXTRATERESTRE la ce foloseste ??? Este un apendice mort, fara folos si fara sens, o inventie prin care demonii isi "revarsa" harul lor.. Darul lui Dumnezeu este FOLOSITOR, bolboroseala e de la draci, inutila, nefolositoare, dupa cum este si dovedita. Arata-mi te rog un "bolborositor" de al vostru care sa fi convertit cu bolboroselile lui pe cineva... si doar prin asta. |
Citat:
Altfel nu se poate. Nici o sansa sa poti discuta avizat pe teme spirituale. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Niciunul! Iar apostolul Pavel scrie că așa trebuie să fie, ”prin urmare...”. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:57:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.