Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

Doriana 09.12.2009 15:47:34

asa este.....

Danut7 09.12.2009 15:48:35

adica tu...

AndruscaCIM 09.12.2009 15:49:12

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189371)
Luca 17:1-2 Și a zis către ucenicii Săi: Cu neputință este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară și ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceștia mici.

:2: Da, dar vezi tu, singurul fondator smintit de Diavol al fiecarei secte in parte s-a crezut profet daruit de Dumnezeu si asa i-a smintit pe saracii oameni, afirmand ca totul in jurul lui e intuneric si blestem iar el e inger luminos plin de Duhul Sfant!...cata sminteala, pacat si mandrie...sa judeci totul in jur ca fiind intuneric si aparitia lor pe pamant dupa 19 secole, situandu-se deasupra tuturor si fiind chipurile de la Dumnezeu!

Problema e ca din momentul in care Luther a facut greseala, "Dumnezeu" in opinia sectarilor a cam inceput sa trimita profeti si prooroci pe banda rulanta, unul mai bun decat celalat, si fiecare contrazicandu-i pe ceilalti...cu cate o profetie mai aparte.....:40:

Danut7 09.12.2009 15:49:57

26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

Atentie ca Pavel a comparat sufletul cu faptele si trupul cu credinta.De ce crezi ca a facut asa?

Doriana 09.12.2009 15:51:05

m-am prins ca te referi la mine, dar eu nu am renuntat sa citesc si sa gandesc; nu ii las pe altii sa gandeasca in locul meu ci cercetez ce duh ii calauzeste. Dar cand scrie negru pe alb "nu suntem mantuiti prin fapte" si vine altul ca de fapt Pavel a vrut sa spuna ca suntem mantuiti prin fapte...hmmm...imi pare rau pentru el...

Doriana 09.12.2009 15:51:36

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189380)
26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

Atentie ca Pavel a comparat sufletul cu faptele si trupul cu credinta.De ce crezi ca a facut asa?

Pentru ca sunt de nedespartit, interdependente

AndruscaCIM 09.12.2009 15:52:45

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189377)
asa este.....

Chiar, sa zicem ca din sec. XVI au tot inceput sa coboare daruri asupra sectantilor si astfel fiecare secta in parte este pe placul lui Dumnezeu si de la El ( asa cum afirmati fiecare in parte)...dar ce opinie ai tu despre ereziile combatute de intreaga Biserica Ortodoxa inca din primele secole, esti de acord cu ele, erau erezii sau de fapt nu erau?...ereziile lui Arie, Nestorie, Macedonie, monofizitilor, monotelitilor...etc?

Danut7 09.12.2009 15:55:40

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189381)
m-am prins ca te referi la mine, dar eu nu am renuntat sa citesc si sa gandesc; nu ii las pe altii sa gandeasca in locul meu ci cercetez ce duh ii calauzeste. Dar cand scrie negru pe alb "nu suntem mantuiti prin fapte" si vine altul ca de fapt Pavel a vrut sa spuna ca suntem mantuiti prin fapte...hmmm...imi pare rau pentru el...

Ti-am zis eu asta?Ti-am zis ca si din fapte si din credinta suntem justificati, mai ales din fapte care reprezinta viata credintei.Daca Hristos nu murea pentru noi , nu puteam sa ne mantuim sub nici un chip si in nici un mod.Nici prin faptele noastre, nici prin nimic.De aceia in dar suntem mantuiti, ca Hristos a murit pentru noi cand inca eram in vrajmasie cu Dumnezeu, si departe de Dumnezeu.Litera ucide.Duhul este cel care da viata.

"Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață." Ioan 6:63

"Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu. " 2Corinteni 3:6

Dar tu nu esti din adevar, de aceia poate ai inteles toate pe dos, la fel cum faci de obicei.

anita 09.12.2009 15:56:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189375)
Sminteli - traducere corecta = prilejuri de pacatuire, things that cause people to sin. Intra si ereziile aici. De acord ca e vai de cei prin care vin. De aceea ne-a dat Dumnezeu darul cititului si minte de analizat. "Cuvantul tau este o lumina pe cararea mea."

Asa am zis si eu. Daca nu ai fapte nu dovedesti ca ai credinta, doar te lauzi.

Asa este ,dar faptele nu inseamna numai milostenie sau facerea de bine ci si rugaciune ,post ,spovedanie ,impartasanie,pocainta ,participare la sfintele slujbe.
Noi ortodocsii asta numim faptele credintei.
Doamne ajuta !

Doriana 09.12.2009 15:58:16

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189383)
Chiar, sa zicem ca din sec. XVI au tot inceput sa coboare daruri asupra sectantilor si astfel fiecare secta in parte este pe placul lui Dumnezeu si de la El ( asa cum afirmati fiecare in parte)...dar ce opinie ai tu despre ereziile combatute de intreaga Biserica Ortodoxa inca din primele secole, esti de acord cu ele, erau erezii sau de fapt nu erau?...ereziile lui Arie, Nestorie, Macedonie, monofizitilor, monotelitilor...etc?

Cred ca cele mai multe erau erezii. Pe atunci Biserica era inca la inceputuri, deci mai curata. Disputa dintre iconoclasti si iconofili a fost castigata de cine nu trebuie. Constantin a gresit ca a crestinat pe unii cu forta. Au venit la crestinism cu tot cu idolii lor si i-au pacalit pe crestini asa de bine incat cred si azi.

anita 09.12.2009 15:59:39

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189386)
Ti-am zis eu asta?Ti-am zis ca si din fapte si din credinta suntem justificati, mai ales din fapte care reprezinta viata credintei.Daca Hristos nu murea pentru noi , nu putem sa ne mantuim sub nici un chip si in nici un mod.Nici prin faptele noastre, nici prin nimic.De aceia in dar suntem mantuiti, ca Hristos a murit pentru noi cand inca eram in vrajmasie cu Dumnezeu, si departe de Dumnezeu.Litera ucide.Duhul este cel care da viata.

"Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață." Ioan 6:63

"Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu. " 2Corinteni 3:6

Dar tu nu esti din adevar, de aceia poate ai inteles toate pe dos, la fel cum faci de obicei.

Nu sf.Biblie ne mantuieste ci implinirea a ceea ce scrie acolo.
Domnul Iisus spunee si despre biserica ,o singura biserica ,nu in sensul de cladire ci de comuniune crestina.
"Cine va primeste pe voi ,pe mine ma primeste"
Ei ,Sfintii Apostoli au fost alesi de Hristos ,la fel cum preotii sunt hirotoniti prin coborarea Sf.Duh.
Preotia este o sfanta taina ,nu oricine poate sluji ca preot.

AndruscaCIM 09.12.2009 15:59:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189388)
Cred ca cele mai multe erau erezii. Pe atunci Biserica era inca la inceputuri, deci mai curata. Disputa dintre iconoclasti si iconofili a fost castigata de cine nu trebuie. Constantin a gresit ca a crestinat pe unii cu forta. Au venit la crestinism cu tot cu idolii lor si i-au pacalit pe crestini asa de bine incat cred si azi.

De ce spui asta? Crezi in cruce?

Danut7 09.12.2009 16:01:00

Faptele reprezinta oglinda sufletului , si comoara sufletului.Omul din comoara sufletului sau scoate cele bune.Dar sunt altii fatarnici care rai fiind fac cele bune pentru vazul lumii, acestia pe care si Hristos i-a condamnat.

Doriana 09.12.2009 16:02:59

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189386)
Ti-am zis eu asta?Ti-am zis ca si din fapte si din credinta suntem justificati, mai ales din fapte care reprezinta viata credintei.Daca Hristos nu murea pentru noi , nu puteam sa ne mantuim sub nici un chip si in nici un mod.Nici prin faptele noastre, nici prin nimic.De aceia in dar suntem mantuiti, ca Hristos a murit pentru noi cand inca eram in vrajmasie cu Dumnezeu, si departe de Dumnezeu.Litera ucide.Duhul este cel care da viata.

Dar eu nu am zis niciodata ca suntem mantuiti prin nimic. Si aici am zis de vreo 2 ori ca faptele sunt indispensabile. Din discutiile cu ortodocsii mi-am dat seama ca , de fapt, in ce priveste faptele avem aceeasi pozitie, doar ca spusa altfel.

Citat:

Asa este ,dar faptele nu inseamna numai milostenie sau facerea de bine ci si rugaciune ,post ,spovedanie ,impartasanie,pocainta ,participare la sfintele slujbe.
Noi ortodocsii asta numim faptele credintei.
Doamne ajuta !
La slujba mergi pentru pacea ta, te spovedesti si te impartasesti tot pentru tine sa fii iertat si sa iti mearga bine. E foarte bine ca le faci, dar cele mai marete sunt faptele de sacrificiu, cand dai cui nu poate sa-ti inapoieze, cand faci bine vrajmasilor tai si renunti la orice pentru a-i face bucurie lui hristos.

anita 09.12.2009 16:03:49

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189391)
Faptele reprezinta oglinda sufletului , si comoara sufletului.Omul din comoara sufletului sau scoate cele bune.Dar sunt altii fatarnici care rai fiind fac cele bune pentru vazul lumii, acestia pe care si Hristos i-a condamnat.

Ai dreptate ,dar in zilele noastre a face faptele credintei nu mai este un lucru de lauda ci o problema de constiinta a fiecaruia.

Doriana 09.12.2009 16:05:50

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 189389)
Nu sf.Biblie ne mantuieste ci implinirea a ceea ce scrie acolo.
Domnul Iisus spunee si despre biserica ,o singura biserica ,nu in sensul de cladire ci de comuniune crestina.
"Cine va primeste pe voi ,pe mine ma primeste"

Frumos spus

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189390)
De ce spui asta? Crezi in cruce?

Ce inseamna sa cred in cruce? Imi mai fac cruce cateodata, dar , din cate stiu eu, credinta este numai in Hristos.

anita 09.12.2009 16:07:09

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189392)
Dar eu nu am zis niciodata ca suntem mantuiti prin nimic. Si aici am zis de vreo 2 ori ca faptele sunt indispensabile. Din discutiile cu ortodocsii mi-am dat seama ca , de fapt, in ce priveste faptele avem aceeasi pozitie, doar ca spusa altfel.

La slujba mergi pentru pacea ta, te spovedesti si te impartasesti tot pentru tine sa fii iertat si sa iti mearga bine. E foarte bine ca le faci, dar cele mai marete sunt faptele de sacrificiu, cand dai cui nu poate sa-ti inapoieze, cand faci bine vrajmasilor tai si renunti la orice pentru a-i face bucurie lui hristos.

Sa iti iubesti vrajmasii inseamna o jertfa la care ajungi dupa multa nevointa ,lupte interne cu vrajmasul sufletului care te indeamna sa le faci rau sau sa le doresti raul.
Prin spovedanie si impartasanie nu numai pacea o dobandesti dar te si intaresti sufleteste si sporesti in credinta.

AndruscaCIM 09.12.2009 16:07:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189392)

Cum adica le facem pe toate pentru noi, de ce interpretezi si generalizezi absolut tot ce fac ortodocsii ca o fac pentru ei? Poti detalia te rog si de unde vine aceasta conceptie?

Danut7 09.12.2009 16:08:13

Nu poti separa pe Hristos de cruce, si daca il separi, scoti din relief exact acea parte care ne mantuieste, Jertfa Lui.

Doriana 09.12.2009 16:09:50

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189398)
Cum adica le facem pe toate pentru noi, de ce interpretezi si generalizezi absolut tot ce fac ortodocsii ca o fac pentru ei? Poti detalia te rog si de unde vine aceasta conceptie?

Dar nu numai ortodocsii. Si eu merg la slujba si ma impartasesc pentru pacea mea sufleteasca.

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189400)
Nu poti separa pe Hristos de cruce, si daca il separi, scoti din relief exact acea parte care ne mantuieste, Jertfa Lui.

Dumnezeu L-a separat pe Hristos de cruce. Crucea a ramas pe pamant dar El e in cer, fara cruce.

Doriana 09.12.2009 16:11:56

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 189397)
Sa iti iubesti vrajmasii inseamna o jertfa la care ajungi dupa multa nevointa ,lupte interne cu vrajmasul sufletului care te indeamna sa le faci rau sau sa le doresti raul.

Iisus ne-a dat o reteta mai simpla: "Faceti bine celor ce va urasc". Deci, FAPTE. Sa o vad eu pe Andrusca cum merge la sectari si ii ajuta... :21: Sa vezi ce lumina esti si cum vin sectarii la credinta...

Danut7 09.12.2009 16:12:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189401)
Dumnezeu L-a separat pe Hristos de cruce. Crucea a ramas pe pamant dar El e in cer, fara cruce.

O atitudine de genul asta o au si draci fata de crucea lui Hristos, si ei o resping si fac urit cand o vad si aud de ea.Sa vezi cum se dau inapoi posedati cand se apropie Sfanta Cruce de ei.Si apropo Sfanta Cruce reprezinta o Taina.

anita 09.12.2009 16:13:51

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189401)
Dar nu numai ortodocsii. Si eu merg la slujba si ma impartasesc pentru pacea mea sufleteasca.

Hristos nu are cum sa fie separat de cruce.
El ne-a lasat crucea pentru a spori in credinta si de multe ori vorbeste de cruce in sf.Scripturi.
Cand ne facem cruce il cinstim pe Hristos si suferinta lui.

Doriana 09.12.2009 16:14:44

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189405)
O atitudine de genul asta o au si draci fata de crucea lui Hristos, si ei o resping si fac urit cand o vad si aud de ea.Si apropo Sfanta Cruce reprezinta o Taina.

ce este crucea de care fug dracii ? Concret. Lemnul pe care a fost rastignit Iisus? Acela nu mai e.

anita 09.12.2009 16:15:34

Citat:

O atitudine de genul asta o au si draci fata de crucea lui Hristos, si ei o resping si fac urit cand o vad si aud de ea.Sa vezi cum se dau inapoi posedati cand se apropie Sfanta Cruce de ei.Si apropo Sfanta Cruce reprezinta o Taina.

Nu are ce cauta la sectari Andrusca si nimeni dintre crestini.
Facem bine omului de pe strada ,nu trebuie sa ne gandim ce religie sau natie este.

Danut7 09.12.2009 16:16:56

Un parinte ortodox cred ca Cleopa spunea in felul acesta ca sectarii au un Hristos fara Taine, fara Cruce, fara Biserica, s.a.m.d.Altfel spus fara cele ale Mantuirii.

anita 09.12.2009 16:17:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189407)
ce este crucea de care fug dracii ? Concret. Lemnul pe care a fost rastignit Iisus? Acela nu mai e.

Ar trebui sa cinstiti crucea despre care scrie si in V.T.
Se vede ca nu reprezentati un pericol pentru demoni ,nu ati avut ocazia sa va atace si sa fie nevoie sa va inchinati.

Doriana 09.12.2009 16:18:57

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 189414)
Ar trebui sa cinstiti crucea despre care scrie si in V.T.
Se vede ca nu reprezentati un pericol pentru demoni ,nu ati avut ocazia sa va atace si sa fie nevoie sa va inchinati.

Ce scrie in VT de cruce?
Crezi ca demonilor le e frica , ca dai tu din mana? Le e frica de Hristos care e in tine, nu de semne magice.

Danut7 09.12.2009 16:20:12

Va avertizez.Nu dati cele sfinte cainilor.

tricesimusquintus 09.12.2009 16:21:19

Citat:

Si apropo Sfanta Cruce reprezinta o Taina.

A câta Taină este crucea?

anita 09.12.2009 16:22:48

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189416)
Ce scrie in VT de cruce?
Crezi ca demonilor le e frica , ca dai tu din mana? Le e frica de Hristos care e in tine, nu de semne magice.

Da ,le este frica de cruce,pentru ca le este frica de Hristos.
Hristos nu poate fi in cineva care nu il cinsteste.
E posibil ca neoprotestantii sa fi scos din N.T. versetele unde Mantuitorul vorbeste despre cruce.
De ce sectantii nu isi fac cruce ?

anita 09.12.2009 16:23:25

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189418)

Asa e ,e bine sa ne oprim aici.
Doamne ajuta !

Doriana 09.12.2009 16:23:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189418)

Merci, Danut, esti un dragut ca de obicei. Dar, iarasi, "crucea sfanta" e un termen abstract pe care nu il poti explica.

Apostolii nu aratau demonilor crucea, nu le citeau molitve, ci ziceau simplu: "Iesi afara din omul acesta" . Si demonii ieseau, pentru ca ei erau investiti cu autoritate de la Dumnezeu. Dar acum Il inlocuim pe Hristos cu cate si mai cate ... :(

tricesimusquintus 09.12.2009 16:24:20

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 189420)

Pentru că ei cred în Hristos, nu în Constantin și Elena.

Danut7 09.12.2009 16:25:37

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 189420)
Da ,le este frica de cruce,pentru ca le este frica de Hristos.
Hristos nu poate fi in cineva care nu il cinsteste.
E posibil ca neoprotestantii sa fi scos din N.T. versetele unde Mantuitorul vorbeste despre cruce.

Nu cred ca sunt scoase din Biblie, mai degraba doar din inima lor.

Luca 9:23 Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;

Luca 14:27 Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu.

Matei 10:38 Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.

Marcu 8:34 Și chemând la Sine mulțimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.

Marcu 10:21 Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru îți mai lipsește: Mergi, vinde tot ce ai, dă săracilor și vei avea comoară în cer; și apoi, luând crucea, vino și urmează Mie.

Danut7 09.12.2009 16:26:41

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189422)
Merci, Danut, esti un dragut ca de obicei. Dar, iarasi, "crucea sfanta" e un termen abstract pe care nu il poti explica.

Apostolii nu aratau demonilor crucea, nu le citeau molitve, ci ziceau simplu: "Iesi afara din omul acesta" . Si demonii ieseau, pentru ca ei erau investiti cu autoritate de la Dumnezeu. Dar acum Il inlocuim pe Hristos cu cate si mai cate ... :(

ce faci acum ma ispitesti?

Cele sfinte nu sunt pentru caini si nici margaritarele pentru porci.

tricesimusquintus 09.12.2009 16:27:06

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189424)
Nu cred ca sunt scoase din Biblie, mai degraba doar din inima lor.

Luca 9:23 Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;

Luca 14:27 Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu.

Matei 10:38 Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.

Marcu 8:34 Și chemând la Sine mulțimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.

Marcu 10:21 Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru îți mai lipsește: Mergi, vinde tot ce ai, dă săracilor și vei avea comoară în cer; și apoi, luând crucea, vino și urmează Mie.

Ce înțelegi tu prin ”crucea ta”? O înțelegi cumva la modul propriu?

anita 09.12.2009 16:27:12

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189422)

Iti recomand sa cauti un preot cu har si sa intrebi mai multe .
Nu stiu daca te va convinge ,asa veti ramine pina la sfarsitul veacurilor ,spune sf.Lavrentie de la Cernigov.
Neoprotestant ,protestant inseamna a protesta ,ce are protestul cu dreapta credinta?
Preot iti putem recomanda noi.

Danut7 09.12.2009 16:28:01

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 189421)
Asa e ,e bine sa ne oprim aici.
Doamne ajuta !

Doamne ajuta!Ma bucur ca ai inteles.

anita 09.12.2009 16:29:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 189423)
Pentru că ei cred în Hristos, nu în Constantin și Elena.

In mandria voastra nu puteti accepta ca exista sfinti.
Am incheiat.
Sa va lumineze Dumnezeu ,mai ales pe cei care ati plecat de la ortodoxie si v-ati botezat la sectanti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:24:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.